Dobré ráno Slovensko I. – čísla. DOPLNĚNO!


Ten titulek  je  a není případný.  Když  jsem  to v povolebním studiu Slobodného vysielača  po  jedné  hodině  v  noci na neděli  balil, bylo sečteno asi  18%  hlasů. A nic nenasvědčovalo  tomu,  že  by  snad neplatily volební   exitpoly, tak  jak  je  pro dvě  slovenské televize  nezávisle  připravily  dvě  velmi renomované  agentůry.  A  já, po  velmi nešťastné prohře  Viktorky  na  Spartě  zažíval  další  tvrdou porážku,tentokráte na  Slovensku,  kde  všechno nasvědčovalo tomu,  že  Progresívci na  celé  čáře  zvítězili,  že to budou oni,  kteří si vyberou  koaliční partnery, že  si dokonce  budou moci vybrat jestli  zkusí  ruskou ruletu  s Matovičem nebo bez něj  s Pellegrinim.

O  to větší a  příjemnější  šok  jsem  zažil ráno, když  jsem se připojil na internet  a viděl skoro konečná  čísla.

Která  říkala pravý opak – totiž, že exitpoly  se od  skutečnosti nemohly  lišit  více, že  agentury  nevídaným  způsobem selhaly, opravdu giganticky,  že  SMER  naprosto přejel Progresívce  a to napříč  celým Slovenskem s výjimkou Bratislavy, Košic a okresu Skalica. Že Pellegrini  vyhrál jen v Banské Bystrici. Ale  také, KDH  uhrálo tři volební  okresy  na severním Slovensku a  že   šílence  Matoviče  z nějakého pro mne neznámého důvodů  milují  v okresech Kežmarok a  Košice  venkov / to mi fakt hlava  nebere – že  by  nadproporcionální  výskyt  nepřizpůsobivých a  Matovičův  slib  500 eur na  ruku  za  volební  účast?/.

Vše  viz  mapka

Výstřižek

Ale  teď  si uvědomuji,  že  jsem  nedal ještě  ta úplně nejzákladnější  všeobecná čísla! Tady jsou

Výstřižek

Mandáty:

Výstřižek

V okamžiku, kdy  jsem  tohle  všechno zpracoval jsem  k úžasu celé  rodiny  doslova  zařval  to, co stojí  v nadpisu  tohoto  sloupku

Dobré  ráno Slovensko!

Protože  já  náhle a  zcela nečekaně  dobré, ba  vynikající  měl! Paráda!  nečekaná  radost  je prostě  a vždycky  ta největší.

A  Slovensko  mělo  skutečně  dobré  ráno!

A začal přemýšlet, co,  až  mi to domácí povinnosti dovolí,  o těchto volbách napíši. Možná, že  to nebude  úplně  kompaktní, protože  těch  dojmů  je  příliš  mnoho. A pokusím se  jich  vtěsnat  co nejvíce.

Začnu tím nejnečekanějším  a  nejtrapnějším. Tím,  NENÍ porážka  Progresívců, ačkoliv  jejich  vítězoslavný a triumfální  ryk  se  změnil  nad  ránem jen  v  tichounké pofňukávání,  tím není  ani náhlé zmlknutí  Bruselu  a tamních papalášů, už  už  gratulujících  svému   odkojenci Šimečkovi,  tím není  ani  naštvané kňourání  českých papalášů, jakkoliv  tohle  jen umocňuje  Ficův  výsledek! Ačkoliv  všechno dohromady  je  to vůbec  nejdůležitější.  Ale nejtrapnější  je opravdu ta  naprosto nevídaná  blamáž a selhání  obou  agentur, co  sbíraly  data  pro  své  televizní  exitpoly!!!!

Nemohly  se mýlit  více  viz

Prieskum pre RTVS  exkluzívne vypracovala agentúra MEDIAN SK.

EXIT POLL pre RTVS: Tesný boj o prvenstvo, do parlamentu by sa dostalo osem strán

Zodpovědně  říkám,  že  být  šéfem takové „instituce“  a  takhle se zostudit, okamžitě  balím a  nějaký  čas  chodím výhradně  bratislavskými kanály  a následně  tam už  zůstanu  jako zaměstnanec  místních kanalizací, protože  na to bych možná  jakž takž  stačil.

