Ligový pondělník – V čele stoprocentní pražská „S“ a překvapivě Teplice. Plzeňská Viktorka opět ztratila.


napsal hoch

Na prvních dvou místech jsou s plným bodovým ziskem Slavia se Spartou. Sešívaní zvítězili bez velkých problémů v Českých Budějovicích, Sparta tradičně diskutabilní penaltou v závěru ve Zlíně. Plný bodový zisk mají překvapivě na kontě i Teplice, které venku pokořily Bohemians. Viktoria Plzeň přišla o dva body doma s Hradcem Králové v šesté minutě nastaveného času.

Na opačném pólu tabulky jsou po dvou kolech bez bodového zisku Zlín s Českými Budějovicemi, přestože oba celky o víkendu nepodaly špatný výkon, ale na pražská „S“ nestačily. Nad bezbodovými je pět celků s jedním bodem. Celkově gólů padalo méně, než v premiéře, dva duely skončily bez branek.

Viktoria Plzeň – Hradec Králové 1:1 (0:0)

Branky: 81. Hejda – 90+6. Šašinka. Rozhodčí: Jan Machálek. ŽK: 2:2. ČK: 0. Fauly: 16:11. Střely na branku: 5:2. Rohy: 2:3. Držení míče: 59%:41%. Diváci: 8 071.

Po nevydařeném startu v Teplicích to Viktorka schytala ze všech stran. Kritika se nesla od fanoušků, kterých ji na Stínadla přijela povzbuzovat opravdu početná výprava, ale především od pražských médií. Kritické názory nebyly neoprávněné. Plzeňský tým nedokázal přelstít konsolidovaného soupeře, přestože druhý poločas stupňoval tlak, ale na branku vystřelil pouze jednou. Bylo velkým otazníkem, zda se Viktorka dokáže zlepšit už ve čtvrtek, kdy ji čekal první zápas druhého předkola Konferenční ligy proti kosovskému týmu FC Drita a následně v neděli v lize proti Hradci Králové.

Ve čtvrtek proti kosovskému týmu, který by se těžko chytal v naší nejvyšší soutěži, podala Viktoria mnohem lepší výkon než před tím v Teplicích. Hráči se zlepšili v rychlosti, kombinaci, dokázali si vytvořit celou řadu šancí. Kdyby utkání skončilo 6:2, nikdo by se nemohl divit. Na konci prvního poločasu a potom celé druhé dějství však domácí zahazovali jednu šanci za druhou. Ibrahim Traoré, několikrát Tomáš Chorý, John Mosquera a především Matěj Vydra byli největšími paliči. Na jejich omluvu budiž řečeno, že ke střelecké smůle se přidal vynikající výkon brankáře Florjana Smakioiho, který vychytal i nemožné. Když už byl překonán, pomohly mu navíc tyče a břevno. Nula vstřelených gólů za dva soutěžní duely je však špatná vizitka ofenzivních borců Viktorie, kterých je v kádru dost a dost…

Z dokonale zaparkovaného autobusu, kdy na hranici šestnáctky stálo 9 – 10 hráčů, se hráči Drity dvakrát utrhli do brejku, první hasil až brankář Jindřich Staněk za cenu faulu mimo šestnáctku a byl rád, že arménský sudí M. Kazarjan netasil červenou kartu. Druhý brejk pár minut před koncem hosté zazdili střelou vedle, takže nakonec z toho mohla být i prohra. Ale, znovu opakuji, že takových 6 gólů by vyjadřovalo spravedlivě převahu a šance Viktorky. V samotném závěru se její tlak otupil po vystřídání Tomáše Chorého, který na sebe vázal několik hráčů, rozděloval balony, střílel. Jen kdyby konečně protrhl smůlu a začal střílet góly… Dobře hrál i Matěj Vydra, ale i u něj platí to, co pro Chorase. Naopak zklamáním byl výkon Cadua na pravé straně obrany, nepřesné centry, přihrávky mířící nikam. Na pozici stopera opět zaujal liberijský reprezentant jedenadvacetiletý Sampson Dweh oplývající rychlostí, jistotou a nebojácností.

