Kalousek, OKD, Bakala a byty OKD


Zprávou včerejška  bezpochyby  byla informace, že  Zdeněk Bakala už není vlastníkem společnosti PRG byty,ale  že celý 100% podíl na firmě prodal  mezinárodní investiční společnost Round Hill Capital.

Ačkoli kupní cena  je předmětem obchodního tajemství – do  kterého nějakým chacharům vůbec  nic není, je  nade  vší pochybnost, že  Bakala udělal perfektní kšeft! Tak jako v celé kauze  OKD. Dodejme jen, že  za loňský rok RPG Byty vynesly 461 milionů korun. Z toho si pak Zdeněk Bakala se společníkem Peterem Kadasem nechali vyplatit dividendu 261 milionů korun- viz

http://www.tyden.cz/rubriky/byznys/cesko/neprodal-bakala-byty-sam-sobe-stopa-vede-k-jeho-exmanazerovi_351255.html#.VcPdr62B5ds

a někteří /link výše/naznačují, že  Bakala také mohl provést tzv. krycí operaci a  prodat byty  sám sobě… Nicméně  to nyní není předmětem mého zkoumání.

K  prodeji se včera  vyjadřoval kde  kdo. Kdo měl prostě  přístup k nějakému mikrofonu nebo klávesnici. Nájemníci hornických bytů RPG se  cítí  -PRÁVEM- těžce podvedeni. Jenže ti neměli od  samého začátku  nejspíš  nejmenší šanci, ačkoli  soc dem vláda, která v roce  2004 prodávala  tehdejšímu Karbon Investu ZBYTKOVÝ podíl – ano vážení – tehdy už menšinový podíl v OKD o který se nechaly  naprosto triviálně  připravit / osobně nevěřím, že  nevědomě/ pravicové vlády, vnutila  tehdejším vlastníkům Karbon Investu do kupní smlouvy, že  pokud  budou byty  rozprodávat, tak přednostní právo na jejich koupi mají jejich nájemníci a to za pevně stanovenou  mimotržní cenu. Důvod  byl jednoduchý – i vláda prodávala svůj menšinový podíl  pod cenou.  Jenže menšinovým akcionářům, se znehodnoceným vlastnickým podílem, díky chování většinového vlastníka – zpravidla nic jiného nezbývá. Tak to prostě  chodí – kdo má majoritu je  boss a tím to končí.

Tehdy  žili  nájemníci bytů OKD  v iluzi,  že se dříve, či později. se ke „svým“ bytům za poměrně lacino dostanou. Jenže  čas ukázal, že původní vlastníci Karbon Investu – Koláček s Otavou v kauze OKD , při nákupu menšinového podílu státu už fungovali nikoli jako investoři, ale  daleko spíše  jako bílý koníci! Tehdy už měli dohodu o odprodeji  firmy  Bakalovi…  A  tím pádem byl osud nájemníků zpečetěn.

Protože  Bakala  rozhodně  nehodlal nějaké závazky  vůči nýmandům  a lůzrům respektovat. Nic na tom nezměnil tlak některých vlád. Mimo jiné proto, že jiné mu šly na ruku. Jak by ne, když byl štědrým sponzorem všech stran vládní koalice!  Takže  tyhle  vlády  dokonce sabotovaly dokonce  i soudní pře s Bakalou ohledně  bytů. Dnes je dokonáno!  Byty  drží anonymní skupina  prý britských investorů. Která se pohybuje  na té nejvyšší mezinárodní úrovni. A ta  by o tenhle kšeft  s byty  ani nezavadila, kdyby  existovalo třeba  0,5% rizika, že  bude muset plnit původní závazek o prodeji bytů nájemníkům za  speciální nízkou cenu. Marně  tvrdil šéf  sdružení Nájemníků bytů OKD, že to poženou tam … a  ještě  tam.. a dokonce onam…

On a ostatní podobní nemají nárok! Z jednoduchého důvodu – předkupní právo , identicky  v souladu se zákonem, který kdysi reguloval prodej obecních bytů, upravuje  jen prodej jednotlivých bytových jednotek a nikoli celé firmy, která byty  vlastní. Finito, vymalováno!

