Jak si informování veřejnosti o Ukrajině představuje Česká televize a Aktuálně.cz


 Kosa  mi v poslední době ze všeho nejvíc  připomíná pohádkového Otesánka. Který  snědl na co přišel a  nakonec, když už nebylo, co by slupnul, tak zbodnul své rodiče…. A u  tohohle blogu je to úplně stejné!  Melu z posledního a cítím, jak mne  ten blog doslova  stále více požírá…  A přiznávám, že velmi rád  bych s tím seknul, přesto, že  denní čtenost je  ted, včetně sobot a nedělí vysoko nad  4 000 ojedinělých přístupů, ačkoli počítadlo, které vidíte  vy, na  titulní stránce trvale  sděluje, že za celý den přišli 3 nebo ještě méně  čtenářů. Reklamoval jsem to u  provozovatele počítadla,čekal nějakou pomoc a to dokonce 3x na jeho tři různé mailové adresy firmy -Hepldesk, jejich jmenovaného zástupce pro kontakt a na mail, z kterého mi chodí týdenní přehledy. Nikdo mi neráčil odpovědět. Ani ve smyslu, abych neotravoval a trhnul si  nohou, že chyba je u mne nebo, že  počítadlo nesnáší s WordPressem. Děkuji tedy  tímto společnosti

TOPlist s.r.o.

Žižkova 472, 293 01 Mladá Boleslav
IČ: 27204171
DIČ: CZ27204171

za  vzornou službu při podpoře svých uživatelů.

Proč o tom píši?  Kdybych  byl fandou spikleneckých teoriích, spekuloval bych o nějakém zájmu  Kosu poškodit a marginalizovat a mně  zbavit jedné zajímavé služby, která s používáním počítadla TOP list byla spojena – totiž v kterémkoli okamžiku jsem viděl posledních  100 na Kosu přistoupivších  IP adres…  A mohl se podívat, z kterých serverů přistupují…  Ale  nejsem konspirátor, takže  si  myslím, že  jde jen o  stejnou „kvalitu“ s jakou se setkáváme  v českém mediálním prostoru, když  jde o referování o  ukrajinském konfliktu  a souvislostí s ním.

Řada  z vás  si ještě pamatuje, že  jsem Kosu loni koncem května zastavil. pro totální vyčerpání. A  v půlce července ji šťastnou náhodou  znovu nastartoval – den před sestřelem MH 17 , protože  jsem nedokázal spolknout to, čím  mne tehdy  o válce na Donbasu krmila  česká media.  A jen a pouze  to,  že hlavní proud  českých sdělovadel se v podstatě  z dosavadního průběhu války nijak výrazně  nepoučil mne  drží u toho, abych  Kosu ještě zítra zase vydal. Ale věřte, že  každý další den je to více  a více na krev. Když si myslíte, že  byste  to měli komentovat jinak, než například Česká televize  a takové Aktuálně. cz, které osobně  považuji za  dva  zdroje,  které prostě  nic  nezvyklá v pevném ideologickém příklonu ke Kyjevu  a jeho informačním eskapádám a které mám na svém osobním seznamu jako dlouhodobě  nejnevěrohodnější, co se  informací o  válce na Donbasu týká.

A  bohužel musím konstatovat, že  ani totální zesměšnění, kterého se zpravodajství ČT  a  Aktuálně.cz dostalo, v souvislosti s debaklem kyborgů na  doněckém letišti, na tom nic  nezměnilo.  Jejich ideologickou  pevnost a neochvějnost  by jim  určitě mohlo závidět i takové Rudé právo z let nejtvrdšího a nejkrvavějšího stalinismu o  husákovské normalizaci nemluvě. Jen vrahy  z Vól Strýtu a americký brouk je vystřídán doněckými teroristy a krvavým Putinem.
Ale nechme verbálních úvah. Každé tvrzení chce  svůj důkaz.

