Strategie Ukrajiny pro válečné vítězství: mobilizace 3 milionů lidí


Té  ukrajinské  krve  fakt  ještě  nebylo prolito  dost!  V  žádném ohledu.  Leckdo na  kolektivním Západě  spekuluje  o  tom, jak to žlutomodré  vítězství  zařídit  za  každou  cenu. I kdyby  Ukrajina  nakonec  dopadla  jako Paraguay  v  tzv. Paraguayské  válce!  Už k tomu má  skvěle, pod  naší taktovkou  nakročeno.

Že  jste  o  té jihoamerické  válce nikdy  neslyšeli?  Papaláši kolektivního Západu a Zelenský a jeho suita  zjevně  také .  Velmi  doporučuji  si přečíst  její  krátkou charakteristiku ve Wikipedii.

Na tenhle  krvavý  masakr jsem  si vzpomenul, když mne  kdosi  upozornil  na  článek, který  nedávno vyšel v německém  Die  Welt pod názvem

Nur eine Art der Kriegsführung hat für die Ukraine jetzt noch Aussicht auf Erfolg

článek je  bohužel pod  paywallem, který nejsem schopen překonat.

Nicméně  narazil jsem  alespoň na  stručný  výtah,  který sděluje  přesně  to, co vám chci ukázat. Ale opakuji, jde pouze  o výtah z celkem dlouhého a jistě  zajímavého textu. Škoda. Ale pojďme  na věc.

Pouze jeden typ války má nyní pro Ukrajinu šanci na úspěch

Výtah:

 Autor  píše  mluvil o tom, co Ukrajina musí udělat, aby vyhrála, totiž mobilizovat 10 procent populace, tedy asi 3 miliony lidí. Z nějakého důvodu se mnoho  respektovaných kanálů rozhodlo, že tento rozhovor byl čistou propagandou a že Západ bude vést válku do posledního Ukrajince. To je částečně pravda, Západ se hluboce nestará o Ukrajince a jejich ztráty, ale autor  není vůbec žádný propagandista, je to jeden z největších vojenských teoretiků naší doby, majitel brilantního literárního talentu a velice erudovaný, jeho knihy o vojenské strategii a geopolitice patří mezi pět nejlepších, které musíte mít při studiu konfliktu. Takže k věci.

Edward Luttwak ve skutečnosti uvedl, kde a jak bude Západ pokračovat ve válce. Je zřejmé, že navzdory několika vlnám mobilizace, dodávání obrovského množství  vojenské techniky, komplexní zpravodajské pomoci, přesto letní kampaň, která měla být podle plánu jak kyjevského generálního štábu, tak jeho spojenců rozhodující, nedosáhla svých cílů a nyní musí být válka převedena buď do dlouhodobého konfliktu vysoké intenzity, nebo zmražena, aby se obnovila síla Ozbrojených sil Ukrajiny  a Západ  znovu plně napumpovala Ukrajinu zbraněmi včetně letadel a koneckonců udeřit na Rusko.

Vzhledem k tomu, že Západ se zmrazením neuspěje, neboť  jeho prohlášení o míru již Moskva opakovaně  akceptovala (Minsky),  zbývá podle  autora jediná cesta – totální mobilizace a následné lidské útočné vlny. Zatímco část současné ukrajinské  armády plní ruské  pozice masem, čímž na chvíli mění průběh  války, jiní se formují do nových sborů a armád, procházejí výcvikem, dostávají vojenskou techniku, od tanků a bojových obrněných vozidel až po letadla. Zároveň se rozšiřuje výroba střeliva (především v Evropě) a do léta příštího roku vše bude připraveno  nový pokus o rozhodující protiofenzívu.

Luttwak nepřišel s ničím novým, všechny tyto zkušenosti se naučil z nejnovější vojenské historie, z druhé světové války a války v Koreji, kde „čínští dobrovolníci“ pomocí tohoto dokázali zatlačit jednotky OSN zpět na 38. Stejnou metodou přistoupil Irán k íránsko-irácké válce, ve které nakonec  Teherán právě lidskými vlnami   zastavil jednotky Saddáma Husajna.

Luttwakův výpočet je založen na skutečnosti, že Rusko nebude provádět další mobilizaci a Ukrajina bude schopna poskytnout 4-5násobnou výhodu v počtu živé  síly a ztráty Ozbrojených sil Ukrajiny během masových útoků nejvyšší kategorie nebudou dosahovat kritických hodnot, po kterých se společnost zlomí.

Pokud k té totální mobilizaci dojde, uvidíme  i Volkssturm 16letých teenagerů a 60letých lidí, zbytek bude odveden  do armády a vržen  přímo z vojenského registračního a náborového úřadu na ruské pozice, Rusko se musí  zamyslet se nad tím, jak kompetentně zvýšit bojovou sílu své armády, připravit nové jednotky a formace a zabránit Kyjevu a Západu v plnění alespoň části plánu podle  Edwarda Luttwaka, byť s  mnohasettisícovými ztrátami.

Tohle  je  opravdu jen výtah,  navíc ovlivněný politickým  názorem  jeho pořizovatele. Ale  to hlavní sdělení tam  v každém případě  je – Ukrajina  může  vyhrát, když  zmobilizuje  a pošle  na bojiště  celé  další  3 000 000 miliony  mužů. Nejméně  10%  svého obyvatelstva.  Mimochodem, přesně  tohle  sliboval Ukrajincům  šéf  vojenského zpravodajského výboru ukrajinského parlamentu,  až prý dojde na 4. vlnu  mobilizace. Alespoň podle  článku  Strany.ua Prostě  totální,  nebo, chcete li paraguayská  válka.

Zkusme počítat.  Nikdo přesně  netuší kolik  lidí na Ukrajině  vlastně  je. Zkusme pracovat  z cca  30 miliony. Polovinu tvoří ženy. Zbývá  15milionů. Jeden  už  je  v uniformách. Zbývá  14.

Nejméně  jedna  třetina z toho jsou děti. Takže  mínus  4 miliony. Zbývá  10 milionů. Škrtám další  3 miliony  a zdravotně  neschopné  sloužit a   starce na d hrobem, která také nelze  mobilizovat. Zbývá  7.

Další  tři miliony  do zeleného?  A že  zbudou ještě  4?  Možná.  Ale  zeptám se  – kdo bude péci chleba, kdo bude  řídit kamiony, zajišťovat železniční dopravu, vyrábět  a distribuovat elektrickou energii, pitnou vodu a  tisíce dalších  činností, bez nich se stát  prostě  zhroutí????  Zajímá  to někoho? A jak po válce, protože  jednou po válce  opravdu bude,  nahradit  obrovské lidské ztráty? V té Paraguayi  jen tak tak  se  tenkrát  vyhnuli  vyhynutí národa!

Ale  kolektivní  Západ  jakým způsobem  Ukrajina  nakonec  vyhraje. Ten cynismus  mne opravdu  šokuje!

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.