II,kolo slovenských prezidentských voleb – aneb tuhle šaškovskou čepici nosím rád!


Ještě nikdy  se  mi nestalo, za  těch  25 let, co se  pohybuji na  politickém internetu,  abych  se  ve  svém odhadu   výsledku nějaké politické  události  tak giganticky  a v podstatě trapně  spletl jako včera  v  sobotu,ve speciální Trikoloře  ke  slovenským prezidentským  volbám, kdy se  Romana Michelka  a mne  Intibo zeptal jak  odhadujeme  konečný  výsledek.  A já bez  váhání vypálil,  že vyhraje  Korčok a  to možná až  o  5%…. Ale  rovnou jsem také poznamenal,  že  se  velmi rád spletu a  že  si klidně následně  nasadím  šaškovskou čepici a  dokonce ji budu nosit  rád,  jestliže  se  třeba  velmi  zmýlím….

Vyřčeno. Dokonáno. Mám ji na hlavě  protože  konečné  výsledky, které  znáte, vypadají takto:

Výstřižek

Výstřižek1

Výstřižek2

Čím  tmavší  odstín  zelené  barvy, tím vyšší  účast  voličů  v  daném okrese

Výstřižek3

Čím modřejší  okres,  tím větší  zisk  Korčoka.

Než se pustím do hodnocení  technikálií přidám ještě  jednu  grafiku.  Která  vysvětluje  proč  jsem  TAKÉ  dal ten  šaškovský odhad. Také…

Výstřižek

Tohle  navíc  hned po uzavření  volebních místností  bylo  tohle  prezentováno  jako EXITPOLL, nikoliv  jako průzkum. Exittpoll se liší od  standardního průzkumu  tím, že  komisaři organizátora  sbírají  data  od  voličů, kteří  právě  hlasovali s  tím, že  se dotazují na jejich  volbu. V Německu při volbách můžete  vzít  jed na  to,  že konečný  výsledek se od  exitpollu  bude lišit opravdu minimálně.

Já  už  mám  bohaté  zkušenosti se spolehlivostí  exitpollů  na  Slovensku,  kdy  jde o totální hausnumera. Viz poslední parlamentní volby. Na druhou stranu  to, že  vyhraje  Korčok  bylo podporováno kurzy  sázkových kanceláří,  trendy získávání  hlasů  jednotlivými  kandidáty  – viz předvolební průzkumy  a  totální mediální  masáží.  Jakož  i  zjevnou neochotou  Štefana  Harabina  jakkoliv  zapůsobit  na  svoje  voliče  ve prospěch Pellého.  A  kdybych  byl  věděl, že nejde  o exitpoll, ale  řádný  průzkum  těsně  před  volbami  byl  bych si svým tipem ještě  jistější…

Nemohu  si pomoci, ale lidé  s  technokratickým myšlením  mého typu, kteří svoje úvahy  staví na  číslech a grafech  to  opravdu na  Slovensku nemají  lehké. Viz  můj  páteční  článek

Nad Tatrou sa blýská hromy divo bijů…před II. kolem slovenských prezidentských voleb

kde  jsem se snažil pohnout  slovenské  kosíře k tomu, aby  šli volit. Zveřejnil jsem ta tehdy nejčerstvější  dostupné předvolební průzkumy. Zopakuji  je:

:

VýstřižekVýstřižek1

Výstřižek2

Výstřižek3

A  přidám pátý,  o kterém jsem  tehdy neměl ani potuchy:

Výstřižek

Mimo  mrtvého brouka  Harabina  mne, popravdě  řečeno, iritovaly  ohledně  Pelleho  šancí  dvě, z mého pohledu podstatné  věci:

1- Pelleho  naprostá nechuť , ba  až  zbabělost  dojít  do  alternativních  medií  na rozhovor. Mimo jiné  více  méně  ignoroval  i Slobodný  vysielač, ale  i další podobné a  já  konstatuji  alternativní  kanály  vysloveně  solidního typu. Očekával jsem  silně negativní reakci  Harabinova  elektorátu, resp.  jeho většiny, že  je přímo nehodlá oslovit.  Pele  prostě  prostě  v tomto ohledu předvedl komplementární  doplněk  Harabinova  chování.  Chtěl  hlasy  někoho, koho  si netroufl a  spíše nechtěl  oslovit napřímo….

