Ten průzkum Mediánu a pádu Pětihlavé saně u voličů je pěkný průšvih. Větší než si myslíte!


Včera jsem dal grafické  výstupy posledního průzkumu volebních preferencí, jak to vyšlo  Mediánu.

Klíčovým  zjištěním  je  dopočet  poslaneckých  mandátů  pokud  by  to  podle  Mediánu klaplo  stejně  u příštích  voleb. Zopakuji  to. Protože  křesla  ve sněmovně  je přesně  to, oč  se hraje!

Výstřižek2

Pojďme si tenhle  výsledek pořádně  rozebrat. Protože  příznivci  vládní opozice, zejména  alternativa  řičí nadšením,  naopak  zejména  provládní  hlásné a  masážní  trouby, ale  podle některých jasných náznaků  i  sekretariáty  vládních  stran a  markantní a zjevné   je to u lidovců, propadají  panice.

Jak by  ne, když  by se poměr hlasů mezi  Pětihlavou  saní  proti  ANO +SPD otočil  z dnešní  108:92 na přesný opak, tedy  92:108!

Všechny ty  Šafry, Fendrychy, Pečínky, Doležaly, Železné a podobné  jímá  hrůza. A  tvrdí alternativní  borci, jak jsem napsal  řičí nadšením!

Nesdílím  ani jeden  z těchto pohledů a  rovnou přiznám,  že  na mne padá, když  domýšlím co  jak,tíseň  a úzkost. A  to z mnoha  důvodů. A  ani trocha nějaké  radosti.

Kdosi mi  hned  v pátek napsal jestli tenhle průzkum okomentuji,  že  Fiala  a spol. konečně  dostávají  pořádně na budku a  že je radost  vidět, jak opozice  má  108 a Pětihlavá  saň by  si ani  neškrtla….  Odpověděl jsem mu,  že  ať  si počká na dnešek,  ale  že  už teď mu mohu prozradit,  že  to vidím úplně  jinak a  že mi z toho vychází  tak jedině pořádný  malér.

Jen se  ještě zeptal  – jaký malér, když  Babiš a Okamura  dají  dohromady  108. Opět  jsem jej odkázal  na  dnešek.

Takže – umím  počítat a  tudíž  vím, že  87 mandátů ANO +21 SPD = 108 poslanců a tudíž  náramná  většina  ve  sněmovně a  válec na dnešní  Pětihlavou saň. To je zjevné.

Jenže  si dovolím  učinit  zásadní prohlášení, které pokud  nevyjde, tak mi  bude   otloukáno  o hlavu až do smrti nebo konce vydávání tohoto blogu – ZATÍM si neumím představit  koalici Babiše a Okamury!!! Tohle  si totiž  nepřeje  ani jeden z nich. I když Okamura  se tváří,  že on je na  vládu připraven a ochoten. Tvrdím, že není. Protože  ví  na beton,  že  by  nikdy nemohl  dodržet sliby  dané  jeho rozhořčeným a naivním voličům. Nekonalo by se žádné  vystoupení  z EU ani z NATO. A  tím by pohřbil jednou pro vždy  svůj tak úspěšný a výnosný  politický  byznys, založený  na penězovodu státního příspěvku  za získané hlasy  plus  by nejspíš  přišel  o poslanecké prebendy a osobní výhody, protože  v přespříštích volbách  by nejspíše  vyjel  z parlamentu jako motorová  myš! Jeho byznys  je věčná opozice.

Babiš po polojaponci také  ani trochu netouží. Ví , že kdyby  to zrealizoval, nasadí  si  do kožichu totální  veš, která  by  jej  neustále  kousala  a vysávala  extrémními požadavky, které by, vzhledem ke své politické orientaci a  byznysovému rozkročení  nikdy nemohl akceptovat, natož realizovat! Jeho firemní imperium potřebuje  Evropskou unii a napojení na  Západ. Spojení  s Okamurou by mu totiž  na  našem skvělém, kolektivně liberálně úžasně kolektivním Západě  vypálilo věčný cejch  vyvrhele. Tečka.

Takže  tuhle  108 pokládám předem za mrtvou, pokud  se náhodou či souhrou náhod  nestane něco zásadního  o čem nyní nemáme  ani potuchy.  co by  tím zásadním momentem mohlo  být?