Začnu Aktuálně.cz Je to soukromý server  a je tudíž  pro  mne daleko méně důležité. Nejsem v obraze, zda pořád ještě  patří americké finanční skupině Warburg Pincus nebo zda jej už také pohltil Babiš. Ale ono je to vlastně jedno. Je to zkrátka taková nějaká  1000x větší Kosa. Jen vydávaná za  účelem zisku na profesionální platformě, se štábem lidí a velkými možnostmi. A  majitel buď redakci vytýčil tvrdou linku , jak si to představuje nebo vedení redakce  samo, iniciativně, takovou linku nastavilo. Jakkoli se prezentují jako zpravodajský portál.  Ovšem zpravodajství z Ukrajiny  je převážně každodenní kyjevský Lysenkovsko Tymčukovský nářez. Ne výhradně, ale z podstatné  části.

Den po tom, co  Aktuálně. cz  muselo přiznat, že  Kyjev nedrží  letiště  Doněck a že tzv. kyborgové dostali těžký výprask, ostatně nic jiného nezbylo, když už to oznámil sám Lysenko, ačkoli to bylo zřejmé už nejméně od  15. ledna, vyšel na  Aktuaně.cz  následující článek:

http://zpravy.aktualne.cz/zahranici/partyzani-jsou-zpet-zabili-jsme-generala-z-ruska-hlasi/r~2e345736a23c11e4bdad0025900fea04/

Popisuje  úspěšné operaci  ukrajinských – podle Aktuálně  partyzánů, podle mínění normálního člověka- teroristů podle střihu ISL, ale to je věc osobního postoje  a názoru. Za  to bych Aktuálně  nesoudil.  Prostě  jsou věrni své lince.

Jenže  mne zajímala tato pasáž z toho zajímavého artiklu:

Na kontrolním stanovišti nedaleko Mariupolu zabili jednoho Francouze a další dva lidi zranili.

Na Facebooku se krom toho objevila informace ještě o jednom úderu.

„Doněcká partyzánská skupina Těni (Stíny – pozn. redakce) nastražila léčku na hlídku separatistů na periferii Doněcku. Nespoléhali na to, že budou mít takové štěstí. Zajali tři separatisty. Dva z nich byli obyčejní ozbrojenci, které na místě popravili. Třetím byl generálmajor ruské armády Pjotr Gennadjevič Pavlov z operativního velení ozbrojených sil,“ tvrdí na sociální síti mluvčí ukrajinských bojovníků Alexandr Gladkij.

Generál byl podle něj po krátkém výslechu zastřelen. Ještě před svou smrtí se prý údajný ruský důstojník pokusil partyzány uplatit milionem dolarů.

Gladkij zveřejnil i snímek mrtvého muže ležícího s prostřeleným krkem. Sklání se nad ním pravděpodobný příslušník partyzánské skupiny – v maskáčích a s kalašnikovem.

Ukrajinští partyzáni tvrdí, že vražda generála z Ruska je pomstou za smrt civilistů nedaleko obce Volnovacha na východě Ukrajiny. Zemřeli při ostřelování kontrolního stanoviště ukrajinské armády.

Tenhle článek byl na  Aktuálně . cz zveřejněn 23.1. Datum je  důležité. Nyní musím odbočit. K jinému článku z tohoto  serveru – jejich průběžné svodce  z dění na  Ukrajině, kterou vydávali o den dříve. – http://zpravy.aktualne.cz/zahranici/zive-ctvrtek-22-ledna-ukrajina-rusko-separatiste/r~dc9eade8a17f11e49e4b0025900fea04/

Píše se tam samozřejmě o hlavní události toho dne – o vraždě  civilistů na  zastávce MHD  v Doněcku. A co že  nám o tom incidentu  přinesl server, který mám na mušce? Tohle:

16:10
 

„Střílelo se směrem od Motodromu, miny dopadaly ze severu,“ popsal serveru Ostrov ranní minometný útok jeden z obyvatel města. Motodrom je název lokality v Doněcku, která leží severovýchodně od místa incidentu.

Kyjev tvrdí, že palba byla vedena z korby malého nákladního vozu, který se pohyboval v místech, jež kontrolují separatisté. Nejbližší ukrajinský voják je prý od tohoto prostoru 15 až 20 kilometrů daleko.

