Flash: Trump vyhrál naprosto jasně u Nejvyššího soudu USA


Že  bude  kampaň před prezidentskými  volbami  v USA nesmírně  vyhrocená a ještě  více  špinavá se  vědělo a očekávalo.

Ale , že  dojde k naprosto brutálním  a  opakovaným   pokusům  zneužít  americkou justici  proti Donaldu Trumpovi a  to v podstatě  v rozsahu  politických procesů 50.let  v Česku nikoliv  co do osobního  teroru  nýbrž  co do účelového  pokroucení    zákonů, tak  aby  byl Donald Trump  jako  prezidentský  kandidát  z voleb zcela  eliminován je naprosté novum. Ve  Spojených státech. Tam se některé  Demokraty  vedené státy jej  pokusily  administrativním zákazem  vyloučit  už  z republikánských primárek s  cílem, aby nemohl získat dostatek  republikánských volitelů  pro nominační sjezd  strany  v létě.

Konkrétně  takhle  postupovali v Coloradu, Illinois a Maine a řada  dalších „modrých“ států  prý ttento krok měla připravený, ale  čekala s jeho realizací  jak rozhodne  americký  Nejvyšší soud,  k němuž se  Donald  Trump a jeho právníci odvolali.

A  rozsudek  tohoto soudu  je  zdrcující  pro aktivistické  Demokraty  a jejich  machle  s ohýbáním zákonů. Colorádské rozhodnutí  bylo NS  USA  ZRUŠENO  v  celém  rozsahu a  to jednomyslně. Což  znamená,  že  Trumpův postoj  podpořila  nejen  konzervativní  většina  NS, jmenovaná  republikánskými prezidenty, ale  dokonce  se bezvýhradně  připojily  i všechny tři  liberální soudkyně,  vděčící za  svůj  post Obamovi,, potažmo Bidenovi!

Samozřejmě, že verdikt se vztahuje i na další podobné žaloby, které řeší soudy napříč Spojenými státy. Tedy je zneplatněno rozhodnutí úřadů v  v Maine a Illinois.

NS  USA  rozhodnout  musel protože primárky v Coloradu se konají už v úterý. Stát na západě USA bude hlasovat spolu s dalšími 15 státy při tzv.. volebním superúterý a očekává se, že Trump si tento týden definitivně zajistí prezidentskou nominaci Republikánské strany. Jeho jediná zbývající reálná soupeřka Nikki Haleyová nemá  reálné  šance.

Prosincový verdikt Nejvyššího soudu státu Coloradu, k němuž se vyjadřoval americký Nejvyšší soud, se odvolával na třetí sekci 14. dodatku americké ústavy přijatou po občanské válce. Podle ní, zjednodušeně řečeno, nemůže občanskou funkci v USA zastávat člověk, který v minulosti přísahal na americkou ústavu a poté se zúčastnil vzpoury proti ústavě nebo ji podporoval.

A Donald Trump se podle coloradského verdiktu podílel na útoku na Kapitol z 6. ledna 2021 a snažil se tak zvrátit nástup legitimně zvoleného prezidenta Joea Bidena do Bílého domu.

Trumpovi právníci mimo jiné argumentovali tím, že o aplikaci ústavního článku může rozhodnout jedině Kongres USA a nikoli jednotlivé státy. K tomu se nakonec přiklonil i Nejvyšší soud Spojených států. Podle něj jednotlivé státy smí článek aplikovat na funkce uvnitř daného státu, ale nesmí rozhodovat o federálních postech.

Dovolit Coloradu to udělat (vyřadit Trumpa z kandidátky, pozn. red.), jak jsme se shodli, by stát po státu vytvořilo chaotickou slátaninu, která by byla v rozporu se zásadami federalismu našeho národa,“ napsaly ve společném stanovisku liberálně  progresivistické členky  NS  USA Sonia Sotomayorová, Elena Kaganová a Ketanji Brown Jacksonová.

Donald  Trump  a  ta  část Ameriky, která  si ještě  zachovala  alespoň zbytky  zdravého selského rozumu slaví  velké vítězství. Urválkovští   šejdíři  z řad  spindoktorů demokratické strany  si  holt  musí najít  něco jiného.

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.