Trump si neohlídal šestou hodinu….Bude střelen?


Už  od  prapůvodních  začátků leteckých  soubojů v  době začátku  I.světové  války  si  bojoví letci  vyvinuli  jednoduchou  mnemotechnickou pomůcku jak si ulehčit  orientaci ve vzdušném prostoru.  Místo  aby někdo  komunikoval naprosto neurčitým způsobem – pozor vlevo zdola, se zavedlo rozdělení podle  číselníku  hodinek – pozor  máš  ho na  čtyřech  hodinách  zdola.Nebo na  devíti, či  na…

Pro úplnost  dodávám, že  dvanáctka  je pochopitelně  přímo  před  nosem  vlastního letadla a šestka  tudíž  za jeho  zádí.

O  šestce  se navíc už  dlouhá  staletí, ba  tisíciletí   říká, že  jde o  ďáblův  symbol. Zejména, sejdou  li  se tři šestky  vedle  sebe -symbol nesvaté  trojice  – ´ďábel , Antikrista  a falešný prorok.

Můžeme  si o významu šestky  nebo čísla 666 myslet  co chceme, věřit, nevěřit, naše osobní  věc. Ovšem  piloti  všech armád  světa  už přes  sto let  mají jasno  – jakmile  se jim ve  sluchátkách ozve  … máš  ho na šesté hodině…  vědí,  že  je  to nejspíš  to poslední, co  kdy  v životě  uslyšeli. Nepřítel za  ocasem znamená,  že  že Zubatá  právě mávla kosou A  proto první  a  základní příkaz  letecké  taktiky  je

-hlídej si  šestou  hodinu.

To úsloví je  velmi rozšířené, zejména  ve Spojených státech obecně. Tak mne o tom aspoň přesvědčuje  ve  své knize  Přece by  ti nevadily  cizí  názory  držitel Nobelovy  ceny  za  fyziku  Richard  Feynman /vřele  doporučuji, skvělé  čtení!!!/ když popisuje  svou  účast  ve  vládní  vyšetřovací  komisi zřízené  pro objasnění  tragedie  raketoplánu Challenger. On tehdy tu radu  dostal  od  dalšího člena  komise  – jednoho z generálů Pentagonu, který  byl rovněž v komisi a  ten Feymana  a varoval před lidmi z washingtonského establishmentu a jejich zavedenou praxi, když se jim  cokoli nelíbí nebo  dokonce vadí…A Richard  Feynmen  poznal  pravdivost  přísloví  – prostě  dobrá rada  nad zlato.

No zval jsem to pořádným obloukem,  než jsme se dostal  k hlavní postavě  dnešního sloupku  – Donaldu  Trumpovi. Vycházím z  toho, že  to přísloví – hlídej si  šestou hodinu, slyšel. A mockrát. Je  totiž, mimo jiné , absolventem prestižní  vojenské  kadetky.

Nicméně  v minulém  týdnu  inkasoval  , podle  mne vůbec  nejtěžší  úder  své  politické  kariery, který, ve  svých konečných  důsledcích může  být pro něj smrtelný. A  přišel ze  šesté hodiny. Kterou si prostě  neohlídal. A vypadá, že  ani nemohl.

Jak  už  nepochybně  víte, americká  justice semlela  dva  z jeho  blízkých spolupracovníků. Nejprve  bývalého šéfa  Trumpovy  prezidentské  kampaně Paula  Manaforta /březen až  srpen  2016/, když  jej porota  uznala  vinným v 8 z  18  bodů obžaloby  státního zástupce. S  tím, že  mu  hrozí  trest až  30-ti let vězení. Kvůli   nepřiznaným platbám od Janukovyčovy Strany regionů. Prokurátoři Manaforta obvinili z bankovních a daňových podvodů, konspirace proti USA a z toho, že pracoval ve Spojených státech jako neregistrovaný zahraniční agent. Celkem s ním proběhnou dva procesy.