Prostě  bývalí  i současní horníci mají totální  smůlu. Vlastníky  už se, nejspíš nikdy – nestanou. A  za nějakou zvýhodněnou cenu  už vůbec  ne. A budou muset strpět úplně všechno, co si  nový majitel usmyslí, pokud nemají možnost se odstěhovat ze svého bytu jinam. Asi jsem leckoho z návštěvníků Kosy  ze severní Moravy nepotěšil, ale  je to prostě tak. Cítím potřebu komentovat tenhle  deal a nebudu psát něco, za  čím si nestojím.

A proč  cítím potřebu tenhle vůbec  kšeft komentovat? Protože, jak už uvedeno, se k němu vyjadřuje  každý kdo má do krku díru. Ale konkrétně – nadzvedl mne tenhle komentář  ………..  /doplňte podle libosti a  vlastního výběru vhodnou  urážku, která vás právě napadne/ Kalouska. Zněl takto:

„V minulém desetiletí Zdeněk Bakala často kritizoval vládu ČR za to, že firmě Nomura prodala Investiční a poštovní banku. Nomuru pak uváděl jako příklad neférového investora se ‚žraločími manýry‘. Aniž bych chtěl Nomuru hájit, musím říci, že proti Zdeňku Bakalovi to byla ‚holubička bílá se sociálním cítěním‘. Kdopak prodal podíl v OKD Zdeňku Bakalovi? Nebyl to Bohuslav Sobotka?“

Zdroj:

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Zdenek-Bakala-prodal-byty-OKD-No-a-Miroslav-Kalousek-388147

Konstatuji, že Kalousek drze  a  vědomě  překrucuje  fakta. A  samozřejmě, že  mainstream jede na stejné notě. zejména ten Babišův, ale  pozadu rozhodně  nezaostává ani naše/vaše ČT.. Jak by také ne. Všichni jedou na tom , v podstatě  vynuceném prodeji znehodnoceného menšinového podílu státu v OKD- Sobotka za to může! Všude  přicházejí s tvrzením – Bakala  v roce koupil / rozuměj od státu a prodával to Sobotka, ačkoli on kupoval nikoli od státu, ale od Otavy a Koláčka, byty  OKD/.

Malér  s  byty  OKD se stal daleko dříve. V roce  1991, při přípravě 1. vlny  kuponové privatizace a nese podpis  Vladimíra  Dlouhého. Který, z naprosto nepochopitelných a nelogických důvodů, zařadil tzv. státní byty,   do majetkové podstaty  OKD, která byla nabídnuta  ke kuponové  privatizaci. Snad  si všichni pamatujeme  zkratku -OPBH – tedy  správcovskou organizaci tzv. „podnikových “ bytů. Která s žádným n.p. nebo s.p. neměla  nic společného. Na  rozdíl od mnoha  s mnoha a mnoha tzv. podnikových bytů  spousty  jiných, stejným způsobem privatizovaných firem, které byly převáděny tehdy na obce.

Další, tentokráte fatální průšvih, ohledně  vlastnictví OKD a  znehodnocení státního podílu v něm, se  stal koncem roku 1997, kdy  místní podnikatel Stanislav Pros doslova státu pod nosem, vykouřil všechny  zbylé akcie a  získal ve společnosti většinu 50,1 %. A tím právo rozhodovat nejen o dolech,ale také o bytech, aniž  by se potřeboval státu na cokoli ptát!  Pamatujete  si ještě, kdo byl tehdy  ve vládě? Stát už od  té doby mohl tak akorát svolávat valné hromady. Aby  byl následně přehlasován. Nájemníci tehdy  neměli sebemenší naději, že by se k bytům někdy mohli dostat. Ta jim svitla, až při odprodeji menšinového podílu onou doložkou o jejich předkupním právu ve smlouvě mezi státem a Karbon Investem.

Jen dodávám, že  státní podíl v OKD  nemohl být NIKDY ZNEHODNOCEN, kdyby severomoravské obce, které získaly  akciové podíly v celkové výši 5%   v OKD  ZADARMO OD  STÁTU, NEPRODALY tyto podíly Prosovi, nýbrž  zpět FNM, který to od nich chtěl na poslední chvíli koupit zpět. Jenže  Pros  byl rychlejší… nebo spíše  – věděl jak na to, aby  panáci na radnicích  rozhodli, jak on potřeboval…Stát a zejména tehdejší vláda  byly  za dokonalé blbce. Tedy kdyby s eo to byl někdo, zejména  novináři – zajímali.

