Ukrajinská svodka ze dne 28.9.2014


napsal Ernest

Texty bez označení zdroje jsou převzaty z   vk.com/strelkov_info

Aktualizováno 28/09/14 Večerní zpráva domobrany:

Během dne se situace výrazně nezměnila, je i nadále napjatá. Ukrajinští vojáci 15 krát hrubě porušili dohodu o příměří, včetně používání těžkých zbraní.
Činností nacistických diverzantů byly porušeny 2 rozvodny. Pátráním a vyhledávací činností byla zadržena a částečně likvidována jedna skupina nacistů.

Výslechem zajatců bylo zjištěno, že skupina se skládala z vězňů, kteří ještě před měsícem byli ve výkonu trestu v ITC-92 (s tvrdým režimem) ve vesnici Staryje Babany, v Čerkasském regionu a byli amnestováni výměnou za souhlas k účasti v trestních akcích v Donbasu.

Podle zadržených, šéf CTI-92 aktivně pracuje na výběru kandidátů do Národní gardy, a do poloviny září k posílení ukrajinských sil z ústavu poslal nejméně 50 vězňů.

28/09/14. 19:08. Přidal štáb domobrany.

„Postup pro výměnu vězňů mezi domobranou a kyjevskými silami začala u Doněcku. Na místo výměny asi 30 kilometrů severně od Doněcku domobrana dopravila 30 vězňů ukrajinské armády. Po předchozí domluvě, by měla výměna probíhat podle vzorce 30 za 30“.

28/09/14 15:30 Přehled bojové situace od dobrovolníka Prochorova.

„Ukrajinci si stěžují, že je začali „šimrat“ u Gorlovky – sem přemístili část nácků na Kuguárech (opancéřované vozy kanadské výroby – poz.překl.).
V Doněcku Ukrajinci pokračovali v ostřelování města, jejich pozice v Avdejevce a Pěskach jsou ostřelovány domobranou pravidelně, čištění od Ukrajinců doněckého letiště (vně i uvnitř) pokračuje, Ukrajinci se chtějí dostat k obklíčeným za každou cenu.
V Smělém průzkumníci rozbili štábní automobil Ukrajinců.
Kolem 3- tí ráno Ukrajinci z Debalceva provedli dělostřelecký přepad kam je napadlo – bezcílně do obytných čtvrtí, nyní se bojuje u Černuchina (u Debalceva).
Pokračují přestřelky Pervomajsk-Gorsk a Michajlovka-Popasnaja.
Mimochodem, včera Ukrajincům bylo předáno sedm zajatců. Z nich – 3 námořníci (útvar č. A1594 -73. centr námořních operací, Očakov), 1 ze 72. brigády, 2 ze 40. praporu územní obrany a 1 z 42. brigády.
Horké to je v Avdejevce (u Vodjanogo) – konečně (odtamtud šly posily na letiště).
Vypadá to, že Ukrajinci na letišti vřeští. V Avdejevce se bojuje, tam Ukrajinci střílí na obytné oblasti Doněcka), a v Debalcevu Ukrajinci znovu začali střílet na přilehlé oblasti města na obytné čtvrti.
Hlásili, že Ukrajinci ostřelovali předměstí Gorlovky – Kondratjevku – je mnoho obětí mezi civilisty.

28.09.14 Zpráva domobrany: 5krát za noc  Ukrajinci porušili příměří

Během noci situace zůstává napjatá, ale nejsou žádné podstatné změny.

Domobrana pokračovala v plnění dohody o příměří a stažení jednotek na hranice, stanovené dohodou, přes opakované porušování dohod ze strany jednotek junty.

Během nočních hodin  5 krát Ukrajinci porušili příměří.

V 19,10 nacisté ostřelovali raketomety „Grad“ okraje obce Sachanka (18 km západně od Novoazovska).

V 22,40 a 01,50 ze strany obce Pěsky (10 km severo-západně od Doněcka) banderovci ostřelovali z minometů pozicích domobrany v oblasti letiště Doněck.


V 22,50 a 23,30 z Maloorlovki (47 km severo-východně od Doněck
a) nacistické dělostřelectvo ostřelovalo pozice domobrany a obytné čtvrtí ve městě Kirovskoje (45 km severo-východně od Doněcka).