Ať přemýšlím, jak přemýšlím, pak jedině  nějaká  ekonomická  katastrofa  opravdu gigantického rozsahu se současným selháním Fialy  a Obludária  a/nebo  náhlé vojenské zhroucení Ukrajiny. Do níž  současná vrchnost  tolik investovala! V takovém případě  by se Babiš  jistě  musel  oproti současným vládním lůzrům veřejně  vymezit, ba  se  jich ostentativně  a pompézně  štítit.

Těm, kdo by  se mnou nesouhlasili a moje vývody  jim přišly  vágní doporučuji, aby  si našli  Babišova  vyjádření  na  adresu Okamury a  SPD  po oznámení  jejich nepodpory  pro II. kolo prezidentské  volby. Babiš  nezapomíná! Navíc  tohle  představovalo  osobní urážku.

Takže mohu jen zopakovat – na tuhle  108 nevěřím. Alternativa tedy  nemá sebemenší důvod  slavit, protože  s někým by Babiš  vládu sestavit musel, s někým  kdo  by  se  dostal do parlamentu. A nyní  se  dostáváme  k hrůze  a děsu  těch vždycky a jedině  správných  z  českých  medií.  Ti se po průzkumu Mediánu probírají  ze  šoku a perou  na sklo zjištění typu

Babiš  může  složit  většinovou vládu  s KTEROUKOLIV z ostatních stran!!!! TA  hrůza! Protože  to znamená  – žádná ostatní kombinace nedává  většinu, protože  s Okamurou nikdo  z cnostňoušů morálněušlechtilých  do holportu nepůjde. Na to vezměte  jed!

Takže  vážení jásající  alternativci,  račte  si vybrat  s kým bude  Babiš kolaborovat….

Zkusím svoje  vidění  – myslím si, že  vyloučené  je  jakékoliv partnerství s Piráty a  TOP. Tyhle  dvě  partičky  se proti Babišovi vymezují  nejvíce.  A pokud bude loupežnické rotě  předsedovat laciný  šmírácký klaun Rakušan,  pak  lze klidně  škrtnout  i  STAN. Ovšem kdyby  ho vystřídal třeba  plzeňský převlékač  kabátů  Bernard, tak to by  hned  byla úplně jiný píseň!!!  /plně jiná. A máte  tu hned  102.  Kde  si umím představit, že by  si obě  součásti chrochtaly.  Velká  by to držela  pevně  v ruce  a  ta menší by byla  spokojena  s koryty a  sem tam uplatněním svého vyděračského potenciálu.A  Bernard  je nepochybně  člověk podle  Babišova  gusta. S napojením  na partu kolem bývalého šéfa  Škodovky a zejména  ČEZu -Romana a  také  na PPF. Tohle mi vychází dokonale.  Stejně  jako třeba  Síkela. Kašpárci typu  Gazdík  nebo  Rakušan dohrají  svou roličku a půjdou od  válu. S opravdu  těžkými  vahami  typu ministra průmyslu a  předsedy  rozpočtového výboru nemohou dlouhodobě  konkurovat.

Ovšem  už  jsem se zmínil o výkřicích  hlavních  částí  toho vždycky  a jedině správného mainstreamu. Jsou dva:

1- ANO složí většinovou  vládu  s kteroukoliv  z ostatních stran, která se  dostane  do sněmovny

2- ANO +ÓDěS dají  dohromady  ÚSTAVNÍ VĚTŠINU!!!!!

Obojí je pro  ně  doslov a horor, ale  ta  druhá  věc horor  daleko větší!

Představte  si  – ústavní většina oligarchy  Babiše!  S pomocí  modráká, kteří  by  eventuálně  za…. dosaďte  si co chcete, zradili  liberálně  demokratický  tábor!!!!  Taková  hrůza.

Za sebe  říkám – z té  ústavní většiny  mne  momentálně  ani trochu hlava  nebolí a hrůza  nejímá. Když  chcete  totiž  cosi v ústavě  změnit  nebo prosadit  ústavní zákon,  musíte  získat kvalifikovanou většinu ves  sněmovně, ale I V SENÁTU!!!! A tam v dohledné době  společný  součet  senátorů  ODS  a ANO se ústavní  většině  neblíží  ani vzdáleně. Takže  šafrovské bubnování na poplach mne  nechává klidným. Prostě  klasická  demagogie.

