Kosa a volby do Evropského parlamentu


Pokud  patříte  k dlouhodobým čtenářům Kosy, dost možná  vás  překvapilo,  že  se politické  události  roku 2024 v  Česku věnovala ZATÍM  jenom okrajově,  že  nevydala  do teď  žádný  analyticko předvolební  článek, natož  jejich nějaký  ucelený  soubor, na  nějž  se ještě  tak před  dvěma  měsíci  chystala,  které, snad  právem, považuji za  svou  silnou  disciplinu.

To mlčení způsobily  dva  důvody

-válka na  Ukrajině, jenž  stále  více hrozí  přerůst v poslední  válku  lidských  dějin

-žádost o podporu  určitého volebního   uskupení  a  z něj dvou konkrétních  kandidátů,  jež  dorazila  do mojí  mailové schránky . Jíž  jsem se rozhodl vyhovět. Už proto,  že ono uskupení a nejspíše i jedno  oněch  dvou jmen  bych kroužkoval  stejně. Ale  o tom více  v dnešním paralelním  článku.

V těch  několika málo textech  k Eurovolbám hlavním poselství  znělo

POJĎTE  VOLIT!!!

Za  každou  cenu!  Ať  už  si o Evropské uHnii,  EuropaTlamentu  a jejich představitelích  myslíte  cokoliv.  Prostě

POJĎTE  VOLIT!!!!

A  to  tím spíše,  čím  více  vás štvou!!!! Myslím, že  tyhle  eurovolby představují úplně poslední možnost  Evropvskou  uHnii a  EuropaTlament zase  změnit  na  Evropskou unii do níž  Česká  republika  před  dvěma  dekádami vstupovala  a  a  z EuropaTlamentu  učinit  znovu  Evropský parlament hodný  svého jména protože  bude zastupovat  obyčejného  občana  a řešit  jeho  reálné problémy!  A  v obém případě dojde  k  minimálně  k potlačení  vlivů  zfanatizovaných  Zelených, migračních, LGBT, gender, prograsivistických Khmérů,  kteří  si  z těmi Rudými kambodžskými,  velmi neblahé  paměti, co do bigotnosti a  fanatismu nijak nezadají!!! Opakuji – jde o poslední  možnou příležitost. Kdy  Evropě  svítí poslední  mizející  světélko naděje!!  Pokud  volit  za  necelé  dva  týdny  nepůjdete,  jste  spoluviníky  toho,  co se na nás  z Bruselu  příště přivalí.  Pokud  ovšem  ti, co  na  rozdíl od  vás,  volit  půjdou a  opět na  rozdíl  od  vás,  vystaví  těm  dosud  v Bruselu volně  řádícím fanatikům  nevystaví  svými hlasy  stopku!

Prostě  a jednoduše

POJĎTE  VOLIT!!!

Slyším námitku,  že  českých  21 europoslanců se v plánu  více  než  800 ostatních  ztratí a  že to je  jako když  člověk plivne  na horkou plotnu?

Ano  i ne.  I  malá  kapka  je  li  první přes okraj  způsobí přetečení poháru!   Tou  poslední, či první  kapkou  se  klidně může  stát  český poslanecký  kontingent!

Prostě

POJĎTE  VOLIT!!!

Nehledejme  výmluvy  proč  zůstat  dřepět  na sofa a nehejbat  zadkem. Zkusme  něco  třebas  marného  udělat  pro to, aby  snad  bylo  lépe.

Volební  účast  je  naprosto klíčovým  faktorem  alespoň  k nějaké  změně!  S  vaší  účastí  MOŽNÁ  žádný  posun v  EU  ani  v  EP  nenastane,  ale  bez  ní  zcela  URČITĚ ne!

POJĎTE  VOLI!!!

Říkáte,  že byste  možná  šli, ale není koho nebo nevíte koho?  Kvůli tomu  klepu  tenhle  sloupek. Abych  vám  nabídl  jakousi  rukověť  nerozhodnutého, neorientovaného  či  poněkud  jednostranně  formovaného  voliče.  A  nastínil  mu  jakousi   variantu.  Podle níž  se  rozhodně  budu  řídit  já  sám.  A  doufám, že  i rodina  a přátelé.  Ale nikomu ji nevnucuji.  Máte přece  svůj  rozum a  Kosa  není  čtení pro bezmozky. Ty  bohatě vykryje  mainstream.

