Ukrajinská svodka 01.10.2014


napsal Ernest

Než mu předám slovo, věřte, že se na Kose  dneska  nudit rozhodně  nebudete!

 Texty bez označení zdroje jsou převzaty z   vk.com/strelkov_info

http://korrespondent.net/business/companies/3426358-sanktsyy-bolno-udaryly-po-ExxonMobil-v-rossyy-Financial-Times

Sankce bolestivě udeřily na ExxonMobil v Rusku – Financial Times
Korrespondent.biz, dnes, 18:36

01.10.14. Komentář vojenského analytika Borise Rožina („colonelcassad“)

„Udržení letiště juntou má následující význam:
Zahájit z letiště útok na Doněck je málo reálné, protože nástupní zóna úderné skupiny je pod dostřelem dělostřelectva a jednotky by měly značné ztráty již v etapě nástupu útoku. Ale když lpí na letišti, junta na jedné straně operuje dokumenty „minské dohody“ o odvodu vojsk na demarkační linii 15 kilometrů, a kontrolujíc letiště, junta by si vynutila v rámci „výkonu příměří“ stažení vojsk domobrany Novorossia z téměř celého Doněcku a přitom otevřeně prohlašuje, že na neutrálním území by měly být ukrajinské úřady, to znamená, že v Doněcku v „demilitarizované“ části by se měly objevit ukrajinské úřady.Junta se tento cílem nestydí zveřejnit. Je jasné, že i přes tlak z Moskvy, armáda Nového Ruska nemůže přistoupit na to, proto nyní většina nejbojeschopnějších jednotek domobrany Novorossii tvrdě dotírá na obranu junty na letišti. Ale vzhledem k poměrně silnému obrannému postavení, plus rušivé útoky na jiných úsecích a dělostřelecká podpora způsobuje, že se dosud nepodařilo dosáhnout rozhodujícího úspěchu.

Moskva jistě velmi tlačí na vojáky Novorossii, aby zmrazili konflikt do jara, ale oni jsou si dobře vědomi toho, že zůstane li juntě letiště, bude mít velmi dlouho možnost systematicky bombardovat Doněck.
Také stojí za zmínku, otevřené vyjádření Taruty na výměnu prostory letiště za rajony, které přiléhají k Doněcku a které jsou pod kontrolou domobrany Novorossia. Vzhledem k tomu, že všechno, co se děje, je ve skutečnosti vymezení státní hranice, junta se snaží vyměnit letiště, které jí je samozřejmě za této situace k ničemu, za řadu oblastí, což dělá oblast Novorossii ještě menší.
Obecně platí, že pokračující boje ukazují, že oba tyto scénáře vojenské Novorossia vidí a v této fázi jsou pro ni nepřijatelné. Ale politický tlak na ni roste, takže na TV mluví o „příměří“ a boj ve velkém měřítku pokračuje a obě strany mají vážné ztráty.

Obytné oblasti v těsné blízkosti letiště Doněck jsou neustále vystaveny útokům z dělostřelectva a raketometů.

PS. Voyentorg v současné době téměř přestal pracovat, koordinační štáb v Krasnodonu je rovněž zavřen („válka je oficiálně u konce“). Bude li existovat něco místo něho, je velká otázka.

01.10.14 15:47 MSK. Příspěvek novináře Alexeje Toporova .

„Ozbrojené síly Ukrajiny obnovily v ostřelování měst LLR.
Dnes, 1. října, poprvé od dohody o příměří,
uzavřené v Minsku, ukrajinské ozbrojené síly střílely na Lugansk, pravděpodobně z minometů.
Podle dostupných informací
štábu domobrany LLR, granáty dopadly nedaleko Gorodka OR (závodu Říjnové revoluce), a masokombinátu. Údaje o obětech a škodách dosud nejsou. Přicházejí zprávy o ostřelování pozic Lugančanů od Veseloj gory (na sever od hlavního města LLR).
I dnes, v předvečer
nepřítel provedl těžký dělostřelec úder na město Popasnaya, zničil několik budov, včetně vlakového nádraží. Pokračuje ostřelování měst Stachanov a Pěrvomajsk„.

