Daniel Kaiser Bisko dej důkazy!


Pro Kosu získal D.

vlkův  úvod:

Nestíhám, zoufale  nestíhám. Těch restů  které nedokáži vyřídit  je už  tolik, že  mne  doslova  zavalily. Už  to není o přerůstání  přes  hlavu.  Jedním z  největších  je nezaujetí   vlastního stanoviska  k nedávnému  slavnému úspěchu  BIS  – kdy  rozehnala  ruské  vlivové a korumpující  centrum na území České republiky. Tedy podle  tvrzení statečného pluko… omlouvám se, teď  už generála Koudelky, kde si s ním v dokonalé jednotě  chrochtali Fiala  a  a  futrál  vší moudrosti  z Hradu  – to jsme to Putlerovi  zase natřeli!  Heč!

Za  sebe  říkám,  že  tahle skvělá  akce  Koudelky a jeho hochů  je natolik bizarní,  že překonává  i Vrbětice. X  krát  jsem se  do toho chtěl  pustit  a  zkusit  ta , pro mne nesmyslná tvrzení rozebrat na  šroubky, ale  čas prostě  nepustí.  Nějak  si ho neumím  poskládat tak, abych stihl  alespoň  část  z toho, co bych rád.

Naštěstí je  tu  Echo 24.cz  a  především  v jeho  redakci  Daniel Kaiser. Na Kos e jej představovat  netřeba. Vím, že  k té  aféře  napsal komentář,  četl jsem perex, ale  nic  více, protože  je pod pay  wallem. Ale  v poště  mi přistál  od kolegy  D.  článek celý. Takže  vám  je  mohu nabídnout a  sobě na cizí  účet splatit  jeden vnitřní dluh.

                                                                    Bisko, dej důkazy

https://www.echo24.cz/a/Hww6M/komentar-kaiser-bis-voice-of-europe-bystron-bisko-dej-dukazy

Daniel Kaiser

Před velikonočními svátky česká kontrarozvědka ohlásila úspěch: „Podařilo se nám odhalit a zmapovat aktivity vlivové sítě financované z Ruska a působící na území České republiky. Akce BIS odhalila, jakým způsobem Rusko vlivově působí na území států Evropské unie a jak se snaží ovlivňovat politické procesy v našich zemích.“ Následovalo rozhodnutí Fialovy vlády uvalit sankce na jednu firmu, totiž web Voice of Europe, a dvě fyzické osoby, proruského ukrajinského politika Viktora Medvědčuka a Arťoma Marčevského, který tu žije. Český premiér zprávu o operaci BIS ohlásil s náležitým patosem a podtrhl její význam slovy, že BIS má ruskou vlivovou operaci řádně zdokumentovanou.

Web Voice of Europe byl tak neznámý, že i zájemci o politiku se o jeho existenci nejspíš v drtivé většině dozvěděli až díky BIS. Jestli je šíření „ruského“ vlivu, když nějaký politik nebo bývalý politik zopakuje redaktorovi Voice of Europe své názory, které už předtím šířil, kdekoli to šlo, byly to od Medvědčuka špatně vynaložené peníze.

Úplně jiná věc by byla, pokud by se BIS podařilo zachytit financování tzv. populistické pravice po Evropě z Ruska. Konečně by tak hypotéza, kterou politici z etablovaných stran a někteří novináři šíří 10–15 let, byla nějak vyztužena. Zatím ta hypotéza pravidelně krachuje, jen se to vždycky stane, až když už je původní nařčení zapomenuto – tak jako ruské peníze pro kampaň za vystoupení Británie z EU, tak jako spolupráce Trumpova štábu s Kremlem před volbami 2016.

Na schůzi české vlády před týdnem, píše Deník N, ředitel BIS Michal Koudelka jmenoval jednoho konkrétního příjemce ruských peněz, poslance Alternativy pro Německo Petra Bystroně. Politik českého původu je teď dvojkou na kandidátce AfD do europarlamentu. Podle nejmenovaného ministra české vlády Koudelka na schůzi řekl, že „Bystroně mají zadokumentovaného. (…) Mají to převzetí peněz podložené zvukově“. Ale jiný ministr citovaný ve stejném článku říká jen, že podle Koudelky je Bystroň „podezřelý“.