Odbočím  – v úvodu  píši,  že  Eurovolby  považuji s odstupem  za nejdůležitější  vnitropolitickou událost  tohoto roku  v ČR.  Stojím  si za tímhle  tvrzením.  Například proto,  že  současný  český právní pořádek prý  už  tvoří  až  z 80%  zákony přijaté v Bruselu a transponované  do  tuzemského práva!!! Jinými  slovy  – už dávno není  zas  až tak důležité,  co  odhlasují  poslanci  z paláců na Malostranském  náměstí, nýbrž  ti, co  zasedají v Bruselu a  Strassbourgu!!! Veďte  to  prosím v patrnosti.  Podzimní  volby do krajů a  1/3 senátu  představují proti  těmto eurovolbám  nezajímavou   šmíru a  taškařici.  Jakkoliv, až  bude před nimi, tak… ale na to je ještě  opravdu hodně  času.

Ale  teď  k  tomu zda je nebo není  koho volit a proč.  Protože  to je  tu oč  tu běží!

Opět  ještě, než  to vezmu konkrétně – odbočím.  Pojďme  si povědět,  o čem  nadcházející  hlasování  bude!

Nejde  jen  o složení Evropského parlamentu, který  nakonec  odhlasuje  novou  bruselskou komisi, tedy doufejme  unijní a nikoliv  jako dosud  uHnijní  vládu, řečenou Komisi.

Současně  výsledek  u českých   uren lze  chápat  jako  vysvědčení  občanů pro Fialu a jeho Obludárium!!! Jakkoliv  to oni popírají.

Takže cíl je  dvojjediný

1- vrátit  EU na  trajektorii  zdravého rozumu a praktické politiky  místo  zaťatého  fundamentálního   a  vší reality  zbaveného fanatismu a  z uHnie šílených papalášů a  prograsivistických  Rudých gard  učinit  unii obyčejných  lidí

2- porazit  Fialu a  Obludárium  co  nejrozhodnějším  způsobem.

A  ještě  něco, před  dalšími  řádky.  Kosu  normálně  a zejména před  volbami, především parlamentními a prezidentskými,  píši  pro nerozhodnuté  občany. Nerozhodnuté, zda jít  či nejít, nerozhodnuté  ve  smyslu  koho nakonec  volit. Cílím zejména  na   ty  druhé. Jednak  rozhodnuté  už postrádá  smysl  o něčem přesvědčit a především, nijak se netajím,  že  vyznávám  teorii,  že vítěze  voleb  určují  vždycky  ti, co s e rozhodují  až úplně  na poslední chvíli – voliči nejistí a přelétaví.

Tentokrát  mířím  zejména  na  ty, co  půjdou  či asi půjdou a  pak  na rozhodnuté.  Chci  je  totiž  vyprovokovat  k tomu,  aby  o své  volbě  začali intenzivně přemýšlet!  Hodně  intenzivně.

Definovali  jsme  si právě  oba cíle  nadcházející  volby

-pokusit  se  změnit  uHnii v unii

-dát za vyučenou  arogantním  nabobobům  a papalášův jako  je  Fiala a Obludárium  na  tuzemské  úrovni.  Slíbil jsem  vám určitou  rukověť.  Je  definována pro  všechny  voličské  typy, všemožných politických  preferencí,  hodnotových orientací, sociálního, vzdělanostního a věkového zatřídění!  Aspoň si to myslím.  A budu,  jak  jsem zvyklý, pracovat s otázkami:

1- Jste  spokojeni  se současnou Evropskou  unií a  s tím,  jak je  řízena a jak se promítá  do vašeho  života?

A přidám hned  další

2- jste  spokojeni  s  tím jak Fiala, Obludárium a Pětihlavá  saň spravuje  Českou republiku?