Ještě věta k arménskému rozhodčímu. Dritu možná poškodil nevyloučením Jindřicha Staňka, ale hostům odpustil jasnou penaltu za sražení Matěje Vydry, navíc jim trpěl bez potrestání neustálé polehávání na trávníku a zdržování. V každém případě byl jeho výkon sotva průměrný. Odveta v Prištině bude pro Viktorii v bouřlivém prostředí těžká, ale fotbalová a herní kvalita je na její straně. Doma bude hrát Drita dopředu zřejmě odvážněji, což by mohla být pro hosty výhoda. Perfektní výkon však Viktorka musí podat v defenzívě a na druhé straně proměňovat šance. Trenér Miroslav Koubek: „Ukazuje se, že nám nesedí hra do plné obrany. Hráli jsme do zaparkovaných autobusů.“

Nedělní liga s Hradcem Králové znamenala souboj dvou neúspěšných celků z prvního kola. Viktorka padla v Teplicích, Votroci zase se Slavií v Edenu. Domácí fandové byli plni očekávání, že se hráčům konečně podaří prolomit střelecké martyrium.

Jestliže zlepšená proti Dritě dala plzeňským fanouškům trochu naděje, že liga s Hradcem Králové skončí úspěšně, tak samotný nedělní průběh duelu to nepotvrdil. Viktoriáni opět marně dobývali pevnou, ale pružnou defenzívu Východočechů. Nevypracovali si ani tolik šancí jako ve čtvrtek. Útočným akcím chyběla v koncovce přesná finální přihrávka, která často mířila na protihráče. Stejně jako v předchozích dvou soutěžních utkáních útočné akce postrádali vtip, moment překvapení a účinnou střelu. Kdysi zažité automatismy v souhře mezi krajními obránci a záložníky se vytratili někam do ztracena a probíjení se středem k ničemu nevedlo. Když si v závěru vytvořila Viktorka tlak, tak v 81. minutě konečně po centru Lukáše Kalvacha vstřelil kapitán Lukáš Hejda vedoucí gól. První na podzim! Po vydřeném vedení se však domácí hráči začali bát o výhru a neuhlídali si dva dlouhé auty Adama Gabriela z levé strany. Po prvním střídající John Mosquera při výskoku zasáhl rukou Davida Heidenreicha, sudí Jan Machálek nekompromisně odpískal penaltu, ale domácí ještě zachránil Jindřich Staněk a střelu Daniela Vašulína vyrazil. Jako varování to však nestačilo. V nastaveném čase, když už se hrálo přes pět minut avizovaného prodloužení, po dalším dlouhém autu, odraženém a následně centrovaním míči přišla hlavička Ondřeje Šašinky, který vysoko přeskočil nedůrazného Václava Jemelku, a bylo vyrovnáno! Běžela 95,16 minuta a okamžitě po gólu byl konec.

Trenér Miroslav Koubek byl hodně rozezlen: „Rozhodčí si může s časem udělat, co chce, vidíme to i v evropských soutěžích. Tam také padají góly v posledních vteřinách, to patří k fotbalu. Nechci se na to vůbec vymlouvat, i když gól padl po avizovaném čase, to je jasně vidět. Ale neberu to jako náš hlavní problém. Hlavní je, že jsme ten závěr neuhráli. Nezvládli jsme to, mrzí nás to. Ale máme v naší hře i pozitivní věci, nebudeme plakat. Z naší strany to byl skvělý začátek, vstoupili jsme do utkání dobře. Jsou tam nátlakové, presinkové věci, co po hráčích velmi intenzivně vyžadujeme i dostatečná agresivita. Můžeme se rozjet, pevně tomu věřím. Dneska jsme si hodili zbytečně malinkou výhybku.“

