Heknutí Martina Hekrdly


Martina  Hekrdlu  vedu  už  velmi  dlouho  ve  své  soukromé  skupině  excelentních komentátorů. Má  osobitý  pohled, skvěle  formuluje,  perlí  originálními  metaforami. Prostě  klasa.  Jenže…

Jenže  každý  má právo  na  takzvaný  den  blbec.  Aspoň  věřím, že   u něj šlo o  den  blbec,  když  Hekrdla  pověsil na svůj  Facebok  v pondělí v poledne  výkřik, kterým komentoval  názor  Jana  Petránka, že  před  migrační tsunami  by  Evropu  mělo  bránit  NATO s  kondenzovaným  konstatováním, že  jde o  blábol,  který  nestojí za koment.  Že  je to příběh -cituji:

o stárnutí lidské psychiky – pokud budeme žít dostatečně dlouho, mozek nakonec u každého z nás nebude mít dostatek kyslíku pro standardní činnost. 

A  za koment podle něj  nestála  ani reakce z  Britských listů  vzorného  hlásiče  xenofobů  Jana  Čulíka,  v  tomto případě  zastoupeného  zřejmě  kandidátem na  hlásiče  – Danielem Veselým  z  Čulíkovy redakce. V kterém  tenhle  cápek  označil Jana  Petránka  za  hovado. Protože přece  Jan Petránek  je  – opět  cituji:

stařec, jenž chce být do posledního dechu slyšen a oceňován, i když už většinou neví, co by smysluplného řekl. Instinktivně však – je to starý pardál – i ve svém gerontologickém třasu vycítil, která blbost vzbudí – řečeno s Cimrmanem – „světový ohlas, zvláště na Litoměřicku“. A tak ji prostě spáchal

Takže  vlastně  cápek  Veselý měl, podle  Hekrdly,  díky  své neuhasitelné nátuře, vlastně právo,  nazvat někoho, jako je  novinářský  bard  Petránek, hovadem.

Ale  za  pozornost  prý  stála, reakce Terezy  Spencerové,  která se  Jana Petránka  zastala.  Kterou  ve  svém  Heknutí  ocenil  následujícími  slovy – opět  citát:

Populární vědma spletitých středovýchodních silokřivek se dožaduje argumentů proti názoru, v němž jen blázen – anebo darebák – nevidí idiotismus na první pohled. 

Soucítím s  Martinem Hekrdlou.  To tedy musel  být  den  veleblbec,  když jeho výsledkem  je  takováhle   idiocie!!!

Takže  to  vezmu popořadě – někoho,  jako  je  neuhasitelná  nátura  cápek Veselý,  komentovat,  znamená  naplnit  přísloví – kdo se štourá v  pragma  faulon, tomu  smrdí  ruce.   Ztráta  času  a  sebepoškozování. I když je  to ta  neuhasitelná  nátura. Čulíkův  neohrožený  fámulus  zcela evidentně  kráčí  ve stopách  svého velkého  vzoru. Vzhledem k  tomu, že  to je  ročník  78, má za  sebou jistě celou řadu  statečných  činů   nebo alespoň článků,  kdy bránil  elementární  svobodu  proti  diktatuře. Určitě  je  psal už  jako pionýr  ve  4. třídě  ZŠ. Takže  si  do  srábka  jako je  Jan Petránek  sprostě  kopl  naprosto po právu. Hrdina  se nezapře!

Ohledně  Terezy  Spencerové  – není  tak  úplně  mojí  krevní  skupinou, ale  uznávám  její  dokonalou profesionalitu a rozhled. Kdo umí, prostě  umí. A rozhodně  má  pravdu ve  svém  Hekrdlovým  heknutím  zesměšnovaným  tvrzení, že

„Nemáš-li argumenty, začni nadávat. Pokud autoři z Blistů používají vůči Honzovi Petránkovi takové výrazy, vypovídá to mnohem víc o nich než o něm“

V  Hekrdlově  uheknutí  to  vzápětí  dostala  „naplno  ze  všech  laufů“,  co  měla  jeho  brokovnice – pardon, počítačová  klábosnice  – opět  budu  citovat:

Sdělila nám tím však místo toho něco důležitého o sobě. A sice to, že když někdo chce proti uprchlíkům nasadit mariňáky, tanky, stíhačky a rakety Severoatlantické aliance, mělo by se podle ní pečlivě vyargumentovat, proč je to úplná blbost.

Populární vědma spletitých středovýchodních silokřivek se dožaduje argumentů proti názoru, v němž jen blázen – anebo darebák – nevidí idiotismus na první pohled. 

Souhlasím s Hekrdlou,  jen blázen  nebo idiot  nevidí idiotismus  na první pohled.  Přihodit  se může  každému  a v tomhle  konkrétním případě  by  měl  použít  věc  zvanou  zrcadlo, protože   dokonce i jemu!