Už tohle  o  sobě  byl  direkt  přímo  do Trumpovy  brady. Konečně na  něj zvláštní vyšetřovatel  Mueler  něco  našel, co  má  něco společného s Ruskem… Vždyt, jak  ví i malé  dítě, Janukovyč byl ruská  loutka…. Podle  stejné  logiky jsem  měl být souzen a  odsouzen  spolu s  Kájínkem pro vraždu v  Borských zatáčkách, protože jsem  shodou  okolností  párkrát  potkal jistého Vlasáka,  který,  jak se ukázalo, si Kájínka na  tu prácičku najmul….. Nicméně o logiku v  honbě na Trumpa  nejde  ani  co  by se při použití nejsilnějšího mikroskopu na světě  najít  dalo. Jde o to Trumpa  ulovit  za každou cenu a  jakýmikoli prostředky.

Ovšem ještě  horší  je  to s  tím, co americká  justice  dokázala  s  druhým,  který se dostal  do jejího  mlýna a    v minulém týdnu  byl semlet na  prášek   – Michaelem Cohenem!!!!

Vyšetřovatelé jej už přes  čtyři měsíce „rozdělávají“. A  to  mimořádně  důkladně.  Až mu dokázali nejprve bankovní a daňové  podvody. Jeho osobní. Viz  Cohenovo přiznání,  že sdělil finanční správě nepravdivé údaje a úmyslně zařídil nezákonný příspěvek. A  následně  ho dostali ještě   kvůli platbám dvěma ženám, s nimiž měl Trump mít poměr. Za mlčení měl zaplatit pornoherečce Stephanii Cliffordové, známé jako Stormy Daniels, a bývalé modelce Karen McDougalové.

Kdo je  Michael  Cohen a proč jeho případ  svým kalibrem může  Trumpa  úplně  vyřídit?

Cohen byl dlouholetým právníkem amerického prezidenta Donalda Trumpa. Zastupoval jej od roku 2006 do letošního května. Zároveň sloužil jako viceprezident Trump Organization či člen představenstva nadace Trumpova syna Erica. Cohen byl mezi lety 2017 a 2018 též zástupcem šéfa pokladny Republikánského národního výboru….

Takže  Trumpův opravdu naprosto  nejbližší – jeho osobní právník.  Který  zná  všechna  prezidentova  tajemství a  to včetně  nejtemnějších stránek.

Když vyšetřování  ohledně  platbám za  mlčení  u  obou  děvenek  začalo,  tvrdil,  že  to dělal ze svého rozhodnutí a  že  Trump  o ničem nevěděl…  Dnes obrátil. A prý mu to bylo na  jeho příkaz a  s Trumpovým plným vědomím.

Jak by  ne  –  když  mu  aktuálně  hrozí  trest 65 let  v base!!!! Ano prosím, čtete  správně  – jestli to  chytne  naplno, může  si posedět  až příštích  65 roků, tedy doživotně.Primárně  ovšem za  ty  vlastní  daňové a  bankovní podvody.

Asi si  říkáte  –  to je  v  té  bláznivé  Americe  takováhle  šílená  pálka  za to, že    se zapletete  s nějakou  šlápotou a  následně, když  vám hrozí  skandál, tak   jí, přes právníka zaplatíte  za mlčení?

Neznám  americké  právo, či spíše v tomto konkrétním případě  –  bezprávo. Mohu jen interpretovat, co  načtu odjinud. A  jak si to tak  dávám dohromady, vychází  mi,  že  to držhubné pro  ty,  tehdy  jistě  velmi ochotné, helmbrechtnice ani jeho vyplacení, samo o  sobě trestné  není. Ani nemůže  být.  Nejde o korupci. Problém  vzniká, když se na  tu transakci použijí  nesprávné peníze. Obžaloba  hodlá  dokázat,  že  peníze  pocházely  z  částek,  deklarovaných oficiálně  jako volební  fond.  Americké zákony  velmi přísně  regulují na  co  prostředky  z  volebních  fondů a jak  smějí být  vynaloženy a  na co už  nikoli. A  tvrdě  jakékoli  nedovolené použití, byt jen  jediného dolaru  -sankcionují!

Cohen byl zmáčknutý a zřejmě  ztratil víru, že  unikne.  Takže  naprosto otočil,  obvinil Trumpa, že  od  něj,  k tomu  placení za mlčení,   dostal přímý příkaz a  učinil  s vyšetřovateli  dohodu, že  bude  tzv.  spolupracujícím svědkem,  že pomůže  usvědčit  prezidenta a  dodá informace o jeho napojení  na Rusy  během prezidentské  kampaně. Výměnou  za  to, že  místo 65 let  dostane  nanejvýš  63 měsíců…..