Po ústupu z doněckého letiště jsou nejblíže k místu incidentu pozice ukrajinské armády na severovýchodním předměstí Pisky, odkud ale minomety na jih Doněcku nedostřelí. Ruská média naproti tomu jednoznačně útok spojují s bojovou aktivitou ukrajinské armády

Prostě  střílel někdo z minometu na korbě  auta… Kyjev to být nemohl. On to přece říká……

Fajn. A nyní ty dvě informace spojím do jednoho celku a předvedu, jak v konkrétním případě na Aktuálně zapracovali!  Vrátím se k tomu článku o těch teroristech, pardon – partyzánech , co si říkají Stín a k tomu jejich facebooku, kde se těmi záškodnickými akcemi pochlubili! Nebyl to žádný problém, protože když  připravuji s kolegy  naše svodky, projíždíme opravdu hodně webů a jejich stránek, abychom pro vás vybrali to nejzajímavější. Je tedy samozřejmé, že  jsem už před tím, než článek o Stínech vyšel  na  Aktuálně, četl originál! Ten najdete  zde:

originál  https://www.facebook.com/alexandr.gladky.9/posts/687759101341949

Pro jistotu přidám screenshot té facebookové stránky – kdyby náhodou měl zmizet.

 

aktPro jistotu určitou pasáž, byť je na  tom screenshotu zažlucena, vytáhnu a dám sem v plném originálním znění:

Сегодня 19.01.14г в 04:00 на блокпосту нп Саханка отминусовали троих французских наемников инструкторов ( у х*ла кремлевского,что свое рашиское мясо заканчивается ??? ).
200й – Jeremy MARTY позывной (Учитель).
300е – 2е наемников,данных нет.
Отработали их с трофейного ))) миномета,один выстрел,трое „минус“))

Итого:
200х – 4
300х – 2
По 40 „в минусе“ полицаев и чеченцев за 18.01.15г – данные по 200м и 300м уточняются.

Ano, Aktuálně věrně  referovalo že Stíny..

Na kontrolním stanovišti nedaleko Mariupolu zabili jednoho Francouze a další dva lidi zranili.

Ale už nám jaksi  zamlčeli další větu, jak ti tři Francouzi byli odmínusováni!  V ruštině  zní takto:

Отработали их с трофейного ))) миномета,один выстрел,трое „минус“))

Přeloženo:  Opracovali je  z trofejního :))) minometu, jeden výstřel, tři „mínusy“ :))

A tak další věty,že  u toho ještě  kod 200/zabití/ -4x, kod 300/zranění/ -2

Takže  nyní už máme  informační linku a to, jak to s ní dopadlo v Aktuálně, kompletní.

Někdo by mohl říci, že prostě  nešlo zamlčet  minometný přepad  zastávky v Doněcku.  Včetně  podání informace,že  šlo o záměrný zločin povstalců vůči vlastnímu obyvatelstvu, aby se to hodilo na Kyjev. Když to říká Lysenko. A že  bylo na  druhé straně potřeba povzbudit, po debaklu na letišti, otřesenou morál českých fandů Kyjeva o DEN POZDĚJI, když už byly známy  detaily o střelbě na civily  Doněcku,  nějakou povzbuzující zprávou. Třeba tou o útocích Stínů. Ale  že ten, kdo informoval o Stínech, měl dost rozumu, aby  ZÁMĚRNĚ VYPUSTIL  přiznání  kyjevských diverzantů, opět se musím omluvit – partyzánů,  že  pálí z pohyblivého minometu!  Protože  pak  by si to někdo mohl spojit dohromady a  Kyjev by měl zase problém!  Alespoň u soudných lidí.

Já to ovšem vidím jen  jako naprostou náhodu – prostě  zpravodajství, jak si ho představuje Aktuálně. A  na potvoru zasáhla  mrcha náhoda. Určitě  to tak bude! Zejména tehdy, když pod článkem o Stínech je podepsán Jiří Just. Kosa už toho pána  komentovala. Ve spojení s jiným útokem na kyjevskou MHD. Začátkem loňského října… Prostě  náhoda!

Ale už jsem psal, že  Aktuálně. cz mne zajímá daleko méně  než taková ČT. Žádný div.  1000 x větší Kosa je prostě soukromý statek a může si psát, co chce.  A je na konzumentech, jestli to zbaští nebo si řeknou -nějakého Jiřího Justa nemám zapotřebí! Ale naše/vaše Česká televize? To je veřejnoprávní statek. Který má ve svých základech přímo zakotveno poslání informovat přesně, pohotově a nestranně.  Klíčovým slovem je nestranně!