Osobně bych byl hodně rád, kdyby měl trenér pravdu. Ale momentálně nevím, nevím. Na hráčích leží psychická deka, přestávají si věřit, a to je to nejhorší zjištění. Řadu herních situací řeší zbrkle, kombinace často postrádá přesnost, a to ve všech řadách. Navíc mužstvo hraje v každém utkání v jiném složení, což také nepřidává souhře na jistotě. Je mi jasné, že v zápasech čtvrtek – neděle potřebují trenéři rozložit síly, navíc jsou tu zranění borci, ale kostra týmu by měla být stále stejná. Jen nechápu, že při tak velké rotaci ještě nedostal příležitost odchovanec Pavel Šulc. Na hostování v Jablonci hrál stále v základu, dařilo se mu i na neobvyklé pozici krajního obránce a teď v sobotu hrál s Janem Paluskou za béčko ve vítězném přípravném utkání v Mostě (1:0). Přitom většina jeho spoluhráčů z reprezentační jedenadvacítky nastupuje v základu.

Ve čtvrtek hraje Viktorka těžkou odvetu Konferenční ligy v kosovské Prištině s FC Drita. Utkání od 20 hodin vysílá přímým přenosem ČT Sport a v neděli hostí ostravský Baník, což bude souboj týmů, které mají na kontě pouhý bod. Hradec Králové má také jeden bod,i v sobotu si splní sen mnoha generací, utkáním s Českými Budějovicemi otevírá nový stadion!

Pardubice – Jablonec 0:0

Rozhodčí: Jan Všetečka. ŽK: 1:3. ČK: 1:0 (24. Kinský). Fauly: 12:15. Střely na branku: 4:2. Rohy: 1:6. Držení míče: 44%:56%. Diváci: 3 012.

Domácí v premiéře padli doma s Bohemians 0:1, přestože herně byli lepším celkem a měli i více šancí. Neuspěli ani Severočeši, kteří padli v Mladé Boleslavi a naznačili, že po řadě letních změn v kádru a příchodu nového trenéra Radoslava Látala se mužstvo bude sehrávat za pochodu.

V první části hry branky k vidění nebyly, skóre bylo bez branek. Více ze hry rozhodně měly Pardubice, i když hráli přibližně od poloviny poločasu v deseti po vyloučení brankáře Antonína Kinského, který vyběhl mimo šestnáctku a s balonem sejmul i Čanturišviliho Vakha. Několik slibných náznaků skórovat měl i domácí Ladislav Krobot, ovšem on, ani jeho spoluhráči, stále nedokázali letos v lize skórovat. Nevedlo se v šancích ani Jablonci, sóla Václava Drchala a po obrátce Jana Chramosty dokázal zlikvidovat střídající gólman Viktor Budínský. Po obrátce byla hra vyrovnaná. Jablonec si ale i přes početní převahu až na pár výjimek nevytvořil takřka nic. Remíza je po průběhu zápasu zasloužená. Oba týmy získaly v nové sezoně po prvním bodu.

Pardubice v sobotu hrají na horké sparťanské půdě, Jablonec cestuje v neděli potřetí za sebou ven, tentokrát do Teplic.    

Olomouc – Karviná 3:1 (2:1)

Branky: 15. Juliš, 33. Zmrzlý, 66. Navrátil – 44. Papalelé. Rozhodčí: Dominik Starý. ŽK: 0:2. ČK: 0. Fauly: 9:8. Střely na branku: 6:3. Rohy: 5:4. Držení míče: 57%:43%. Diváci: 3 254.

Olomouc předvedla až příliš ustrašený výkon na Spartě, kde podlehla ještě přijatelným poměrem 0:2, karvinský nováček naopak doma zazářil se Zlínem, který doslova rozmontoval poměrem 4:1.