Tohle  je  něco,  co  zvláštní  vyšetřovatel Mueler  musí  považovat  za  osobní  jackpot -získat  takovéhleho superpráskače!.  Jak už  stojí  výše  – Cohen  fungoval  jako Trumpův  osobní  právník  celých posledních  12 let. A  zná  všechna  prezidentova  tajemství. Včetně  těch,  která  měla  být pohřbena  navždy.

Trump  si prostě neohlídal  svou  šestou hodinu.  Palba  na  něj přišla  ze  strany, odkud  to nemohl čekat a proti které se  asi sotva bude moci bránit, pokud  má příslovečné  kostlivce  ve  skříni.

A dovolím si tvrdit,  že si svou  šestou  hodinu  ani v  případě Manaforta a  tím spíše Cohena , ani ohlídat nijak nemohl!!!!  Že to jednoduše  nejde! Nijak!

Speciální  vyšetřovatel  Robert  Mueler  byl ustanoven  do  funkce proto, aby prošetřil, přesněji v  mé  jednoduché  češtině – dokázal za  každou  cenu,  že  Trump  vyhrál prezidentské  volby  jen díky  spojení s  Ruskem.  Což  se mu doposud  ani v nejmenším nepovedlo. O propojení Trump  Rusko nezjistil  NIC. Jenž  o to technicky  už od  začátku  nešlo.  Šlo o to  dostat  prezidenta  a zejména  všechny možné jeho spolupracovníky  pod  maximální  tlak,  takový,  že  každá  nepravda  /ani to nemusí  být  vyslovená lež/ jakmile  je  takto  důkazně  klasifikována,  je okamžitě  těžkým  federální zločinem a  stejně  je  hodnoceno případné odmítnutí  výpovědi!“

Jestliže  je  takováto konstelace,  pak  už to chce  jen  jen trpělivě  hledat a  hledat a hledat.  Protože  vždycky nakonec  něco vyplave. Lidi  jsou lidi a nikoli  andělé!

Je to stejné jako u středověké inkvizice.  Ta  také, když si někoho vzala  do práce  nakonec  dokázala, že  jde o kacíře.  Jen  metody  jsou  jiné. Nenasazuje  se španělská bota, neláme  v kole  nebo nenatahuje  na  skřipec. Jen se  hledá  slabý  bod, na který lze napasovat  v podstatě doživotní  sazba a  pak se nabídne  dohoda  o přiznání viny a  spolupráci při usvědčení  těžšího zločince…..

Kdyby se Robert Mueler  držel svého původního zadání, bylo by  už  dávno odzvoněno.  S velkým NIC  jako výsledkem. Nicméně  on to bere  systematicky,  dusí jednoho  Trumpova  spolupracovníka za  druhým a  ačkoli  žádnou ruskou stopu zatím nenašel,  je  úspěšný -viz  následující grafika:

 

Ale  zpět k mému tvrzení, že Trump si  svou „šestou  hodinu“  neměl  jak ohlídat.  Nepochybuji o tom, že prověřoval  celkem důkladně  všechny  členy  svého volebního štábu, zejména  ty  v rozhodujících  funkcích. Ale  odhalit,  že  Manafort  nepřiznal  příjmy  z  roku  2008 od  Janukovyče?!  Jak to asi měl zjistit??? Jakou vinu  na  tom Manafortově  konání má????

A  ještě  těžší  to  bylo s  Cohenem?  Jak  měl vědět,  že ho  tenhle  člověk  prodá?  Že  poruší  základní pravidlo  advokátní praxe  – tedy  prolomí  mlčenlivost  o všem, co se týče  klienta?

Odbočím k  trivialitě – dejme  tomu, že  Cohen  dostane  svých  jidášských  30 stříbrných a  skutečně  pomůže  utavit  současného prezidenta.  A  tudíž že bude  sedět jen těch 5 let  a něco. Zajímalo by mne  jestli pomyslel na  to, co  si asi tak s  životem počne, až  se opět  dostane  z  basy…..Je moji veškerou  fantazii si představit, čím se asi tak bude  živit potom  a jak se hodlá začlenit  do společnosti!  Jako advokát, právník, jako  obyčejný  slušný občan?  Vyloučeno!  Navždy.  Práskače  si jako advokáta  už  nikdo nikdo nevezme. Cejch  zrádce  nejzrádcovatějšíhoi z něj nikdo nesmyje! Právem!  Ale evidentně  tohle  on dnes nijak neřeší, on jen nechce  těch 65let!  A  proto se stal Jidášem.A jakos  Jidášem s ním bude  občansky  zacházeno.