Takže  se podívejme, co nám nadělila po svém zpravodajském debaklu ohledně doněckého letiště, kde také, až do poslední možné chvilky přinášela informace o tom, jak UK Army  neztratila letiště, jak se kyborgové drží, jak  podnikají protiútoky, aby vytlačili rebely /aniž by někomu přišlo divné, odkud mají vytlačit povstalce, když  to kyborgové drží/ atd. atd. Až k hořkému konci, že letiště ovládli povstalc . Tomu se opravdu říká – přesné, pohotové a nestranné zpravodajství!

Ale buďme velkorysí– splést se může  každý. Jenže  vzápětí po tom, co i ČT přiznala pravý stav věcí, který byl v té době, těm co se zajímali, znám už téměř celý týden, se  na ČT 24 objevil tenhle pořad, moderovaný Zuzanou Tvarůžkovou.

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10101491767-studio-ct24/215411058280122/dalsi-casti/3

Ta si do studia, jako expertku na dění na  Ukrajině pozvala jakousi ČT Tatiana H. Sikorskou, takto prý pracovnici Knihovny  Václava  Havla.

Vstup téhle osoby, co má být expertem v záznamu toho pořadu najdete  v čase od  20:19.  Vrchol její naprosto nevídané exhibice přichází  mezi  22:50 až 23:20  záznamu. Kdy prostě prohlašuje , že opolčenská území a povstalci, to je stejné jako Islámský stát!!!   Popravy za bílého dne, těch co si dovolí s opolčenci nesouhlasit, to je normální jev…. konec celé exhibice v čase 25:50.

Zuzana  Tvarůžková ani nehne  brvou a zřejmě nemá  nejmenší pochyby  o tvrzení, která jsou jí,  její respondentkou, předkládány! Naprosto skandální záležitost! Podotýkám, že  je tam toho více. například  osoba  jménem Sikorská se velmi zajímavě  dívá na to, kde vlastně je na východní Ukrajině  humanitární katastrofa: Ale všechno bledne před  tím tvrzením o rovnosti mezi Islámským státem a  a povstaleckými republikami…

Může být, že  si řeknete, no holt  stalo se.  Nebudeme  z jedné, poněkud  podivně  informované, rádo by  expertky, dělat  nějaké závěry…  Jedno puklé vajíčko neznamená, že se musí vyhodit celý nasbíraný košík. Jak říkávala  moje  babička… Jenže také dodávala – i když hrozně smrdí…  Takže nechme paní Tatianu Sikorskou být.  Jen Zuzana Tvarůžková a vedení zpravodajství by se mělo zamyslet, koho si vlastně do studia, jako experta, zvou. Aby to nakonec nebylo jako s tím vajíčkem…

No tak si  dáme link na  relaci Horizont na téže  stanici ze stejného dne:

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10316155327-horizont-ct24/215411058050122

Uvádí to jakási, do té doby mně naprosto neznámá, Dana Zlatohlávková. Být  Zuzanou Tvarůžkovou, tak se začnu téhle ambiciozní děvenky   bát. Bude  muset hodně  přidat a pozvat ještě mnoho a mnoho „expertů“, aby uhájila pozici prominentní moderátorky před touhle mladou puškou!  Protože ta  se velmi činí. Začnev Horizontu hned  tím, že  si z  celé tragedie  s mrtvými na doněcké zastávce     vytáhne  jednu naprosto nepodstatnou věc – totiž  že Zacharčenko nechal přivést na místo masakru zajatce  z letiště a to včetně  jejich velitele  plukovníka Mikače, aby na vlastní oči viděli, co to je  v praxi Edinoukraina!

A že shromážděný  dav je jaksi neměl rád, hodně  neměl. A povolala si k tomu  – no koho jiného než  našeho, už mimořádně   osvědčeného experta  – Míru Karase. A ten okamžitě  spouští tklivou tirádu, jak opolčenci využívají každou sebemenší příležitost jak zajatce  na veřejnosti zesměšnit a ponížit. A tohle prý bylo stejné jako loni v  srpnu, kdy  v Doněcku zajatí Ukrajinci museli potupně  mašírovat stejně  jako Němci v  roce  1944 Moskvou po operaci Bagration a pak za nimi  byly  demonstrativně  spláchnuty  ulice kropícími vozy. Prostě prý ponižování a posměch a týrání!