Fotbalisté Olomouce vstoupili do zápasu ve velkém stylu. O první gól Hanáků v nové sezoně se postaral Lukáš Juliš, když z hranice pokutového území nedal pohotovou střelou z otočky Jakubu Lapešovi v brance šanci. Ještě veseleji bylo na Andrově stadionu po půlhodině hry, když Ondřej Zmrzlý tváří v tvář podruhé překonal hostujícího gólmana. Naději hostům dal těsně před přestávkou útočník Kapverd ve službách ligového nováčka Papalelé, který parádní ranou snížil na 1:2. Rozhodující moment utkání přišel ve druhé půli, kdy se parádní ranou z 35 metrů do opuštěné svatyně po špatném odkopu brankáře prezentoval Jan Navrátil a zvýšil už na 3:1. O chvíli později zápas na 25 minut přerušila průtrž mračen, hosté se však po pauze na žádné větší zdramatizování zápasu nezmohli a Olomouc tak slavila první vítězství v nové sezoně. Na kontě má po dvou kolech tři body stejně jako Karviná.

V příštím kole hrají Hanáci v sobotu na půdě Slovácka, karvinský nováček hostí rovněž v sobotu Mladou Boleslav.

Zlín – Sparta 0:1 (0:0)

Branka: 80. Krejčí z PK (!!!). Rozhodčí: Dalibor Černý. ŽK: 4:1. ČK: 0. Fauly: 8:17. Střely na branku: 0:6. Rohy: 0:6. Držení míče: 37%:63%. Diváci: 5 521.

Začátkem týdne se Sparta vzdala naděje, že opět přivede do branky Matěje Kováře, který ji pomohl vyhrát titul. Manchester United chtěl gólmana pouze prodat a požadovaných údajných 170 milionů korun prý bylo na letenský klub příliš. Proto úřadující mistr přivedl na roční hostování s opcí dánského brankáře Petera Vindahla, kmenového hráče Alkmaaru, jenž v uplynulé sezoně hostoval v Norimberku. Ve Spartě bude jedničkou, post dvojky by měl zastávat sparťanský odchovanec Vojtěch Vorel, který v neděli vychytal čisté konto v premiéře proti Hradci Králové. A brance nakonec stál i ve Zlíně.

Ševci si v prvním kole uřízli ostudu v Karviné a doma proti úřadujícímu mistru neměli prakticky co ztratit. Sázky na výhru Zlína se rovnaly téměř nule, vítězství vysoce favorizované Sparty bylo bráno jako jistota. Rudí to však museli potvrdit přímo na hřišti. Jednu jistotu měli, pískal pražskými médii i samotnými kluby opěvovaný sudí Dalibor Černý, já osobně nabyl jistotu, že rudí ve Zlíně budou zahrávat penaltu, a kdyby se jim náhodou nedařilo, tak klidně dvě.

Diváci mohli překvapivě vidět velmi zajímavý první poločas. A minimálně ti zlínští mohli odcházet spokojení, protože domácí byli v prvním poločase lepší. Filip Žák dokonce vstřelil gól, ten však nebyl uznán kvůli ofsajdu. I tak měli ale domácí zatím největší šanci zápasu, když Antonín Fantiš hlavou trefil tyč. Sparta sice měla územní převahu, ale nehrála příliš dobře a branku Zlínu téměř nehrozila. Ani ve druhém poločase toho diváci příliš neviděli. Sparta měla nadále častěji míč na kopačkách, ale za celou dobu si v podstatě nevytvořila gólovou šanci. Hrála pomalu a nepřesně. Vše pomalu směřovalo k bezbrankové remíze, to vše však změnila 80. minuta zápasu, kdy byla po zásahu VAR Jana Petříka nařízena penalta pro Spartu. K exekuci se postavil kapitán Ladislav Krejčí a penaltu suverénně proměnil. Tím získal tři body pro svůj tým a Sparta se tak mohla spokojeně vrátit domů.