Donald  Trump  chtěl  vysušit  washingtonskou  bažinu.  Už  několikrát  jsem zde konstatoval, že  to vypadá, že místo toho ho bažina  pohltí. Z  dnešního pohledu  je  to daleko pravděpodobnější  než  to, že  se  zachrání. Zběhnutí Michaela  Cohena  je pro jeho pozici  katastrofou.

Listopadové  volby  do obou  komor  kongresu  dostaly  za  těchto okolností úplně  jiný  náboj. Bylo od  prvopočátku jasné,  že  v nich půjde o prezidenta. Pokud  by  republikáni  potvrdili  svou dosavadní dominanci  jak v  senátu, tak  ve  sněmovně  reprezentantů,  měl by  Trump  více méně  dokonce mandátu  vystaráno. Jestliže  ovšem  v  alespoň jedné z nich  převezmou  velení  demokraté, je  jasné, že  bude čelit  proceduře  impeachamentu. Šéf  Bílého  domu hraje  doslova  do písmene  o život. A  ví to.

Svět  mluví o jeho nevypočitatelnosti o  nesmyslném vyvolávání  obchodní  války a  roztáčení  celní  spirály .  Podle  mne  ví, že  musí  zaimponovat bezprostředně  americkému  voliči,  aby  volby  v listopadu  dopadly pro republikány  co nejlépe.Žádný  ekonomický diletantismus.  A skoro se mi  chce  říci  – zaplať  Nejvyšší, že  Trump se umanul zatím  „jen“ na  obchodní a  nikoli  horkou  válku! Jako to kdysi, v obdobné  situaci,  udělal  Clinton,  když na  něj  jeho tehdejší speciální vyšetřovatel Starr vytáhl Moniku Lewinskou, a  on byl usvědčen  ze  lži vůči  vyšetřovateli a  měl co do činění už dokonce se spuštěním procedury  impeachmentu!  Tehdy  zavrtěl psem a  zahájil  humanitární bombardování Srbska a  v horké  válce  zrušil  nedotknutelnost  poválečných  hranic, porušil  Chartu OSN  a zachování  a  nedotknutelnosti  územní celistvosti států a vytvořil drogově  dealerskou  Republiku Kosovo.Spustilo to  řetězovou  reakci, která  běží dodnes  a vygenerovala  totální rozvrat na Balkáně,  Blízkém východě, islámský terorismus a  migrační tsunami do Evropy. Kromě  jiného!

Tu vzpomínku na  Billa Clintona a  Lewinskou zde náhodou.  Zvláštní vyšetřovatel Starr tehdy  nebyl ustanoven, aby  šetřil  intimní  život  prezidenta  Clintona, nýbrž  aby  osvětlil  úlohu, kterou hrál  on a jeho žena  Hillary  v kauze  Whitewater. Protože  to je už zatraceně  dlouho, dovolím si ji v kostce připomenout.

Šlo o to, že   porota v arkansaském Little Rocku shledala někdejší obchodní  partnery prezidenta Clintona a jeho manželky  –  Suzan a Jima McDougalovy a  Clintonova  nástupce  v  úřadu arkansaského guvernéra Jima Tuckera – vinnými zpronevěrou a spiknutím s cílem podvodně získat téměř tři milióny dolarů ze státního rozpočtu prostřednictvím nezákonně získaných federálně jištěných půjček. Sám Bill Clinton, který v této deset let staré kauze přezdívané podle zkrachovalé realitní firmy Whitewater vystupoval prostřednictvím videozáznamu jako svědek obhajoby, obžalován nebyl.

Vyšetřovatel Starr  měl tehdy  zjistit,  jestli  Clinton a Clintonová  byli opravdu jen svědci  nebo zda  se na  tom  šmé  aktivně podíleli.  Jak tvrdil například  další z obviněných  bývalý bankéře a nakonec  usvědčený křivopřísežník David Hal, který jako korunní svědek obžaloby tvrdil, že Clinton ho jako arkansaský guvernér v roce 1986 osobně přemlouval, aby poskytl Susan McDougalové ilegální půjčku….