Z  čeho mi naopak  hrozí  žaludeční vředy  už  teď je možná  vládní koalice  ANOšéfe a modrých.  Ve sněmovně  si v současné době  jdou tvrdě po krku. Klíčové slovo  není to , že si jdou  po krku, ale  v SOU4ASNÉ DOBĚ!

Pokud by  volby  dopadly  takhle , jak zjistil medián,  pak by se v ÓDěS  si leccos, zejména  ve vedení  změnilo. PArtaj, zejména její  dlouhodobě  nespokojené a neukojené  eurospektické  křídlo  – konkrétně  Vondra a  Zahradil,  by jsitě  ukázali na  Fialu. A zřejmě  i na  Stanjuru, možná  Vystrčila a pár  dalších profláknutých  NATO a bruselsky  análních  profláklých  figur.  Stejně jako konstatuji,  že pokud  STAN nahradí  zmagořeného Rakouše  Bernardem, jsou naprosto koalovatelně potentní pro ANO.

Pokud  by  skončil Fiala, Stanjura  a několik dalších, pak by nic  nebránilo dokonalému slynutí  duší  ANOšéfe a ODS. S vyhlídkou na  124 a opravdu nerušené  vládnutí by to představovalo vlastně  sen každého českého politikáře.

A věřte, že  by si vyhověli  vzájemně  maximálně.

Kontrolní otázka – co vám vadí  nejvíc e na  politice Fialy  a Obludária? Slyším, že  zejména  tohle:

-Ukrajina

-rektální alpinismus  vůči Bruselu a NATO

-bezuzdné zbrojení

-smlouva  o dočasném pobytu  amerických  vojsk

-green deal

-ostrakizace  Ruska

-hon na tzv. dezinformátory

-hon na tzv. dezinformátory

-devastace  školství všelijakou inkluzí a  působením kdo ví jakých neziskovek

-tlak na  nesmyslný  gender a  LBGT

-lex  ČEZ

-nesmyslná  daňová  úprava  při  rušení superhrubé mzdy

-okradení  důchodců

-důchodová deforma

-inflace

-ekonomický pokles

-zvyšování  daní

-návrat  šedé ekonomiky  po zrušení EET

Snažil jsem se  uvést  všechno, co nejvíce irituje  mně  osobně. Nepochybuji,  že  jsem na ledacos  zapomněl, ale  to nejhlavnější, co mi vadí  tam je. Jenže mi je  jasné, že  tahle  část mých výhrad

-Ukrajina

-rektální alpinismus  vůči Bruselu a NATO

-bezuzdné zbrojení

-smlouva  o dočasném pobytu  amerických  vojsk

-green deal

-ostrakizace  Ruska

-hon na tzv. dezinformátory

-hon na tzv. dezinformátory

-devastace  školství všelijakou inkluzí a  působením kdo ví jakých neziskovek

-tlak na  nesmyslný  gender a  LBGT

-lex  ČEZ

-nesmyslná  daňová  úprava  při  rušení superhrubé mzdy

Babiše  s ODS  V ŽÁDNÉM  PŘÍPADĚ NEROZDĚLUJÍ, nýbrž spojují!! Problémy  rozpočtu založil atentát  na veřejné finance  před posledními  volbami, kdy  pro Babišův  naprosto nesmyslný a neseriozní  návrh na  zavedení daně  z příjmů FO ve výši 15%, který  fatálně podlomil státní  rozpočet prohlasovala  právě  ruku v  ruce  ODS  a Babišem. A Okamurou. Aby  bylo jasno!

Všechno ostatní, pokud  je  to z produkce  současné  vrchnosti Babiš a jeho lidé podpořili,  přes  veškeré  silácké řeči a gesta!!!! V zahraniční politice a orientaci zpívají jednua  tu samou odrhovačkua  jedním hlasem.

Diference, větší, ale  spíše  menší lze  nalézt  jen v těch to oblastech

-okradení  důchodců

-důchodová deforma

-inflace

-ekonomický pokles

-zvyšování  daní

-návrat  šedé ekonomiky  po zrušení EET

Tady  nejvíce  skřípe okradení důchodců a  zrušení EET. Inflace a ekonomický  pokles  vadí všem a  pokud  jde o důchodovou deformu pak ANO bude dělat vlny  ve sněmovně, ale  nakonec  to Pětihlavá  saň prohlasuje a  Babiš  to , pokud  bude vládnout, už tak  nechá. Protože mu to bude  naprosto vyhovovat.