Spokojen mohl být i kolektiv rozhodčích v čele s „hvězdným“ Daliborem Černým včetně VAR Janem Petříkem, to co jsem očekával, se stalo skutkem. Když se rudým herně a výsledkově nedaří, vždy zasáhne vyšší moc. Zvláště když se blíží konec a Sparta by mohla přijít o body. Ani se mi nechce počítat, kolikrát se to už v letošním roce stalo. Názor jednoho z diváků Tomáše Vitáska na facebooku: „Zlín sympatický výkon, bohužel za stejnou nulu, jako kdyby dostal bůra. K penaltě se nevyjadřuji, jen bych se rád pana Černého zeptal, kam měl hráč Cedidla tu ruku strčit, když soupeř těsně před ním vyskočil a míč nezasáhl. Tam nebyl čas na reakci, takže penalta po zásahu VAR absolutní nesmysl!“ Situaci jsem si několikrát přehrál a zastávám stejný názor jako zmíněný divák. Navíc se po této situaci ještě několik minut hrálo, VAR zřejmě hodně dumal, jak si penaltu zdůvodní. A následně byli všichni překvapeni. Očekávám kladné hodnocení penaltové situace komisí rozhodčích a velice dobrou známku pro arbitra v deníku Sport (7 – 8). Jak jinak, vše je naprosto čisté… Čistých je i šest bodů, které má Sparta na kontě, na kontě Zlína je nula.

V příštím kole hraje Sparta v sobotu doma s Pardubicemi, Zlín jede do Edenu na Slavii, duel se hraje v neděli večer.  

Ostrava – Slovácko 0:0

Rozhodčí: Tomáš Klíma. ŽK: 2:0. ČK: 1:0 (80. Bitri). Fauly: 17:8. Střely na branku: 3:1. Rohy: 5:6. Držení míče: 59%:41%. Diváci: 9 016.

Když srbský záložník Srdjan Plavšić seděl při utkání Baníku v Liberci na tribuně, vypadalo to, že už je dohoda Ostravy se Slavií o jeho dalším působení ve Slezsku na spadnutí. Rychlonohý borec, který si v Edenu vydělával kolem milionu korun měsíčně, sice Slavii skutečně začátkem týdně opustil, ale místo do Ostravy přestoupil do týmu úřadujícího polského mistra Rakówa Čenstochová.

Ostrava v premiéře nového ročníku propadla v Liberci, po nevydařeném výkonu padla 1:3 a opět rozviklala naděje početného tábora fanoušků na letošní postup do první šestky. Slovácko naopak nastřílelo Českým Budějovicím čtyři góly (4:1) a naznačilo, že se s ním i letos musí počítat hodně vysoko.

V úvodu bylo Slovácko, které opět vedl za nemocného trenéra Martina Svědíka asistent s ostravskými kořeny Jan Baránek, jasně lepší. Zhruba patnáct minut si vytvářelo jednu šanci za druhou, ale Baník i se štěstím odolal. Okolo dvacáté minuty se ale hra domácích zvedla a naopak Slovácko už tak aktivní nebylo. Baníku mnoho nechybělo, aby se na konci úvodního dějství dostal do vedení. Krátce po pauze unikl domácí Abdullahi Tanko, který i vstřelil branku, ale ta kvůli ofsajdu nakonec neplatila. Baník pak byl o trochu lepší, ale v 80. minutě naděje na tři body pro domácí de facto uhasil faul Eneo Bitriho, jenž po druhé žluté viděl červenou kartu. Slovácko ale přesilovku nevyužilo a z Ostravy odjíždělo s bodem. Baník tak pokračuje v rozporuplném vstupu do sezony, do tabulky si připsal bod, naopak Slovácko má body čtyři.

V příštím kole Ostrava nastoupí v neděli 6. srpna v Plzni, Slovácko o den dříve přivítá doma Olomouc.  

Mladá Boleslav – Liberec 2:2 (0:2)

Branky: 78. Pulkrab, 88. Suchý – 8. Chaluš, 42. Kulenovič. Rozhodčí: Daniel Vokoun. ŽK: 3. ČK: 1:0 (36. Kostka). Fauly: 19:10. Střely na branku: 5:4. Rohy: 6:0. Držení míče: 60%:40%. Diváci: 4 112.