2- z  hlediska  voleb a  volební taktiky  nešťastné  načasování  projednávání  několika  nikoliv  sporných, protože  o jejich  smysluplnosti  ba nutnosti  pro normálně  uvažujícího  člověka žádný  spor  není, ale  určitě  horkých  zákonů

  • speciální prokuratuře
  • o RTVS

Tohle  jsem bral jako  silný  mobilizační faktor pro Korčoka a  to především z  řad  nerozhodnutých  středových  voličů,  na  něž  media  zaměřila  svoji  mozek  vymývající  kampaň  přednostně A trvám na  tom,  že právě  tihle  voliči  určují  vždy  vítěze  jakéhokoliv  volebního zápasu. Vsadil jsem prostě na to, že  většinově  mezi nimi bude rezonovat ono  notoricky  mainstreamové  -alebo Fico!

To, co jsem právě napsal neprezentuji jako svou  omluvu nebo snahu se vyvinit  ze  špatného odhadu. Omyl je prostě omyl a úlet je  úlet. Tečka!  Šaškovská  čepice  mi právem  patří. Ale  nosím ji, v  tomto případě věru  rád!  Jsem  opravdu daleko spokojenější, než  kdybych se byl trefil….

Teď  k těm  technikáliím.  Hlasování dalo za pravdu  těm, co tvrdili, že v druhém  kole

– Pelle  získá  hlasy  o Harabina a Forroa

-že  vyšší  volební účast bere  šance  Korčokovi

Obojí se  potvrdilo, i když…. Pro Pelleho platí,  že mu  Harabinovci a nejspíše  i Maďaři  dali tentokráte  bianco šek své důvěry.  Opakuji  bianco  šek. Když  viděli  Harabinovy  nesmyslné tanečky mrtvého brouka  Pytlíka, rozhodli se  sami a svém  zájmu hlasovat PROTI  Korčokovi. Nikoliv pro  Pellegriniho.

Pelle  sice impozantně  vyhrál,  z  mínus  5,5 udělal  plus  6% , ale  jeho taktika  byla  doslova   vabank.  Aby  si nepohněval  své  středově  liberální  voličstvo odmítl srozumitelně  oslovit  národně orientovaný  proud. A já  byl přesvědčen,  že  se mu to vymstí. Ale  to už  jste  četli.  Dovoluji si ho upozornit,  že  za pět  let, pokud  se  bude o mandát  znovu ucházet, jestliže  tenhle elektorár  nějak zklame, podruhé  už mu  důvěru nedá.

Nicméně  to bude až  za pět let a  nikdo netuší, co se všechno v té  době  stane a s  čím Pellegrini,  co by prezident  a JEHO Slovensko budou  konfrontování.

Kdybyste  se  mne  teď  zeptali, co považuji za nejsilnější moment  té  povolební horečky  sobotní  noci,  pak vede  samozřejmě  výsledek. Ale hned  těsně po něm povolební příhovor   Korčoka  k jeho příznivcům!  Nepamatuji, kdy jsem naposled  slyšel  tam  dementní projev z  kterého doslova  kapala  malost a ubohost. Jinak to popsat nelze!  Škoda, že  na internetu, kromě  videozáznamu,  nejsem schopen jej  nalézt  v psané  formě  celý. Jen vybrané  krátké  pasáže  a to  ještě  ty pro mne méně podstatné.  Viz  česká  mutace Deníku N /jako Nenávist/

„Jsem upřímně zklamaný a rozčarovaný,“ řekl neúspěšný kandidát na slovenského prezidenta Ivan Korčok v proslovu po sečtení většiny hlasů. Pogratuloval Peteru Pellegrinimu k vítězství a řekl, že doufá, že bude svůj mandát vykonávat v souladu s ústavou Slovenské republiky.

„Doufám, že bude jednat podle svého vlastního přesvědčení a bude prezident, který bude jednat bez příkazů,“ řekl Korčok.

