Jak bránit Kyjev? NATO bude centralizovat distribuci pomoci v Bruselu (bez vyslání vojáků)


Sem tam se vyplatí alespoň občas a zběžně prolustrovat  i  italská  sdělovadla. Například  portál  Corriere della  Sera.  Který se v redakčním  článku věnuje  nadcházejícímu summitu NATO a  to především co  kauzality  Ukrajiny, tamní  války  a NATO. Prý  získal  tajné  dokumenty, popisující , co  od  tohoto  vrcholného jednání  členských  zemí v  tomto směru očekávat!  Viz

Come difendere Kiev? La Nato accentrerà a Bruxelles lo smistamento degli aiuti (senza inviare truppe)

podle překladače

Jak bránit Kyjev? NATO bude centralizovat distribuci pomoci v Bruselu (bez vyslání vojáků)

Dokument, který bude schválen na červencovém summitu NATO: velení pomoci přejde z USA na Alianci. Východní křídlo bylo posíleno: 300 000 mužů bude brzy připraveno

Žádné boty na zemi.“ To je podle Corriereho jedna z klíčových frází obsažených v návrhu dokumentu, který bude schválen na summitu NATO , který je naplánován ve Washingtonu na 9. až 11. července. Odkaz je na Ukrajinu: Atlantická aliance nepošle vojáky do bitvy („žádné boty na zemi“). Strategie diktovaná Spojenými státy se nemění. Západní lídři však zároveň připravují změnu tempa.

Dosud to byl americký ministr obrany Lloyd Austin, kdo vedl „skupinu Ramstein“ , tedy těch 50 zemí, které podporují armádu Volodymyra Zelenského. Na červencovém summitu se však rozhodne o přenesení tohoto úkolu na velitelství NATO v Bruselu. Tento krok má praktický důvod: 99 % materiálu dodaného do Kyjeva pochází od 32 partnerů Atlantické aliance. Existuje však i politické vysvětlení: postup západního bloku bude vypadat  jednomyslněji jak v očích národních veřejných mínění, tak v očích Vladimira Putina.

Ve zbytku NATO pokračuje v posilování východního křídla Během několika týdnů bude Aliance moci počítat s blokem 300 tisíc vojáků připraveným k nasazení podél hranice, která vede z Pobaltí do Bulharska. Dalším  tématem  bude tlak na rakety Z fronty přicházejí znepokojivé zprávy. Existuje obava, že by Rusové mohli prorazit východní frontu. Města jako Charkov a Oděsa navíc zůstala bez štítu: snadný cíl pro Putinovy ​​bombové útoky. Těžké dělostřelectvo a systémy protivzdušné obrany jsou potřeba okamžitě.

V těchto dnech Austin jednoho po druhém obvolával vůdce zemí, které vlastní antiraketové baterie Patriot. Ukrajinci to spočítali: k ochraně celého území je jich potřeba 25; sedm by stačilo na ochranu hlavních městských center. V Austinově notebooku jsou však v tuto chvíli vyznačeny pouze dvě baterie Patriot, které zpřístupnilo Německo a Španělsko.

Nizozemsko je pro: vyhodnocuje, jak dál. Bylo by tam i Řecko, ale řecký premiér Kyriakos Mitsotakis to vyloučil. «Ne» také z Polska: rakety jsou rozmístěny k pokrytí letiště Rzeszow, logistické základny pro třídění zbraní pro Ukrajinu. Itálie se snaží vyslat systém protivzdušné obrany Samp-T. Spojené království zajistilo další typy zařízení.

Austin a generální tajemník NATO Jens Stoltenberg také zesilují tlak na Švédsko a Rumunsko. Boj s časem Generálové NATO sdílejí slova vyslovená na G7 na Capri ministrem zahraničí USA Antonym Blinkenem: „Není příliš pozdě, nový americký balíček pomoci Ukrajině umožní odolat ruské ofenzívě“. Pentagon dodává první várku dělových granátů a munice pro Patrioty: veškerý materiál je již uložen na amerických základnách v Evropě. Je jasné, že rozhodujícím se stává faktor času. Důvěru americké vlády vyvažují obavy ukrajinské armády, která se obává ztráty dalšího území v Donbasu.

Michael O’Hanlon, analytik z Brookings Institution ve Washingtonu, odhaduje, že „ruský postup by se mohl zvýšit o 10 až 20 % ve srovnání se současným tempem“. Čísla, která bohužel pro Ukrajince znamenají více mrtvých.

oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Corriere  dalla  Sera má za  to,  že příští  summit  NATO potvrdí  doktrinu  –  žádné přímé  zapojení paktu  do  ukrajinské  války.  Ovšem  konkurenční La Republica  píše něco  zcela opačného.  Doufám, že  realita  potvrdí,  že  Corriere  disponoval  lepšími zdroji než konkurence.

Co  je  ovšem v  článku  nejzajímavější  je  ono  přeformátování  vojenské pomoci.  Z tzv. skupiny  Rammstein  se  stane  akce NATO. Nejspíš  si  říkáte   – pouhá  formalittka,  pche!  Co s  tím?

Máte  i nemáte  pravdu. Ano  fakticky  pouhá  formalitka!  Vše  poběží, tak jako dosud, pod  americkým komandem.

Nicméně  de jure  jde  o zásadní posun!  Opakuji  – zásadní!  Je  zcela  evidentní, že  Biden ve  snaze  neprohrát  v listopadu  volby dělá  všechno  proto, aby  nebyl  až tak ostentativně  a prvoplánově  spojován s  ukrajinskou  válkou a jejími  náklady!! Bojí s e dopadu  na  voliče.  Proto to kouká  zamaskovat  jak to jen  jde!  Nyní  může  vykřikovat  – to já  s Ukrajinou  nic, to NATO!  A  všem těm zemím já jednak neporučím a  jednak  vedle  nepopulárních  amerických peněz  je  tam i lidičkové  i halda jiných!  To já ne  to NATO! A bud e dostatek  duševních prosťáčků,  kteří mu  to sežerou!  Na  to si lze  spolehlivě  vsadit! Jo  ještě  něco  -Ukrajina  podle jiných zpráv,  ani na  tomhle  summitu nedostane pozvánku do NATO!  A podle německých zdrojů  žádná  nepřijde, dokud  neskončí  válka  na Ukrajině. Bude potom ještě nějaká  Ukrajina? Ale  to je  jiný příběh….

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.