Jak se bude v pátek svítit proti Fialově tmě a válce a ještě něco navíc


 Nejdříve  si dáme  došlé pozvánky  na  zítřejší svícení. Tak jak  mi došly

 

BRNO

V BRNĚ POKRAČUJEME V PROTESTU: SVÍTÍME PROTI VÁLCE A VLÁDĚ PETRA FIALY. 22. března, v pátek v 19.00 hod na Moravském náměstí v Brně u Sochy spravedlnosti.
Napsal: Řezníček z Brna
 
Historik a politik Josef Skála v komentáři k situaci, kdy Evropě po 80 letech znovu hrozí velká válka řekl: Je potřeba vytvořit širokou platformu proti válce a zahájit protestní akce. 
Tato široká platforma by měla být tvořena napříč celou naší společností.
 
Moje babička, která byla v mládí sokolka, podobně jako její rodiče a sourozenci,  říkávala: Až bude národu nejhůř, nevyjedou blaničtí rytíři, ale síla národa: Sokol.
Sokol budoval I. republiku, postavil se na odpor nacistům. Byla to v podstatě polovojenská organizace, která na vlasteneckém základě sloužila vlasti. Byla to elita národa.
Organizace, která byla založena na vlasteneckém principu mlčí.
Jednota, která má 142 letou historii teď třeba řeší obrovskou zlodějnu přímo na ústředí Sokola. Odstoupila starostka Sokola Hana Moučková. Její kolegyně ze sokolské pokladny ukradla 50 milionů korun a když to policie začala vyšetřovat, tak spáchala v Tyršově domě sebevraždu.
Takže Sokol nevyjede, protože se zmítá ve svých problémech.
Ve čtvrti, kde bydlím se zase sokolové hádají mezi sebou, tenisti proti atletům a hrozí si navzájem žalobami.
Ne přátele, ani Sokol, ani SPD, ani PRO ani žádná jiná organizace nebo politická strana nejsou schopni sjednotit vlastence v boji proti zataženi do války.
Musíme se spolehnout sami na sebe a nečekat, že někdo nám pošle pozvánku na pochod míru, blokádu nebo jinou protestní akci.
Je potřeba začít sjednocovat vlastence v boji proti nesmyslné válce. 
Přijďte v pátek na náměstí svých domovů, zapalte svíčky a debatujte, jak se postavit na odpor vrchnosti, která nás chce zatáhnout do jejich války, která není v našem zájmu. V Brně nás najdete na obvyklém místě.
Přijďte…
 
 

Olomouc

V Olomouci budeme v pátek 22.3. pokračovat v našem tichém protestu za mír a proti ( ne) naší vládě od 19.00 u Želvy. Pokud se k nám přidá někdo další, budeme rádi.

Hela

Osobně  nepochybuji,  že  paní Pat a a pár  dalších  budou svítit  u  nás  v Plzni u Andělíčka. Že  svíčky  budou vidět  i v  Chrudimi a nejspíš  i jinde.

Děkuji všem, kteří  je  rozsvítí.

 Tady bych normálně  skončil, ale  tentokrát  by se  to nehodilo, ba  neslušelo.  Protože  mi došel od  VF  krátký  článek, týkající se  svícení. Stojí za  to si jej přečíst.

za pátečním svícením 15.3.

napsal VF

 
Vážení přátelé a světlušky.

 
V pátek v osm s mým odpoutáním od stále ještě diskutující skupiny se na mě obrátil nedaleko stojící  mladý muž a bez ohledu na mé naznačování, že mám cosi dalšího se vehementně dožadoval nějakého mého patrně odsouzení ruské vojenské operace na Ukrajině. No zdržel mě déle než jsem zamýšlel a protože diskuze k ničemu nevedla, tak jsem doslova odběhl, protože prostě už jsem měl být někde jinde.
Ale nechtěl bych, aby bylo mé kvapné vzdálení vykládáno jako útěk. Takže pokud dotyčný mladý muž k naší skupině přišel cíleně, protože podle jeho slov jej zaujaly právě mé názory, tak je jistě najde a mohu mu ve stručnosti a jednoznačně vzkázat po třikrát:
 
Poprvé – Ano, odmítám válku jako nástroj řešení sporů mezi státy a proto jsem také účastníkem spontánního projevu nesouhlasu jak s válkou na Ukrajině, tak i obecně. Platí to tedy i o řekněme válečných událostech na Blízkém východě. Současně ale odmítám jednostranně a nekriticky vinit konkrétně z války na Ukrajině jen Rusko! Nelze například nevidět předchozí „investici“ USA do kyjevského převratu 2014 a následné cílené vyhrocování situace až po faktické zapojení jednotlivých zemí  tzv. Kolektivního západu do bojů na straně Ukrajiny jak neskrývaným vyzbrojováním těžkými zbraněmi, tak i vládami zemí NATO a dnes již otevřenými výzvami k aktivnímu vstupu armád států NATO do konfliktu. Rozhodně to nesvědčí o jakékoli snaze o ukončení války, natož hledání mírového řešení.
 
Podruhé – Nesouhlasím s oficiálně šířeným narativem o nevyprovokovaném přepadení mírumilovné demokratické Ukrajiny zákeřným Ruskem a jeho pohrdáním mezinárodním právem. Promiňte, ale tomuhle již při letmém pokusu o kritický pohled nemůže věřit ani ten, co to říká, pokud není úplný blbec. Nebudu to pitvat, jen doporučím jako povinnou četbu Chartu OSN, zvláště ustanovení čl. 51, 106 a 107 a také výrok Mezinárodního soudního dvora z 2.2. 2024. Popřípadě i náš trestní zákon. Pro mě je výsledek jednoznačný. Proto také svítím i na protest proti vládě, protože mi přijde přinejmenším nesrozumitelné v jiné zemi aktivně podporovat to, co je v naší zemi už od II.SV stále trestné!
 
Potřetí – Nemohu přijmout, že vše začalo 22. únorem 2022! Tímto datem Rusko sice vstoupilo na území Ukrajiny, ale dlouho předtím upozorňovalo, že k tomuto kroku přistoupí, pokud bude stále stupňován genocidní tlak na ruskojazyčné obyvatele Ukrajiny. Víte příteli, co je to Alej andělů? Pokud také již přistoupíme na kritické zkoumání příčin konfliktu, pak se při poctivé analýze zbavené ideologických předpojatostí dostaneme až k období mezinárodní (západní) intervence do právě vznikajícího Sovětského svazu. Ano, prapůvodní příčinou současného konfliktu je snaha dosáhnout správní likvidace Ruska a zabrání zdrojů na jeho území. Tak je to prosté, vše ostatní jsou smyšlené „narativy“, jen maskující pravý účel opakovaného buzení obyvatel Evropy do doslova nenávisti k čemukoli Ruskému, potažmo nakonec všemu slovanskému, čínskému, …
 
Přeji hezký večer a nechť naše světla nehasnou!

 

Příspěvek byl publikován v rubrice upoutávka se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.