28.09.14. Zpráva domobrany.

„Ve DNR domobrana objevila další masový hrob. V místech, kde dlouho měli pozice Ukrajinci, byl nalezen další masový hrob. Odborníci začali exhumovat těla. Pět mužů bylo zastřeleno přímo na kontrolním stanovišti ukrajinských sil a těla prostě hozena do jámy. Svědci řekli že to udělali parašutisté z 25. výsadkové aeromobilní brigády  Ukrajiny asi před 2 týdny. Přes kontrolní bod na okraji obce Nižnaja Krinka jelo auto „Žiguli„. Něčím se nelíbil vojákům, kteří bez varování spustili výstražnou palbu. Vyšetřovatelé domobrany už se snaží zjistit podrobnosti o smrti těchto lidí. „

28/09/14. Přidal blogger.

„V rámci programu pomoci postiženému příslušníkovi Berkutu (prosil, abychom jej nazývali Berkutёnok Omonovič) šli jsme mu koupit kompresní sadu. A tam na místě, si sundal šaty a ukázal, co že mu udělali „svidomye“ Ukrajinci.
Stalo se, že Berkutёnok sloužil mnoho let u policie. A v únoru se nacházel v řadách legendárního Berkutu. A jednoho dne v únoru – byl na obrněném transportéru proti barikádě. A zachránil kamarády, ale málem přišel o život, dostal zásah  Molotovovými koktejly.

Jsme překvapení, jak člověk s takovým rozsahem  zranění přežil?
Ale dále je to silnější  příběh.
Čtyři dny ležel  v suterénu nemocnice. V márnici se mrtvolami. Křičel, prosil o pomoc. Ale bez úspěchu.
Několik dní bojoval o život sám. Potom, po tom všem,si ho někdo konečně  všimnul a  byl převezen na léčení. Velmi relativní.
Nakonec byl převezen do jiného města. Opět do nemocnice.
A nakonec byl odvezen do Ruska.

Je to jednoduché. Kdyby tam zůstal – byl by zabit, stejně jako bylo zabito pracovníky SBU mnoho kamarádů z jeho praporu, kteří, jako on, viděli, co se opravdu dělo.
Bezpečnostní služba Ukrajiny nespí a pečlivě zakrývá stopy. K dnešnímu dni, z praporu Berkutёnka zůstalo naživu jenom několik lidí. Prsty na jedné ruce je můžeš spočítat. A dostanou je i na našem území, na území Ruské federace.
To je zcela nemožné. Podívejte se na muže, kterému zničili celý život, kterého dohnali na práh smrti, a pochopil, že ho hledají, a snaží se ho dorazit …
Když bojovníci Novorossii dojdou do Kyjeva, bude málo pověsit na sloupy ty obludy, kteří vedli bezpečnostní síly. Ještě existuje SBU. Tam nemůžete pardonovat nikoho. Mají příliš mnoho krve na rukou. Příliš si zvykli řešit problémy pouze nulovou variantou. Trojky, vojenské soudy a ke zdi.
Tak to nelze nechat.

28/09/14. 11:34. Přidal dobrovolník s volacím znakem „Topol“.

„Naše průzkumné skupiny, které jsou v oblasti Mariupolu, vyzbrojily partyzány a příznivce antimajdanu v Chersonu a Oděse. Do regionů dopravily samopaly, pušky, granátomety, neprůstřelné vesty a není pro nikoho tajemstvím, že SBU a junta s tím nemůže nic dělat. Víme, že nemá smysl bojovat proti Donbasu. Musíme zničit zlo v jiných městech – nebojovat s vojáky základní služby, ale s nacisty. Nyní Cherson a Zaporiží je schopno zvítězit nad okupanty. Partyzánské skupiny Novorossii jsou připraveny bojovat proti protinárodnímu režimu za hranicemi DNR a LLR. Ale domobrana se zapojí do boje pouze spolu s místními aktivisty. My svůj boj nikomu nevnucujeme, národní republiky jihu si jej musí zvolit samy„.

http://korrespondent.net/ukraine/3424809-v-aeroportu-donetska-y-na-putylovskom-mostu-ydut-boy

Na letišti v Doněcku a Putilovském mostě se bojuje
Z Korrespondent.net dnes 14:21
V Kyjev
ském rajonu je bez elektřiny sedm rozvoden, hoří továrna Točmaš.
V Doněcku
probíhají bojové operace v blízkosti letiště a Putilovského nadjezdu. Situace ve městě v 13:30 je napjatá, hlásila tisková služba městské rady.
V důsledku útoků v Kyjevském rajonu bylo odpojeno sedm trafostanic, proto je bez elektřiny v Doněcku je 23 rozvoden“ – píše se v prohlášení.
V městské radě také ohlásil
i změnu trasy autobusu №73, který nyní jezdí jen do zastávky „Větka
Uživatelé v sociálních sítích hlá
sili také boje v prostoru letiště a severní části Kyjevského rajonu. Zejména píší o požáru v závodě Točmaš.