Bystroň ohlásil, že se bude bránit právně. To by pro Deník N znamenalo, že u soudu mu z tísně může pomoci jen BIS únikem té zvukové nahrávky. Bylo by to na jednu stranu pro českou kontrarozvědku špatné, protože se tím potvrdí, co se stejně ví, že totiž biska provozuje cílené úniky do médií a dělá to v míře za předchozího ředitele Jiřího Langa nepředstavitelné. Ale špatné by bylo, i kdyby teď zachovala mlčení. Protože jde už o její elementární věrohodnost. Žádná zpravodajská služba by se neměla ocitnout v podezření, že se zapojuje do střetů politických stran, notabene v zahraničí.

Zrovna Bystroňova AfD má špatné zkušenosti s německou kontrarozvědkou. Ředitel této služby (BfV) přišel do funkce přímo z parlamentu, kde seděl za CDU. Křesťanskodemokratická unie považuje Alternativu za přímou konkurenci zprava, z pozic, které teprve nedávno sama opustila. Od chvíle, co poslanec CDU převzal řízení kontrarozvědky, kontrarozvědka vede zdlouhavé zkoumání, zda AfD zařadit mezi extremistické skupiny, buď celou, nebo nějakou zemskou nebo třeba mládežnickou organizaci. Tím například zvýší společenskou hradbu kolem strany, která je oficiálně špehovaná státem.

Loni v létě ředitel služby v televizi prohlásil, že stlačit preference AfD nemůže být úkolem jen pro kontrarozvědku. „K tomu nemáme možnosti. Ale můžeme vyburcovat obyvatelstvo, politiky a boj za naši demokracii musí vést celá společnost.“

Letos zkraje roku zacvičil Německem článek státem dotovaného webu Correctiv o tajné poradě v hotelu u Postupimi, kde prý se loni na podzim skupina pravičáků včetně několika členů AfD radila o masových deportacích cizinců z Německa, a to i držitelů německého pasu. Correctiv přinesl z „tajného jednání“ řadu detailů a přímé řeči. Následovaly mohutné manifestace a frontální útok na AfD, doprovázený přechodným poklesem vysokých preferencí strany. V posledních dnech Correctiv pod dojmem žalob několika účastníků schůzky významně couvá, na větách o masových deportacích už netrvá. Ovšem ředitel kontrarozvědky se mezitím novinářům stačil pochlubit, že o schůzce věděli dopředu. I člověka s podvyvinutou podezřívavostí asi napadne, jestli v této mediální ofenzivě proti AfD neměla kontrarozvědka prsty.

Německu se tu tak detailně věnujeme proto, že Koudelka na vládě jmenoval právě a jen Bystroně z Německa. Ovšem skandálů, kdy bylo proti populistické nebo prostě jen původní, nerozředěné pravici použito zpravodajských metod a zkroucené poznatky byly naservírovány médiím, známe i z Rakouska (akce Ibiza) nebo ze Spojených států (Twitterfiles, Kremlin-Collusion, laptop Huntera Bidena prohlášený zpravodajskou komunitou za ruskou dezinformační operaci). Ať už má Koudelkův výstup reálný základ, nebo ne, trochu moc dokonale zapadá do výkladu, v němž nám zastánci statu quo, Green Dealu, nekonečného evropského sjednocování sugerují, že každá kritika je posílením Vladimira Putina.

Situace se dnes má tak, že populistická pravice často významně, nebo dokonce ojediněle vzdoruje projevům extremismu, který se stal oficiální politikou. Když už jsme u toho Německa, v pondělí tam spolkový ministr hospodářství potvrdil odpojení patnácti uhelných elektráren, což dál zvyšuje nestabilitu v síti a je to nepříjemné i pro nás. AfD je proti, zatímco CDU, takto nepopulistická pravice, Zelené občas kritizuje a častěji jim nadbíhá.