Takže ne  Sobotka, ale  Dlouhý, Klaus, ODA, KDU -ČSL včetně  Kalouska, následně Topolánkova  a Nečasova  vláda, s Kalouskem jako ministrem financí a  severomoravské obce! Tihle připravili nájemníky  na severu Moravy o jejich byty.

Jsem zvyklý svá tvrzení dokládat. Samozřejmě  tak učiním i tentokrát! Ostatně – není to žádný problém. Celou story jsem popsal už před více než dvěma  roky  zde:

Paskov, neviditelná ruka trhu, NWR, Bakala a ti druzí.

Ale nemusíte  ho hledat Tu podstatnou část článku, popisující  privatizaci OKD  a kauzu bytů speciálně – ale  zejména SPECIÁLNÍ roli Kalouska  v této záležitosti, vám znovu překopíruji.

takže pojdme na to – toho původního článku, kteří původní kosíři znají vybírám toto:

pro mne  je tohle  učebnicový  případ českého tunelování a  skvělý  exemplář  Klausovy opravdu „povedené “ privatizace.

Podívejme  se , co  o zprivatizování OKD píše  wikipedia  viz  http://cs.wikipedia.org/wiki/OKD -cituji:

V průběhu 90. let také proběhla částečná privatizace OKD, především prostřednictvím kupónové privatizace, část akcií OKD získaly také obce. V roce 1997 bylo sníženo základní jmění tak, že Fond národního majetku České republiky ztratil ve společnosti majoritu. Prostřednictvím brokerské společnosti začal akcie mimo vlastnictví FNM skupovat ostravský podnikatel Stanislav Pros. Zanedlouho získal stejný podíl jako FNM a klíčovým se stal 5 % podíl ve vlastnictví severomoravských obcí. Ty se mu podařilo získat a v roce 1998 na valné hromadě OKD vystupoval jako majoritní vlastník.[7]

Do celé věci se pak vložili manažeři OKD Petr Otava a Viktor Koláček (a Jan Przybyla); jejich společnost K.O.P. (vlastnící podíly v Českomoravských dolech, Metalimexu a Sokolovské uhelné) a nově založená Karbon invest (zřejmě ve vlastnictví Stanislava Prose). OKD si půjčila 2,5 miliardy Kč od IPB. V průběhu středy 14. října 1998 pak OKD od manažerů kupuje K.O.P. za 3,9 mld, K.O.P. posílá 2,4 mld Karbon investu, Karbon invest tuto částku posílá Stanislavu Prosovi a získává za ní majoritní podíl v OKD. Následně K.O.P. posílá zbylé 1,5 mld na účet neznámé kyperské společnosti Lagur (zřejmě ve vlastnictví Stanislava Prose), za které pro manažery kupuje společnost Karbon invest. Manažeři  (Koláček, Otava  aspol.) tak získali majoritní podíl v OKD (a tedy i majetek své K.O.P) bez vynaložení koruny navíc.[7]Tomáš Ježek tyto transakce označil jako kapitálový incest.[8] Policie později celou věc dlouho vyšetřovala, dostatek důkazů pro zahájení trestního stíhání manažerů však nenašla.[7] Manažeři nakonec byli v roce 2003 obviněni za pozdější transakce mezi Karbon investem a OKD (a Českomoravskými doly). OKD při nich měla přijít o více než 2 mld Kč. Soud nakonec v červnu 2009 manažery osvobodil.

Dodejme  ještě, že  když  prvoinstanční  soud  Koláčka, Otavu  a Przybylu  osvobodil,  dostal  státní  zástupce přímý  zákaz  se odvolat! Od  svého nadřízeného! Detaily k  téhle  neuvěřitelnosti  naleznete  zde:

http://ekonomika.idnes.cz/nadrizeny-zakazal-zalobci-aby-se-odvolal-v-neprospech-souzenych-uhlobaronu-1v0-/ekonomika.aspx?c=A091031_142319_krimi_cen

Připomeňme, že  tehdejší  ministryní spravedlnosti  byla  Dr. Daniela  Kovářová a  Nejvyšší státní  zástupkyní Dr. Renata  Vesecká. Ta první nominována do Fischerovy  vlády ODS  , ta  druhá  díky ultimativnímu doporučení  nechvalně známého  předchůdce  Kovářové  – Pavla Němce!     A nikomu nepřišlo divné,  že  kauza,  v níž  žaluje  stát kohosi  o  miliardové  částky, by  asi  ze  strany  onoho žalujícího  státu  rozhodně  měla, v případě nepříznivého rozsudku, skončit  určitě  velmi  pečlivě  připraveným a na  výsost  fundovaným odvoláním.  Zejména , když  bylo jasné,  že  opravdu  šlo, jak  Tomáš  Ježek prohlásil – o incest!.  ….