Že  v případě doněcké zastávky   šlo o naprosto konkrétní důvod  – pojďte se podívat ,co znamená vaše  válka, jen se dobře podívejte  do tváří těm, které denně  zabíjíte a  v případě  srpnového marše šlo o protiakci na nabubřelý  parádemarš karatelů, který jako demonstraci kyjevské síly zorganizovali Porošenko a Jacenuk v Kyjevě?  Tak o tom námi placený Míra Karas  neztratí  ani slovo! Ale budu velkorysý i tady, prostě  starého psa  a Míru Karase  novým kouskům naučit nelze. Chápu, že je ve věku, kdy už  kdyby  se znelíbil, tak novou dobrou práci bude hledat obtížně, protože  v televizích se na slunce derou Dany Zlatohlávkové.  Takže  i kdyby chtěl, no prostě, mějme  pro Miru Karase pochopení.Má rodinu a účty se musí platit každý měsíc…

Jenže  jsem uvedl, že Zuzana  Tvarůžková si musí  na  tu ambiciozní mladici dávat pozor. ta  asi jen u nějakého Monitoru rozhodně nebude chtít  zůstat.  Proto si k Ukrajině pozvala  také experta. A jakého. Ranku Sikorské sice  úplně nedosáhl, ale hodně se mu přiblížil. Vladimír Votápek se jmenuje. A prý byl dříve také diplomatem, dokonce  českým konzulem v Petrohradě . A dnes  je    analytikem mezinárodních vztahů…. povstalci odmítali jednat Na záznamu ho najdete mezi časy  6:20 -10:20,. Mohl bych se trefovat do lecčehož, ale pro mne  je  špičkou jeho vystoupení v čase  7:45, kdy ta  snaživka přijde s otázkou – Povstalci zatím odmítali jednat, myslíte si , že teď  už je  Moskva  donutí k jednání? Expert  Votápek ani nemrkne a  začne to rozvíjet. Že jako možná, když to bude vyhovovat jejím zájmům atd. atd.

Nemám přehnaná očekávání.  Pokud nějaká taková další potencionální televizní hvězda, ve věku  Zlatohlávkové, mohla nedávno prohlásit, také na ČT 24, že  2.ww začala  přepadením Polska  Sovětským svazem, opravdu lze počítat s  tím, že  Zlatohlávková není  úplně dokonale  informována  o všech peripetiích posledních kol tzv. Minských jednání.  Kdyby ano, tak by například  znala, aspoň velmi zběžně, obsah tohoto linku:  http://www.hlavnespravy.sk/byvaly-ukrajinsky-prezident-zmaril-rokovania-o-mieri-v-minsku/510409

Takže by věděla, že poslední kolo, které se mělo konat v Minsku v půlce ledna ztroskotalo proto, že :

Do posledných minút účastníci stretnutia, ktorí pricestovali do Minska nevedeli, či sa rokovania budú, alebo nebudú konať. Stále neprichádzal zástupca Ukrajiny, bývalý prezident Leonid Kučma. Do bieloruskej metropoly prišli zástupcovia OBSE, Doneckej a Luhanskej republiky a desiatky novinárov z mnohých krajín. Neprišiel iba ukrajinský zástupca a ukrajinská strana sa ani neponáhľala vysvetliť, prečo chýba jej zástupca. Do poslednej chvíli toto „tajomstvo“ nevedeli rozlúštiť. 

Až popoludní ukrajinský veľvyslanec v Bielorusku oficiálne informoval účastníkov stretnutia, že Leobid Kučma na rokovania nepríde. Ako zámienku uviedol to, že vedenie Ukrajiny nie je spokojné so zložením účastníkov rokovania.

Jak říkám, té snaživé a ambiciozní intervjůvce  z ČT bych tohle  nevyčítal. Ale když si někdo říká mezinárodní analytik??? To je na pováženou. Ovšem to hlavní má teprve  přijít v závěru, kdy  Zlatohlávková cituje Porošenka, že na světě  není člověk, který by  rozuměl Putinovi a jeho politice.

