Že by Ukrajina už chápala, že už musí jednat?


Na mém vysoce  ceněném  zdroji  o  ukrajinské  válce -Strana.ua  se  objevil  zajímavý  článek – výtah  z  rozhovor britského The  Economist  s Vadimem Skibitským, představitelem Hlavního zpravodajského ředitelství (GUR) ministerstva obrany.

Bohužel jsem nebyl  schopen  se přinutit  v pátek, abych jej okamžitě  jako  flash  dal na  sklo  nebo v nejhorším  případě  vypustil na  Kosu v  sobotním  vydání. Takže  jsem přišel o možnost  být prvním, kdo  jej  v tuzemském informačním prostoru  zveřejní. Takto  mne, pokud  vím, předběhl  dokonce  i takový  iDnes…. Potupa  nezměrná. Alespoň pro mne.  No nic. Kdo pozdě  chodí,  sám sobě  škodí… I tak jde o krajně zajímavou věcičku!

Ten rozhovor mi  konvenoval  už  v tom výtahu Strany.ua. Ale  víc  by se mi  líbil  celý.  Jenže  opět  zafungoval Pay  Wall a ten  mi nešlo překonat. Takže  se nedá  nic  dělat  a musíme se  spokojit  se zkrácenou verzí  Strany.ua

„Украина на грани“. В ГУР не видят возможности выиграть войну только на поле боя

podle  překladače

Ukrajina je na hraně.“ Hlavní zpravodajské ředitelství nevidí možnost vyhrát válku pouze na bojišti

„Ukrajina na hraně“ – s tímto titulkem Časopis Economist zveřejnil rozhovor s Vadimem Skibitským, představitelem Hlavního zpravodajského ředitelství (GUR) ministerstva obrany.

Zástupce GUR učinil řadu  prohlášení se  silnou rezonancí:

1. Skibitsky „nevidí možnost, aby Ukrajina vyhrála válku pouze na bitevním poli“.

Jednání jsou podle něj nevyhnutelná a dosažení hranic z roku 1991 „se stává stále vzdálenější perspektivou“ a válku by neukončilo.

Právě teď se obě strany před případnými jednáními předhánějí o zisk co  „nejvýhodnější pozice“. Mohou ale začít až ve druhé polovině roku 2025. Do té doby bude Rusko čelit vážným protivětrům. Ruský vojenský výrobní potenciál se podle jeho názoru zvýšil, ale na začátku roku 2026 se kvůli nedostatku materiálů a inženýrů dostane do stagnace. Oběma stranám může nakonec dojít zbraně. Ale pokud se nic jiného nezmění, tak na Ukrajině to skončí rychleji.

2. V blízké budoucnosti bude Rusko pokračovat v realizaci svého plánu na dobytí Donbasu. Pád Chasov Yar je „otázkou času“.

„Samozřejmě ne dnes a ne zítra, ale vše závisí na našich rezervách a zásobách,“ řekl Skibitsky.

Rusko se také připravuje na ofenzivu v Charkovské a Sumské oblasti, ale načasování tohoto útoku závisí na stabilitě ukrajinské obrany na Donbasu. Skibitsky naznačuje, že hlavní ruský útok začne „na konci května nebo na začátku června“.

Rusko má na Ukrajině podle něj 514 000 vojáků, což je více než odhad 470 000, který minulý měsíc uvedl šéf NATO Cavoli. Severní skupina Ruska poblíž hranic s Charkovem čítá 35 000 lidí, ale plánuje se rozšířit na 50 000 až 70 000 vojáků.

Rusko také vytváří ve středním Rusku záložní divize o 15 000 až 20 000 mužích.

Podle něj to na operaci k dobytí velkého města „nestačí“, ale na menší úkol ano.

„Rychlá operace ke vstupu a výstupu: možná, ale operace k obsazení Charkova nebo dokonce města Sumy je jiný případ a my si to uvědomujeme,“ dodal Skibitsky.

