Slovenská cesta?


napsal Harryp

Dostalo se mi do ruky video významného člena strany Hlas-SD a přiznám se, že mě jeho obsah šokoval a vzbudil ve mně pochybnosti, zda si slovenský voliči opravdu vybrali lepšího z obou prezidentských kandidátů ve 2. kole prezidentských voleb.

Asi před rokem vstoupil do strany Hlas-SD pan Samuel Migaľ. Strana má asi 2500 členů, a tak by to nebylo nic až tak divného. Člověk znající prolhanost mainstreamu už asi zpozorní, když zmíním, že do strany vstoupil přímo z televize TV JOJ. Proč zpozorní? Protože TV JOJ se stejně jako RTVS či Markíza účastnila dehonestace každého člověka na Slovensku, který měl jiný než oficiální názor. Stejně jako všechna mainstreamová média tlačí progresivismus nejhrubšího zrna, podílí se na potlačování svobody slova a projevu, podporovala nezákonné chování Matovičovo, Hegerovo či Ódorovo vlády, podporuje protislovenskou politiku Zuzany Čaputové a všechny ty trable, kterými si Slováci v uplynulých letech prošli.

Na tomto videu ho Pellegrini vřele vítá do strany a hned z něj udělal poslance. Nu dobrá, to by bylo ještě vnitřní záležitostí strany.

Pokud se ale podíváte na toto video a pozorně se zaposloucháte – hlavně v závěru – spadne vám čelist. Nechci být žádným moralistou, ale pokud někdo z politiků současné slovenské vládnoucí koalice používá nacistické zdravice, tak mě to rozhodně nenechává chladným. Přesně proto jsme dnes v Evropě tam kde jsme. Zhnědnutí Evropy má na svědomí právě tolerance, či dokonce adorace, těchto nacistických symbolů a výstřelků.

Rád bych tedy panu Samuelu Migaľovi – poslanci Slovenské národní rady za stranu Hlas-SD – připomenul, že používá oficiální pozdrav lidí, kteří neváhali zavraždit statisíce nevinných lidí, kteří přibíjeli zaživa nemluvňata na vrata domů, kteří párali těhotným ženám břicha, sekerami čtvrtili nebohé oběti zaživa, upalovali lidi zaživa a páchali podobná zvěrstva.

Upřímně říkám, že kdybych byl předsedou strany a můj spolustraník se takto vyjadřoval, pak by do pěti minut spolustraníkem nebyl – byť by to byl sebevětší kamarád. Jsou jisté hranice, které jsou nepřekročitelné.

Takže pane Pellegrini, který jste se stal „nadějí pro Slovensko“ v očích bezmála 1 a půl miliónu voličů, jsem velice zvědav, jak se k tomuto postavíte, či budete – jak je vaším zvykem – dělat mrtvého brouka. A Slovákům nepřeji, aby se toto stalo od 16. června, kdy nastoupí nově zvolený prezident do funkce, pokračováním normy, kterou zavedla dosluhující Zuzana Čaputová.

Příspěvek byl publikován v rubrice Hosté se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.