Nejen  že  netrefily  pořadí pořadí  prvního a druhého,  ale  oni  se spletli  naprosto drasticky  i  v získaných procentech!!!!  Focus  nadělil Progresívcům  o 5,5%!!!!! hlasů více  než  získali  – tedy  téměř o celou  1/3 více  než  byla  realita, Median  byl  jen o málo lepší, aby ta minela  u Smeru představovala  celé  1 resp. 2%…. Neuvěřitelné. A  to  nemluvím o takové  drobnosti, jako že  obě  agentury  jasně  viděly  Republiku v Národní  radě a  Focus  naopak ještě  selhal  v prognoze  jestli  SNS  přeskočí  5% práh. Takováhle  žabařina…. Nikdy  bych něčemu takovému neuvěřil,  kdybych to sám  nezažil na  vlastní kůži. A  sám se kvůli tomu nezesměšnil na  Slobodném  vysielači, protože  jsem těm  číslům  důvěřoval. Tedy v hlavních  rysech. Prostě profesionální deformace  – čísla hovoří. nic  než  čísla. Ale  nesmí je dodávat idioti…

Ještě  jednu grafiku  vám nezůstanu dlužen. Pochází  z webu Hlavné správy, který do ní  soustředil všechny  dosažitelné průzkumy  všech  volebních  agentur, které se snažili  měsíc  před  volbami  mapovat  rozdělení  volebních preferencí na  Slovensku. Což tedy  také není kdo ví jaká  hitparáda  a přehlídka  práce těchto agentur!

Výstřižek

Ale přeci jenom, až na  VOX  a NMS /nikdy jsem o nich neslyšel/ to není takové  čiré zoufalství jako ty  dva  exitpoly.

Počítám, že  i to posluchači  Slobodného vysielača  ve  čtvrtek  v Trikoloře  dají  pořádně  horké. Že jako jsem  naiva,  co na všechno skočí a tak podobně., že oni upozorňovali,  že  exitpoly  selhaly  už  minule, atd. atd. Ano, selhaly. Ale nikdy takhle obrovsky  jako v horečce téhle  sobotní  volební noci!  Nikdy!   A ty  průzkumy? Do jednoho tvrdily , že  Republika je jistě  v Národní  radě! A ona propadla. Upozorňuji  na Republiku, zejména. Protože  už  v mailové korespondenci a  během povolebního studia  jsem  čelil opakovaným názorům, že  exitpoly  byly  účelově  zfalšovány,  že  to celé je  grandiozní korupce  a tak podobně.  Odmítal jsem  tenhle  názor a  odmítám jej i nadále. Jednoduchou  otázkou  – co jako taková  exitpolová korupce  měla  za  cíl?  Aby  vybudila  doslova  rauš  u Progresivců, jejich  voličů a  především mainstreamových  medií  a  pak jim přivodila neuvěřitelné zklamání a pocit  marnosti?  Tohle  vážně  někdo zaplatil?  Že  by  SMER a ROBERT  Fico osobně? Pokud  ano, byl to od něj doslova majstrštyk!!! Všichni včetně mne  jsme  mu to zbaštili a on  zdeptal  nevratně  duši každého Progresivce  široko daleko.  A nyní  k těm průzkumům.  Slyšel  jsem  říkat Roberta  Fica, že  na Slovensku dostane  takový průzkum, jaký si zaplatíte.  S výjimkou  jedné  či dvou agentur  nevěřím ani  tomu!  Viz zjištěné preference  Republiky!! Všichni se shodli,  že  zcela  jistě  vstoupí do parlamentu! S dostatečnou vatou cca  3%. A výsledek  známe – scházelo 0,25%, cca  6 000 hlasů.

To  jako  si Republika  kupovala  všechny  průzkumy, aby na sebe  upozornila? A podpořila  svoje  šance, jak  bylo  ukazováno na PS?

Ne  vážení, o korupci nešlo ani  u exitpolů, ani  u naprosté většiny  průzkumů!  Jen o neschopnost  agentur a  jejich  pracovníků a naprosté selhání jejich metodologie!  Nic  více, nic  méně.

Ale  když  už  jsme  u těch  čísel,  tak si  dovolím  vám předložit  další.  A myslím, že  vás  budou hodně  zajímat!

Odbočím.  V mnoha  relacích Vysielača  i článcích na Kose jsem se vymezil proti  korespondenční volbě  krajanů v zahraničí. Jak v ČR, tak na Slovensku. Považuji  cosi takového za podvod  na  občanech co  žijí v konkrétní republice, kde  se právě  volí. Pokud někdo žije  trvale nebo  dlouhodobě  mimo území své původní  vlasti,nemělo by  mu  být dovoleno volit!  Prostě proto,  že na  něj  nedopadnou důsledky  jejich  hlasování!  Ale jejich volební lístky  mohou  až fatálně  ovlivnit konečný  výsledek. Viz  rok 2006 a  tehdejší parlamentky  v ČR. Dokud  nebyly  přičteny  hlasy  zahraničních  voličů k Jihočeskému  kraji,  disponovala proponovaná koalice  ČSSD +KSČM 101 mandáty. Po započtení  hlasů ze  zahraničí  se to změnilo na  100:100 a  nakonec to skončilo, jak známo  Melčákem a Pohankou a TopolKalouskovou  hrůzovládou a pokračovalo  Melčákovou  úspěšnou žalobou u  ÚS, která v konci vygenerovala  NečasKalouskovu famiglii…

V sobotu na  Slovensku  se  tohle  málem opakovalo. Podívejme se jak  volili zahraniční Slováci.

