Nebezpečná ruleta  pro Evropu pokračuje nad střechou reaktoru číslo 6: Jaderná katastrofa na Ukrajině by mohla být nedílnou součástí zoufalého válčení.


Už  několikrát  jsem  na  Kose  upozorňoval,  že  není samo sebou,  že  jak  Biden tak  německý  kancléř  Scholz  se  brání  doposud  zuby  nehty poskytnout  Ukrajině  rakety  dlouhého doletu a že  dle  mého  názoru je  to kvůli obavám, že  by je  Kyjev, který  je  ve  stále  zoufalejší  situaci mohl použít  k útoku na  ruské atomové  elektrárny. A  že  bych ale  vůbec  nevylučoval,  že  se  o  takové  řešení  konfliktu  Ukrajina  může pokusit sama  ze  své  vůle  s prostředky,  jež má  už  nyní k dispozici.   Což  více  než potvrdil  incident  z před pár  dní,  kdy  jakýsi  dron, podle  Kyjeva  samozřejmě  ruský,  zaútočil na ochranný  kontejment  bloku  č. 6 Záporožské  jaderné  elektrárny, kterou  drží  Rusové.

Shod a náhod  mne přivedla  na  chorvatský  analytický  web advance.hr,  jehož  redakce  dospěla ke  stejným závěrům  jako já. Viz

Nuklearna katastrofa u Ukrajini mogla bi biti sastavni dio ratovanja u očaju

podle  překladače

Nebezpečná ruleta  pro Evropu pokračuje nad střechou reaktoru číslo 6: Jaderná katastrofa na Ukrajině by mohla být nedílnou součástí zoufalého  válčení.

Bohužel mohu z něj  dát  jen perex, neboť  celý  text  je pod  paywallem, který   neumím překonat.

Když se zdálo, že válka na Ukrajině se pro Rusko nevyvíjí dobře, v době, kdy ukrajinská armáda úspěšně provedla bleskovou ofenzívu v Charkově, a poté byli Rusové nuceni opustit Cherson, mnozí znepokojeně tvrdili, že Rusko je vlastně nejnebezpečnější když  prohrává. Zmíněna byla i možnost použití jaderných zbraní na území Ukrajiny, pár týdnů se o tom psalo tak intenzivně, že válka se velmi rychle stane jadernou (ať už použitím taktických jaderných zbraní či jiných). Mezitím se situace změnila a dnes se mnozí shodují na tom, že válku prohrává Ukrajina.

Většina i samotný Kyjev řekne, že je to kvůli pozastavení americké pomoci, která trvale uvízla ve vnitřním konfliktu amerického Kongresu, ale je třeba si připomenout i to, jak k tomu došlo – americká (ve skutečnosti republikánská) blokáda je přímým důsledkem velmi hlasitě avizované a nakonec zcela neúspěšné ukrajinské protiofenzívy, ke které došlo loni. Stalo se, ale zcela neúspěšně a Ukrajina v té době obdržela  maximální podporu z Ameriky. Proto byl vytvořen nyní  tichý konsenzus, že ani s největší podporou se ukrajinským silám nepodaří prorazit ruské linie, takže je zbytečné takové zdroje dále alokovat. Ne každý si to samozřejmě myslí, ale ti, kdo jsou proti takovému výkladu, musí teprve doložit, co nabízejí jako alternativu.

Dnes se však vracíme k předpokladu, že soupeř, který prohrává,  je zároveň nebezpečnější, radikálnější, připravený na použití naprosto extrémních  tahů. Říkalo se, že Rusko je takové, když prohraje, což jistě dává smysl, ale proč by to pak nemohlo platit i pro Ukrajinu?

Rusko podle očekávání už takový  narativ přijalo, takže nyní tvrdí, že za teroristickým útokem v okolí Moskvy, jedním z největších v historii moderního Ruska, stála Ukrajina. Téměř každý den ruská média a představitelé tvrdí, že našli nové důkazy, které poukazují na odpovědnost Kyjeva, jejich partnerů a nejčastěji všech dohromady ve velkém spiknutí.