V minulosti se nechal několikrát  slyšet,  že  průnik programů ODS a  ANO je  největší  z celé politické scény. Řada  regionálních politikářů modrých tuhle  vizi  naprosto sdílí. Viz  řada  krajských koalic a koalic  ve  statutárních  městech.

A kdyby  nebylo Prahy  a Brna,  spolupráce  těchto  dvou  uskupení  by  doslov a tloukla  do očí. V Praze  ji zhatila  v prvním kole Hana  Marvanová, která  odmítla  podpořit  menšinovou  vládu  primátora  Svobody  s podporou  ANO, což  bylo kuloárně  perfektně  dohodnuto. Aby následně  Fiala  donutil na sílu  Svobodu a spol. zkoalovat na půdorysu  vládní Pětikolky. Aby se mu nerozpadla  vláda. A totéž  v bleděmodrém  se odehrálo v jeho Brně.

Tahle mesaliance  si opravdu  vyžaduje jen rituální oběť  Fialy, Stanjury  a možná pár  dalších. Nic  víc. A  Fialy , dovolím si soudit, má  už dávno plné  zuby  nezanedbatelná  část  jeho straníků, zejména  z krajských úrovní. Kde jim to s babišáky  náramně  klape.

Pokud  vás napadlo,  že  jsem zapomněl  ve  výčtu těch, co by na modré straně museli  jít  do šmelce,  na  takovou Černochovou, pak  vás  zklamu – ale  vůbec  ne. Po té  Babiš  a jeho lidé rozhodně  nepůjde, jakkoliv  tahle  vzteklá  krvelačná  Harpyje  je  pro normálního člověka  naprosto eklhaft.

Ta  Babišovi rozhodně  nevadí a dokonce  si troufnu  říci, že  její vidění  světa  sdílí,  i když nikoli  formu.  Bez mrknutí oka  zvedl ruku  jak pro  navýšení výdajů  na  zbrojení, stejně tak pro  smlouvu o dočasném umístění  vojsk  na území České republiky, proti  transferu zbraní a munice na Ukrajinu  se  ohradil velice velice  mírně!!! No problem! Opravdu – no problem!

Žádné  napětí nepanuje  mezi  Černochovým ministerstvem války  a sněmovním branně  bezpečnostním výborem, kterému šéfuje  předchůdce  Černochové na ministerstvu -Metnar. Spolupráce  je , více méně, ale spíše  více  – harmonická. Stejně  jako v minulé  volební periodě, kdy  si  oba  role prohodili.

Takže jestli vám Černochová  vadí  aspoň z části tak jako mojí osobě, zapomeňte  na změnu! A že  tohle  je  jedna  z největších  ropuch na prameni  pro  opozičního voliče!

Už  chápete, proč  vidím  ten  průzkum od  Medianu a jeho výsledky  jako obrovský průšvih?

Kdyby takhle  zítra  dopadly  volby, vsadil bych  si  na to,  že  Babiš  se domluví buď  se  STAN, ale  spíše  s ÓDěS. A pak  pětihlavou  saň  vystřídá doslova  děs!  Bez  toho Ó.

Propadli  jste  malomyslnosti  a ptáte  se – co s tím? Po likvidaci klasické  levice  a jejímu vyhazovu  na politický  hřbitov se  s tím zásadně  příliš  dělat nedá.  To si nenalhávejme. Nehledě  k tomu,  že  je  totálně  v rozkladu. Není schopna  uchopit  žádné téma , natož  dosáhnout  toho, aby se jich někdo všimnul.

Takže  co s tím, když  je to v podstatě  jen  poušť  a beznaděj?  Než odpovím, dám ještě  jednou  ten graf  Mediánu, který  pracuje  s procentními  zisky:

Výstřižek

Nehodlám se  nyní  zabývat  těmi, co se podle  modelu do sněmovny  dostanou, jakkoliv  STAN a TOP  jsou  na  ostří žiletky a já  doufám a  přeji si, aby  je to ostří sejmulo. Což  je pravděpodobnější  u STAn než  u TOP. Ti se přisají na  ÓDěS  a rovněž nemám strach, že propadnou lidovecké  hlasy, protože  ti se opět do parlamentu dostanou  jako SPOLU. Tohle  si česká lumpenpravice ohlídá.