28.09.14. 12:32. zpráva domobrany.

Oblast letiště Doněck, Metro, Putilovka, Spartak – jsou i neustále pod palbu, někdy se bojuje ručními zbraněmi, na okraji Avdejevka je rovněž bojuje„.

http://voenkor.info/evrejskie-opolchentsy-unichtozhili-ukronatsistskih-diversantov/

Dne 23. září DNI za přímé účasti židovské bojové organizace byla likvidovína velká diverzní teroristická skupina ukrajinských nacistů a jejich žoldáků, která působila v týlu domobrany Nového Ruska.
Bandit
é páchali vraždy politických a vojenských vůdců Nového Ruska, korigovali palbu ukrajinské fašistické armády a diskreditovali domobranu Donbasu.
Židovská bojová organizace varuje každého ukrajinské
ho fašistu a fašistické spolupracovníky, že nemohou uniknout odplatě, a lid je bude soudit za jejich zločiny!

Dosud jsou Židé, kteří nezapomněli, na čích rukách je krev obětí z Babi Jaru a kdo má na svědomí zničení Židů Ukrajiny a Běloruska v ohni holocaustu! Jsou Židé, kteří jsou připraveni nyní více než kdy jindy, provést odplatu, oznámuje každému nacistovi židovský hrdina – velitel Abba Kovner! „- píše se v prohlášení organizace.
„Vyzýváme
všechnu dospělou židovskou mládež, aby vstoupila do řad židovské bojové organizace! Povstaňte do boje proti ukrajinskému fašismu! Dnes ukrajinští následovníci hitlerovsko – banderovskách band rozpoutali genocidu ruského národa – zítra budou opakovat holocaust židovského národa! „- uvádí se v prohlášení.

28/09/14. 10:55. Zpráva domobrany.

„Poté, co byl obsazen nový terminál doněckého letiště, byl vyzván nepřítel, aby se vzdal, aby se zabránilo zbytečnému umírání a zkáze. V 09:30 jsme nedostali žádnou odpověď. Situace zůstává napjatá. Ráno na letiště dělostřelectvo domobrany Novorossii udeřilo na Ukrajince:… Byla vystavena úderu vzletová dráha s skupinou techniky protivníka a centrum letového řízení. Dělostřelectvo domobrany Nového Ruska i nadále „pracuje“ na rajon Pěsky a Metro“.

http://korrespondent.net/ukraine/3424676-kolomoiskyi-pryzval-k-detsentralyzatsyy-ukrayny

Kolomoysky vyzval k decentralizaci Ukrajiny
Z Korrespondent.net včera 20:55

http://korrespondent.net/ukraine/politics/3424680-voennye-deistvyia-mohut-vozobnovytsia-vesnoi-kolomoiskyi

Nepřátelství by mohly být obnoveno na jaře – Kolomojskij
Z Korrespondent.net včera 21:26

http://korrespondent.net/ukraine/politics/3424693-kharkovskyi-hubernator-prosyt-u-turchynova-raspustyt-oblsovet

Charkovský guvernér Igor Balut žádá Turčinova aby rozpustil Regionální radu.
Guvernér Charkovského regionu, Igor Balut adresoval předsedovi Nejvyšší rady Aleksandru Turčynovi žádost o ukončení pravomocí Charkov regionální rady.
„Poslanecká sněmovna vědomě a úmyslně porušuje Ústavu a zákony Ukrajiny, sabotuje schválený „Program opatření na územní obranu charkovského regionu pro období 2014-2015“ a změny regionálního programu „Výstavba a rekonstrukce ukrajinsko-ruské státní hranice v oblasti Charkova do roku 2015 roku“- píše se v dopise Turčinov , který Balut zveřejnil na jeho stránce na Facebooku v sobotu 27 září.
Žádá Turčinova, aby zhodnotil činnost Regionální rady Charkova a podnikl kroky ke konání předčasných voleb do Regionální rady Charkova, aby „nově zvolení poslanci se ve své činnosti řídili Ústavou a zájmy lidí, a ne se zapojovali do konjukturálních politických her.“
Ve čtvrtek charkovská Regionální rada nepodpořila program opatření územní obrany, jehož součástí je formování a podpora jednotek sil územní obrany (včetně praporu územní obrany a dalších praporů územní obrany). Proti přijetí programu vystoupila řada poslanců Strany regionů.