Pokud  vám  vyšlo  alespoň  jedno NE,  pak  prostě  MUSÍTE  jít  volit!  A teď koho?  tak v  tom  vám poradí  následující  tabulka, popisující jednotlivé  strany  a  bloky ohledně  těch to dvou  problémů

Brusel                                           Obludárium

naděje na změnu                                   výprask

SPOLU                                         NE                                                                           NE

STAN                                           NE                                                                           NE

Piráti                                             NE                                                                           NE

ANO                                           NE                                                                       ANO

SPD                                            ANO                                                                    ANO

STAČILO!                                  ANO                                                                      ANO

Turek                                          ANO                                                                         ????

Rajchl                                         ANO                                                                         ????

Svobodní                                     ANO                                                                        NE

Pokud  vás  opravdu prudí  Brusel a  Evropský  parlament, který  osobně  považuji  za  vůbec   a  zdaleka  nejnebezpečnější součást  bruselského soukolí,  pak  bez ohledu  na  volební preference volbou kterékoli  ze  stran  současné české  vládní  většiny  způsobíte  jen  a jen zacementování  existencí  jako Leyenová  a spol.  v jejich  židlích a  potvrdíte,  že  všechny  ty jejich  bruselské migrační pakty, zákazy, příkazy, omezení a  směrnice, atd.atd.  jsou  vlastně  správně a  že   s nimi souhlasíte. Protože  ti, které  svým  hlasem vyšlete  do Bruseli, to  tam v budoucnu  nadšeně  odkývají  za  vás. A proti vám.

Namítáte, že  vám nic jiného  nezbývá, protože přece  nelze  volit  Babiše  nebo  obchodníka  s  teplou  vodou Okamutru?  Nebo  komunardku  Konečnou.  To, že prostě  nedáte a proto  tedy  s odporem  a sebezapřením SPOLU, STAN  nebo Piráty?

A  co  kdybych  váši pozornost  upřel   druhou otázku z těch dvou

2- jste  spokojeni  s  tím jak Fiala, Obludárium a Pětihlavá  saň spravuje  Českou republiku?

Patříte  snad  mezi  ty směšná  2%, kteří bez  váhání odpoví ANO? Nebo  snad aspoň  mezi  těch  17%  co  se  sice  ošívají, ale  řeknou  no jo  jo..  spíše  ANO? A  k tomu dodají  – není  koho  volit!  Protože  Babiše  nikdy, Okamuru  také  ne a o  Konečné nikdo  z tzv. slušné  společnosti  nesmí  ani uvažovat.. Takže  opět některá  z  pěti hlav  té  pětihlavé saně….

Dobrá,  zmodifikuji tu  druhou  otázku  přesně pro vás  do podoby:

Co  pro vás  osobně  udělal  od  převzetí  vládní odpovědnosti  Fiala a jeho  Obludárium  dobrého a přínosného,  že  se ho chystáte  znovu  volit????!!!! Dokážete  vyjmenovat aspoň  jednu  jedinou věc?

Důchodce  okradl, mladým zajistil nedostupnost  bytů,  všem  zdražil energie  nejvíce  v  EU,  všem  roztočil inflaci  skoro nejvíce  v EU, všem zvedl  daně. Tohle je malý  výčet. Jen  malý a neúplý  a proto je  chcete  znovu podržet?  Neměli byste  naopak  VY zklamaní  a oklamaní  vládní  voliči  Fialovi a  Obludáriu za jejich „výkony“  naložit, co se  do nich vejde, aby  se vzpamatovali aspoň trochu? Jak byste nepochybně  učinili,  kdyby  místo nich  vládl  Babiš???  Proč  nyní  u  vás  formální  zájem převládá  pořád  ještě nad zdravým  rozumem a   opravdovým interesem  vás  a vaší  rodiny?

Není  ta,  s prominutím – snobská póza  -Babiše/Okamuru/Konečnou  nevolím!  Nikdy nevolím poněkud  hloupá?  Zejména  když  vás  také  štve  Brusel, kde  pětihlavka  nadšeně  zdvihá  ruce pro  každý  bruselský  výpotek, ať je sebenesmyslnější?

Nepřišel, právě pro  vás, čas ukázat, že nejste  slepí a hluší a  že  se umíte ozvat  a  to  i proti těm svým. Nejde přece o shození  „vaší“  vlády, nýbrž  o  to aby  dostala pořádný  výprask!!! Opravdu historický!