A  expert Votápek okamžitě  začne přizvukovat. Že nad Putinovými výroky občas  zůstává rozum stát, protože  vykládá nesrozumitelné bajky o medvědech a tak podobně. Až se dostane  k vrcholnému bodu své produkce – Putin prý nastartoval celou ukrajinskou  krizi a okupaci Krymu, aby  zamaskoval neúspěchy  vlastních ekonomických reforem. Experti mu prý dopředu vykreslili  pád  cen ropy  a zemního plynu, tak aby si zachránil politickou budoucnost , vsadil na úspěšnou lokální válku! Znovu opakuji – tvrdí jakýsi Votápek, který o sobě  tvrdí, že je  analytik mezinárodních vztahů.  Od Zlatohlávkových, stejně jako od  Justů, čekám naprosté minimum znalostí. Ale od  exdiplomata  a  údajného experta mám snad právo očekávat, že  zná alespoň graf  vývoje  ruského HDP od  doby co to po Jelcinovi, v tehdy naprosto hospodářsky rozvráceném Rusku, převzal Putin /s Medvěděvem/….. Jak vidno – marně. Tak sem dám graf. A opakuji, že se Putin, následně  na jednu periodu vystřídaný Medveděvem, stal prezidentem v roce 2000.

PutinTakže podle tohoto grafu, který, bohužel končí  1.1.2013 se ruský HDP zvedl od Putinova nástupu 8x….

Může být, že mi nějaký šťoura  řekne – jo ale  vlku jak je to s ruským HDP v letech 2013 a  2014? Třeba ten Votápek není  takový, jak ho předvádíš  a  komentuje  zejména poslední vývoj v těchto dvou letech. Ok. Tak dáme graf, kde je zachyceno i tohle:

Putin2JPGTakže  si snadno spočítáme, že  v těch dvou letech se  Putinův HDP oproti konci roku 2012 zvedl ještě o celých 10%. A celkový růst v Putinově  éře je tedy   skoro 8,5x /přesně 8,4x/

Pro jistotu a srovnání sem dám růst v naší příkladně  demokratické republice:

HDP11Zdroj: http://www.forbes.com/sites/markadomanis/2013/05/30/the-stunning-failure-of-the-czech-republics-austerity-experiment/

A abych netroškařil tak si dáme i další zem v EU, které rozhodně podle Votápka  nejsou ani náhodou v Putinově  ekonomické krizi:

HDP1

Závěr  si o expertovi Votápkovi udělejte  vlastní. A  o tom, jak si přesné, pohotové  nezávislé zpravodajství představuje, konkrétně na svém specializovaném kanále,  naše/vaše Česká televize, kterou si my  všichni, kvůli tomu nezávislému, přesnému, pohotovému zpravodajství, platíme a jsme de facto, jejími majiteli!

A to jsem komentoval jen jeden jediný den.

Abych nezapomněl jistě  vás  nepřekvapí, že  hned  druhý den se tahle  chlouba českých analytiků objeví také na  Aktuálně.cz!!!  Na tamním soukromém televizním kanále  Drtinové  a  Veselovského!!  To už komentovat nebudu, protože  na to nemám žaludek. Ale tam mne to trápí podstatně méně  než výlevy toho pána  v ČT. Na  Aktuálně klidně mohou tvrdit, že Země  není koule , ale placka, kterou nesou na svých hřbetech  čtyři bílí sloni! Ale je to síla, to mi věřte. Ti, mezi vámi, kteří ještě nemají dost, nechť si dají nášup od Votápka zde:

http://video.aktualne.cz/dvtv/povstalci-delaji-co-chce-moskva-rika-byvaly-diplomat/r~8fc5f0bca33211e4ba57002590604f2e/

