Opomíjený velký problém, či spíše pokus o vlastizradu


pro Kosu  nalezl  Germanicus

Nestíhám a zase  nestíhám!  Díky  vám,  čtenářům , se na mne  valí tolik materiálu,  že nejen  že  ho nestíhám zpracovávat, ale  ani přečíst a  už vůbec  aspoň trochu odpovídat na  maily. Přestože  jde o mimořádně  zajímavé  věci. Jsem  zavalen natolik, že  se  nedostává ani na  naprosto základní  záležitosti  týkající  se  tuzemsku a  to ani včetně  potenciálních katastrof , schopných zničit  základy  českého  státu. Teď  nemluvím jen  o Fialovi a jeho Obludáriu. Je  toho  daleko více.

Dosud  jsem se  ani písmenem nedostal ke komentáři  zcela zjevně už  asi šíleného  bohuželprezidenta, který se  rozhodl vstoupit  do velké mezinárodní politiky  a páchat  dobro v oblasti lidských práv a mezinárodních  vztahů. Ačkoliv   vůči vlastním občanům a  zájmům  České  republiky a jejich zákonů,  které se  závazal v prezidnetské přísaze  ctít a  chránit,  jde, z mého pohledu o velezradu.

Co mám  konkrétně na mysli? Ten  jeho doslova a z mého pohledu vlastizrádný  pokus jít na  ruku Lichtenštejnům, ohledně  vytvoření  česko – lichtenštejnské nadace, do níž  by  česká strana  vložila  majetek, zabavený v tuzemsku tomuto rodu po válce za  základě  Benešových dekretů. A tím, že praktické  řízení  té nadace podléhalo – hádejte  komu?  No přece Lichteštejnům!!!!

Futrál vší  moudrosti  z Hradu to označil za  skvělý  nápad,  který  by měl být  vyslyšen. Opakuji  z mého pohledu  vlastizrada.

Tohle  bych dávno,za  normálních okolností  důkladně  rozebral ze  všech stran a  roztrhal na  mraky. Ale  v pod tlakem , v jakém  už  delší čas  žiji, zoufale  nestíhám. Takže veletéma  Pavel a Lichtenštejni bylo stále  a stále  odsouváno. Až mi  přítel Germanicus poslal následující  dokument:

VýstřižekVýstřižek1

Dokonale stručné, srozumitelné a především argumentačně pregnantní  shrnutí  celé  kauzy!!! Více není potřeba  k meritu věci dodávat!

Ale pá  věcí přeci jen ano:

1- Je nutné položit  si  otázku? Proč  Lichtenštejni  vůbec  něco nabízí  České republice jakékoliv „majetkové vyrovnání“  i  když  ve  formě, kterou nelze  nazvat jinak  než bizarní a podvodnou? Protože  od  vydání  tzv. restitučního zákona  s  republikou vedli nejméně  50 soudních sporů na všech možných tuzemských  soudních úrovních  a VŠECHNY, do jednoho prohráli. Už  jim zbývá  pouze  tzv. Soud  pro lidská práva. A pokud  neuspějí  tam. jejich možnosti končí. Nikdo, kdo má naději na  výhru protistraně  nic nenabízí.

2- Česká republika  majetek drží a  a neexistuje sebemenší důvod proč by  se o něj s někýým  měla  dělit. Navíc  takhle  bizarní pokusem prohrávající  strany  získat  aspoň  v nějaké formě. To  si  nikdo  z českých papalášů  a to  ani Fialovo  Obludárium  nemůže dovolit, ZATÍM. Nejen kvůli nesmyslnosti celé konstrukce, ale především kvůli podstatě  sporu. a tou  jsou Benešovi dekrety. Zejména ten jeden – nejznámější  dekret o zabavení majetku  Němců, Maďarů a  zrádců. Protože

