Kde a jak se bude svítit proti Fialově tmě a válce, pozvánka na dnešní demonstraci na Václaváku a také o jedné petici


Začnu tradičně,  informací  o svícení proti  Fialově  tmě  a válce. Zatím mám jen  Brno, ale  vůbec  nepochybuji,  že  se  zítra bude  svítit i v Olmíku a  u nás  v Plzni. Minimálně.

Takže  Brno:

PROTEST POKRAČUJE: V PÁTEK 24.  KVĚTNA NA OBVYKLÉM MÍSTĚ V OBVYKLOU DOBU. PŘIJĎTE!!
Na protest zve: Řezníček z Brna
Stojíme už osmnáctý měsíc na stejném místě pátek co pátek a pomalu se dostáváme do podvědomí Brňanů,
A tak za námi chodí i lidé, které úplně tak nezajímá politická situace a válka na Ukrajině.
Nedávno za námi přišel pán o berlích. Stal se invalidou vinou opilého řidiče. Žil aktivním životem, pracoval na střechách a teď se s obtížemi pohybuje o berlích.
Jeho život se mu zhroutil a on cítil potřebu se o tom s námi podělit.
Minule za námi přišla zajímavá paní, která s námi chtěla hovořit především o školství.
Její názor je úplná odluka školství od státu.
Přiznám se, že úplně jsme s jejím názorem většinově nesouzněli, ale debata to byla zajímává.
Tu paní asi dost ovlivnilo, že jako žákyně ZDŠ měla ve škole takové problémy, že skončila v rukou psychiatrů.
Paní by si zřejmě velmi dobře rozuměla s mladým mužem, který si nechává říká URSA a je to anarcho-kapitalista, který provozuje svůj kanál na youtube s názvem Svobodný přístav.
Jsme otevřeni vyslechnout (snad i trpělivě) každého a debatovat s ním a to nejen o válce na Ukrajině.
Takže přátelé, vlastenci, v pátek zase v 19.00 hod se sejdeme na Moravském náměstí v Brně u Sochy spravedlnosti.
Dobrou náladu s sebou, svíčky, vlajky, transparenty.
Těším se na každého z Vás, prostě přijďte…
Odjinud  mi  přišla  pozvánka  na

DNEŠNÍ Demonstraci  na  VÁCLAVÁKU

Výstřižek

Setkání vlastenců z celé Evropy proběhne na Václavském náměstí v Praze již tento čtvrtek 23. května od 17 hodin.  Přijďte také! Zúčastní se přední politici vlasteneckých, konzervativních a euroskeptických evropských parlamentních stran z frakce Identita a demokracie. Této akci bude předcházet od 16 hodin vystoupení skupiny Ortel. Vystoupí řada představitelů stran z celé Evropy, diváci uvidí mj. zdravici Marine Le Penové a také další zajímavé hosty, například Fabrice Leggeriho z Francie, který byl sedm let šéfem Frontexu (2015-2022) a sám odstoupil poté, co mu eurokomisařka pro migraci Ylva Johansson přikazovala, aby místo ochrany schengenských hranic dovážel nelegální imigranty do Evropy. Jako zástupce Ficovy slovenské vládní koalice vystoupí místopředseda slovenského parlamentu Andrej Danko. A samozřejmě se na vás těším i já osobně. Přijďte, prosím, svou přítomností podpořit představitele vlasteneckých, konzervativních a euroskeptických politických stran. Je těsně před volbami do Evropského parlamentu, které rozhodnou o dalším směřování Evropské unie. Náš program je jednoznačný: Říkáme jasné NE migraci, Green Dealu, euru, zrušení práva veta členských států a podpoře zbrojení na Ukrajině! Těšíme se na Vás!

Nijak  se nezměnil  můj postoj  k Tomiu Okamurovi. Mám ho  za politického šarlatána  a prodavače  teplé  vody.  Nicméně  situace  v zemi  už  nazrála  do stavu, kdy je nutná  akce.  Připomenout  zastupujícímu ukrajinskému protektorovi v  Praze a  celému Obludáriu,  že  nejsou  nad  zákony,  nad  občany  této  země. A  že  jejich podstatná  část  má poklonkování  Washingtonu, Bruselu a Kyjevu právě  tak akorát  dost.

Když  jsem  psal o podpoře  Andreji Babišovi v prezidentských  volbách, použil  jsem přirovnání  se záchodovou  štětkou.  Věc  nesmírně  užitečná,  kterou každý  z nás  doma a  používá.

Co  s Okamurou?  Napadla  mi reminiscence  se  šoufkem.  Další  nesmírně  užitečná  věc,  bez  níž  se neobejdete, pokud  nejste připojeni  na  městkou kanalizaci.

A  republika  je  dle mého názoru  v přesně  takovém stavu!    Je  potřeba  vzít t  do ruky  šoufek, protože  senkrovna  je prostě  plná.

Aby  bylo jasno  –  tím popisuji svůj  vztah  k Okamurovi. Nikoliv  k tomu podniku,  který  dnes na  Václaváku  organizuje.  Ten je nanejvýš  potřebný a nutný!!!  Být  v Praze,  šel bych  také. Už  je  to v pozici,  že  konat je  třeba!  A zde více  než kdy  jindy  platí,  že  účel  světí  prostředky. Víc ena  otot  téma plánuji na  pondělí, kdy  se Kos a zapojí  do kampaně  k  volbám  do Evropského parlamentu.

PETICE

z Chrudimi  mi přišlo  toto:

Ahoj Vlku;
v pátek jsme v Chrudimi u kašny vzpomínali na to, jak jsi nás ke svícení přivedl. Z lidí, kteří se předtím téměř neznali, se za ten více než rok stal přátelský kroužek a páteční večery si bez sebe už neumíme představit. Třebaže ta setkání už u tebe neavizujeme, konají se zcela pravidelně. Na tom posledním jsme přijali výzvu, kterou jsme formou petice zveřejnili na webu petice.com – viz níže. Budeme rádi, když s ní seznámíš další kosíře.
Do této chvíle má výzva – petice 62 podpisů, zhruba čtvrtina je ze Slovenska, jeden podpis dokonce ze Španělska. Mezi signatáři jsou zajímavá jména (Jan Schneider, Marek Řezanka, Radim Valenčík, Gabriela Rothmayerová – bývalá poslankyně Federálního parlamentu a další).
Kromě webu petice.com je mnou (a možná dalšími) sdílena na Facebooku, umístil jsem ji i do našeho kanálu na Telegramu.
Opakuji: nedělejme si iluze, že tím napravíme svět. Jde o veřejný projev vůle k tomu, aby se tak stalo. Což není nedůležité.
Pokud můžete, informaci o petici prosím sdílejte a šiřte.
Za Spolek proti tmě děkuje

Milan Daniel
Příspěvek byl publikován v rubrice upoutávka se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.