„Ukazuje se, že se dá stát prezidentem tak, že budete šířit nejen nenávist, ale dá se vyhrát i tak, že z toho druhého uděláte kandidáta války,“ řekl Korčok. „Chci vám říct zřetelně a jasně, že toto vám nezapomenu, nejen kvůli mým dvěma synům, ale i kvůli občanům této republiky,“ dodal.

Korčok respektuje, že v druhém kole rozhodla vysoká účast, podle něj však rozhodl i strach.

„Strach šířili ti, kteří mají strach před voliči. Jsou schováni ve vládních funkcích a bojí se vyjít mezi lidi,“ řekl Korčok.

Na Seznamu.cz vytáhli jinou  Korčokovu  hlubokomyslnost:

„Na Slovensku se dá stát prezidentem i tak, že budete vést netransparentní kampaň, že nikdo nebude vědět, odkud přišly peníze na účet, že to někoho nebude zajímat. Na Slovensku se dá stát prezidentem tak, že budete šířit nenávist a bičovat vášně. Dá se vyhrát i tak, že z protikandidáta, ze mě, uděláte kandidáta války,“ řekl Korčok v projevu, ve kterém uznal porážku. „Tohle vám nezapomenu,“ dodal.

Bohužel  disponuji jenom  tímhle, ačkoli  té lidské ubohosti a malosti, ba nenávisti v  té  Korčokově  pohřební řeči  bylo  daleko více.

Chápu, že  v ní poděkuje  svým  voličům, chápu, že  vyzdvihne přínos  své  rodiny a  ještě leccos  dalšího. Ale  že neumí  a nechce pogratulovat  vítězi a  dělá  z něj  nesvéprávnou loutku, kterou  kdosi  bude  vodit  na špagátcích  a v podstatě  napůl vysloví  podezření,  že  hodlá porušovat při  výkonu  funkce  je  trapnost  nad  trapnosti!

Za jeden  z vrcholů  lze považovat  i výhružku,   že „Tohle vám nezapomenu,… Komu to nezapomene?  Té  většině 1 409 255 slovenských občanů , co hlasovali  proti němu???!! Jim snad  vyhrožuje? Nebo snad nějakým nespecifikovaným temným silám?  Nebo  protikandidátovi s kterým se utkal ve  volebních debatách a mohl si to  s ním před kamerami a mikrofonem vyřídit?  Nebo ho snad poškodil slovenský  mainstream? Aspoň  v nějaké srovnatelné  míře s tím, jak se navážel do Pelleho?  Asi  ano, což znamená,  že  mi muselo něco velmi podstatného ve  slovenské  kampani a  především  před  druhým kolem uniknout….Je  čas, abych se nad  sebou  a  svými schopnostmi zásadně  zamyslel, pokud  na  těch žlučovitých  Korčokových  výlevech  něco má  být! A zejména na  té hrozbě  o nezapomenutí.

Ale  to není  zdaleka  všechno, co mne  zdvihlo  ze  židle.  Bohužel si přesně nepamatuji  ty pasáže,  kdy v podstatě nazval  tu  část  slovenských  voličů, která  ho  nezbaštila  hloupými burany  a vořežpruty,  co nechtějí  udělat ze  Slovenska prosperující  zemi a  ničemu  nerozumí. Prostě hlupáci, co z  dopuštění zlého osudu v kolektivním Západě  musí mít  volební právo a neumí s ním zacházet. Tohle  tedy  opravdu  cinklo!  Že  to jsou  ve značném měřítku stejní  občané, co před  časem  spolkli  i s navijákem  Matoviče  a on tak mohl postavit postavit  svou  neuvěřitelnou  vládu, jejímž  byl právě  Korčok  významným  členem? Nezajímá!  Nezajímá, on si bude pamatovat a nezapomene!  Co vlastně a komu?

Jo,  vlastně  – on  si stěžuje, že  jako  z něj někdo udělal  kandidáta  války… Podle něj neprávem.