Ale podívejte  se  na ty, co  jsou pod  hranou  fatálních 5%!

Dohromady  17%!!!!!! skoro  1/5  ze  všech hlasů!!! Vážení, tohle  představuje , při mnou předpokládané  volební účasti  65% skoro 900 000 hlasů. Které  hrozí opět propadnout!!!!  Stejně jako minule! A  jde rozhodně  ohlasy proti ODS, Pirátům, STAN, TOP  a KDÚ. Proti stranám současné  vlády!

Takže  klíč  jak  doopravdy  porazit  a vyhnat od  koryt  Pětihlavou  saň leží tady! V těch 17%.  A  to hned na několik způsobů.  Zkusím je  stručně popsat.

1- tyhle ztracené hlasy  dostane  většinově  Babiš. kdyby  jen polovinu z nich , pak by nejspíše s nějakými 45%  měl 101 sám a nepotřeboval  by  žádného koaličního  partnera. Mohl by  vládu sestavit  sám a  s nikým se nebavit. Co6 by znamenalo, že  by musel dělat politiku nikoliv  dle svých preferencí nýbrž PRO SVÉ  VOLIČE. Jak v  sociální, daňové, zdravotnické, školské  ale také  i ZBROJNÍ a ZAHRANIČNÍ POLITICE! žádné splynutí duší s ÓDěS nebo STAN! Nula, nemtudom!

Je to možné a reálné?  Zatím netuším. To  si troufnu odhadnout  až  v předvolební  fázi. Netuším, co se  do té  doby  všechno stane.

2- pospojování  malých. Něco na tohle  téma  už  jste  četli včera.  Za mne  dává  naprostou logiku společná  kandidátka  soc dem a KSČM. Ale tak  aby  stačilo 5% . Dohromady by  to dali. Problém je, že  řada  jejich zbylých členů  bude chtít takzvaně“umřít na krásu“.  To  znamená těch, kterým u oranžových smrdí komouš a u  třešní  žluťácký  a zrádný socan. Myslím, že by  to spíše  zchroupli  rudí. Ti vědí,  že  jsou vystavení  decimaci přírodních  zákonitostí. Zbytky  socanů  spoléhají na  zázrak, že  s e dostanou nějak do velké politiky  a pak si přece musí zachovat  „koaliční im/potenciál“  Když to ovšem neučiní,  tak  po příštích volbách  skončí  i  ty  tristní trosky, co v jejich dresu existují ještě  teď.

3-O  spojení s  touto dvojicí by urgentně  měl uvažovat  i Šlachta  a jeho Přísaha.  Jsou to přirození partneři, programově  blízcí.  Nebo zkusit  se  domluvit  s Babišem nebo  Rajchlem. Ta jeho 2,5%  jsou setrvalá  nechat je propadnout  je hřích.

4- nevím co s ekoteroristy. Jejich přirozeným partnerem jsou  huliči,  z těch pod  čarou  dle mého názoru nikdo.

5- zbývá Trikolora  a Rajchl. K Trikoloře, po odchodu  Klause ml.  rozhodně  sympatie  necítím. Podivný  spolek  exhibicionistů. Alespoň tak mi připadají.  Nechť se  mně nezlobí, protože uznávám, že  moje optika, co se jich  týče může  být pokřivená. Jednak proto,  že  jsou napravo a jednak proto,  že  jsou neviditelní. Nicméně tam sebereflexe  zjevně  už proběhla a řekněme, že  rozumným směrem. Viz  kousek  ze  včerejšího mailu jednoho z  čtenářů, který  reagoval  na článek o volebních preferencích podle Medianu:

Trikolora si jasně uvědomuje, že její volební potenciál nestačí na reálný politický výsledek a proto PODEPSALA dohodu s SPD o volebních koalicích na příští dva roky. Takže hlasy pro Trikoloru by propadat neměly. Naopak se ukazuje, že voliči Trikolory a SPD se příliš nepřekrývají a dochází tedy k vylepšení výsledků i pro SPD. Například v Praze se po loňských podzimních volbách SPD dostala na místní radnice všude tam, kde kandidovala v koalici s Trikolorou a tedy výsledku, o který se SPD marně pokoušela ve všech předchozích volbách v Praze. Já jsem aktuálně zastupitelem za Trikoloru (moje první politické angažmá v životě) a pokud mohu za Trikoloru mluvit, tak potvrzuji, že k podobnému kroku vyzýváme i další menší opoziční strany.