Středočeši získali v minulém týdnu další posilu. Rodák z ukrajinského Kyjeva dvacetiletý Mykola Yarosh s perspektivou růstu v posilu defenzivní formace přestoupil ze slovenského Šamorína a s Mladou Boleslaví se dohodl na dvouletém kontraktu.

Souboj úspěšných z premiérového kola. Středočeši přehráli Jablonec poměrem 3:1 a Liberec si stejným výsledkem poradil s Ostravou. Na půdě Mladé Boleslavi se mu v minulosti hodně dařilo.

Mladá Boleslav ale vstoupila do utkání daleko lépe a hned ve čtvrté minutě měla k dispozici pokutový kop, jenže Vasila Kušeje vychytal Olivier Vliegen. Slovan se pak prosadil ze standardní situace Matějem Chalušem a od té doby se hra domácích pomalu bortila. V druhé části poločasu byl navíc vyloučen Dominik Kostka a to vedlo k druhému gólu Liberce, o nějž se postaral Luka Kulenović.  Mladá Boleslav, jejíž hru především oživil Tomáš Ladra, to po přestávce ale ani v deseti nezabalila a bojovala až do konce, což se vyplatilo. V 79. minutě nejprve snížil hlavou Matěj Pulkrab, který byl na hřišti tři minuty, a těsně před koncem srovnal další hlavičkou Marek Suchý. Liberci se tak v závěru sázka na tuhou defenzivu nevyplatila, a po desetiminutovém kolapsu, se pod Ještěd tak vracel pouze s bodem. Oba celky tak mají na kontě po dvou kolech čtyři body. 

Mladá Boleslav Hraje v sobotu v Karviné a Liberec v neděli hostí doma Bohemians. 

České Budějovice – Slavia 1:3 (0:1)

Branky: 52. Ondrášek – 13. Zafeiris, 74. Provod, 84. Chytil. Rozhodčí: Ladislav Szikszay. ŽK: 3:1. ČK: 1:0 (89. Hora). Fauly: 10:13. Střely na branku: 2:8. Rohy: 4:4. Držení míče: 55%:45%. Diváci: 6 681.

Jihočeši neuspěli na půdě Slovácka, kde inkasovali čtyřikrát a doplatili na individuální chyby v defenzívě. Slavia naopak s jistotou zvítězila 2:0 nad Hradcem Králové a do Českých Budějovic přijela v roli velkého favorita.

Slavia také v první půli na hřišti kralovala a vedla 1:0 brankou Christose Zafeirise z třinácté minuty, mladý norský záložník se prosadil tečovanou střelou do protipohybu brankáře Dávida Šípoše. Slavia pak v následujících minutách měla místy výraznou převahu i s velkými šancemi, které už ale proměnit nedokázala a z pohledu Jihočechů bylo utkání před druhým dějstvím stále hratelné. Po změně stran také České Budějovice vyrovnaly hru a dokonce i skóre díky úspěšné hlavičce Zdeňka „Kobry“ Ondráška. Trenéru Jindřichu Trpišovskému se pak ale povedlo oživit hru početnými změnami v sestavě, klíčovým faktorem byl příchod Mojmíra Chytila, jenž nejdříve připravil nakonec vítěznou branku pro Lukáše Provoda, pak se prosadil gólovou patičkou také sám, a to ještě v závěru neproměnil penaltu, před kterou byl po druhé žluté kartě vyloučen Jakub Hora. Slavia nakonec Zvítězila 3:1. Jihočeši inkasovali ve dvou utkáních hrozivých sedm gólů!

Ve třetím kole hostí Slavia, která se probojovala s plným počtem bodů do čela tabulky, v neděli Zlín a České Budějovice, jenž jsou po dvou kolech bez bodového zisku hrají v sobotu na zbrusu novém stadionu v Hradci Králové.