A  to ve stejném projevu  ještě  konstatuje že  Slovensko je  součástí západních struktur, jmenovitě  EU a  NATO a že to členství s sebou nese  závazky,  jež je  třeba  dodržet! Tohle  nemá  chybu!  On není  kandidátem  války a přitom je potřeba  dodržet a respektovat  závazky  vyplývající  z členství v NATO  a také  EU!  Opět  jsem konfrontován  se  svou  duševní nedostatečností  a rapidním  úbytkem schopnosti přijímat a vyhodnocovat informace.   Protože  mne  zas  minula  nějaká  zásadní  mírová  iniciativa  z NATO  nebo  Bruselu směrem  k Rusku, která  by  dávala výhled na ukončení  té nesmyslné  ukrajinské  války. Ale  já  na Kose publikoval  už  řadu článků z těch nejrenomovanějších  zdrojů  západního světa – typu  WP, NYT,WSJ, Newsweek, CNN, Rand Corp. Foreign  Affaires, Foreign Policy  a řady  dalších, které  shodně  konstatují,  že  Západ  kromě  neustálé podpory  války postrádá  jakýkoliv plán  B,   zahrnující  efektivní  zahájení rozhovorů s  Ruskem.  A  dokonce  v  týdnu  se takto  vyslovil  i  bakalářský  nedovzdělanec  Lipavský, takto  český ministr zahraničí…  Co si má  pomyslet  soudný  člověk,  když  slyší Korčoka  vykřikovat  o závazcích  vůči NATO a  EU, když jejich postoj  k  válce na Ukrajině je jednoznačný a dokonce  se velmi zvažuje, kromě  dodávek zbraní a munice  Kyjevu  i přímé  nasazení  vojáků tzv. koalice  ochotných? Uniklo mi snad, že  se Korčok proti  zbrojním  dodávkám  vymezil  během posledních  14 dnů a  plédoval  za  zahájení rozhovorů s Putinem a  podpořil  úřadujícího ministra zahraničí Blanára  ohledně  jeho  jednání  s Lavrovem, když  jej  mainstream za to vláčel bahnem?

Pokud  zní odpověď  na tyhle moje  otázky  v Korčokově  případě  ANO, pak  opravdu  jej hanebně  označili  za kandidáta  války!  Když ne,  pak o něm  řekli pravdu! Jakou politiku by  asi ohledně Ukrajiny, NATO a  EU  razil?  Nic  více  a nic méně.

Další  „skvělou pasáží  jeho projevu  představuje konstatování, že  je potřeba opravit Slovensko.  V tomto případě se trefil přesně!  Ano Slovensko je  nutné opravit.  Po  tom, co  zde vládl  Matovič , Heger  a Odor  zcela  určitě. Stejně  jako   ta nutnost nastala  po vládě  Ivety Radičové  nebo Mikiho Dzurindy. Slovensko  opravu potřebuje. Teď  naléhavěji než  kdy  dříve!  Po  „vládách“  Matoviče a Hegera naprosto urgentně. Aby  mladá generace  ze Slovenska neutíkala. Zlatá slova! Do kamene tesat. Ale  on jako ministr  těch  vlád  na  tom nese  přímou odpovědnost. A  nadpoloviční většina  zúčastněných  voličů  na  to nezapomněla!  Nikdo, snad jen s výjimkou právě  Korčoka, se tomu  nediví!

Ani to není konec!  V tom povolebním  fňukání, o  nějaké chlapské řeči nemůže  být sebemenší  řeč, také  vyjevil,  že  je nutné  vzít  si zpět  slovenskou vlajku a  vlastenectví.  Prý  si oboje  uloupila  a  zprivatizovala  jistá  skupina,  která  to používá vysloveně  nesprávně. To myslel  vážně?

Já  to vidím tak,  že především  braatislavské politické a  mediální  elity  a ti z voličstva, kteří je podporují OPUSTILI  slovenskou  státní  vlajku , odhodili  ji do kouta  a nahradili  duhovým  fáborem  nebo/a  jistou modrou  vlajkou s kruhem zlatých  hvězd!!!  Ze  slovenského státního  symbolu  udělali hadr, za  který se  stydí.  Takže  ti  Slováci, kteří  si ji cení, osiřelou  popelku  z  toho kouta  vyzdvihli, jsou na ni  hrdí a   nesou ji a já dodávám PRÁVEM, jako svůj  symbol!  A  s tím vlastenectvím je  to  přesně  stejně! Úplně  stejně.  Vlastenetcví  je  totiž  pro všechny  progresivisty  sprosté,  dávno překonané  slovo. Ale naštěstí pro nadpoloviční  většinu  tamních  voličů  nikoliv