3- ten  je podstatou  majetkového uspořádání a držby  nejméně  na  1/3 rozlohy  České republiky a  to  už celých  78 let!!! Lichtenštejnský pokus  je jednou  z noha  verzí jak současně prolomit  hranici  25.únor 1948 definované  restitučním zákonem,  ale především konečně překonat onen  Benešův  klíčový dekret, který tak  vadí  Sudetským Němcům a jejich  tuzemské  Páté koloně.  Kdyby  ten  knížecí nápad  z Vaduzu prošel,  pak by  otevřela  zadní  vrátka v podstatě pro kohokoliv. Jednak jak se dostat k majetku  před  časovou závorou  restitučního zákona  a především jak obejít  Benešův  kardinální dekret. Futrál  vší  moudrosti  si prostě  zahrává s fatální součástí  českého právního systému a  něčím, co  by zničilo  majetkovou  jistotu  na  1/3 území republiky  a v podstatě by  zemi dovedlo do finančního bankrotu.

Futrál vší moudrosti z Hradu,  který díky  marketingovým  agenturám  svým mužným fousem  zatemnil  nadpoloviční většině  rozum, takže  se dobral ouřadu,  na  něj  zjevně  nestačí ani vědomostně a  nyní  se ukazuje, že ani charakterově, se  rozhodl,  že  jako weltman  a alfabet  světového rozměru  bude prosazovat  globální  spravedlnost a globální  dobrou! A  to bez ohledu na zájmy a já dodávám, že  na výsost  oprávněné, vlastních obyvatel a  že by  rozvrátil  její právní  řád a především majetkové  vztahy. Není  to ojedinělý  úlet. Jede na téhle  šíně  od  svých začátků  na Hradě,  kdy  sedl na motocykl a vyrazil na spanilou  jízdu  do Bavor, aby  se  tam setkal  se  šéfem Landsmanschaftu Posseltem a  velmi jej  při té příležitosti vychválil.  Prostě  bývalý  vysoký  komunista, přísahající , že  bude bránit  vedoucí úlohu strany  a klidně  za ní položí  i život na  tu přísahu zapomněl okamžitě, jakmile  mu došlo,  že nastala  nová  doba. A dneska  soudí,  že je třeba  pokračovat  v nastoupeném trendu a  tudíž  opustit  i prezidentskou přísahu:

„Slibuji věrnost České republice. Slibuji, že budu zachovávat její Ústavu a zákony. Slibuji na svou čest, že svůj úřad budu zastávat v zájmu všeho lidu a podle svého nejlepšího vědomí a svědomí.“[3]

Protože, jeho nápad  s Lichtenštejny  je  zcela  zjevně v  rozporu jak s Ústavou, tak zákony, tak s  se zájmy  všeho lidu,  chyba  a důvod  tohoto jeho dalšího porušení  přísahy zbývá pak už jen  hledat ve slovech na svou čest, nejlepší  vědomí a svědomí. Nehodlám vůbec  bádat, co futrálovi  vší moudrosti  z Hradu  z této trojice  chybí a jestli vůbec. Nabízí se  totiž ještě  jednodušší vysvětlení – že znalostně prostě  svému úřadu   ani nějakým omylem nedorostl.  Že  duševně  stačí  na  velení  rotě  v  maskáčích a předvádění  se jako  model a manekýn. Zůstanu  u tohohle.

Osobně  zatím toto téma pokládám prozatím  za  uzavřené a  to do doby než  by  se objevily nové skutečnosti. Ale snad  se tak nestane.A  to ani přes  snahy  takového Daniela  Hermana, co má  Sudetské  Němce  za milé krajany, Dnes je  v pozici honorárního  konzula  státu Lichtenštejn v Praze. A  velmi a  velmi se mezi sobě rovnými, nazveme  je  soukmenovci, v  české politice  snaží,  aby přání Lichtenštejnů  bylo vyslyšeno. U  hradního futrála  vší moudrosti evidentně  uspěl.  Na štěstí je ten nápad  tak absurdní,  že ho odmítl dokonce  i Fiala a jeho Obludárium. ZATÍM.

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.