Prosím  kosíře  s vládní  afinitou, aby  velmi popřemýšleli nad  řádky, které právě  četli.  Dál  už  číst nemusí. Tohle  bude pro ty  druhé. Co s Bruselem nebo/a  vládou prostě  na každý pád  nesouhlasí.  Protože  i k nim  chci  dopravit  svoje  úvahy. I když  nebudou  hlasovat  pro  žádnou  z  hav  Pětihlavé saně. Není  totiž  volba  jako volba.

Tu  svou  tabulku nyní zredukuji  na:

Brusel                                           Obludárium

naděje na změnu                                       výprask

ANO                                          NE                                                                       ANO?

SPD                                            ANO                                                                   ANO

STAČILO!                                  ANO                                                                      ANO

Turek                                          ANO                                                                         ????

Rajchl                                         ANO                                                                         ????

Svobodní                                     ANO                                                                        NE

Vezmu  to strana  po straně  z  toho seznamu:

Opakovaně  jsme psal,  že  z hlediska  dosavadního fungování  EU  a jejích  šílenství  NENÍ  Babiš  řešením problému.  Nýbrž  jeho zakonzervováním!!! A  na tom trvám.  Vyzývám  tímto  voliče  Andreje  Babiše, aby  v eurovolbách  dali hlas  někomu jinému. Kdo  bude  aspoň  trochu  hájit  české zájmy!  Což  Babiš  už  z podstaty  věci  není!!! Že jsme Babišem posedlý?  Ani trochu,  v prvním i druhém kole  prezidentek  jsem jej podpořil. Bez  výhrad.Ačkoliv  ruku, v které jsem držel volební lístek  jsem si následně pořádně vydrhnul. Ale  tady jde  o Eurovolby!  A Babiš  už  ukázal, jak to s EU  má!  Když  premieroval nebo dělal  za  Sobotky  financminsitra,  odsouhlasil  Bruselu  úplně  všechno, co mu předhodili. Všechno!  A ještě  hůře  – instaloval  do pozice  eurokomisařky,  spolu se Zemanem a dokonce 2x  Jourovou!  Která  se vypracovala  na  toho  s odstupem  nejhoršího drába  Evropské komise.  Mám čisté  svědomí  – přesně  před  tímhle ohledně  téhle  dámičky  jsem opakovaně  varoval!!! Překonala moje  nejhorší očekávání!  A  to je  co říci! Není  sama  Charanzová, dvojnásobná  lídryně  eurokandidátky  za  ANO a její  dvojka  Dlabajová, tak  ty  se také  opravdu vzorně  předvedly, jen co nasály  bruselskou  atmosféru!!! Tohle  nepíši proto,  abych se  navážel  do Babiše!  Ale  Babiš  není  řešením problémů  s Bruselem a jeho šílením,  nýbrž  on je  jeho  součástí!  Opět – nemyslím to pejorativně. Proto  dodám, že  být  na jeho místě, dost pravděpodobně  bych postupoval stejně. Proč? Protože  Agrofert!

Agrofert,  když  jsme naposled prohlížel  jeho  finanční dokumenty  uložené  v obchodním rejstříku, generuje  POLOVINU  svých  tržeb  za  hranicemi  republiky – v EU!!! Nemůže  si tedy  na  sebe  poštvat  bruselskou a unijní  vrchnost!! Takhle  jednoduché  to je!  Obchodní zájmy  činí  z Andreje  Babiše  a jeho  europoslanců  součást  problému s uHnií.

Lepší to je  samozřejmě na  domácí  scéně!  Zatím se tvrdě vymezuje proti Obludáriu a Fialovi. Zatím…  A  po příštích parlamentkách??? Ale  zatím  ano. Pro ANO. Výprask  pro Fialu  a Obludárium se koná!

Nicméně  ohledně  Bruselu  nezměníte  vůbec  nic. Neřeknete  si, že přišel  čas  zkusit  už sakra  někoho jiného? Aby  došlo k  vyřešení  bruselského  i tuzemského problému, které  vás  oba trápí?

SPD

Nijak se netajím ,  že  Okamura  je pro mne prodavač politických  zázračných hrnců, dek a  mastiček.! Prostě  agent  s teplou  vodou.  Ale  pro účely odpovědi na  obě výše  položené  otázky  nikoliv  dobrá, ale  přijatelná  volba.