01.10.14 granát zasáhl školu v Doněcku v první den školního roku.

Jednu ze škol ve městě Doněck zasáhl granát odpalovaný z pozic ukrajinských bezpečnostních sil, jsou padlí, řekl ministr školství a mládeže DNR Igor Kastenok.

. „Před několika hodinami byla jedna z doněckých škol zasažena granátem. Jsou dva mrtví a tři zranění místní obyvatelé. Nejsou to ani žáci, ani učitelé. Prostě místní obyvatelé, kteří v té době byli blízko,.“ – řekl Kostenjuk novinářům ve středu.

Dnešního dne v DNR začal školní rok, naplánovaný na pozdější datum, kvůli situaci na jihovýchodní Ukrajině. Podle ministra školství bylo ze 150 škol otevřeno 146.

Novinářka Alena Kočkina popsala ostřelování školy okupanty v Doněcku.
„Viděli jsme kouř, který šel z letiště.
Z Kyjevského prospektu byly slyšet výbuchy, a pak jsme viděli mrtvá těla a rozervaný autobus poblíž kterého byl kočárek, ale dítě se zázrakem zachránilo – řekla Alena. – Bylo tam mnoho raněných, začali je odvážet sanitkou do nemocnice. Cílená palba zasáhla i školu číslo 57, bylo štěstí, že se děti podařilo odvést a schovat je v protileteckém krytu. Zemřeli dva stráž. Jeden ze strážných který přežil, řekl, že viděl návodčího palby, který chodil kolem školy a rozestavoval radiomajáky. Výstřely byly vypalovány z letiště Doněck na kyjevský rajon. Celá škola je posekána střepinami, tlaková vlna vyrazila okna. V blízkosti školy byly zničeny soukromé automobily. Domobrana vyvádí vyděšené děti s rodiči z krytu. V oblastech, které jsou neustále vystaveny palbě, bylo 1. října vyučování dětí zrušeno„.

A připojila tenhle obrázek:

an

01.10.14 Zpráva domobrany ráno 1. října

Zjištěna 3 porušení příměří z ukrajinské strany:
na 19,45 z osady Avdi
ějevka provedeno ostřelování osady Spartak;
21.45
ostřelováním konvenčním dělostřelectvem velké ráže byly zasaženy obytné prostory a infrastruktura v Doněcku;
22.00 z
e strany kopce Mogyla Ostraja proběhlo masivní dělostřelecké ostřelování postavení domobrany na okraji osady KIROVSKOJE. Poškozené byty.
Zástupci
domobrany, spolu s vyšetřujícími orgány DNR a LLR, pokračují v hledání masových hrobů na území Nového Ruska, dříve obsazeném nepřítelem. O nálezu hrobů jsou informováni pracovníci mise OBSE na Ukrajině, se kterými je prováděna identifikace.
Domobrana pomáhá obyvatelům centrálních a západních oblastí Ukrajiny, kteří přijeli do Novorossii, v hledání zmizelých ukrajinských vojáků.
Podle těchto lidí, na lidsk
ých tragédiích organizují Národní gardisté „černé“ obchody.
Pro snadný průchod přes kontrolní stanoviště
lidí, kteří přijíždějí hledání své příbuzné vojáky, Národní garda vybírá 150 dolarů, nebo ekvivalent v ukrajinské nebo ruské měně.

01.10.14. 12:51. Informace novinářů.