Cokoli však Rusko zjistí, pravděpodobně nebude mít mimo Rusko velkou hodnotu, protože nelze očekávat, že by ruské vyšetřování, protože Rusko je účastníkem konfliktu, mohlo být považováno za objektivní. Navíc vyfabrikovat samotný důkaz není příliš „obtížné“. A o pár týdnů později se vědělo jen to, že k útoku došlo a že takový úder chtěl zasadit jeden z ruských nepřátel, ale ať už to byl opravdu Kyjev, nebo se nějaká extrémistická islámská skupina rozhodla „využít příležitosti“, bude je prostě nemožné s jistotou označit. Nelze ani odepsat scénář, ve kterém by ruské služby něco takového zinscenovaly, aby posloužil jako argument pro výrazně větší eskalaci války, i když tento scénář se postupem času začíná vytrácet právě díky tomu, že se nic zásadního, co  pochází z ruského vyšetřování – že skutečně zahájili „útok pod falešnou vlajkou“ neobjevilo. V takovém případě  by jistě měli na den (dny) připraveno nějaké zdánlivě nezvratné důkazy na podporu takového ďábelského plánu.

Prohrávajícím nyní  je Ukrajina, která je nevyhnutelně podezřelá, protože prohra ve válce, jako je tato, s sebou nese spoustu zoufalých konsekvencí. Válka na Ukrajině se velmi rychle dostala do pozice, která jí nedovoluje příliš přemýšlet o kompromisním řešení. Veškerá pomoc, která byla odeslána na Ukrajinu, což je jedna gigantická operace, dorazila s nálepkou „Rusko nesmí vyhrát“. Je-li to nezbytně nutné a nelze-li si ani představit konec konfliktu, v němž nikdo nevyhrává a nikdo neprohrává, zcela jistě to otevírá dveře zoufalým a radikálním myšlenkám.

oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Dál bohužel  článek  pro mne není  dostupný. Ale  vzhledem  k  titulku a tomu, co jste  právě  četli,  je  snadné  si  to hlavní  z  jeho obsahu domyslet.

Totiž   že  redakce  Advance.hr  přemýšlí  o  scénáři,  kdy v budoucnosti  už  těžce prohrávající  ukrajinské vedení uchopí  šílenou strategii  typu – když mám  já jít  do pekla , pak tě/vás  vezmu s  sebou!

A  zaútočí  všemi prostředky , které  má  k dispozici –  od  raket  krátkého doletu,  velkorážného dělostřelectva, zbytků  raket  Storm Shadows  a Scalp, přes  Himarsy a  raketomety až  k  dronům  všech velikostí  na jaderné  elektrárny  v  Rusku  a  těmi, které  drží Rusové na Ukrajině.

Nepotřebujete  nutně  mít  jaderný  arzenál, abyste  rozpoutali  apokalypsu.  Stačí,  že  můžete  zaútočit,  když  už  nemáte  šanci  vyhrát, na  atomové elektrárny. A  tuhle opci kyjevské vedení  bezesporu  drží.

Už  to není  jen  můj  hororový  scénář,  už takhle uvažují i jiní  – například  v Chorvatsku.

Zelenskému  časem, jestliže  se na  frontě  nestane  něco naprosto neočekávaného, doslova  o krk.  Všem  jeho  nejbližším souputníkům  – Jermakovi,  Budanovovi, Podoljakovi, Kulebovi  a  spol. doslova  o  život.  A  v takové  situaci  je doslova  zákonem, že  zoufalí  lidé  dělají  zoufalé  věci. Včetně  onoho mnou  už  vzpomenutého  – když  jdu  do pekla  já,  tak vás vezmu s sebou!

Útok dronu  na  Záporožskou JE  nebyl  ani  omylem první incident  tohoto  druhu   ohledně  této aatomky. Jistě  i vy  pamatujete  jak kdosi  neznámý /ale  samozřejmě , že  z Ruska/ posílal  směrem na  energetický komplex  pravidelně  nepravidelně  sem tam  nějaký  dělostřelecký  granát.  My  slyšeli  z ČT  , ČRo a podobných  objektivních  sdělovadel,  že tak  činí  Rusové.  Zřejmě  přísně podle  logiky,  že  když  někdo  drží  jadernou elektrárnu a má  tam personál  ať už  civilní  nebo vojenský,  tak na ni  bude pálit  z velkorážných  děl!!!

Kdepak  Ukrajina….

Tady hledejme  americké  i německé  odmítnutí  dodávek  raket  dalekého dosahu!  Přesně  tady!

A  jak  vysvětlit,  že  k tomu  ostřelování  JE  Záporoží loni a  dronovému  útoku  vůbec  došlo. A  co by  tím Ukrajina  asi tak sledovala?  Odpověď  není příliš  složitá. Tehdy když  se  střílelo  z  velkorážných děl  debatoval Západ  například  o  tom, jestli  dodat tanky  nebo  ne. A jestli také  F 16.  Já  bych to vysvětloval  jako  ukrajinský  nátlak. Však také ukrajinský  zamini Kuleba  se  nechal například   slyšet,  že  už  nebude  systémy  Patriot  od  Západu zdvořile  žádat  nýbrž  TVRDĚ  VYŽADOVAT!!  Opakuji  – tvrdě  vyžadovat!