Regionální rada rovněž nepřijala změny regionálního programu „Výstavba a rekonstrukce úseku ukrajinsko-ruské státní hranice v oblasti Charkova na období do roku 2015“
Charkovský gubernátor Igor Baluta poslance obvinil ze sabotáže programů zaměřených na zlepšení obranných schopností regionu a řekl, že zhodnocení jejich činností musí orgány v trestním řízení.
V pátek šéf charkovské Regionální rady Sergej Černov oznámil, že je připraveno mimořádné zasedání, pokud oblastní administrativa dopracuje program územní obrany a poskytne mu reálné financování.

Moje poznámka:  Poslanci nechtějí hlasovat podle přání gubernátora – rozpustíme radu, vyměníme poslance. Skoro jako lidové referendum v Irsku – nesouhlasíte? Tak budete hlasovat znovu, odkud nedáte souhlas.

Tolik Ernest.

Já dnes nic moc nepřidám. Jsem zase někde mimo domov na mizerném internetu a rád, že se  vůbec připojím. A budete  to tak pár  dnů,  takže  vlka omluvte, že  dá jen to vůbec nejdůležitější.

Tím myslím hlavně mapy:

Ukrajinská:

mu

Opolčenská:

mo

Interaktivní komentovaná:

Přidám jen pár  maličkostí.

Onen  skvělý skeč z dílny  Die  Anstal ohledně  německých medií  byl opatřen originálními českými titulky. K nalezení zde:

https://www.youtube.com/watch?v=q0FIhgBY8Aw

Za  upozornění děkuji  Kosíři PK, za titulky  pak jejich tvůrkyni  – paní IA.

Užijte  si to. Jen dodávám, že můj internet mi nedovolil si to přehrát. Tímto se omlouvám těm, kteří mi poslali  maily a kterým nejsem schopen odpovědět.

Mám ještě  jeden  link na  Tubku.  Poslal mi ho Kosíř  ZH. Pochopitelně, že  jsem ani tohle video, které  by mělo popisovat činnost  kybernetické rozvědky  opolčenců – tzv. KyberBerkut, ale spolehnu se na  osvědčený  zdroj. Nic  jiného mi nezbývá. Sám jsem zvědav na obsah   až se zase dostanu domů…

http://www.cyber-berkut.org/

Jinak nejdůležitější zprávou dne  z Ukrajiny  je  asi informace z  ruských zdrojů,  že  Ukrajina  zcela náhle  opět  změnila  zásadně pozici  ohledně přidružení k  EU. Kyjev se nechal slyšet, že  vstoupí v  platnost 1. listopadu.  Zdá se, že  dohoda o plynu  je  dostala do rauše.  Jsou li informace z

http://tvzvezda.ru/news/vstrane_i_mire/content/201409282105-uez0.htm

Očekávám, že absolvují pěknou  kocovinu. Rusko zřejmě s  něčím takovým počítalo předem a proto přijalo  zákon  o clech, které zatíží automaticky, od  stejného data, kdy  Ukrajina  začne  naplnovat dohodu s  Bruselem – tedy 01.11.2014 , veškeré ukrajinské zboží, směřující  do Ruska. A  to asi nebude ten největší průšvih. Osobně  bych si ted  tipnul na  to, že  Rusko zesplatní  třímiliardový  USD kredit, který  poskytlo před  časem Kyjevu. Podle  dohod o úvěru tak  učinit  může, protože  jsou naplněny  podmínky  pro zesplatnění…. A  pak asi Kyjevu bude zatracen  ouzko. Protože  to může vyvolat  řetězovou reakci.

Ostatně  ekonomika  určitě  nyní bude tím nejhlavnějším  válčištěm o Ukrajinu.

Podle http://russian.rt.com/article/51951#ixzz3EbjDaXUK

se  EU  údajně  chystá  zaručit  za  ukrajinský  dluh za plyn  v celkové výši   3 miliardy  dolarů.   Chci to vidět. A zejména podmínky té záruky. Válka  jako taková se nám asi rozjede  znovu s  jarním sluníčkem…

Příspěvek byl publikován v rubrice Ernestova svodka se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.