V Doněcku byla zasažena autobusová zastávka; zemřelo osm lidí. Ukrajinští vojáci ostřelovali Kijevský prospekt raketomety velké ráže protipěchotním kazetovým střelivem. Dnes ráno byla raketou zasažena křižovatka Kyjevského prospektu a Poligrafičeskoj ulice. Jeden z granátů zasáhl autobus. Vozidlo zcela shořelo, hasiči je dosud hasí, proto je možné, ze obětí ostřelování bude více.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=h3vZHr6Ju_Q

 http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ZAD-r-KVcwo

01.10.14. 11:55. Ranní zpráva domobrance Jana.

Noc byla napjatá, k ránu se situace v Doněcku zhoršila. Vzrostla intenzita boje na doněckém letišti, bojuje se jak s ručními, tak i těžkými zbraněmi a s obrněnými vozy. Nad ránem byl nacisty ostřelován rajon Severní, je tam dým.granáty dopadly za Junosťju a na Petrovku.Granáty v 08.00 dopadly na ulici Špagina (shořelo hospodářské stavení), ulici Čugujevskaja granáty do soukromého sektoru), jeden granát mezi mateřskou školku a KOI, v podstatě byl ostřelování vystaven soukromý bytový sektor. Do rajonu Panfilova (09.15 míst. Času) dopadly zásahy z raketometů, na Leninském prospektu byla přerušena doprava, v Buděnovce od výbuchů drnčí skla v nemocnici energetiků.Ze stran obce Pěsky nacisté již šestkrát vystřelili na Kyjevský rajon, zasáhli  Kalininovu nemocnici.Je ostřelován Okťjabrskij i Spartak, bylo zasaženo tržiště, množství mrtvých a zraněných se zjišťuje. Celá západní část Doněcka je zasažena stálým ostřelováním z raketometů a 120 mm minometů.

01.10.14. 10:12. Zpráva novinářů.

Kolem 400 neznámých těl lidí, ubytých ukrajinskými vojáky se nachází vsoučasné době v márnicích Doněcka, v jehož blízkosti se našly masové hroby civilních obyvatel, řekl reportérům litevský aktivista za občanská práva Einars Graudniš. Navštívil dvě místa masových hrobů spolu s osmi experty z růných zemí EU v doprovodu představitelů DNR a LLR. Jak později řekl, mrtvi leželi pod slabou vrstvou hlíny.Bylo vidět, že těla byla shozena do jámy ve spěchu. Exhumací hrobů se zabývají vyšetřovatelé DNR, kteří dokumentují polohu každého těla, provedou ohledání a dopraví tělo do márnice. Místní ženy Einarsovi řekly, ze jejich domy byly vyrabovány a a ukrajinští vojáci nakradené věci posílali poštou domů Místní obyvatelé rovněž říkali, že žoldáci z praporů Azov a Donbass často skupinově znásilňovali ženy z vesnice. Obětí zneužívání se staly i děvčata ve věku 12 let.

01.10.14. 10:13. Zpráva domobrany.

Ukrajinci ostřelovali Putilovku a Kyjevský rajon Doněcka.Ze strany obce Pěsky provedli tři salvy z raketometů na Kyjevský rajon. Jeden z granátů dopadl na zastávku městské dopravy vedle válcoven (blíže k Butovu) v době, kdy tam bylo velké množství lidí, kteří čekali na autobus. Údaje o obětech dosud nejsou.Nový terminál doněckého letiště je zahalem černým dýmem, naše dělostřelectvo pokračuje v ostřelování nepřítele ze všech kalibrů. V Pěskach probíhá tvrdý boj. Podle předběžných údajů za poslední hodiny v Doněcku zemřelo nejméně deset civilistů.

01.10.14. Zpráva blogera.

Od zdrojů v jednotkách domobrany Novorossii: na obranu Donbasu přijíždějí dobrovolníci z Číny. Jedná se o bývalé vojáky i dobrovolníky civilních profesí, kteří vzali do rukou zbraně na obranu Donbasu před jednotkami nacistických okupantů. První dobrovolníci již přijeli do Doněcka, říkají domobranci.Nyní se uvažuje o možnosti vytvořit čínskou rotu v jedné z jednotek domobrany, protože jsou očekáváni další noví dobrovolníci z Číny.

