Graf na tento den


na  datovém webu Statista pro Kosu objevil Marek

Že  jsem  tvrdý  zastánce  hesla, že  „čísla hovoří“  už  dávno víte. Prostě numera  a grafy  to je  vlkův  les!

Kolega  marek mi poslal  moc  pěkný  graf  z amerického  datového webu Statista. Který bezvadně pasuje  k dnešním článkům Kosy:

Výstřižek

Zelení jsou největší  světoví  exportéři, červení největší světoví  dovozci.

Že  to nemusím komentovat?  Vývozci  – státy  s přebytkovou obchodní  bilancí prostě  nabízí zboží nebo služby , které  zbytek světa POTŘEBUJE. Každý den, každou hodinu.

Ti  červení by se bez masivních dovozů zhroutili.  Velmi rychle.

USA  jsou s odstupem nejen  největší  globální dovozce  všeho možného, ale  také, když si vzpomenete  na  grafy  zadlužení – i s odstupem největší světový  dlužník. Zkuste  si představit  rodinu,  která  nic nebo jen  velmi málo sama  produkuje, ale  má enormní spotřebu a tu financuje  ze  stále  rostoucího astronomického dluhu….  Že  to je  nesmysl,  že  by už  dávno byla  v  exekuci a  mezi bezďáky? Máte pravdu!  Jen  u USA, ale i  u Británie a  Francie  to  jaksi neplatí….Ale  všechno má svůj konec.  Jednou  i zde  jaksi  převáží  běžná praxe. Že  velkými dovozci  jsou i Indie  a Brazílie?  Jak se  to vezme!  Přepočítejte  to na počet  obyvatel!!  Brazílie  přes  200mio, Indie 1,5 miliardy. Proti  importu 60 mio Britů nebo Francouzů. A  dostanete  jasnou  zprávu,  že obě  země, vzhledem ke  své velikosti  píší  vlastně jen tzv. červenou nulu.

A ještě  něco – opravdu si někdo na kolektivním papalášském Západě myslí,  že  lze  ze světového obchodu  vysankcionovat  zemi s  druhým největším obchodním přebytkem?

Prostě  graf  na tento den!

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka, Politické vtipy se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.