Politicky a ekonomicky by si pozorovatel z České republiky přál, aby AfD dál sílila. Jako občan českého státu má naopak zájem, aby svoje tvrzení BIS nějak doložila. Protože jinak budeme mít další státní instituci v naprostém úpadku.

ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Daniel Kaiser  napsal  svoji úvahu, tak jak má ve zvyku  -decentně. Mně osobně  už se  tohle  daří jen zřídka. Mám české/evropské/kolektivně  západní politcké  a mediální prostředí  za natolik deformované,  že  jen  s obtížemi  dokáži udržet  analytický  odstup. Mrzí mne  to, ale  nežiji v  pověstné slonovinové  věži, nýbrž  v  reálu. Přesněji  – českém reálu, evropské, kolektivně  západním reálu.  Takže  vidím, jak  bizarní  záležitosti  jsou dnes  prosazované jako  normální. Jak velké manipulaci  je potřeba  denně  čelit.

A  tohle  další slavné  Koudelkovo  vítězství mi prostě  zavání  na  sto honů.  Intibo mne  v poslední Trikoloře   do  téhle  kauzy  natlačil. Prohlásil jsem ji za  totální  bizár. A na  tom trvám.

Myslím, že  patřím k těm rozhodně  lépe  informovaným, co se politického internetu  v ČR  týče.  Prostě  sedím spousty  hodin u počítače a  hledá  zajímavé  informace pro Kosu, pro přípravu na  Trikoloru nebo Hodinu vlka  na  Slobodnom  vysielači a vůbec  se  snažím mít  přehled.

Ale  na nějaký  Voice of Europa  jsme nikdy nenarazil.  Kosa  nejspíše  disponuje  mnohonásobně  větší čteností než  nějaký  VoE, ale  stojím nohama  na  zemi,  takže vím,  že  ohledně  celkové  informovanosti obyvatelstva  v  ČR  nedisponuje  ani  dopadem zanedbatelným. Ten  dopad  je  nulový, přestože  každý  den dorazí zajímavé  tisíce unikátních  čtenářů. Ale  při  10,7 milionů obyvatel  je  to prostě  i pod  rozlišovac schopnost elektronového mikroskopu. A nějaký Koudelka  s Fialou a  hradním fousem  nám chtějí tvrdit,  že  VoE se  skoro  nulovým impactem byl  hrozbou  pro českou demokracii a  dokonce  tu evropskou??? Bizár, bizár a zase  bizár.  Jen plácnutí do vody.  Či spíše  plácání, plácání a zase plácání.

Jádrem celé  té koudelkovské  show  bylo  nepochybně  sdělení,  že  přes  VoE  si Putler  platil  zkorumpovatelné politiky  evropské  krajní pravice.  A  padlo jediné jméno  -Petr  Bytroň. Tak jak to popisuje  Daniel Kaiser.

Petr  Bystroň  vystartoval s  tím, že  se bude bránit  soudně. I  to  je Kaiserově  článku. Ale  nemyslím, že  se bude soudit  s českou  liprdskou /liberálně progresivisticko demokratickou/ stokou  jménem  Deník  N. Podle mne  cílí  zejména  na  Spiegel, který  v podstatě  článek z Deníku  N převzal. Od  Spieglu  totiž  nejspíše  vysoudí  peníze,  na které  by  u  Deníku N /N jako nenávist/ nikdy nedosáhl.

Daniel  Kaiser  správně  analyzuje,  že  jde nepochybně o pokus  ovlivnit  nějak  volby  do Evropského parlamentu.  To je  to oč  tu běží a  německá AfD  má  hodně  dobře  našlápnuto! Hodně  dobře! A  spolu  sní další  národně  orientované strany  napříč  Evropskou uHnií, respektive  zejména  její tzv. starou  částí.