3. Podle jeho názoru již ruská armáda není tou „arogantní organizací“ jako v roce 2022. A nyní funguje jako „jednotné tělo, s jasným plánem a pod jedním velením“.

oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Mimořádně  zajímavé  čtení!!Alespoň pro mne a zejména  na ukrajinské poměry!!!

Tady  člen  vedení  jejich hlavní  špionážní organizace,  které  reprezentuje  ty  nejtvrdší  ukrajinské  jestřáby ve veřejně připouští, že

-Ukrajina prohrává

-další  významné ruské zisky  jsou na  spadnutí. Významné  minimálně  z taktického hlediska  celofrontového významu

-Ukrajině se naprosto vzdaluje  tolikrát  vyhlašované  vítězství a  návrat  celého území  státu  z roku  1991

-bude potřebovat  významnou podporu  i jinde než na bitevním poli.  Tedy v oblasti diplomacie. Jen mne mrzí,  že  si nechal pro sebe, její konkrétní obrysy. A kdo ji  poskytne, když  Rusko  dvakrát podvedli  v Minsku a to úmyslně  a  vůbec  na Putlera  je  přece vydán mezinárodní zatykač!!!!  Kdo za  těchto  „podmínek“  představuje  stranu,  jež disponuje  dostatečným kreditem s  Ruskem vůbec  vyjednávat???? Západ rozhodně  nikoliv!

-Rusko  disponuje  daleko větším  počtem vojáků

Vedle  toho prý  ruskému zbrojnímu průmyslu  dojde  dech a nepokryje  potřeby  fronty. Tohle  je  jediná  informace, jenž  i  do toho interview  nezapadá. Kolikrát  už  Ukrajina  i kolektivní Západ  vysílaly  do světa,  že  Rusko končí se zásobami  …, pak  ještě   tohoto…, tohohle…. atd.atd. , aby  se  následně ukázal pravý opak.

Bez zajímavosti není  ani časový  rámec  nějakého posunu směrem k jednání  – prý  nejdříve  za  rok, ale  válčení se protáhne  až  do 2026…

Tolik  sdělení  Vadima Skibitského, který je  představitelem Hlavního zpravodajského ředitelství (GUR) ministerstva obrany…..

Jedno  je patrné  na první pohled  – zcela  v něm chybí  velkohubý  triumfalismus, tak  typický  pro  Zelenského, Jermaka, Podoljaka  a  Budanova, jenž je  Skibitského šéfem… Ta  triumflánost – my  ty věčně  opilé  mužiky, podlidi  zaženeme  za  Ural!!!  My  osvobodíme  celou Ukrajinu a  zejména  Krym! Peremoga je  jistá a je  naše!  Nic  z  toho  nezaznamenal  Economist.

Jo,  časy  se mění. Evidentně  i v Kyjevě. A  leckde na západě,  jakkoliv  to  na povrchu  ještě  není  vidět.  Ale  tak  jako  Kosa  na  základě  drobných  náznaků  v  tuto dobu před  dvěma  roky  psala,  že  začínají pukat ledy  na  tehdy  žulově  tvrdé  pozici kolektivního Západu, jeho papalášů a  především  mediálních hlásných trub,  tak rpro mne je  tenhle  výstup Economistu a  vyjádření  toho  ukrajinského šéfšpiona  čitelným znamením, že  stejný proces  začal probíhat  v nejvyšších  patrech kyjevské  vládní  galerie a  samozřejmě  i   u kolektivně  západních papalášů!!!

Čas  ukáže, jestli se mýlím.  A to velmi rychle.  Zelenský  tlačí  na  mezinárodní konferenci ve  Švýcarsku,  jenž  by podle jeho představ  měla  masivně podpořit  jeho tzv. „mírový  vzorec“,  což  nereprezentuje nic  jiného  než  kapitulaci  Ruska.  Konference  je  samozřejmě  BEZ  Moskvy a Kuleba nekompromisně  prohlásil,  že  jakmile  dojde nad  tím „mírovým“  vzorcem ke konsensu,  tak  bude Rusku nadiktován  formou něčeho jako  ultimátum!!!!