Tolik dnes  přišlo od Ernesta.

Já přidám nejdříve  mapy:

Ukrajinská:

mu

Opolčenská.

mo

Komentovaná interaktivní.

Ta bude dnes  jiná. Z jiného zdroj. Ten původní jsem dnes  neobjevil.Ale myslím,že je to také  dobré.

 Tak to bychom měli  to snazší za sebou.

Nyní se, bohužel musíme  vrátit k naší/vaší  České televizi.  Jestliže  zpravodajství v  hlavních zpravodajských relacích  se  dá  jakž takž  zkousnout, pak začínám považovat to, čím nás ohledně  Ukrajiny  krmí zejména  kanál ČT  24 a většinou jeden a tentýž redaktor ve  studiu přes  den, za  naprosto nepřijatelné!

Hlavní zprávou z Doněcka bezesporu  byl palebný přepad raketomety na  zastávku  MHD, kde  byl zasažen linkový mikrobus a  doslova rozšmelcování  pasažeři. Videa  přidávat nemusím –  ty  už dal dnes   Ernest.

Dalším terčem raketometného přepadu se  pak staly  dvě  základní školy v  Doněcku. Včera  tam totiž,  navzdory  oficiálnímu zákazu Kyjeva  zahájit  vyučování – o kterém Kosa před časem informovala,  včetně  fotokopie  kyjevského fermanu, který toto nařizoval, začal školní rok.  Výsledek  – dva  mrtví kolemjdoucí. Děti a učitelé se, naštěstí stihli evakuovat.

 A teď , jestliže na  to máte  dost  silný  žaludek  si pusťte  , jak situaci včera odpoledne  pojala  ČT  24!!!!

Video z následujícího linku:

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/287818-stredecni-palba-v-ukrajinskem-donecku-mohla-zabit-az-16-lidi/

Ten redaktor  ve studiu má opravdu obdivuhodný dar na  výběr  komentujících „odborníků“.

Ten , co byl povolán včera a co  si doslova nevidí  do úst, je jakýsi Jiří Just. Spolupracovník ČT  v Moskvě  a  také  spolupracovník a bloger Aktualne.cz!!!

Děs  hrůza! Takováhle nestydatost, drzost,  zaujatost a hloupost se opravdu  i v ČT, vidí  naprosto výjimečně!

Prostě  pro něj a dokonce se odvolává na jakési místní svědky, tu  palbu, na  vlastní lidi – jak na té zastávce, tak hlavně  na  ty školy,  zorganizovali povstalci! Takže  ti ,co brání svoje  město, budou zabíjet  svoje příbuzné a  dokonce svoje  děti?!! Prostě  do nich začali pálit  z raketometů, protože  dneska začal školní rok!!  To je argumentace, které  nejde odolat! Z té se chce  rovnou zvracet!

Podle  tohohle  .. no jak toho Justa  jen  nazvat? Já osobně mu sděluji, že  ho považuji za  zrůdu! A veřejně ho vyzývám, aby  dostal před  kameru nějakého doložitelného občana  z Doněcka, který  potvrdí tu jeho verzi o tom, že  povstalci  jsou  do té  míry  bestie, že  budou palbou  ohrožovat svoje  děti!!! Jestli to dokáže, veřejně  se mu omluvím tady i na jeho blogu na Aktuálně!