Ale zpět k České televizi. Ono nejde jen o jeden. A  nějaké úlety  jednou  jakési , pro mne osobně podivné osůbky z Knihovny Václava Havla / bohužel/ a jindy poněkud zvláštní ho analytika, který prostě  nemá  základní informace, nechci li si myslet, že je má a vědomě překrucuje a  zjevnou  nedostatečnost dvou  komentátorek ČT. Mám i naprosto flagrantní příklad v hlavní zpravodajské relace ČT. Ze  dne  24.1. Kdy došlo k tragedii v Mariupolu. ČT no ní  samozřejmě referuje. A zaskví se i službu konající  moderátor – jakub Železný Hned  v samém úvodu oznamuje – povstalci se k výstřelu na Mariupol přiznali! Napjatě  jsem čekal , čím to bude doloženo…

A dočkal jsem se. můžete  si prožít  se mnou: zde je záznam zpráv  z 24.1.2015

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1097181328-udalosti/215411000100124

a vše je vám odhaleno v čase  10:05 záznamu…  Tam komentátorka Milada Mc Grathová sděluje – povstalci se k útoku otevřeně hlásí, jejich vůdce  Zacharčenko odmítá jednání – střih na záznam z Doněcka a na titulcích se dozvíme, že  Zacharčenko říká, že  nařídil útok na Mariupol.. Finito, doloženo.  útok na Mariupol, který skutečně byl oznámen, je totéž jako konkrétní palba  na  městskou tržnici!!    Tohle odpovídá tvrzení, že  když má někdo účet v  bance, tak tam musí mít automaticky miliony. Protože někdy to tak opravdu je! To není o blábolech nějakého, třeba omylem pozvaného  externisty! Tohle  naprosto záměrná  a velmi odporná manipulace  s divákem! Se zpravodajstvím to nemá naprosto nic společného! Tohle není o jednom puklém vajíčku z celého košíku!

A tohle si platíme! Milady Mc Grathové! A Jakuby  Železné….

Dlouhodobě tvrdím, že  nejkvalitnějším mainstreamovým mediem je pro mne  dlouhodobě Český rozhlas. S výhradami, ale je.  Nicméně i tam se najdou  tvrdí pravověrní. Jako třeba Libor  Dvořák!  Nedám sem link a nebudu  rozebírat  nějako jeho konkrétní relaci. Ale  dám link na  opravdu pravověrný \Dvořákův  výlev na Parlamentních listech.

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Jake-reformy-Vzdyt-Putin-jen-prohlubuje-autoritarstvi-Vede-zemi-do-pekel-mame-povinnost-od-tehoz-uchranit-Ukrajinu-Promlouva-znamy-rozhlasovy-expert-na-Rusko-Libor-Dvorak-355583

 Počtěte si. Už mám opravdu dost a melu z posledních rezerv. Takže mým medikamentem na  tohohle  Dvořáka bude  opět v Parlamentních listech. Konkrétně  v rozhovoru senátora  za  ANO a velmi úspěšného podnikatele a majitele  Juty  – Hlavatého.

Viz: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Babisuv-senator-ktery-jako-podnikatel-poznal-Ukrajinu-i-Rusko-Informace-od-mych-pratel-se-znacne-odlisuji-od-zprav-z-medii-Sankce-nejvic-postihnou-obycejne-lidi-u-nas-355455

Z kterého, pro Jiří Justy, Zuzany Tvarůžkové, Dany Zlatohlávkové a Libory Dvořáky si dovolím vykopírovat jednu otázku a jednu Hlavatého odpověď:

Jak na vás působí ukrajinská krize? Bylo o ní již řečeno mnohé – máte pocit, že konflikt na Ukrajině přeroste do války, která by ohrožovala i Českou republiku?

Kdo by měl rád krize? Já určitě ne! Jakýkoliv konflikt přináší velká rizika. Myslím si o sobě, že jsem pacifista, a tak bych si přál, aby bylo konečně dodržováno příměří a aby se všechny spory řešily diplomatickou cestou. Na Ukrajině naše firma JUTA přitom působí téměř dvacet let, máme tam spousty partnerů a přátel, kteří Českou republiku mají rádi. Často se však informace od nich odlišují od oficiálních informací z médií. Hlavně mi na konfliktu vadí, že nejvíce postižení jsou obyčejní lidé, rodiny s dětmi. Tak jako v každém mocenském boji. Když se válčí, zanechává to jizvy na obou stranách. Nevěřím, že by současný konflikt přerostl do války a už vůbec ne, že by šlo o ohrožení České republiky.

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , , , , , , , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.