……Jenže  v obou případech  už jen  hasili  vzniklý  požár.  Který  způsobily  svou  naprostou nečinností / nebo snad  záměrně/ Klausovy  vlády!  A také  – v obou případech prodávali  už  minoritní podíl, který  nezajímal nikoho jiného,  než toho, kdo  v  té  době  držel  už většinový podíl jak v  MUS tak v OKD. Stát byl v  naprosto nevýhodné pozici nucených prodejů  a byl těžce vydíratelný ohledně  ceny.

Jinou věcí je, že  to, co  česká policie  odkládala  a soudy  neuměly v  ČR odsoudit, dovedli, za daleko těžších podmínek zdárně  do konce Švýcaři. Viz tam probíhající  soud  s  loupežníky  z  MUS:
V případě OKD, být  horníkem , uvažujícím  o nějaké inzultaci,  by  to pro mne  byla první adresa  zloducha  na  ráně –  by byly ti co  akcie  v držení  obcí prodali Prosovi- tedy tehdejší  starostové  obce na  Ostravsku! Kteří je střelili, doslova za pár  šupů  radši  šíbrovi Prosovi, než  pozdě probuzenému  a zoufae  jednajícímu státu.

Pokud  dnes  starostové a primátoři   stejných   měst a  vesnic  dnes lomí  rukama, co jim  uzavření Paskova  přinese  za problémy, nechť  si  zajdou  za  svými předchůdci,  kteří šli Prosovi na  ruku. Mám jakési temné podezření,  že  u některých  z těch prodávajících  to  nebylo  jen na  základě  sladkých  řečiček tehdejšího kupce, ale  že  tam bylo  daleko jiné  cukrátko.

Dalším, koho bych  asi  toužil inzultačně  navštívit,  byl  exministr  Dlouhý  a  to  ze  dvou  důvodů:

1-  za  to  jak připravil podklady pro  kuponovou privatizaci,  kde stát  si nezajistil   držení  majoritní  většiny  akcií, spokojil se asi se 46 % s  tím, že  věřil, že  když dojde „na lámání „, spojí se s obcemi a dohromady to  dá  procent  51! A  vlastně, ono to  ani nebude  třeba  protože  rozptýlené  vlastnictví  z kuponovky  stejně  nikdo nedokáže  spojit a  když ano, tak se o tom  včas dozvíme…A budeme  reagovat.  Jak to všechno dopadlo – víme.  Vladimír  Dlouhý nehnul prstem a ostatní  dotčení jak by smet! Dlouhý  a spol. se vedle  nějakého Prose  projevili  jako neschopní  Antoušci.

2- I kdyby  Paskov  nešel do kytek,  tak  by byl  víc  než  dobrý  důvod  k návštěvě pana  Dlouhého –  byl to on, kdo  začátkem  90-tých  let  vložil  do  koncernu  OKD  i byty  OKD.  což  je  další  nesmírně  zajímavá  kauza,  s velmi podivnou  rolí  státu. Zájemci najdou  všechny  rozhodující  detaily  zde:

http://byznys.ihned.cz/c1-36987300-byty-po-okd-se-staly-rozbuskou

A  problém bytů OKD dodnes  není  dořešen a nebude! Protože  právě  tenhle bytový  fond je  dnes  pro  Bakalu  doslova  zlatým  dolem!  Nikoli uhlí , ale  hornické byty , postavené  bolševikem,  jsou  tím největším pokladem,  který  Bakala  v  tomhle dealu našel. Zde má  superpenězovod, který  mu žádný  břidlicový plyn nikdy nezničí!

Mimochodem –  v  době , kdy  se  státní  neodvolal  proti  osvobozujícím  rozsudkům  v kauze, neváhám  říci  krádeže,  ostravských  dolů  / Járo Cimrmane  , genie  všeho možného  – důl  skutečně  lze  ukrást! I když je  to jen díra  v zemi!/,  vedl už  stát  s  Bakalou  jiný  soudní spor-  právě  o byty, Kdy Bakala  klidně  nerespektoval  závazek  vyplývající  z privatizační  smlouvy  uzavřené mezi státem  a Koláčkem s Otavou  při odkupu  minoritního  podílu,  že  nový  nabyvatel  OKD  odprodá  byty  za  stejnou cenu , za jakou je koupil, těm, kdo v nich  bydlí!A  tak to zůstalo dopusud. Není  síla  , která  by  Bakalu přiměla  onen  závazek  naplnit!

