Flash: Bild – Obrovské problémy ukrajinské armády


Neumím prolomit  paywall  německých, francouzských a  dalších serverů když se mi postaví do cesty.

V takovém případě  mi zbývají jen  výtahy na mediích, na která se  dostanu.  Což je bohužel většinově  případ  i toho nejzajímavějšího například  na  německém  Bildu, jehož  specialista na  Ukrajinu a  tamní  boje –Julian Röpcke pro mne  reprezentuje  velké zpravodajské eso v  tomto směru.

Jeho poslední  informace  z bojiště  je skoro  stejně  brizantní  jako ta  předposlední, kde tvrdil,  že  Washington a  Berlín  berou Zelenského  do tlaku,  aby  začal  konečně  jednat s  Ruskem.

V mezičase  to sice  jak  Bílý  barák, tak  kancléřství odmítlo,  že  oni nic, že  pevně  stojí  za  Ukrajinou,  včera jsem objevil  zajímavou informací –zde,  že  USA  by  částečně  uvažovaly  o  rozmražení  zabaveného  ruského majetku.  Tedy jeho části a  za  určitých podmínek, především  Moskva  by musel a své  vojáky  stáhnout  z Ukrajiny a  vedle  toho se zavázat k placení reparací Kyjevu!!!

Že  to vypadá  jako  tutové  bláznovství?  Máte pravdu!!!! Ale přeci jen  vypouštění takovýhle  sondovoacích balonků  vždycky předznamenává jistý posun  na  vrcholné  politické scéně.

Zejména  když  Bild  přinesl  tohle:

Jak  řečeno výše – přes  paywall jsem sice  nepronikl,  nicméně  můj  oblíbený  ukrajinský  web Strana.ua  ano.A opět  přinesla  z  článku, věřím že  – podstatný  výtah.

Věnuji jej  jakémusi Smetanovi, prý  docentu z  Karlovky,  jehož  jsem včera opět  viděl  jasně  modrožlutě  vítězit na  Nově. Prostě  odborník.  Český.  Žádný Röpcke  z německého  bulváru!

Originál toho  textu lze  nalézt  jako

Среди украинских военных растет недовольство командованием, правительством и президентом – Bild

podle překladače

Mezi ukrajinskou armádou roste nespokojenost s velením, vládou a prezidentem – Bildem

Mezi ukrajinskými vojáky roste nespokojenost s generály, vládou a prezidentem.

Píše o tom německý Bild po komunikaci s vojáky ukrajinských ozbrojených sil.

Generálům je vyčítána jejich „nerozvážnost“ a nedostatek komunikace mezi sousedními jednotkami.

„Každý oddíl bojuje sám za sebe. Někdy v naprosté neznalosti oddílu napravo a nalevo od sebe, někdy dokonce v konkurenci,“ říká jistý bojovník.

Vůči vládě zaznívají stížnosti na nedostatečné zabezpečení vojáků.

„Bráníme naši zemi, riskujeme své životy a nakonec platíme za vybavení, nájem, jídlo a opravy aut sami. Co se stalo se všemi těmi penězi přicházejícími ze zahraničí? Cítíme se stále více opuštěni vládou,“ řekl další voják.

Členové armády si dokonce z vlastní kapsy platí opravy vozidel a benzín, kupují si za ně drony a náhradní díly.

„Platíme také nájem domů, ve kterých spíme, a jídlo. To vyvolává nespokojenost. Rusové do války investují všechno a my, na  rozdíl od nich si  většinu z toho zajišťujeme sami,“ říká voják.

Vojáci jsou také nešťastní, že se na frontu dopravují  v padesátiletých Ladách, zatímco velení „hrdě předvádi  uchráněné  západní tanky“.

Tak  tohle by  mělo být  v  tom Bildu. Za mne  jasné známky pokročilé demoralizace  a degradace  ducha  armády. Která se začíná stále  více ptát – zač  vlastně  a  pro koho umíráme?  Pro koho? Pro Zelenského a  jeho partu, pro Borise Johnsona  a vedení Spojených států,  kteří  ještě  nejsou připraveni na mír. Stejně jako nebyly  před půldruhým rokem, kdy  scházelo myslitelně  málo  k ukončení nejhloupější  války  lidských dějin.  Kolik  lidských životů  nemuselo být  utraceno,  kolik  utrpení  by se nekonalo…

Ad  mrtví a  ranění. Kosa  už mnohokrát konstatovala,  že  jde  o nejstřeženější  ukrajinské  státní  tajemství.

Během posledních  tří  dnů  jsem doslova  zavalen screenshoty z  vysílání  ukrajinského  vládního  TV  kanálu  1+1 kde  je  v informačním banneru na  obrazovce zveřejněn  údaj  o  ukrajinských padlých  a těžce  zraněných. A  to  číslo je úděsné!

                                       1 126 652

viz

Výstřižek

Zdráhal  jsem  se ten screenshot  vydat. Je k mání jen na  ruských webech. Nikde jinde. A  to mi nestačí.

A  klidně přiznám, že  o  jeho relevantnosti pochybuji stále. Osobně  bych  hádal na  základě  toho, co mi ukazuje  moje  křišťálová  koule  tak asi polovinu. Ale  i  to  by byla  katastrofální  čísla. Které  Ukrajina, pokud  se nedostaví  frontové  úspěchy  nedokáže  dlouhodobě  absorbovat a  přežít!!!

Té  nespokojenosti ukrajinských  vojclů na  frontě  se nedivím ani trochu!  A  to jim začíná d ruhýá válečná  zima….

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.