O tom,  jak  ten pán referuje  svědčí  i  obrázky, které  paralelně  k jeho komentáři jdou na obrazovku. Které on samozřejmě  nevidí. Takže  v momentě, kdy lká nad  tím,  jak opolčenci lžou a  nechtějí vyšetřovat  vraždy  a  masové  hroby  a jak by bylo záhodno,  aby  se  do šetření pustili pozorovatelé OSN nebo OBSE,  tak  přesně  v ten okamžik tam na  obrazovce  pozorovatelé OBSE  jsou.   Náhoda je prostě  blbec. A  trapnost  zrůdy jménem Jiří  Just nekonečná. Intervjúk ve  studiu nehne  ani brvou. Nemluvě  o takové drobnosti, že nejen , že  nebyl na  místě, aby mohl cosi vykládat, ale dokonce ani nebyl ochoten si projet internet, aby  si opatřil aspoň základní technické informace k incidentu . Jinak by  nemohl tvrdit, že  palba byla vedena  z Gradů, když  je jasné z videí, i ze slov komentujících, že  jde  o  střely  z Uragánů. Což  je  Grad  s podstatně  většími  raketami a  také dostřelem. A podle  jedné  nevybuchlé a do chodníku zapíchlé rakety  lze  celkem jednoduše  stanovit, odkud   přilétla!

viz: http://www.youtube.com/watch?v=kyhDWSqcDj4#t=37

A to se  příslušná videa tragedie objevila  na  stránkách  českých internetových stránkách s UK problematikou objevila už  krátce  včera  před polednem!

au

„Expert“ Just ovšem  ještě  po  16. hodině těžce  blábolí!

Přítomní novináři, zpovídající Zacharčenka – včetně západních, by ho byli snadno usvědčili! Tohle, v době,  kdy  intervjůk s  Justem plkali na ČT  už  dávno bylo v vidění na YouTube!

Jediné dvě  poctivá informace  v  celé reportáži  je nejdřív  ta, že se tvrdě  válčí o doněcké letiště  /proč, to vysvětluje první dnešní příspěvek  Ernestův/   a  pak  ta, která  říká že  opolčenci, naprosto dobrovolně  korigovali své prohlášení z neděle, že  neobjevili hrob se 400 mrtvými, ale  že  mají  celkově v márnicích  400 neidentifikovaných  civilních obětí!  Zřejmě  z různých hrobů. A že  v tom posledně objeveném jich nebylo  těch 400, ale  JEN  9!!!

Tímto se omlouvám Kosířům  i  Liboru Dvořákovi za  včerejší použití této informace,  která se objevila nejen z povstaleckých zdrojů,ale také ve zpravodajství tiskových agentur. Přiznávám  svou malou schopnost  ověřovat informace, jakkoli se o to velmi pečlivě, každý den snažím. A  jen tak něco na  sklo nepustím. Ale  to je jiný příběh.

Ani to, že  opolčenci sami korigovali svoje   prohlášení, nevadí intervjůkovi a  zejména  Justovi, aby je neoznačil za  lháře! Ale  to bych byl nějak přešel – řekl bych si  – co čekáš, v tvém věku  od  ČT, která je  hračkou politiků?

Nicméně  tu palbu raketomety  na školy  a zastávky MHD, protože  prý začal školní rok, tak tu přejít a  už vůbec ne omluvit, nemohu! Domnívám se, že je na  čase  aby  zasáhlo vrcholné vedení  ČT. Není li prokazatelně schopno vedení programu ČT 24 a  zpravodajství  ČT  konečně  zajistit elementární  fungování   a přenos informací z Ukrajiny.A  pokud nezasáhne nejužší management  veřejnosprávní televize, je na  čase, aby konala  rada. Tohle už je  opravdu do nebe  volající.

Zejména, když  se podíváme na  to, co se děje  v sousedním Německu!!!