Pokud  vím, má NATO  chránit  členské země. Například  před  invazí. Dokonce i před  tou, kterou  samo  vyprovokovalo nebo  alespon  někteří  členové  této  organizace. A  migrační  tsunami  bezesporu  invazí  je!  Zejména  když  jeden  přijme  argumentaci  Britských listů,  že  jde vlastně  o Putinem  vyprovokovaný a  řízený  přímý  útok  na  země  Evropské unie,  které  chce  rozložit,  pomocí diferencí  názorů  každého  státu,  EU  na  přijímání  migrantů a zveličováním problémů  s  nimi.  Jestliže  tenhle  šílený  názor  vedle  Čulíka  i Veselého  Hekrdla  skutečně  zastává,  mělo by mu  to  jako  dostatečné  odůvodnění  názoru  Jana  Petránka  stačit. Ale  doufám, že  měl  skutečně  jen den  šílený  blbec, takže  ještě  v  podobné naprosté ptákovině  osobně  nejede.

Takže  na  to půjdu jinak  a  zkusím  Hekrdlovi předložit  jinou  argumentaci.  Která  by mu měla  konvenovat.  Donald  Trump  je  někdo,  vůči komu se  trvale  vymezuje.  Zejména  od  data  jeho zvolení.   Ostatně  nazval jej  šiřitelem metody moderního neofašismu.

 Kde má  aspoň trochu dobré slovo pro  Barracka  Obamu.

Jestlipak  Martin Hekrdla  zaregistroval  jeden z  úplně  posledních  kroků  odcházejícího amerického prezidenta,  kterým  zrušil  výsadu, kterou  dosud  požívali  ilegální  migranti  z  castrovské  Kuby – ti  dlouhé  desítky  let   požívali  zcela unikátního privilegia  – jestliže  se jim  povedlo, před  zadržením  na moři,  vstoupit  na  americkou  půdu, měli  automaticky právo  na udělení  azylu.Oni. Nikdo jiný z celého světa.

Důležité  není  to zrušení, ale  to, co už  dávno bylo  bylo a přirozeně že   zůstává  praxí – pokud  americká  pobřežní stráž,  námořnictvo, celníci  nebo  kdokoli jiný  zadrželi  uprchlíka  z  komunistické  Kuby, kde, jak všichni  dobře víme, vládne  tvrdá a  bezcitná  diktatura,  byli   diktatura  nediktatura  – vráceni  Castrovi, aby  si  s  politickými uprchlíky  dělal, podle  své  libosti, co  chtěl!

Podobně  postupuje  už  hodně  dlouho  i  Austrálie. Ta  dokonce koho z nelegálních  bootpeople  chytí, vyváží  nuceně  mimo  své teritorium. A  zejména  hodně  daleko, aby neměl možnost  to opakovat.  Řečeno  Hekrdlovým  heknutím –  obě  země  k  tomu  používají  mariňáky, tanky, stíhačky a rakety,  nikoli ovšem  Severoatlantické  aliance, nýbrž  své  vlastní  armády!  Australané řadu  let,  Američané řadu desetiletí.

Pobřežní  stráže, námořnictva jednotlivých zemí  Evropské  unie a  samozřejmě  i Frontex,  mající  střežit  vnější   hranice  EU naopak  fungují  jako   gratis  taxislužba. Pro  migranty, kteří se dohodnou  s  tureckými, libyjskými, tuniskými, egyptskými  a kdo ví jakými  pašeráky a  zaplatí jim.  Ti je  následně  posadí  do nějakého  člunu, nejlépe  nafukovacího,  vybaveného satelitním  telefonem  nebo    trošku  silnější  vysílačkou  nastavenou na  frekvenci pro tísnová  volání a nějak dostanou  do  mezinárodních  vod.  Pak už  si   tihle  plaváčci  zavolají ty gratis  námořní taxíky.A  ony bleskově  dorazí a  zařídí  dopravu  do Evropy.

Američané a  Australané  by  je  okamžitě  vyvezli tam, odkud  přišli. V  USA se  souhlasem  a podporou   nejméně  5-ti nebo  6-ti prezidentů a jinak těžce  rozhádaného Kongresu. Tohle  neofašista  Trump  nevymyslel.  A Obama  rozšířil  i  na  ty, kteří zatím  měli výjimku.  Jan Petránek  má  tedy pravdu!   Tereza  Spencerová  jak by smet.  Nebo  už  neplatí  americký  vzor? Jen  blázni, naprosto odmítám  v příčinné  souvislosti použít  slovo  – darebák, to nevidí.

Jak  už  jsem napsal  – Martin Hekrdla  patří  do mé  soukromé  galerie  excelentních  komentátorů.   Protože  se držím  přesvědčení,   že  měl  den megablbec.

Kdyby  ne, nezbylo by mi, než  konstatovat,  že  to, co připisuje  Janu  Petránkovi –

stárnutí lidské psychiky – pokud budeme žít dostatečně dlouho, mozek nakonec u každého z nás nebude mít dostatek kyslíku pro standardní činnost

 na  rozdíl od  85-ti letého  borce  Petránka,  jeho  postihlo  už  v jeho  60-ti a je

starcem, jenž chce být do posledního dechu slyšen a oceňován, i když už většinou neví, co by smysluplného řekl. Instinktivně však – je to starý pardál – i ve svém gerontologickém třasu vycítil, která blbost vzbudí – řečeno s Cimrmanem – „světový ohlas, zvláště na Litoměřicku“. A tak ji prostě spáchal.  

Stačí se podívat  na  diskusi  pod  předmětným  příspěvkem  na  Hekrdlově  Faceboku  u předmětného  článku.

 

 

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.