Děkuji  panu  JV  za konkrétní informaci!!!  Tohle  spojenectví  skutečně  přineslo  okamžitý  zisk. Trikolora, především v Praze je úplně  jiná značka pro jiný okruh voličů  než  SPD a  její tradiční elektorát.  SPD opravdu ,řekněme  – velkoměstského voliče obecného typu  neosloví.

Rajchl?  Už dlouho mi kdosi posílá  textíky  z  jednoho , řekněme  – konkurenčního  webu s  tím, jaká  že  jsem alternativa, když nepodporuju  toho našeho Jindru,,  když se o něm vůbec nezmiňuji.    A jak to ten konkurenční  web  v tomto směru dělá  skvěle  a vůbec  úžasně. Mám opravdu málo času, takže  tu skoro denní  záplavu moc  nezvládám. Ale  registruji,  že prý ten Jindra je  na úžasném vzestupu. Dál  to,  že objíždí republiku a všude úžasný sukces, pak  také  to, jak alternativa úžasně  válcuje  manistream,  jak  ho informačně  vytlačuje, jak si opozice  vystačí  na organizaci čehokoliv  se  sociálními  sítěmi a vůbec, jak alternativa    vládní Pětikolku  hrne. Jak  vlastně přístup  do velkých sdělovadel  naprosto nepotřebuje….Prostě  samé pozitivum a  sociální výhoda! A  totální dojmologie.

Já  na  dojmy  nedám vůbec nebo jen málo. Platí pro mne  čísla  a/nebo osobní zkušenost!

Doporučuji všem, kteří  věří oněm nadšeným komentářům, jak jako jsme  my z alternativy úžasní, jak to máme pod palcem a  vítězství je  jasné, aby  si důkladně, opravdu důkladně projeli  všechny  tři  články  včerejší Kosy!!  Jedná se o tři  různé průzkumy, ve třech nezávislých  věcech  z různých  zdrojů.

Jeden  je akceptaci  mainstreamových sdělovacích prostředků,

druhý o  tom, co si  Češi myslí o Ukrajině a

třetí  o preferencích pro volby.

A všechny  tři ukazují totéž – alternativa  rozhodně  nic a nikoho neválcuje. Naopak to vypadá, že její pravověrní voliči si  volbou  stran pod  čárou opět  drtivě prohrají  celé volby a nejspíše  dosáhnou  opravdu „požehnané“  vlády  Babiš  +ÓDěS. To by  pak byl fakt  už jen děs!

Když to shrnu, onen  web prostě jede na  úplně  stejné vlně  jako loni před prvním kolem senátek, kdy  dal  opakovaně k lepšímu několik zásadních doporučení koho jako volit, aby  do finále pronikl ten, podle  alternativců, nejlepší kandidát.  Proti tomuhle  naprosto nelogickému a  nesmyslnému  doporučování „nejlepšího“ kandidáta  jsem se  rozhodně vymezil!  Tehdy nešlo o prohlasování  nejlepšího nevládního uchazeče, ale  toho s největšími  šancemi být  zvolen! Žádná raketová  věda, jen  selský rozum.

Ani to však nakonec  nepomohlo, protože  zkrátka  podstatná  část alternativy, na rozdíl od  těch provládních, v  druhém kole  zůstala  doma!  Což přesvědčivě  dokumentuje  sílu a dosah alternativy. Ve srovnání s mainstreamem. Mainstream  uměl  provládní  publikum  zmobilizovat,  alternativa nikoliv. Přesně  totéž  se zopakovalo o pár  měsíců později a  na prameni, omlouvám se – na Hradě sedí  Mužný  fous. Opět  alternativa  tahala  za  kratší konec!  Ale takové „drobnosti“  správný  alternativec,  zejména je  li sám autor  a vydavatel,nebere  na vědomí.  Možná podle  hesla , kdo  chce  jiné zapalovat, musí  sám hořet!  Nesměju  se  mu ani ho neironizuji.  Jen se  snažím vysvětlit , že  jaksi  život v bublině  stejně  smýšlejících vede k deformaci vidění. těžké deformaci.

