Úvodník dnešní Kosy – dnes o ruské ekonomice ruskýma, ale i západníma očima


Sem tam mi přijde mail od těch z  druhého břehu. Míním  těch slušnějších, nikoliv  těch, co se mne  svým slovníkem marně  snaží  rozhodit. Těch  je  více  než  těch se slovníkem normálním. Nicméně před pár  dny mi jeden z nich  napsal,  že na Kose publikuji  články jednostranně  a poslal mi  linky  co bych jako podle něj otiskovat asi tak měl.

Inu přát  si může, ale  Kosa  je MÚJ  blog. MÚJ a  tím to končí.  Jaksi mu nedošlo,  že  l kdybych  postupoval podle  jeho přání, přestala  by Kosa  mít  jakýkoliv  smysl.  Nevidím důvod, proč  by suplovala  mainstream a odezírala  Kyjevu, Washingtonu, Fialovi  ze  rtů.

Soustřeďuji se  na zveřejňování  toho,  co  vám, čtenářům Kosy  mainstream nenabídne, zamlčí nebo  oškube  natolik,  že  to získá úplně  jiný kontext. Tohle  vidím momentálně  jako jako to nejdůležitější.  Proto  jsem rezignoval na  své autorské  texty, což  mne  začíná  čím dál více mrzet.

Dneska  poruším  jedno celkem  zásadně  dodržované  tabu  – nepřejímat  z ruských zdrojů. A  brát  jen  západní adresy, zejména  ty  úplně neprůstřelné  i z pohledu  statečného pluk… oh  omlouvám se  – dnes  už  generála  Koudelky, nejvyššího státního zástupce Igora  Stříže a podobných. A je těch materiálů čím dál více.

Ruské  zdroje používám jen  v naprosto výjímečných případech  – když  totiž  píší  o situaci v  Rusku  kriticky,  respektive  velmi  kriticky.

A  přesně  to je  dnešní  případ.  Česká  alternativa  soudí,  že  protiruské sankce  jsou více  méně  brnkačka, s kterými se  Moskva  tamní vláda  už  vyrovnala.  Tvrdil jsem a tvrdím,  že  ty  kolektivním Západem  vyhlášené sankce  Rusko bolí  a hodně  bolet  budou. Nic  ke zlehčování.

Na  tohle  téma  jsem si  pro vs  stáhl  dva  artikly, zveřejněné  na  webu ruské státní agentury  RIA Novosti.  A dám je  do protikladu  k textu, který  vydala  o ruské ekonomice  ve  stejný  čas ekonomická redakce  americké agentury  Bloomberg! Uvidíte  sami co a jak.

Ale  je tam  ještě  další motiv  – podle  propagandy, co se na nás  hrne, je  Rusko jedna  velká despocie  a diktatura. Kde není sebemenší prostor  na jiný než Putinův  názor.

Za  sebe  říkám,  že  si neumím představit,  že  by  ČTK  nebo Česká televize  vydaly  někdy  stejně kritické materiály k  tomu, co nám tady předvádí  Fialovo Obludárium. V hospodářské oblasti.

Tak taková je  dnešní Kosa.

Mnohé  sice naštve, ale  ti, co  k jejím článkům přistupují nepředpojatě  s otevřenou myslí jistě  uspokojí. Ani tohle  vám český  mainstream nenabídne. To je poslání a doména tohoto webu.

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.