To není moje tvrzení.nýbrž  zjištění  z rozsáhlého průzkumu britské  odnože  výzkumné  společnosti IPSOS, zpracovaného v  březnu  2024  pro  bruselské vedení  Evropské  uHnie.

Celý materiál v originále  k nalezení zde

A European election survey three months ahead of the June 2024 European elections

A  z průzkumu  vyplývá  pro  všechny  Leyenové, Jourové , Micheli, Borrelli a podobné zdrcující  závěr  – že  evropská  národně  orientovaná  scéna  má  reálnou šanci  ovládnout  evropský parlament!  Tedy   v případě, že  by se  ní spojila  alespoň  nadkriticky  velká  část budoucích  poslanců  z tzv. Evropské lidové strany  a několika  dalších sdružení. Ten materiál IPSOSu  je rozsáhlý. Celkem  34 stránek.

Dám z něj  jen  3 základní grafy, které  ukazují co a jak a jak by to mohlo z Evropský  parlamentem po volbách  dopadnout.

Výstřižek2Výstřižek1

Zkrátka  pokud  by větší  část  tzv. Evropské lidové strany si vzpomněla  na  svou původní pravicovou a národní orientaci, pak  by  šílení  greendealisté, Liprdi poc elé Evropě a  další  exoti  hořce zaplakali a  svět  by se  jakž  takž  začal  vracet  k normálu.  Nemyslím, že  se tak stane.  Staří mazáci  typu Weber a jeho socialistické a zelené   kopie  se jistě  dokáží včas  spojit, aby … no přece  aby zabránily  nejhoršímu, totiž oznámení  že   císař  z Bruselu  je nahý a  duševně  nepříčetný.

Nicméně  přidám ještě  třetí  grafiku. Pojednávající o tom,  která že partaj  v konkrétní eurouHnijní  zemi  zvítězí. Nemusím dodávat , že  ti špatní,  tedy  AfD nebo  Marine  Le Pen jsou označeni  černě:

Výstřižek

Takže  to vypadá, že  národně orientovaní zvítězí  ve  Francii, Belgii, Holandsku, Rakousku, skoro  národně  stejní  v Itálii, přidejte  si  k tomu Maďarsko, protože  Orbán do téhle skupiny  patří a podle  IPSOSu  i Slovensko se  Smerem a  především  německou AfD , která sice bude „jen“  druhá, nicméně  Německo s největším počtem europoslanců  dodá  i za  stříbrnou medaili pořádnou porci  mandátů.

Mně  z  toho vychází jednoduchý  závěr  – Koudelkovi  už nestačí kalit  vody  v  Česku  – viz Vrbětice a  další  skandální úniky, které ovlivnily  vnitropolitické dění v  ČR. Evidentně se rozhodl  hrát  daleko  širší hru – tentokrát  celoevropskou!

Přímo sice zajel jen  do německé AfD a Petra  Bytroně osobně,  ale  ty náznaky ohledně  dalších států  byly  nepřehlédnutelné.  Však se také  okamžitě ozvali  belgičtí a holandští  papaláši  také  určité  chvění přišlo  od  Macrona!

Jaká náhodička, že podle IPSOSu  všude tam  mají zvítězit  černí – tedy síly  zla. Financované  přirozeně Putlerem….

Pevně  doufám, že  Petr  Bystroň  celou kauzu nenechá  vyšumět  a opravdu  podá  ty  žaloby. A je jedno  jestli na  Spiegel nebo Deník  N.  Ať  Koudelka a  spol.  jsou nuceni  položit  karty na  stůl nebo stáhnout  ohon a zalézt  do boudy. Třeba  by  je  to příště  donutilo  nekalit  vody  cílenými  dez/informacemi. Třeba.

Ale opakuji,  tahle  „kauza“  je  bizár  pro mne  dosud  nepředstavitelného  rozsahu!  Který je ovšem  i  pro tak zcela  formální a vyprázdněnou demokracii jako je ta  naše  česká zcela  smrtelná!

Koudelka  se prostě  urval už definitivně  ze  řetězu a  dnes jede  v celoevropském rozměru….

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.