Horníci  by, když  už  chtějí páchat  výchovné  násilí  a jsme  u těch bytů,  mohli navštívit i jistého Kalouska. Který  dlouho  odmítal  jakkoli zakročit  ze strany  státu a  vymáhat  od  Bakaly  dodržování  zmíněných závazků!

A proč že  Kalousek odmítal konat? Pamětníci vědí, ostatní neuvěří -Kalousek prohlašoval, že má právní rozbory, které radí NEDĚLAT NIC. Vtip je v tom, že mu to poradila STEJNÁ  právní kancelář, která, světe div se – dělá, či dělala PRO BAKALU!!

Vážení  vzpomínáte  ještě  kdo byl největším známým  financierem  ODS, TOP a VV při volbách v  roce  2010,  Pokud  jste  zapomněli,  snadno to zjistíte  tady:

http://zpravy.idnes.cz/bakala-daroval-pred-volbami-pravici-pres-28-milionu-cssd-se-zlobi-pw1-/domaci.aspx?c=A100602_172122_domaci_cem

Nebudu  vás napínat – tím  největším  jednotlivým  dárcem  byl – no  správně-  Zdeněk Bakala! A  rozdělil to takto:Občanští demokraté od něj dostali 15 milionů korun. TOP 09 věnoval Bakala 7,5 milionu korun a Věcem veřejným 6 milionů korun!

Takže  takhle  vypadá kauza  bytů OKD.

Nicméně, nezbývá mi než obdivovat Kalouskovu bezmeznou drzost ba sprostotu, když dnes  ukazuje na Sobotku a ještě  víc e na Bakalu. Jeho peníze mu v minulosti prokazatelně  ani trochu nesmrděly. Stejně jako panu předsedovi Schwarzenbergovi.

Zdroj: Nová republika

Ten , pokud vím, byl a je  s Bakalou v několika firmách. Spolu s ním zprivatizoval Becherovku, kterou potom prodal francouzskému koncernu Pernod Ricard a  spolu dosud  vydávají Respekt.  Že by  se Kalousek veřejně  začal štítit  Schwarzenberga?

 P.S.

Pro  nájemníky  v bytech OKD –

cizí neštěstí prý umí potěšit  neštěstí vlastním.  Ještě  hůře  než oni dopadli ti, kdo uvěřili Bakalovi, že má podnikatelský záměr  , umí podnikat a hraje  na férovku. Zejména, když uvedl akcie  ODK – potažmo NWR na západní burzy, včetně  té nej nej – Londýnské.

IPO, tedy otevírací cena  byla  500 Kč za kus. Dnes dostanete  stejnou akcii za  0,22 Kč. Ano za 22 haléřů!!!  Řekl bych, že ostravští nájemníci v hornických bytech ještě udělali s Bakalou naprosto skvělý obchod. Prostě mu platí nájem. Který by museli jinde platit taky.  Ti, co nakoupili od Bakaly akcie  a neprodali včas, přišli o své peníze. Beze zbytku…   Nevšiml jsem si, že by ovšem Kalousek s tím měl nějaký problém. Nejde z toho obvinit Sobotku. Jen Bakalu. A už hodně dlouho.  Ale proč by to dělal, když mu Bakala  financoval kampaně pro partaj?

 P.P.S:

shodou náhod jsme včera  viděl závěr  Událostí a komentářů na  ČT 24. Po velkohubé anonci, že  jako to pojednají jako speciální KAUZU toho to vydání…

Jo pojednaly! Intervjůk Borek řešil všechno možné. Například  hodně  a hodně dlouho čínský jaderný potenciál. NA  kauzu bytů OKD  mu zbylo nějakých 6 minut. nakonci. Z toho podstatnou část  sebrala vstupní reportáž, kde mluvící ženská hlava  k obrázkům říká – Bakala zprivatizoval byty  v roce 2004…Ačkoli  to není pravda. Nebudu teď  řešit, jestli ta  holčina, co ten komentář vystřihla je natolik hloupá  a neschopná, že  si neumí najít  údaje  a zrekonstruovat  celou  historii  nebo jestli prostě nechtěla. To není v  této chvíli zajímavé.