Před  časem, asi tři měsíce  nazpět  mi kdosi položil otázku – jak by podle  tebe  vypadal ideální český  výsledek  Eurovoleb?  Okamžitá odpověď  zněla –  z  21 mandátů  20 Okamura  1 Konečná!  To proto,  že tehdy  to vypadalo,  že  žádná  malá  strana  nepřekoná  5%  a  to včetně Konečné A  STAČILO!  Odpověděl  jsem  tak s  vědomím,  že  Okamurovu kandidátku  vede,  kvůli  naprosto nesmyslné  kalkulaci  o přetažených  zklamaných pravicových  voličích, naprostý  asociál  a politický přebíhač  Mach!!! Okamura je  šejdíř a  zůstal  věrný  sám  sobě. Echtpravičáci  dostali důvod  mu  to hodit.  Ačkoliv  Okamurův  elektorát  je  levicový.  Vy co  do něj patříte, proč  sakra  chcete  volit  Okamuru a Macha? Jestli už  to opravdu  musí  být , kroužkujte  alespoň  Ivana  Davida. Který  už se navíc  v europarlamentu osvědčil!!!! Ale  i to bylo málo,  aby  obhájil na  kandidátce post jedničky… Ani to  polojapnci  nestačilo… Už proto, být levicový,  bych od něj zdrhnul!

STAČILO!

Když  jsem naposled  psal  o  nadcházejícím hlasování do EP,  četli jste,  že  asi  to dám Okamurovi, pokud  nebudu mít  přiměřenou dávku  jistoty,  že  hlas  pro KK a  STAČILO  nepropadne!!Soudím,  že  situace  si takhle  stojí. Takže  jako levicově,  dodejme  konzervativně  levicově  orientovaný  volič,  vyznávající  tradiční hodnoty  MÁM KOHO  VOLIT!  Snad se  s tím propadnutím  nepletu! Ale průzkumy ukazují,  že  to klapne. Že minimálně  jeden  mandát  pro STAČILO! ukápne. Rád  bych přesvědčil  všechny  dosud  nerozhodnuté a  prozatím  rozhodnuté levostředové  voliče,  aby  hlasovali stejně! Obě  otázky, totiž  změna  uHnie na  unii  a výprask pro Fialu, jsou  zodpovězeny  k nejvyšší spokojenosti! A bezezbytku!!  Tak proč  nevolit  STAČILO!?  Z mého pohledu, pro nepravičáka  naprosto  ideální  varianta!!! Navíc  Kateřina Konečná  odváděla  v Bruseli  nad jakoukoliv pochybnost  dobrou práci. Nesrovnatelně  lepší  než  všichni  europoslanci  současného Obludária, plus k tomu  ti od Babiše  dohromady!  Bez diskuse!

Zbylé  tři subjekty  pojednám  dohromady.  Jde  totiž  v podstatě o totéž. Svobodní  sice  loví  na  echt  asociálním pravém  kraji, Rajchl  zřejmě  částečně  také, ale  spolu s Turkem hodlají  inkasovat vládou pouštěné  siroty  z pravého středu. Za mne  dobrý  kalkul, který  může  vyjít , ale  také nemusí.

S  výjimkou roku  2014 přišlo  k  eurovolbám  vždy  něco mezi  28-29 %  oprávněných.  Nejspíše  i letos  se  dočkáme  nejméně  stejného čísla. Ale  pracovně  kalkuluji s  větší  účastí.  Jde  totiž o hodně  a  DOUFÁM, že  si to  řada těch,  co  jim dříve  nestálo za  to se kvůli  eurovolbám obtěžovat – uvědomí. Takže  se  klidně  může  stát,  že práh pro  5%  bude znamenat  získat nejméně  15o  hlasů.

