Nevtip na tento den


Tohle  je  fakt  totální  nevtip!  A  opět – jako vždycky  v téhle  rubrice – ty  nevtipy  píše  život. Tenhle  je  ale kolosální  ve své stádovitosti a neprofesionalitě!

Když  jsem psal v noci  z pátku  na sobotu rychlá komentář   ohledně  puče  v Turecku,   zmínil jsem se tam jako na potvoru o  zatím utajované části zprávy v  rozsahu 28 stránek amerického Kongresu  o vyšetřování  incidentu  z 11.září, která  měla popisovat  podíl  špiček Saudské Arábie  na  tomto  teroristickém útoku.

Co čert nechtěl – hned  druhý  den  jsem  narazil  na Novinkách.cz na toto:

Odtajněná zpráva o 11. září vyvrací spojení Saúdské Arábie s útoky

Dovolím si  citovat:

Americký Kongres v pátek zveřejnil odtajněnou část vyšetřovací zprávy týkající se teroristických útoků z 11. září 2001. Kapitola, jež dosud podléhala utajení a pojednává o možném spojení Saúdské Arábie s útočníky, neobsahuje žádné důkazy o tom, že by saúdskoarabští představitelé byli do útoků jakkoli zapleteni, řekl dnes mluvčí Bílého domu Josh Earnest. Rijád zveřejnění zprávy přivítal.

Novinky  v  tom absolutně nebyly  sami. Takový  Blesk se prezentoval tímhle:

Obama odtajnil zprávu o teroru 11. září: Saúdská Arábie s ním nemá co do činění

Naleznete  tam v podstatě  to samé.

A  zrovna  tak  v Mfd/iDnes

Odtajněná zpráva o 11. září vyvrací spojení Saúdské Arábie s útoky

A Lidovky

Nově odtajněná zpráva o 11.září vyvrací spojení Saúdské Arábie s útoky

Echo 24

Saúdská Arábie nebyla zapojená do útoků z 11. září, ukázala tajná zpráva

samozřejmě , že  i  Aktualne.cz

Saudská Arábie se nepodílela na teroristických útocích z 11. září, píše se v odtajněné zprávě

podobně  Týden

Odtajněná zpráva o 11. září vyvrací spojení Saúdské Arábie s útoky

Zřejmě  jsem  nepředložil celý výběr. Nicméně  řekl bych – dostatečně

Zpět  nezůstal  ani regionální  Deník

Odtajněná zpráva o 11.září vyvrací spojení Saúdské Arábie s útoky

Netvrdím, že  jsem  dal všechny  linky, které  tuhle  informaci pustily  na svoje  čtenáře  nebo diváky.

Sám jsem to ovšem v sobotu okamžitě  v maillové poště od pozorných a kritických kosířů „slízl“. Tedy konkrétně  od  tří, kteří  mi za  čerstva vpálili  ten link z Novinek.cz.

A já  byl  připraven napsat, jako vždycky  omluvu. Nicméně  jsem se do toho vůbec  nehrnul, protože  mi jaksi bylo  divné proč

-Obama  váhal se zveřejněním té utajované části zprávy v podstatě  celou  dobu, co byl v úřadě

-proč Saudové  vehementně  bránili  jejímu zveřejnění a to velmi drsnými  vyhrůžkami na  americkou adresu, jak informoval  nikdo menší než New York Times

Ačkoli Obama musel znát  obsah  oněch  tajných 28 stránek a nepochybně jej  znali  i v Saudské Arábii. Aby  se nakonec  žádné spojení  mezi  teroristy a SA  nepotvrdilo a pouštní království bylo očištěno?

V  době, kdy  už  jsem jakž takž  sedal, napůl nalomený  ke klávesnici, protože  prostě  nemám tu zatracenou angličtinu, abych se podíval sám  na originální zdroj,  mi ovšem přišel mail od experta kosy  na  HM 17 -PB. Dovolím si částečně  citovat:

nechci moc zdržovat, ale možná by bylo dobré zveřejnění tohoto odkazu při nějaké vhodné příležitosti:

http://intelligence.house.gov/sites/intelligence.house.gov/files/documents/declasspart4.pdf