Zajímavým se  to stane  až v okamžiku, když  je Borkem ke  krátkému komentáři celé kauzy  vyzvána  bývalá investigativní novinářka  ČT , dnes poslankyně  za  ANO – Jana  Lorencová. Která  o té kauze  nesporně  dost ví. A konstatuje  to, co já, že  celý průšvih začal zařazením tzv. podnikových bytů  , které NIKDY  nebyly  majetkem OKD, nýbrž  firma  měla jen právo ty byty  obsazovat svými zaměstnanci, byly  zařazeny  do privatizační majetkové podstaty.  A  zela zjevně  by  Lorencová se dostala  i k Prosově  ukradení OKD  státu, kdyby  – kdyby ji Borek nechal. Ale  když s ek tomu nadechla, tak prostě  ji upozornil , že je málo času…… Dokonalé, že?

Nicméně  v samém závěru z Lorencové přece  jen něco vypadlo, co jsme nevěděl. S Bakalou, s cílem donutit  jej splnit privatizační závazek ohledně prodeje  bytů se začala soudit ještě  Paroubkova  vláda. Pokračovat v tom měly  vlády  Topolánkova  i  Nečasova . Zopakuji ještě  jednou tehdejší Kalouskův postoj:

A proč že  Kalousek odmítal konat? Pamětníci vědí, ostatní neuvěří -Kalousek prohlašoval, že má právní rozbory, které radí NEDĚLAT NIC. Vtip je v tom, že mu to poradila STEJNÁ  právní kancelář, která, světe div se – dělá, či dělala PRO BAKALU!!

Jenže  soudní pojednávání  kauzy se mezitím dostalo do zorného úhlu i Evropské komise a  ta ho v posledním čase se zájmem sledovala. Tedy  chtěla  sledovat.  Jenže  ono jaksi nebylo a zase nebylo nařizováno žádné soudní jednání. Aby se to nějak uzavřelo. Celých 7 měsíců!!! Věc  se navíc  soudí u jakéhosi Obvodního soudu v Praze! Ne  v Ostravě ,ale v Praze. A Lorencová dochází  jednoduchému závěru – Soud prostě nenařídil jednání, aby  Bakala měl dost času PRG byty  prodat a tím celý spor prostě  poslat do kytek!!! Jak prostý milý chachare!

Pro ty, co by si chtěli tyhle informace ověřit nebo slyšet  z první ruky je zde link na archiv  toho pořadu:

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1096898594-udalosti-komentare/215411000370806

A pusťte si ti to od času 49:30min.

P.P.P.S:

nebyl by to Zeman, aby se na téhle  vlně také nesklouzl. Podobně jako Kalousek! Viz jeho starší výrok:

Prezident Miloš Zeman půl roku předtím uvedl, že byty byly v roce 2004 prodány za desetinu tržní ceny. Podle Zemana šlo „o dárek panu Bakalovi“

http://www.novinky.cz/domaci/377008-kalousek-rozdil-mezi-bakalou-a-kozenym-je-pouze-v-medialni-sebeprezentaci-podnikatelskou-moralku-maji-stejnou.html

Ačkoli Sobotka, jako minisitr  financí   nemohl Bakalovi ani komukoli jinému žádný dárek v podobě  bytů OKD  dát. Musel k  privatizaci menšinového státního podílu a  způsobu jakým se to provede a především ceně za kolik, mít souhlas  celé vlády vlády , jejíž premier  se sice  jmenoval Vladimír Špidla,ale….

Ale  Jana Lorencová včera  v Událostech, komentářích jasně konstatuje, žeprvní rozhodnutí  o předkupním právu na hornické byty  OKD přijala  už  Zemanova vláda a zformulovala a  onu klauzuli o předkupním právu nájemníků za  zvýhodněnou cenu začala  připravovat už v roce 2001!  A  v té době  už stát o ničem v OKD  rozhodovat nemohl, protože   už dávno žádnou kontrolu nad společností neměl. Jinými slovy  – byla to jasná podmínka  pro prodej menšinového podílu!  Pokud si to Lorencová celé nevycucala  z prstu  , je to skutečně zajímavá drobnost!  Takže tak, vážení Zemanité…. Zeman jako Kalousek…..

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.