A dovolím  si předpovědět,  že  všechny  tři  teď  zmíněné  partaje  tuhle  hranici nedají.  Dokonce se  snadno  může  přihodit,  že  tuhle   laťku nepřeskočí  žádná! Kdyby  tahle  eventualita  nastala, pak  vážení,  co  vám nevyhovuje  ani Okamura  ani Končená,  což  docela  věčně  chápu, co potom?  Fialu a Obludárium  tu  máme jen proto,  že  v minulých parlamentkách propadl MILION  hlasů  proti Fialovi a  Obludáriu. Prostě propadly. A  největší  část  z  nich získala Pětihlavá  saň! Proto  dnes  dominuje  v parlamentu!  Vy kteří  uvažujete  tímto směrem  – chcete  si to zopakovat?  Jednou nestačilo?  Půjdete  zas e do  rizika?  Jen  abyste případěn dostali do Bruselu  nějakého toho  člověka od  Rajchla nebo od  Svobodných  o nichž  nevíte  vůbec  nic? Nebo tam umetli cestičku Turkovi, který  sic e výborně  komunikuje, ale  čím se  vám osvědčil,  že  mu přihrajete  mandát?

Co  kterýkoliv  z těchto  subjektů  už předvedl  konstruktivního,  že  za nimi stojíte? Kromě  řečí? Svobodní  jako bigotní asociálové?  Rajchl,  se  skvrnami  z fotbalové minulosti  jako reprezentant  bezzkrupolozních  manýrů, které  vyhřezly  v míře  až  netušené,  když  zlikvidoval bez  mrknuté oka  celé  levé křídlo svých podporovatelů a  zejména  ty,  kteří  toho hodně odpracovali?

Turek?  Co  vlastně představuje? Jako  hodnoty  zastupuje? Jaké má  názory  na  důchody, zdravotnictví, daně,  vojenskou oblast  rozpočtu, Ukrajinu,  co  by změnil ve  školství,  jak  by  řešil  podfinancování dopravní  infrastruktury, atd. atd???

Fakt  tyhle  chcete  volit?  Uznávám, že  ohledně  otázky, vázající  se  k Bruselu, jde o dobrou  volbu a  svým  způsobem by  to byl  i výprask pro Fialu a Obludárium!  Ale  s kým  se  tihle  asi tak spojí, kdyby se takhle náhodou  dostali příští rok do sněmovny?  Čí zájmy  budou zastávat?  U  Svobodných a  Rajchla  není pochyb.  V lepším případě půjde o dalšího/ další Okamury! Jen tvrdě  asociálního rozměru.  Dalším Okamurou  by  byl  jistě  i Turek.  Jen  není  ani trochu  jisté, co by  vlastně vyznával jako program.

Za  mne , když nad  tím tak přemýšlím – volit  tyhle  tři  znamená  volit PROTI  Bruseli a  Fialovi a jeho Obludáriu, ale ve stavu  absolutního zoufalství!  Které  umím pochopit, ale  nehodlám  ani trochu podporovat. A  to nejen  proto,  že  existuje  nepřiměřeně  vysoké  riziko,  že  hlas pro Svobodné, Rajchla  nebo Turka propadne. A zopakujeme  si  parlamentní volby  2021. Se všemi důsledky!

Ono toho je  více, co byste měli  před touhle  volbou zvážit. Například:

-v Bruselu  půjde  o  naprosté nováčky. Bez  jakýchkoliv konexí, znalostí vnitřních postupů.  Za  každou  partičku  tam bude  jen jeden – osamělý  voják v poli.  Který doopravdy ničím nepohne. Nebude mít  jak. Není  ani jisté,  že se  zaintegruje  do nějaké  europarlamentní platformy.  A  když  ano, pak bude jen  kusovkou  na  váhu. Kterou ta platforma  nevezme  vážně? Proč?

Chápu,  že  jde  o lepší  výběr  než  to dát Pětihlavé sani. Jak  kvůli  Bruseli, tak  momentálně kvůli potřebnému  výprasku pro Fialu. Ale  tím to končí!  Tím to KONČÍ  vážení!!! Za mne  volba  z obrovské nouze.

To už je  vážně  výrazně  vhodnější  to dát  polojaponskému  šejdíři.  Ten udělá  více než  jeden mandát. S hlasy pro  Rajchla, Svobodné a  Turka  by mu to dokonce stačilo, řekněme – na  čtyři, nejhůře  tři!!! Ten facan pro Brusel a  Fialu, ale i Babiše, by  disponoval  výrazně  silnějšími parametry!! Proč ho neuštědřit.  A  v případě  levicově  orientovaného hlasujícího  jde o naprosto  nesmyslné  slehání a  hazard. Tad y je  jasnou  volbou STAČILO!