II. kolo prezidentek  lze  klidně  chápat i jakou  souboj  vlajky a  vlasteneckého cítění s  těmi  pro něž nic neznamená!  A protože  těch co drží  na vlajku a svůj  stát  bylo víc než těch, co  jim tohle  je lhostejné,  uniká mi, jak to těm  lhostejným mohli uloupit a  pro sebe zprivatizovat!  Když je jich  většina.

Ale on to nezapomene..  Co  takhle  pochopit,  že  NEZAPOMNĚLI  především voliči?   Nebo je  to pro Korčoka  příliš  složitá šaráda?

Dobrá, zkusím mu pomoci. Například rekapitulací toho,  co  většina  slovenských  voličů včera  svou většinovou odmítla. A že toho je  opravdu hodně.

-v jeho osobě především  vrcholného oportunistu  a převlákače  kabátů, který v  tom umí chodit. Vytáhl jsem si na  Wikipedii  přehled  toho, kde fungoval  v  době  vlád  Roberta  Fica:

V letech 2005 až 2009 působil jako velvyslanec v Německu.[1] Následně byl v letech 2009–2015 stálým představitelem Slovenska při Evropské unii. V letech 2015 až 2017 byl zmocněncem vlády pro předsednictví SR v Radě EU. V letech 2015 až 2018 byl opět státním tajemníkem na Ministerstvu zahraničních věcí a evropských záležitostí.[1]

V srpnu 2018 byl prezidentem Andrejem Kiskou jmenován slovenským velvyslancem ve Spojených státech,[4] v září předal své pověřovací listiny americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi. Korčok se stal sedmým slovenským velvyslancem ve Spojených státech.[5]

opravdu trpěl! Chudák malá!

-v jeho osobě  i  politiku  Matoviče, Hegera, Odora a  Čaputové  ohledně ukrajinské  války.  Jsem  přesvědčen,  že  právě  ukrajinské  téma  představovalo rozhodující a   vrcholné  téma  téhle  volební kampaně. Že se zde  tzv. lámal chléb. Naprostá  většina  Slováků  chce  ukončení konfliktu  přes zahájení  jednání. To vyplývá  ze  všech  dostupných průzkumů.  A tady Korčok, kromě  další  eskalace,  žádnou nabídku nepředstavoval.  Za to  především slovenský  venkov  je  tvrdě  konfrontován  z  dovozy  ukrajinského agráru, který  prý  putuje  do hladovějícího třetího světa, ale  nějak záhadně   končí pod Tatrami… Aniž by  s tím zkoušel Matovič, Heger a Odor  a tedy i Korčok cokoliv  učinit.

-slovenský  volič odmítl  zvolit prezidentem člověka, jehož  jediným programem a vizí  byl  neustálý  konflikt  s  jemu  nechtěnou  vládou, čímž  sexolicitně nijak netajil. Naopak  zvolil  spolupráci  vrcholných  představitelů,  aby  se poměry  na  Slovensku  pohly  žádoucím  směrem. Už má prostě  té konfrontace  plné zuby. A  chce  funkční správu země.

-slovenský  volič  odmítl  politický  revanš  a potvrdil  výsledky  voleb do Národní  rady a znovu dal  pečeť na mandát  Ficova kabinetu. A  ukázal, že  demonstrace na slovenských náměstích  jsou  uměle  svolané  akce  křiklounů.  Bez většinové podpory. Porazil je  jimi  kanonizovanou zbraní  – volebním lístkem. Nikoliv  hejty  na internetu  nebo v ulicích!

-slovenský  volič  odmítl prezidenta, který by  se připojil  k denunciantům, žalujícím  na  vlastní zemi  v Bruselu a Strasburgu.