A mám i  osobní  poznatky!  Nejezdím na  demonstrace na Václaváku. Natož, abych tam snad mluvil z tribuny, atd.. Takže  nežiji  ve  falešné bublině, kde bych si přihříval svoje politické ambice. Proto si myslím, že  vidím svět  takový, jaký opravdu je.  Znám dosah své Kosy / je  naprosto stejný  jako dosah  všech  tří platforem onoho webu, což  vím bezpečně přes metriky/ i dosah Slobodného vysielača. A přesto, když  jsem vzal pod křídla Kosy a plně za  své páteční  svícení proti  Fialově  tmě  a  válce, až na  Brno to všude  skončilo něčím, co lze označit  slovem  fiasko.  Prostě přišlo jen  pár  lidí. V Plzni zůstali doma  až na těch asi 5-7 lidí  všichni, co čtou Kosu a  to jak vím – každý den. Přesto, že  se  jedná  v některých případech o   dlouholeté známé.  Osobní zklamání, počítal jsem s nimi na jisto.

A  nejde  jen o svícení.  Tady může  říci kdokoliv – nikdo jiný  než Kosa  to nepodporoval, tak co chceš? OK.  Jenže  byli i tzv. mírové pochody podle  slovenského vzoru. Tam se  angažovalo sice  více  lidí  ve více  městech, ale  celkově  také  jen plácnutí  do vody! Nic  víc. Ve  srovnání  se Slovenskem a tamním mírovým pochodováním.   Ale nic  si nehodlám nalhávat. A  na těch mírových pochodech participovala  značná  část alternativy  i sociálních  sítí! Nebagatelizujme to. Neobyčejně  mne  to mrzí. Jasná porážka  alternativy v informačním a  vlivovém prostoru.

Tohle jsou fakta, žádná  dojmologie!!! Nikoho neválcujeme. Nejsme  akceschopní. To ukázala návštěva  Zelenského, abych nezapomněl. Jak to, že když tady  byl čínský prezident, byly plné ulice  tibetských  vlajek a jeho odpůrců???

Jak to, že  když  přifrčel Zelenských, nikde žádná protestní akce? Žádný protest!!!  Nikde.  A  to jsem nepočítal,  že  by snad někdo vyrazil s  ruskou vlajkou nebo svatojiřskou stuhou!  Ale  na  Hradě  a cestou k němu  se to jen hemžilo klubovými vlajkami  FC Telice  a  FC Trinity   Zlín a  nadšenými mávaly. A to nemluvím o tom, že  Chvilkaři dokázali opakovaně  zaplnit  Letnou proti Babišovi.

Ne, NEJSME AKCESCHOPNÍ, S  MAINSTREAMEM PROHRÁVÁME!  Ale nikomu nebráním aby žil v iluzi. A  falešně  by  soudil  ten,  kde by  si myslel,  že  smyslem  předchozích  vět  je  šířit  skepsi a poraženectví. Nic  takového.  Vím, že  je  třeba  proti Fialově  tmě  všemu co představuje, pracovat  dál, za jakýchkoliv podmínek,  že  mainstream a  jeho hlásné  trouby  ztrácí  i  když  příšerně pomalu. A  stejně tak  vím,  že  budu dělat  i  tu sebebeznadější  činnost, jen  abych  jim naložil.

Ale  vy možná  čekáte  na toho Rajchla. Výzkumné agentury  už  ho neignorují. Jak Kantar  tak Medián  už   sním pracují.  Ale  naměřili mu  1,5%. Slyším, že  ten průzkum je  u  Jindry  záměrně  cinknutý, aby  hod drželi u země? Možná, vyloučit se  to nedá,  čas ukáže. A především volby  do Evropského parlamentu. Tak zjistíme  zcela určitě, jaká  je pravda.  Kdyby  se volilo zítra. vyzval bych  vás, abyste to zkusili právě  s Rajchlem. Nikoho z vládnoucích  volit  nelze, To bych si radši useknul ruku.  Babiše  také ne. Vzpomeňte si koho  do Bruselu  poslal!

Jourová  je  exemplární příklad. Ale  Charanzová,  místopředsedkyně  EP, Dlabajová   a ten další spolek od Babiše  není vůbec o nic  lepší. To je  totální  bruselské  zešílení!  Tohle nanominoval Andy. Takže  opět nula  bodů!