Zkusím nějaké  shrnutí  – nabídnu můj  vlastní žebříček možností od  nejhorší  k nejlepší  variantě. Z hlediska  levicově  orientace:

Bezpříkladně  nejhorší, ba zcel a beznadějnou možností  je  volit  SPOLU, STAN  nebo Piráty! Tohle  je katastrofa,  jak se přesvědčujeme  dnes  a denně.

Lepší  volbou je  ANO:  To je  alespoň  naprosto demonstrativní  políček Fialovi a  všem  členům  Obludária v domácí politice. Oni  totiž  jedou, jako vždycky  jen  a jen antiBabiše.  Nic jiného ve  své obludné  a univerzální neschopnosti ani neumí.

Volit  Rajchla, Turka  či Svobodné  znamená  pro tento okamžik  dát lekci  jak Bruseli, tak  Fialovi a  spol. Protože  ten  facan  přiletí zprava!!A  současně připomenout  Andreji Babišovi,  že i neoficiální paktování  s  ÓDĚS  má  svůj politický  náklad!! Nicméně,  to  riziko propadu  hlasů  je  nepřehlédnutelné.

Ale  ještě  lepší možnost  představuje Okamura.  Tedy zejména pokud  by se  zdařilo vykroužkovat Macha!!!  Ale  i  s  ním  je lístek pro polojaponce  lépe  než  cokoliv  ostatního  dosud  jmenovaného!  Úder  Bruseli,  úder  na solar všem vždycky a  jedině  správným,  flagrantní připomenutí  Babišovi, Schillerové a ostatním  z ANOšéfe, že je na  čase  začít na opozičním křídle  nějak spolupracovat.  Nikoliv  si velkopansky  zacpávat  nos a  dělat  ksichty.

Ale  zdaleka  nejlepší možnost, alespoň pro mne představuje  hlas pro STAČILO!!!  Protože opravdu stačilo!!!!  A vedle  toho,  dobrý výsledek pro  tuhle platformu  by mohl přinést  obrodu na  levém křídle  politické  scény, která  je  v totálním rozvalu.

Sna  jste  si všimli,  že  vůbec není  zmíněna  moje  klasická  volba  – soc dem. Ačkoliv  postavili do čela  Zaorálka,  s nímž  není absolutně  žádný problém,  nestojí  mi,jako jejich skalnímu  voliči  za zmínku. A  vysloveně  varuji  všechny,  co  o nich pořád uvažují,  aby  tyhle  myšlenky  hned opustili. Jejich hlas propadne zcela  nepochybně. Kdyby  uspěla  Konečná a  její  STAČILO!  snad by i pohrobkům  po sociální  demokracii  z Liďaku  došlo,  že  přišel  čas  na  sjednocení s komunardy! Ostatně  někteří nepřehlédnutelní socdemáci  kandidují s  Konečnou.  Spolu  tyhle  dvě  jinak  marginální  entity  jsou schopny  dát  i v parlamentkách  těch  zatracených  5% a  viditelně  restaurovat  klasickou levici. A  tím sna přebrat  čistě  levicový elektorát  od  Babiše i Okamury.  Když  se  tohle nezdaří nyní,  pak už  nikdy!!!  Takhle  si  to podle  mne stojí.

Zkrátka  a  dobře

POJĎTE  VOLIT!!!

A volte tak, aby  váš  hlas

1- nepropadl

2- dal  šanci,  že  se  Evropské uHnie  stane zase  Evropská  unie

3- že  Fiala  a  spol. a jejich  mediální  poskoci  dostanou  výprask, na který  hned  tak nezapomenou.

A  vězte,  že  že  ti DRUZÍ URČITĚ  PŘIJDOU!!!!

Oni přijdou!

Tímto článkem a dnem   se Kosa  zapojuje  do předvolebního dění!

A hodlá  v tom  v nějaké  formě pokračovat  až  do eurovoleb.

Koho  osobně  volit a proč  popisuje  v detailu  dnešní paralelní  text.

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.