V odkazu je originál v pátek zveřejněné zprávy kongresu ohledně spojení Saúdské Arábie s útoky 11. září 2001. Česká sdělovadla pod shodným titulkem uvádí, že „odtajněná zpráva o 11. září vyvrací spojení Saúdské Arábie s útoky“. Tvrdé důkazy sice neobsahuje, ale že by je až vyvracela, bych si s mými znalostmi angličtiny tvrdit neodvážil. Naopak řada indicií nasvědčuje zapletení Saúdské Arábie do útoků, a to část textu je začerněná. Bylo by podle mě dobré, aby se mohli ti, co mají zájem, seznámit s originálem, když už zpráva zanikla ve víru událostí v Nice a Turecku. Ať si každý udělá názor sám. Odkaz jsem v českém mainstreamu nezaregistroval…

Takže  jsem jakékoli myšlenky na omluvu a sypání si popele  za  vlastní  duševní  nedostatečnost  okamžitě  zavrhl a přeposlal ten link dalšímu expertovi Kosy – tentokráte  na anglo americký  tisk  –JF se žádostí o prozkoumání  a vyjádření.

Odpověd mi přišla , více méně   – briskně:  počkej si na úterní výběr  z angloamerických serverů!

Což  bylo – na zítra! počkal jsem si. A  bez dalšího komentáře  jsem vám ho předložil zde:

JF a jeho týdenní výběr ze světového tisku

bohužel ne  každý  návštěvník Kosy  zrovna  tohle  vydání  otevřel. K vlastní  škodě.protože  hned  začátek je  věnován  té  odtajněné  části  Zprávy Kongresu. A já to sem pro jistotu  znovu přetisknu:

Spojené státy uvolnily dokumenty o Saúdech: odhaluje zastírání účasti na událostech 11.září 2001

http://www.informationclearinghouse.info/article45115.htm Bill Van Auken, Information Clearinghouse, 15.7.2016

Páteční zveřejnění poslední části zprávy Kongresu o útocích 11.9.2001. která bylo 13 let utajována, poskytuje čerstvé důkazy o úmyslném zastírání role, kterou v případu sehrálo Saúdské království.

Osmadvacet stránek odhaluje důkazy o účasti saúdské vlády na událostech 11.září 2001

http://news.antiwar.com/2016/07/15/28-pages-reveal-evidence-of-saudi-govt-involvement-in-911/ Jason Ditz, AntiWar, 15.7.2016

Únosci udržovali styky s pravděpodobným pracovníkem saúdské výzvědné služby

Proč byli Saúdové „neprůstřelní“ dokonce i PO útocích 11.září 2001? http://www.blacklistednews.com/Why_were_Saudis_%E2%80%9Cbulletproof%E2%80%9D_even_AFTER_the_911_Attack%3F/52742/0/38/38/Y/M.html Daniel Hopsicker, Blacklisted News, 17.7.2016

První šokující odhalení na 28 dosud tajných stránkách zprávy Sdružené Vyšetřovací Komise útoku 11.září 2001 přišlo už v první polovině úplně první stránky a vyvolalo vůbec největší otázku.

Osmadvacet stránek vyvolává „hromadu nepříjemných otázek“ o vazbách USA a saúdského režimu

http://www.commondreams.org/news/2016/07/16/28-pages-raise-scores-troubling-questions-us-saudi-ties Nadia Prupis, Common Dreams, 16.7.2016 Právě uvolněné materiály velmi přesně ukazují na Saúdskou Arabii ale Bílý Dům říká, že jeho hodnocení faktů se nezměnilo.

Dlouho skrývaná saúdská stopa k 11.září

https://consortiumnews.com/2016/07/16/the-long-hidden-saudi-911-trail/ Kristen Breitweiser, Consortium News, 16.7.2016

Vláda USA a hlavní media dále zlehčují dlouho utajovanou kapitolu o oficiálním spojení Saúdů s Al-Káidou a s únosci a doufají, že si většina Američanů uvolněnou zprávu sama ani nepřečte.

Uvolnění 28 stránek je strategickým vítězstvím. A teď nové vyšetřování! http://www.larouchepub.com/pr/2016/160715_28_pages_released.html Executive Intelligence Review, 15.7.2016

Obamova administrativa čekala s uveřejněním mírně upravené 28-stránkové poslední kapitoly původní zprávy vyšetřovací komise k 11.září 2001 až do úplně poslední hodiny zasedání Kongresu po šestitýdenní přestávce.

Když stopy a indicie téměř vedly FBI k americkým oblíbencům Saúdům http://www.bloomberg.com/view/articles/2016-07-17/when-a-trail-of-clues-nearly-led-the-fbi-to-america-s-favorite-saudi Eli Lake, Bloomberg View, 17.6.2016

Pro každého, kdo pamatuje Washington 80. a 90.let, byl saúdský velvyslanec něčím jako zjevení. Zdálo se, že princ Bandar bin Sultan znal úplně každého.