Nyní se  situace  vyhrotila  daleko více.  Dodávky  zbraní  a munice váznou,  fronta  se posouvá na Západ a  sněmovna  reprezentantů  blokuje  peníze  pro Kyjev. A  o peníze  jde  přece  vždycky  až  v první řadě, jak známo.   Bez  nich  se ani  lístek  na  válkou omletém  stromě  nepohne!  A  vedle  toho  toho  jde  Zelenskému a kump.  o krk. Takže bych si dovolil spekulovat  o  jasném  vzkazu papalášům kolektivního  Západu. Respektive  vydírání. A  ten vzkaz  zní  následovně: koukejte  nasypat a  našpendýrovat  všechno , co si přejeme  a potřebujeme – zbraně, prachy munici!  Sofort!  keců  už jsme  slyšeli  dost!  A když  ne,  tak holt  se  fronta zhroutí a  v takovém případě  rozpoutáme jaderný  Armagedon!  Přes  jaderné  elektrárny  u nás  a v Rusku. Nám  už je  to jedno, my nemáme  co ztratit! Ale  vy ano! Tak koukejte  hejbnout zadkem a šrajtoflema!

Pokud  sem zavítal  nějaký  ten  ideologicky pevný vždycky a jedině správný tak si  jistě  ťuká  na  čelo, že  vlk se zbláznil.  A  služební  voka  o jejichž přítomnosti na Kose  nepochybuji  si dělá  červenou poznámku,  že  vlk právě  přesvědčivě  dokázal,  že  patří k Putlerově  páté  koloně  a je  dezinformátor  a  hybridní  podvraceč  v  ruském  žoldu.

Ani jedno  z toho není pravda.  Klidně  doznávám, že  jde  o moji spekulaci. Protože  dokud  se můj  odhad a  dnes  už  i odhad  webu Advance.hr  nepotvrdí, nic  jiného  než  právě  jen o spekulaci nepůjde. Každý má právo spekulovat  o čem chce. Ale  běda, kdyby  se  to spekulování potvrdilo!  To by  byl  katastrofální  průval a  zajímalo  by mne pak, jestli by na  to vůbec  byl čas,  co by tomu  asi  ti ideologicky  nejpevnější   a nejsprávnější  ze  všech správných  plus  nejhorlivější služební  voka  říkala,  až by  je  a jejich rodiny  zasáhl jaderný  spad. Protože  ten si  nevybírá!

Jenže  já  to svoje  spekulování  neopírám o hádání  z kávové sedliny.  Byla  to ta největší  západní media, která  minulý  týden přinesla  informaci,  Biden  požádal  Ukrajinu, aby neútočila  na  ruské  rafinerie. Protože  to vyhání  vzhůru  cenu  PHM  pro  americké spotřebitele a  ti před  volbami něco takového nelibě nesou a jemu  to kazí  šance na znovuzvolení!

A  co udělal  Kyjev?  Vykašlal se na  to, co  by  rád  Biden a  znovu  zaútočil  na  další  rafinerské  ruské  kapacity. Bidenovo  přání  nebo  lépe  rozkaz,  zcela  ignoroval! Za mne  z úplně  stejných  důvodů, popsaných  o  čtyři odstavce  výše.  Nevyhovíme, protože  vy nechcete  dodat prachy, zbraně, munici a dokonce mluvíte o tom,  že bychom  se měli  vzdát  části našeho území.  Trhněte  si nohou!!!

Jestliže  Kyjev  nešel Bidenovi na  ruku ohledně  ruských rafinerií, proč  by se  s ním měl bavit  o  útoku  na jaderky? Tůdle  nůdle!  V situaci  když  už  bude  vše prohráno  nebo skoro  prohráno?!!

Soudím, že  si kolektivní  Západ  v Ukrajině vypěstoval monstrum, které mu  snadno přeste  pře s hlavu. Když  se k tomu rozhodne.

Tak co vy ideologičtí  super pevní  a  vždycky  správní,  vy  bystrá  služební  voka, ještě  je pro vás  vlk  blázen a  Putlerův  rozvraceč a  troll nebo je na jeho vývodech a  na  těch  z  Advance.hr  něco pravdy  a  je nejvyšší  čas intenzivně přemýšlet,  jak tuhle nesmyslnou  válku  stůj co stůj  ukončit? Protože  jádro?

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.