Bohemians – Teplice 1:2 (0:1)

Branky: 90+4. Puškáč – 43. Trubač, 59. Jukl. Rozhodčí: Pavel Orel. ŽK: 2:3. ČK: 0. Fauly: 14:19. Střely na branku: 5:3. Rohy: 2:5. Držení míče: 57%:43%. Diváci: 5 679.

Bohemians ve čtvrtek po 36 letech okusili, jak chutnají evropské poháry. A košt to byl pro ně hodně hořký. V prvním střetnutí 2. předkola Konferenční ligy prohráli na půdě norského Bodoö/Glimt hladce 0:3. O porážku ani tak nejde, ale obraz hry byl zarážející. Norský tým na umělém trávníku přehrával Pražany ve všech směrech. Rychlostí, pohybem, kombinací, důrazem, střelbou, prostě vším. Mezi oběma mužstvy byl značný výkonnostní rozdíl. Klokani sice také měli několik šancí, ale celých 90 minut se hrálo v režii domácích.

Bylo otázkou, jak se na mužstvu projeví krutá pohárová realita v lize. Hráči sice zvládli s vypětím všech sil a se štěstím vítězně 1:0 první kolo v Pardubicích, ale herně to od nich nebyla žádná hitparáda. Teplice dokázali ubránit doma plzeňskou Viktorii, nedovolili ji téměř nic a zvítězili také 1:0.

Po prvním poločase byli v nedělním duelu spokojenější hosté, kteří šli do kabin s jednobrankovým náskokem. Vděčit to mohli jak Danielu Trubačovi, který ve 43. minutě otevřel skóre po úspěšné dorážce vlastní střely do tyče, tak brankáři Tomáši Grigarovi, který v nastavení zlikvidoval dvojí šanci v podobě zakončení Jana Kovaříka a Erika Prekopa. Po obrátce dokonce Robert Jukl po chybě brankáře Michala Reichla zvýšil na 2:0 a vypadalo to, že si Severočeši v klidu dokráčí pro tři body. Bohemians v závěru tlačili, jenže David Puškáč v 83. minutě neproměnil penaltu, kterou poslal vysoko nad břevno. Ač tentýž hráč dokázal v nastaveném čase z dorážky snížit, vyšli Klokani z těžkého souboje naprázdno. Bohemians tak na vlastní kůži poznali, co je to hrát evropské poháry, když po čtvrtečním duelu v Norsku museli hned třetí den hrát ligový duel.

Klokany čeká ve čtvrtek na Spartě odveta v Konferenční lize a v neděli hrají ligu v Liberci. Teplice mají překvapivě po dvou kolech plný počet bodů a v neděli hostí Jablonec.     

Poznámka k II. lize. V pátek jsem sledoval na ČT Sport druholigový mač mezi pražskou Duklou a Vyškovem. V celku hostí nastoupilo v základní sestavě 5 Afričanů a do konce zápasu se jich objevilo na trávníku celkem 8! Nic proti nim, prokázali rychlost, techniku, velkou pohyblivost a nakonec i střelbu. Především díky nim Vyškov vyhrál 4:2 a po dvou kolech má na kontě plný počet bodů. Otázkou je, jak takto uměle složený celek prospívá našemu fotbalu, jaký má pro něj přínos. Kromě přínosu atraktivity. Jistě majiteli klubu tito hráči brzo vydělají peníze poté, co odejdou do bohatších klubů, ale naši mladí hráči leští lavičku, což je pro jejich další růst velice špatné. Ostatně, není to jen problém Vyškova, stačí se podívat do prvoligových klubů. Možná, že jsem trochu staromódní, ale takto to vidím. Ještě mi zarazil výbuch zkušeného trenéra Petra Rady. Poté, co se kouč Dukly v závěru zápasu u laviček poštěkal s vyškovským kolegou Janem Kameníkem, v pozápasovém rozhovoru s reportérem ČT po jeho otázce na důvod konfliktu se rozčílil a doslova utekl od kamery. V čele tabulky jsou s plným bodovým ziskem Vyškov, Jihlava a Táborsko.

Příspěvek byl publikován v rubrice Fotbálek se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.