Jen si to představte!!!  Copak  kdyby  Zelenský  a jeho zamini  navštívili  ústředí Hlavního zpravodajského ředitelství (GUR) ministerstva obrany????

Třeba  by zjistili,  že  jsou totál mimo  mísu…

Ale  dle  mého názoru  ledy  pukají  už  i v nejvyšších ukrajinských patrech!

tady  jsem  skončil  v pátek, než  začala  Hodina  vlka  na  Slobodnom  vysielači. A  pak  už prostě  nebyly  síly zeditovat a pustit  na  sklo.

Škoda.  Vlastně  na jednu  stranu  škoda. Na  druhou  nikoliv. Protože  ten  Skibitského  interview  zarezonoval  světovým  mediálním prostorem.  Jak ostatně  opět, ve  včerejším  dalším  článku  konstatuje  Strana.ua

Украина собирается вести мирные переговоры с Россией — западные СМИ

podle  překladače

Ukrajina se chystá vést mírová jednání s Ruskem – západní média

Západní média píší, že Ukrajina se chystá vést mírová jednání s Ruskem.

Důvodem byl rozhovor se zástupcem vedoucího Hlavního zpravodajského ředitelství Vadimem Skibitským pro časopis The Economist , kde uvedl, že Ukrajina nebude schopna dosáhnout vítězství na bojišti a bude muset jednat s Ruskou federací. Skibitsky navrhl, že by mohly začít ve druhé polovině roku 2025.

Mnoho západních publikací převzalo tuto tezi a přineslo téma vyjednávání do titulků.

„Mírové rozhovory na Ukrajině jsou alternativou k nevyhnutelné porážce na bitevním poli, říká vysoký generál,“ píše britský The Telegraph.

„Ukrajina nemůže porazit Rusko na bitevním poli a bude muset zahájit jednání s Putinem,“ připouští jeden z vysokých vojenských velitelů Zelenského generálmajor Vadim Skibitsky, zástupce velitele ukrajinské vojenské rozvědky řekl, že jednání s Ruskem bude nakonec nutné popisoval svůj materiál Daily Mail.

Agentura Reuters upozornila na stejný bod: „Ukrajina může nakonec zahájit jednání s Ruskem, říká zpravodajský důstojník.

Dříve bylo oznámeno, že americká pomoc pomůže Ukrajině udržet frontu, ale situace je „velmi obtížná “ . Ukrajinská armáda si stěžuje na nedostatek lidí.

Takže  můj  úsudek,  že  v Kyjevě  začalo  praskání  ledů už  sdílejí  i velká  západní  media!!!!   A  když  ona, pak  totéž  už  musí  být  komunikováno  na  úrovni  kolektivně  západních papalášů. Respektive  nejméně  v levelu  jejich  nejbližších poradců….

Ovšem s  výjimkou  těch  českých. Fiaala  oznámil,  že  se  chystá společné zasedání  české a  ukrajinské  vlády. Jak by  ne.  Jsou k tomu  hned  dva  důvody

-jako  zastupující  ukrjinský protektor v  Práglu  si  on a  jeho Obludárium  přece  musí  vyslechnout  nové  befely  z Kyjeva,  aby náhodou nezbloudil.

-blíží  se  kvaltem eurovolby. A  Fiala  a  pětihlavá  saň  selhali a  selhávají  všude,  kam se podívají.  Až tak , že  to velmi vadí i jejich  tradičním  voličům. Jediné,  kde jejich elektorát  nadšeně  tleská,  je  právě  a jen  to  zřízení  ukrajinského  protektorátu Čechia  i  Moravija. Takže  on  si od  toho slibuje, že  to poslouží  jako připomínka  jeho posledním věrným, že  to  mají hodit  SPOLU  začátkem  června. Nic  víc, nic  méně!

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.