Vše  překryla  srbská  kampaň, Kosovo a  Clinton, který  se  válkou proti Srbům  představil národu jako silný  vůdce,  následně obhájil prezidentský  úřad. Impeachment  uvadl na  úbytě.

I zde  byly  šetřeny  prezidentské manipulace a  nakonec  vyplavala  Lewinská, která málem zlomila  Clintonovi  vaz. A  stejný postup  byl nyní zvolen proti Trumpovi.

Nejen to.  Tehdy  si to speciální vyšetřování  vynutili  republikáni.  Nikdy nesmíření s  tím, že  se prezidentem  stal  demokrat obecně  a  Clinton osobně. Proto  sáhli  po smrtícím kalibru  speciálního vyšetřovatele… A historie  jim  to dnes  vrátila, v  klasické  formě – kdo s  čím zachází,  tím také schází!

S  tímhle problém nemám. Zkrátka  a dobře  – politika  je nanejvýš  špinavá a hnusná  záležitost. Nicméně  fascinuje  mne  totální  hloupost  a bigotní  nepřátelství  nemalé  části  republikánské  strany  vůči  Donaldu  Trumpovi!!! Demokraté neměli sebemenší  možnost prohlasovat  pověření  Roberta  Muelera a zřízení jeho  vyšetřování. Ne  bez  republikánských  hlasů! A  všichni ti  Mc  Cainové, Grahamové, Rubiové a další jim to umožnili. Jen  aby  se  Donalda  Trumpa  za každou cenu zbavili!!! Zkrátka  washingtonská  bažina  pur.I tohle  byla  „šestá  hodina“  současného prezidenta, kterou nemohl uhlídat. Zrádce a smrtelné nepřátele  za  vlastními  zády.

Ještě  pikantní  drobnost  – Cohenovým obhájcem je  jistý  Lanny Davis. Prominentní  advokát. Všemi  mastmi mazaný.  A  příšerně  drahý.  Nic neobvyklého. Ale položím jednoduchou  otázku – víte  kdo  hájil Clintonovi v kauze  Whitewater?  Můžete  hádat a určitě  se trefíte  na první pokus!  A  aby  toho nebylo málo, tak  tenhle  Cohenův  obhájce a konto Trump v rozhovoru  pro  český  server  Info.cz konstatoval  už v dubnu  t.r ,vedle jiného toto:

„Pokud prezident bude pokračovat ve zneužívání pravomocí, věřím, že bude předmětem vyšetřování, impeachmentu a možná i odvolán z funkce,“

Lanny  Davis v kauze  Cohen  spojuje  příjemné s  příjemným. Naseká  spoustu prachů a  navíc  je  velká  šance, že  dostane  z úřadu  Belzebuba  nejbelzebubovatějšího  -Trumpa! To už  není  obhajoba  mandanta, to je  křížové tažení! Pro mne zneužití justice par  excellence!

Nechápu,  že  si Cohen  mohl  zvolit  jako obhájce někoho takového! Zběhl  už jeho volbou!  Respektive  – naprosto  chápu,  jestliže  chtěl zachránit sebe  výměnou za občanskou  válku ve  Spojených státech. Cože, to neumím  napsat  výměnou  za  potopení  svého klienta, dnes  amerického prezidenta?

Umím! Nic  snazšího.  Jenže  dovolím si  prorokovat, že násilné odstranění Donalda  Trumpa  z úřadu,  ke  kterému to všechno  směřuje by  velmi snadno mohlo přerůst  v občanskou  válku!  Ti, kteří jej volili,  mají  dlouhodobě oficiálního Washingtonu  plné  zuby! Nesmiřitelně  plné zuby a navždy. Trump  byl JEJICH  kandidát,  rozuměli jeho řeči a  vzali  za  vlastní jím deklarované cíle. Jeho případné odstranění  budou  chápat  jako podlý  a zločinný  úklad kterým byli  opět podvedeni. A podle  toho  budou myslet a jednat. Nemluvě o tom  že  navíc  ještě  vidí,  že  ve  volbách poražená strana  naprosto  nectí  zákony a  ani se nenamáhá to zakrývat. Viz ostentativní  ignorování  Trumpových  výnosů k potlačení migrace v  demokraty  ovládaných  státech a velkých městech – například! Proč  by oni měli  akceptovat  zákony  a  zákonné procesy, které se nebudou líbit  jim,  když  si tak počíná nikoli  druhá, ale  dnes  už  nepřátelská  strana, dnes při každé příležitosti???? Proč  by  měli  jen tak přijmout  případné  svržení „jejich“ prezidenta?Jak asi  takové  nastavení  společnosti, při stálé  eskalaci  vzájemné nevraživosti a úmyslné  ignorance  skončí???