KSČM  a  soc dem? Propadlý hlas. Konečná  už to také nedá.

Okamura?  Blaško s Davidem odvádějí maximum možného. Blažko je out, toho Okamura zpopelnil.  A  polojaponec  se obejde  bez mého hlasu, dva kousky  do EP  má jisté  tak jako tak.

Takže zbývá  jen Rajchl. Hlasoval bych pro něj, abych si otestoval, jak je doopravdy  silný. Jestli se  s ním dá počítat  jako s reálnou politickou  veličinou nebo  jestli jde  o přechodný  úkaz  typu Šlachta a  tak  podobně. A přemlouval bych ke  stejnému  testu i vás. Protože kdyby  se  dostal přes  5%  rozhodně  by  to překreslilo docela významně  základní politickou  mapu  republiky. Prostě  další  protipětikolkový  subjekt a potenciálem na  eventuální vládní  účast.   A Babiš  by měl na  výběr  alternativu k nedělatelnému Okamurovi. Protože  Obludáriu  by  Rajchl nepochybně  smrděl.

Rajchl mne  zajímá  z kalkulačních důvodů. Nikoliv  že by mi byl sympatický on nebo jeho program. Doporučuji všem  jeho nadšencům, aby  si  zevrubně  přečetli. Dost možná se octnou jako  Alenka  v  říši divů!!! A půjde jim z  toho hlava kolem.

A to nemluvím o takové  drobnosti,  že necítím k Rajchlovi sebemenší důvěru. Jako k nikomu kdo prošel vrcholnými fotbalovými funkcemi.  A on  součástí FAČRU a  temných strahovských struktur  rozhodně  byl.  A  to není  zrovna  spolek lidí, s kterými bych  chtěl mít  něco společného. Ale  v  rámci  politického kalkulu  jsem schopen  ho zchroupnout. Opírá se o protestní  voliče, ale  není zatížen jejich agendou  natolik, aby  nemohl do evropské politiky, pokud by  byl ve  vládě, jako je tomu u Tomia. Nenese  si jeho stigma a  zjevně  je  velmi chytrý. Takže  kdyby  dal  5%  v parlamentkách  musel by  Babiš  sakra  navíc obhajovat, proč  dělá mesalianaci s  ÓDěS. I když on by si to jistě  sám pro sebe  zdůvodnil.  Ale  jádru svých voličů  sotva.

To je momentální postoj. Za půl roku  nebo před volbami to klidně nabude úplně  jiné kontury a to, co dnes píši se stane  starým smetím.

Zpět  k Rajchlovi. Budoucí  volby  do  EP  představují ideální  test  Rajchla.  Jednak   co do podpory, dále  co do čitelnosti a věrohodnosti. Navíc  se  v nich nedá  vůbec  nic  zkazit. 21 europoslanců za  Česko  je  zcela  bezvýznamných a  chod  toho obřího tělesa  v  žádném případě neovlivní. Takže   tam klidně můžeme  zvolit šimpanze  Pepu  nebo  naopak  nezvolit  velikána  rozměru Masaryka a    vůbec  nic  se nestane. Na  rozdíl od  sněmovních  voleb. Proto bych to s Rajchlem zkusil. Svým hlasem bych  se ho snažil  dostat  nad  5% a  tím vytvořit  novou politickou  veličinu a přepsat  rozložení politických sil v zemi. Už se těším  zítra na další  poštu od  toho  zaťatého  fandy  toho druhého webu, co mi dává sežrat,  jak se to doopravdy  alternativně  dělá.

Mně jde  o  to jak si nelhat a Fialu  a spol. vymést  ze  Strakovky. Ale  ten průzkum  Mediánu  mi opravdu nahání strach, když se nad  ním zamyslím….. Tohle vypadá nikoliv na slavné vítězství, ale velký průšvih. Jestli  se tyhle  volební odhady  potvrdí.

Babiš  ve srovnání s Fialou byl sice  o dost lepší, problém je  v tom, že je  ale on sám součástí problému nikoliv  jeho řešením. A že bez něj  nic  nepůjde.  můžeme  pouze snad  zapracovat jen na tom, kdo ho bude nějak korigovat. Nebo na  tom, aby  nesl celou odpovědnost. Odpovědnost  nikoliv  vůči svým zájmům , ale  svému voliči, který by  mu  dovolil samostatnou vládní většinu.

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.