Pět objevů v 28 stránkách zprávy vyšetřovací komise 11.září 2001 http://www.globalresearch.ca/five-revelations-from-the-911-joint-inquirys-28-pages/5536164 Kevin Ryan, Global Research, 16.7.2016 Dosud chybějící stránky nepřinášejí mnoho nových informací ale to, co je nové, posiluje směry, kterými by vyšetřování nyní mělo pokračovat dále.

Utajovaná část zprávy k 11.září byla zveřejněna (v upraveném tvaru) http://gizadeathstar.com/2016/07/classified-911-report-released-redacted-form/ Joseph P. Farrell, Giza Death Star, 17.7.2016 Zde je odkaz na dokument ve formátu .PDF a věřte mi, stojí za přečtení a promyšlení, zvláště dnes, kdy většina západních politiků a medií strká před skutečností hlavy do písku.

Všechno tedy  úplně  opačně  než  nám tvrdili  výše  uvedení  čeští  – ehm novináři  a  jejich sdělovadla.

Přirozeně – když  jsem  v pondělí večer  redigoval tenhle  poslední  výběr  od JF, cukala mi ruka  v pokušení to pořádně  rozmáznout už pod  JF. Ale  jsem sobec, rozhodl jsem se  z toho udělat  samostatný  článek.

Jako Nevtip. O  tom, jak  mainstream ulovil dokonalou  a tučnou kačenu. Jak díky  vlastní lenosti elementárně ověřit  u zdroje  jednoduchou   informaci  dělá  z lidí  houfně  úplné  pitomce. Prostě  jeden opisoval od  druhého. Ačkoli pravda,  jak ukazují   originální  americké  weby, včetně  Bloomberga nebo Information Clearing House,  byla  úplně  opačná!

Tohle  je  mimořádně  tristní   selhání a  šokující  svou  šíří!  Takováhle  trapná  kačena  se opravdu  nevidí, dokonce ani v  českém  maintreamu,  každý  den!  Gratuluji všem, kteří si ji rukou společnou  a nerozdílnou  dali  na pekáč!

Pro případ, že  by  jaksi stále  ještě  měli  o té své  velké  tučné  kačeně a dokonalému  nevtipu na dnešní  den  jakékoli pochybnosti, doporučuji  jim zásadní  analýzu  oněch  utajovaných  28 stránek, kterou provedl mimořádně konzervativní pravicový  americký  Gatestone Institut.

Mimo jiné  tam cituje  také  demokratického kongresmana Richarda Blumenthala. „Zpráva  popisuje vaz

bu mezi teroristy a Saúdskou Arábii. Saúdi financovali a snažili se hatit práci amerických vyšetřovatelů. Existuje nyní dostatek důkazů na to, abychom byli skutečně velmi znepokojeni,

Budu  kongresmana  Blumenthala parafrázovat:

Ta  kachna popisuje  nedostatek vazby  mezi  zpravodajským mainstreamem a realitou. Existuje   díky  ní  dostatek důkazů, abychom byli  nad  stavem české  žurnalistiky  a její  schopnosti přinášet ověřené informace skutečně  velmi znepokojeni….

Totální  nevtip!

Mimochodem, od  JF  mi  dorazil i expertní  mail ohledně  těch odtajněných stránek a  dám sem z něj to hlavní:

nemám pochyb o tom, že uvedený text říká úplně něco jiného, než to, že s událostmi 11.září neměla Saudská Arabie vůbec nic společného. I přes značný rozsah začerněných řádků (zjevně snaha nezatáhnout do tohoto případu ani aktivní operativce US tajných služeb ani oficiální činitele Saudské Arabie) z textu vyplývá, že existovala celá řada (konkrétních a v textu vyjmenovaných) osob, údajně operativců zpravodajských služeb Saudské Arabie, kteří byli nejen v častém a přímém kontaktu s pozdějšími atentátníky ale podporovali je i finančně. Z textu rovněž vyplývá jistá a podivná „nedostatečnost“ orgánů CIA a FBI před i po událostech 11.září a „nedostatek spolupráce“ oficiálních činitelů Saudské Arabie na vyšetřování událostí. Česky a krátce řečeno, celá věc smrdí na sto honů.

Tolik  expert Kosy  na anglo americké zdroje.  V  českém zpravodajském  mainstreamu  by  si ovšem ani  neškrtnul. Nejspíš   s odůvodněním, že  neumí  dost  dobře  anglicky.

 

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka, Politické vtipy se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.