Výstřižek

V Trikoloře  před  volbami jsem nabídl posluchačům SV SK  sázku, zejména těm, co horovali pro možnost  volby  ze zahraničí.  Tvrdil jsem, že  převážnou  část jejich hlasů  získají Progresivci. Jedna posluchačka  mou  výzvu přijala. Premií  je  dobrá  láhev. Uvidíme.  Ale  o  tu láhev  nejde.A nepíši  to, kvůli tomu , abych se pochlubil. Nýbrž ozřejmil, jak  ta korespondenční  volba  ovlivnila  konečný rezult.

Jsou jsou to opravdu zajímavá  čísla!

Takže těch, kteří  volili korespondenčně  bylo cca  58 000.

Celkový počet odevzdaných hlasů pro všechny  subjekty  reprezentuje 2 965 135 lístků v urnách.

Takže  ta korespondence  tvořila  skoro přesně  celá  2%. Progresivci  si  se  ziskem z nich polepšili v  celkovém  výsledku  o  1,24%!!!! Bez nich by jejich konečné skore  činilo jen 16,72 %.

Může  vám to připadnout  jako trivialita  pod vaši rozlišovací schopnost.  Jenže  dám  další  číslo – těch 1,24% představuje  téměř  36 000  hlasů.  A spočítal jsem  si , že  Progresivci  potřebovali na  JEDEN  MANDÁT  16 661  odevzdaných hlasů…. Takže  ta  korespondenční  volba jim přihrála nejméně   celé DVA  POSLANCE!!!  Které by jinak neměli.  A  může  být, že právě  ty  jim, oproti Ficovi,  zajistí  nakonec, pokud  uplatí Pelleho,  vládu  a  ukradení volebního výsledku!!!!

Pořád si  ti, kteří se mnou nesouhlasili myslí,  že  je  dobrý nápad, aby  lidé v zahraničí rozhodovali  o našich domácích  záležitostech,  když  sami následně nenesou odpovědnost  za svou volbu?

Takhle  vypadá moje interpretace suchých  čísel ze  soboty.

Dodatek z pondělního rána:

Právě mi dorazila  reakce  od jednoho ze  slovenských kosířů ohledně  zisků  Matoviče  v okresu Kežmarok:

Slovensko volby Kezmarok

Ahoj Vlku..
teda k volbam v okrese Kezmarok- zvitazilo OLANO , ako to vidim ja, teda moj skutocny pribeh..
isiel som asi tri tyzdne pred volbami regionalnym vlakom z Kezmarku do Popradu.. v celom vlaku – teda len dva male vagony, bolo nas len par bielych, v mojom vagone /vlak bol plne obsadeny/ sme boli len styria biely.. k veci.. vo vlaku plnom ciganov prebiehala medzi nimi velmi emotivna debata o volbach – bolo to len o Matovicovi..  debata sa tykala, ze dostanu nie po 500 Eur za hlas, ale 50,- ale musia urobit toto.. kazdy cigan, nie biely – zrejme peniaze za hlas im vyplacaju ich uzernici , tzv. Vajdovia, pride do volebnej miestnosti, zoberie cisty listok s Matovicovou stranou, skryje pod bundu a vyjde z volebnej miestnosti von.. za tento listok dostane od Vajdu 50,- Eur.. Vajda tento listok vypise, da ho nasledujucemu ciganovi, ktory ma ist do volebnej miestnosti, ten tento listok da obalky, odvoli , ale novy cisty listok , ktory dostal od volebnej komisie, skryje pod bundu a vynesie von a za neho dostane  tych 50,- Eur zase od Vajdu a tak to ide dalej.. taky je moj pribeh z vlaku, nic viac neviem dodat.. a tych 500,- Eur o ktorych sa hovori za jeden hlas moze byt tiez pravda, ale to sa vyplati ako cash naraz Vajdovi a on uz dalej prerozdeluje len po 50,- Uzera medzi ciganmi vzdy bola a veci tieto vidim takto.. par rokov som robil v lese, co-to som z ciganstiny od nich pochytil a dokonale ich poznam.. Nie vsetci cigani su zlodeji a zli, ale je to len jeden mozno zo 100, ktory sa javi ako rovny chlap, ostatni su verni svojmu nazvu Cigani od slova ciganit – su to vecni rozpravkari a krivi ludia aj vo svojom etniku, dokonca bezne vo vlastnej rodine..
Pozdrav Boriska zo SV a drzte sa..
Vako
díky moc  Vako za  insider informaci. I takhle  vypadají demokratické  volby.. Někdo získává  hlasy přes  Vajdy, někdo jiný přes  Globsec a speciální vlaky. Princi  i výsledek je  totožný.
Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.