Před  týdnem jsem  vás informoval  o skandálu, který  vyvolal nález Programové rady německého veřejnoprávního mediálního koncernu  ARD, že  zpravodajství o Ukrajině je tendenční,  jednostranné  a  neobjektivní. A  že  diváci, kteří si ve velkém začali stěžovat, mají naprostou pravdu – viz

Ukrajinská svodka ze dne 25.09.2014

Inu, nesešel se týden s  týdnem a  já včera  s otevřenou  pusou  zíral na  tenhle  článek  na  Parlamentních listech:

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Mili-divaci-prominte-ze-jsme-vas-spatne-informovali-o-deni-na-Ukrajine-Zaznelo-v-Nemecku-od-sefredaktora-verejnopravni-TV-337351

Refereruje  o tom, že  šéfredaktor zpravodajství veřejnoprávní německé televize ARD Kai Gniffke  přestal  kličkovat před  realitou  a  na  svém  blogu, který má  na  oficiálním webu  ARD, se rozhodl postavit  k názoru  Rady  i  nespokojených diváků  čelem.

Že  si v redakci uspořádali  k problému Ukrajina velkou  vnitřní redakční sešlost a  mimo jiné došli k tomu, že…

… Z dnešního pohledu by prý určitě redaktoři některé věci zdůrazňovali jinak a volili jiné formulace. S odstupem jsou ale vždy věci jasnější. „Možná jsme ale skutečně až příliš následovali hlavní názorový proud. Možná jsme skutečně měli dříve ukazovat podstatu pravicových skupin na Ukrajině,“….

že ..

...„Možná jsme německému divákovi málo vysvětlovali, jaké zájmy má v oblasti Rusko. Možná jsme též mohli být kritičtější ke stanoviskům NATO,“…

Němčináři udělají nejlépe , když  se sami obslouží na originálu, který je k nalezení zde:

http://blog.tagesschau.de/2014/09/29/zwischenbilanz-der-ukraine-konflikt-in-der-tagesschau/

Tam odtud  ještě  vytáhnu dvě    věcí:

1-Důvodem  k redakčnímu potlachu bylo:

… Die Kritik an unserer Ukraine-Berichterstattung hat ein Echo von bislang ungekanntem Ausmaß hervorgerufen…

Kritika  našeho zpravodajství z Ukrajiny  dosáhla  dosud  nepoznaného rozměru…

2- a  axiomem pro budoucnost  bude

… Vor allem aber haben wir uns heute eines vorgenommen: Wir werden auch künftig Kritik nicht einfach an uns abtropfen lassen, sondern uns immer wieder prüfen, ob wir richtig liegen….

Ale především jsme si dnes předsevzali:  také v budoucnu nenecháme  kritiku naší práci bez povšimnutí, naopak,  vždycky budeme  zkoumat, zda  jsme  správní…

Mimochodem, tohle  přiznání  šéfa  zpravodajství  je  těžkou prohrou  Kyjeva  a jeho propagandy a  také NATO. To je bez debat.  Německo  je prostě  evropský lídr.  A demoagogie  a propaganda tam dostaly těžce na frak.

Mnoho krát jste  ode mne  slyšeli, že  ARD a  ZDF jsou pro mne  naprosté  mediální vzory  veřejnoprávnosti.  A nejspíš  to  ještě  mnohokrát uslyšíte!

Dnes  alespoň vy, co s nimi nemáte  osobní zkušenost, víte proč! Umíte  si  představit, že by  něco podobného  napsal  takový Šámal z ČT?  Co napsal.. že by se vůbec obtěžoval přemýšlením , co na diváky  valí  Karasové, Pazderkové, Adriany  Bergam  a jiní  „experti“ jejich  „velikosti“  a   /vše/schopnosti. Napadá mne , jak dlouho by  asi v ARD vydržel ten intervjůk, co  si pozval „experta  a znalce“  Justa!  A už  vůbec si nekladu  otázku, na jak blízko si se  takový Just mohl, po tomhle extempore, někdy  v budoucnu asi tak přiblížit  ke Kavčím horám.  Nejspíš  by  musel bydlet a pracovat někde v Poděbradech!