-slovenský  volič  naprosto většinově  odmítl  bratislavskou  a košickou kavárnu. A její  „hodnoty“!  Odmítl progeresivismus  v plné  šíři. Odmítl politickou korektnost, odmítl  green  deal, odmítl  klimatické  zešílení a fanatismus,   odmítl nesvéprávné  Slovensko, které  se  vždycky  na všechno  musí  zeptat ve  Washingtonu  či Bruselu,  odmítl  neřízenou  migraci, spojenou  s islamizací, naopak potvrdil  křesťanské  kořeny  Slovenska stejně  tak jako na nezastupitelnou  roli  rodiny. Naopak odmítl veškeré  experimenty  v tomto směru. Tedy  až  na  příznivce  KDH  na Kysuci. Ti prý  vyznávají  konzervativní  hodnoty  ale  volili těžkého progresivistu Korčoka… Odmítl  v Korčokově osobě  naprosto tristně neschopné  vlády  Matoviče a Hegera  a jejich  poručníkování  zdravému rozumu. Podpořil naopak suverenitu  své  země  a obhajování národních  zájmů  bez  ohledu na  názor  protektorů! Chce  Slovensko first!

Tohle  všechno dohromady  a  spousta  toho, co jsem ještě zapomněl způsobilo  Korčoku  porážku.  Evidentně  na  to zapomněl. Voliči nikoliv.  Ale on  nezapomene – co a komu?!

Nejhorší  je,  že  se ukázal  nikoli jako  weltmann  a diplomat  ale  jako ubohžák, co neumí prohrávat a je navíc  prodchnut  fenomenem osobní pomsty!

Slovensko si někoho takového doopravdy nezasloužilo. A poslalo  ho, plným právem,  na politickou trestnou lavici.

Co ještě přinesly  slovenské prezidentské  volby?

Především obrovskou inspiraci pro nás  v České republice!  Že  porážka  těch jedině a vždycky  správných i s jejich  monopolizovanou  mediální klakou  je  možná. Možná  stejně  jako nutná. Protože  Fiala  a jeho Obludárium se plně  vyrovná  Matovičově  a  Hegerově  klauniádě  svou  naprostou neschopností  a nekvalifikovaností.  A  vizuál a  marketingový produkt  Pavel je na  tom stejně  jako  Čaputová. Jen s  určitým  časovým posunem. Je to stejně prázdná  fotogenická  loutka. Obávám se ovšem, že  bez  Čaputové  sebereflexe. Že na  rozdíl od  ní  před  druhou kandidaturou  nesklapne  kufry a  sebekriticky  nevyklídí  post.  Ostatně  – Čaputová  dobře  četla  politickou situaci a  vyšlo jí,  že by  s Pellem prohrála. Takže  odešla preventivně  středem.  Ale vraťme  se k České republice. Je  určitě  povzbuzením  pro nás , zdejší  voliče,  že  lze poměry změnit.  Jen nám bytostně  chybí  nějaká  ta  česká obdoba  Smeru a především Robert  Fico. Kdyby  existovali, pak najít nějakého toho Pellegriniho  už by  nepředstavovalo problém. Takoví se vždycky objeví.

Jenže  zúžit  efekt slovenských  voleb  jen na  Českou  republiku není správné. Porážka Korčoka  a všeho, co představoval  nepochybně  vyvolá  i celoevropskou ozvěnu. Vlastně  už  vyvolala. Brusel se, zejména teď  před  eurovolbami, nesmírně  těšil,  že  se objeví na Slovensku progresivistický prezident, který posílí  naděje  na  to,  že  euroskeptici  a národnostně orientovaní  neudělají  výsledek, kterého se bruselské papalášstvo  hrozí. A  že získají  v zemi spojence  pro trestání  Fica a jeho vlády. A místo toho  těžký  výprask!!! Proto už  unijním éterem jedou hlášky  o Pellém co by  proruském prezidentovi a tak podobně.

Už jsem toho napsal na první  dobrou opravdu  hodně. Je  čas  skončit.