Nedá mi to, abych  na  podporu  tohoto  svého  velmi  a velmi deprimujícího odhadu nepoužil další z výroků  Lannyho Davise  pro  sever  Info.cz

V jakém stavu se v současnosti Spojené státy nachází? Donald Trump měl heslo, že je učiní znovu skvělé. Myslíte, že jsou nyní lepší než například v 90. letech?

Myslím, že jsou daleko horší. Amerika je politicky více rozdělená a polarizovaná. Řekl bych, že od dob občanské války, kdy se prolévala krev mezi bratry, rodinami, Severem a Jihem, nebyla situace tak špatná.

To  temné vidění  americké  budoucnosti v případě  násilného odstranění současného prezidenta  nemám sám. Rudi Gulianni, bývalý  starosta  New Yorku a dnes  místo Cohena  prezidentský právník, pro  Fox  News měl  konstatovat, že … pokud dojde k odstranění Trumpa v rámci impeachmentů – dojde ve Spojených státech k povstání.

Je  nanejvýš  tragické,  že  pan  Davis a  spol. dělá vše  možné i nemožné aby v  USA  znovu tekla  krev  ve  velkém! Zejména, když si tu možnost  uvědomuje  sám.

A  bude  ještě  daleko  hůř. Mueler  ucítil  krev.  A jde zarytě a nekompromisně  po stopě.  Nově  si vzal za  terč, kvůli  Cohenovi ještě jistého Allena Weisselberga, který je  finančním šéfem skupiny The Trump Organization, která sdružuje asi pět stovek firem Donalda Trumpa!!!  Tomu rovnou, pokud  bude vypovídat /má právo odmítnout/,  byla  nabídnuta  imunita v rámci federálního vyšetřování bývalého prezidentova osobního právníka Michaela Cohena!!!!!

Podle WSJ je Weisselberg, který začal pro Trumpa pracovat už na počátku 70. let, jedním ze dvou vysoce postavených zaměstnanců The Trump Organization, kterým Cohen adresoval žádost o proplacení peněz poskytnutých oběma ženám. Platby byly zaúčtovány jako výdaje na právní služby.

To by podle federální prokuratury mohl být podvod, neboť Cohen neměl s Trumpovou společností uzavřenou žádnou smlouvu o zálohách……

Takže  on to mohl být  podvod?  Protože  Cohen  neměl smlouvu  o zálohách?  To mi přijde úplně  stejné, jako  kdyby  byl  obžalován pro pokus  podvodu, protože  zapomněl napsat  tečku na  i nebo na konci  věty!

Nicméně ten  Weisselberg dělá Trumpovy  finance už  skoro  50 let!!! Ve  svěráku je  tak  prezidentův  osobní právník a  nyní  i  jeho  finančník.  Tohle nemůže  skončit  jinak, než  Trumpovou pohromou.  Řekl bych,  jestli se nestane nějaký  zázrak. Nebo  nějakou  válkou.. Předpokládám,že  jste zaregistrovali,  že  Trump zarazil  cestu svého ministra  zahraničí  do  severní Koree……

A  jak se  ta  spirála  zatýkání a slibování  amnestie  za  jakoukoli výpověd proti Trumpovi stále  rychleji  roztáčí, dokresluje  poslední informace, jež  mi v  souvislosti s  tímhle  tématem přišla  pod  ruku – WSJ přinesl krátce poté, co informoval, že beztrestnost výměnou za výpověď slíbili vyšetřovatelé také vydavateli bulváru National Enquirer Davidu Peckerovi. Peckerovy noviny vyplatily jedné z žen značnou částku za příběh o jejích pletkách s Trumpem, který ale nikdy neotiskly…..

Donald  si neohlídal šestou hodinu. Za  ocasem má  smrtelného  a  smrtelně  odhodlaného  nepřítele, respektive  – celý  roj  nepřátel, kteří  jsou  rozhodnuti ho smést  z  politického nebe.

 

 

 

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.