Znovu opakuji, Kosa vznikla jako sebeobrana  před  tím, čím nás  obšťastňovaly   zpravodajské  informační kanály  / geniální  termín!/  za vlády  NečasKalousků. A znova  jsem ji , po jejím  květnovém uzavření,  vzal do ruky speciálně  kvůli   tomu  informačnímu odpadu, co se na mne hrnul z obrazovky, když jsem si pustil zprávy   a zejména ty   o  Ukrajině. Pepové Pazderkové  a Mírové Karasové nešli vydýchat!

Dneska je nás  zjevně na Kose  tři tisíce takových. Na jiných malých nezávislých  webech  další, těžko odhadnutelné množství.  Jak to, že  my tady  fakticky  děláme  základní  informační servis, na který máme  , jako koncesionáři  – právo ze zákona, trapnou svépomocí?!

Jak to, že v Německu, když  tamní veřejnoprávníci prubli  jen  zlomek  toho, co nám zkouší cpát  do hlav  ČT, je z toho skandál a  diváci dosáhnou bleskově  nápravy a změny  a tady  se prostě nepohne  lístek na stromě?! Tady si  nespokojeného diváka  dovolí  nějaký  Pazderka označit  za  blba  neschopného samostatně vyhodnocovat základní fakta a naskakující  na lacinou propagandu  a dokonce  při tom  doložitelně manipuluje  s  fakty?!  A všichni v ČT  dělají buď že je to ok nebo že  jsou hluší a slepí a  tom jeho skandálním interview  pro Aktualne.cz  neví?!

Jak to že v Německu na  veřejnoprávní ZDF  funguje  Die  Anstalt?  Z jehož produkce mi kosíř  AS, kterému tímto velmi děkuji, poslal další skvělé video!! Nechápu, že jsem ho přehlédl. Má  už české titulky. Jakkoli jsou výborné, němčinářům radím poslech originálu!!

Je to naprosto excelentní!

http://www.youtube.com/watch?v=csnUdkVkbqw

A jakkoli jde  o satiru, už ho mám v základních  dokumentech Kosy  k ukrajinské krizi. Protože  přesně  , podle mne, vystihuje  podstatu konfliktu, jeho vznik a   okolnosti, kterého vyvolaly  a eskalovaly   i důvody, proč cítím povinnost  o něm na Kose  denně  referovat!  I  satira, za  zcela specifických okolností  může  být  sbírkou naprosto neprůstřelných  faktů! Jsem přesvědčen, že se mnou budete  souhlasit!

P.S.

Vzkaz  pro Jeníka  Čermáka – Jeníku, určitě  si ho v klidu přehraj.  Třeba mi víc porozumíš. Díky.

P.P.S.

i dneska  jsem měl nachystáno  spoustu  dalšího, ale stejně jako včera – mám totálně  dost. Jsem otrávený  jako hadí zub a  znechucený  jako vegan  v  řeznictví.

Takže třeba  zítra, až se z toho vyspím.

Ale jednu informaci  dám ještě hned:

http://www.lidovky.cz/pravy-sektor-zlyncoval-v-odese-poslance-debilove-odsoudil-radikaly-kyjev-15j-/zpravy-svet.aspx?c=A141001_122252_ln_zahranici_msl

Li„Ještě několik pomlácených Šufryčů a Evropa se od naší vítězné revoluce odvrátí. A bojím se, že Amerika také,“ napsal ve středu ukrajinský ministr vnitra Avakov na Facebooku. „Páni radikálové, nechcete-li být za bezvýznamné debily, opusťte cestu lynče,“ konstatoval

Zdroj: http://www.lidovky.cz/pravy-sektor-zlyncoval-v-odese-poslance-debilove-odsoudil-radikaly-kyjev-15j-/zpravy-svet.aspx?c=A141001_122252_ln_zahranici_msl

Kyjev začal mediálně prohrávat. A  ví  to. Normální člověk měl jasno už v  únoru. Sankcionalisti, nájemní psáči a intervjůci ještě  ani  dnes.

Příspěvek byl publikován v rubrice Ernestova svodka se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.