Ale  ještě  si něco  neodpustím -a to jsou  průzkumy. Konkrétně  slovenské předvolební průzkumy…Já  si  nasadil  šaškovskou  čepici  dobrovolně  a  sám. Prostě  jsem  se  zmýlil. Ale  být  Medianem.sk, Sanepem, MNS, Ipsosem a Sciem, pak  firmu  buď  prodám  nebo  nechám  spadnout  do konkurzu. Výstupy  z jejich šetření  to je jedna  velká mizerie   a lapsus.  Na jejich  čísla  se nelze  ani trochu spolehnout! Sice  původně  tři  z  pěti, následně jen  dv,  protože  Medián.sk odvolal co dříve  vyzkoumal,  správně  určily aspoň vítěze, ale  vidět  vítězství  o  1,5%  místo konečných  šesti?  Když jsem jako renomovaný  výzkumník?! No potěš koště.

Naopak velkým vítězem jsou  sázkovky. Ty  sice  také špatně nastavili kurzy, ale  v jejich případě  je to stejné  jako se mnou a mou šaškovskou čepicí.  Já jsem  nesmírně  rád, za  slovenský  výsledek. Vysvětlil jsem proč. V jejich případě to znamená,  že  jim v kase zůstane většina  sázek. Protože  vyhrál ten, kdo podle nich vyhrát neměl.

Ale nakonec  mi  vlastní ješitnost  nedovolí, abych  vám nepředložil  ještě  jeden  graf. Tenhle:

Výstřižek

Ukazuje  průběžnou konvergenci zisků obou kontrahentů v  čase  a jak přibývaly  sečtené okrsky. Proč  vám to ukazuji. Protože Intibo se ptal v sobotu večer vedle  toho kdo vyhraje  také na  to, za jakých okolností může  vyhrát  Pelle. A já mu  pověděl o  své vlastní neumělé projekci, která konstatovala,  že jen tehdy  když  bude mít při sečtení  40%  hlasů  náskok  15% . Při 12%  to bude  hodně nejistá možná  Tenhle  graf ukazuje,  že  při 40%  vedl Pelle  o 20%. Nakonec  to  bylo  o pouhých  6%.

20-6 je  14.  Bylo by  to vyšlo tak tak…. Jen o fous.  Těch 12 by nebylo  stačilo. Chci  tím říci,  že projekce  měl vlk správně  nastavené. Jen  vstupní data, na které se spolehl, nefungovala. NA  druhé straně  Romanova jednoduchá  kalkulace, opřená o mentalitu slovenského voliče  a zejména jeho národního proudu  ano. Romane, gratuluji!

A na konec  ještě  jedna  velmi podstatná  nedrobnost. A  tím je  rozdělení  Slovenska.  Každé přímé  volby  se  dvěma  finalisty  nutně  vedou  k prohloubení příkopů ve společnosti. Dobrou zprávou  pod Tatrami  je  nesporný  fakt,  že  vítěz  vyhrál o parník. Nikoliv  o  zlomky procent a  pár  hlasů, ale  skoro  o 175 000. Tohle  nemůže  ani sebevětší  manipulátor  nebo fanatik zpochybnit!  jenže  tím dobré zprávy  končí.  Když se  současná opozice  nesmířila  s porážkou  ve  volbách do Národní rady, nesmíří se  s ní  ani nyní.  Co nevidět  si najde další  důvod proč pořvávat na  slovenských náměstích. A Korčok, se  svou nenávistí a  záští  u toho nepochybně bude. On přece nezapomene! Jak sám sdělil.

Prostě  ten příkop  na Slovensku se opět  o něco prohloubil. Demokraticky  a  férově poražení  neskousnou svou  další prohru.  Chtějí se pomstít.  ZA každou cenu.  Jim  je  Slovensko úplně  ukradené, jediné, co je zajímá  je pomsta  dnešním vítězům. Kdybyste  o tomto  mém tvrzení  pochybovali, pak doporučuji, abyste  si pustili  záznam  toho nenávistného  Korčokova  projevu po volbách. A  sledujte  nikoliv poraženého kandidáta, ale  frenetickou a  fanatickou  reakci jeho  příznivců na  jednotlivé  pasáže. A máte  zcela  jasno, jak tihle  myslí, jako  jsou jejich hodnoty a  jak asi  respektují  výsledek hlasování. A máte  přesnou představu o příkopu napříč slovenskou společností.

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.