Nikdy neopustíme své mrtvé!


Speciální jednotky  celého  světa  mají  svůj neporušitelný  zákon – Nikdy neopustíme své  mrtvé! Vždycky  vyvinou všechno myslitelné  i  nemyslitelné úsilí, aby své  mrtvé z mise  dostaly domů. Když  už se  to neštěstí přihodilo. Tohle je axiom, s kterým stojí a  padá integrita  těhle  vojenských útvarů.

V  izraelské armádě  to není  záležitost jen Shaldag, Shayetet 13, 669,Yamam a Sayeret Matkal nebo podobných speciálů, nýbrž pravidlo, platné pro celou izraelskou ozbrojenou moc! Kdykoliv  se  nepřítel zmocní  těla některého z  židovských  vojáků, stát Izrael podnikne  cokoli, aby  jeho ostatky  získal zpět. Tak rychle a účinně ,jak  to jen  lze. Celým vějířem možných prostředků – počínajíc  nasazením komand a konče  výměnou  mrtvoly  za  za  vězněné živé teroristy.

Donald Trump jednal úplně  stejně. Pro jednání s Kimem si vymínil jednoduchou  nutnou podmínku  – návrat pozůstatků  amerických  vojáků,  které  jsou dosud  na území  Severní Koree   do   Států. Okamžitě!

Takhle to  je  v civilizaci, tam, kde  drží  zásadu,  že  jejich státní příslušník není  toner do kopírky, u kterého platí zásada  – využij/použij a  zahoď!

V současné  České republice je  to úplně  jinak!

Zeman  byl pro mne  do včerejška  mstivý až zákeřný narcisistní  stařec  z Hradu. Jenže  opět  dokázal překonat  sám sebe. Tentokrát v  Číně. Zanechal tam  mrtvého!

Zopakuji základní fakta:

Zemana do Číny  doprovázel v  roli osobního lékaře.Jednalo se o respektovaného lékaře Petra Halatu, který s prezidentem letěl jako medicínský doprovod. Vysoce renomovaného specialistu- primáře interního oddělení vojenského Ústavu leteckého zdravotnictví.

„Pan doktor dlouhodobě patřil do skupiny lékařů, kteří zabezpečují po zdravotní stránce zahraniční cesty vrcholných představitelů. Měl s tím široké zkušenosti, nebyl v této oblasti žádným nováčkem,“ konstatoval jeho ředitel Chmátal.

Dr. Halata ráno v  den odletu odevzdal, tak jako ostatní  svůj pas, k formálnímu hromadnému odbavení. Následně  už  ale  nepřišel k času odjezdu vládní kolony na letiště. Nikdo jej  nesháněl, nikdo ho nepostrádal, přestože  si několika  členům delegace  stěžoval na náhlé zdravotní obtíže… Na to že  chybí se přišlo až v letadle  těsně před odletem, když se přepočítávala  delegace  na úplnost. Vyšlo najevo,  že  jeden  člověk, omlouvám se – toner, chybí. Byl sháněn  telefonem. marně. Následně  došlo ke kontaktu hotelu, kde delegace  bydlela.  Jeho personál posléze otevřel pokoj a  našel Dr. Halatu mrtvého.  Sdělil tuto informaci  na letiště. V našem vládním letadle ji vzali na  vědomí a odletěli. Punktum.

Aby bylo vše úplně  a bezezbytku  jasné, budu citovat přímo Mluvčáčka:

Po přepočítání cestujících v letadle jsme začali pátrat, kde lekař je. Na naši žádost bylo zahájeno hledání v hotelu. Bohužel, lékař byl nalezen mrtev. O součinnost jsme ihned požádali diplomaty ČR v Šanghaji.

Tak diplomati byli požádáni o součinnost? Úžasné!!  Nemám slov! V civilizovaných s tátech a to dokonce zejména  v těch,  v nichž se vidí mstivý stařec – tedy  Izraeli, platí ona  železná zásada – Nikdy  neopouštíme své mrtvé!  Jen konstatuji, že  incident se  stal v úterý a  dnes, v  sobotu ještě pořád  zemřelý není v  doma!  To i z  Afghanistanu to šlo rychleji. A to tam nebyl prezident!

Nepochybně  leckdo ze  zemanistů, jestliže to dočetli až sem má pěnu  u  úst. Co si to vlk dovoluje  k jejich svatému!  Vždyť přece  byli požádáni diplomaté v  Šanghaji?! A  na  tamním mezinárodním letišti je  velký provoz a  letadlo  mělo povolení k odletu, které musí  být  využito, jinak další možnost bude až  za  kdo ví kdy. A prezident a jeho letadlo není pohřebák,  a  vůbec,co do toho pletu nějaké  vojenské zásady  speciálních jednotek?! Šlo o  diplomatickou misi.  A  prezident  má spoustu povinností..A já mám obsesi a  jen hledám nějakou příležitost, jak si do něj kopnout.. Snad jsem to napsal správně a  většinu toho, co zemanisté jsou schopni vychrlit na  toho, kdo se dotkne  jejich modly.

Takže se na to všechno podíváme:

Zkouším si představit, jestli by to letadlo odletělo, kdyby  si zubatá  vybrala  místo toho nešťastného  doktora mstivého starce z Hradu…. Taky  by  využilo povolení  a nabralo kurs  Česko a  Zemana  nechalo diplomatům v Šanghaji nebo by  zůstalo  na  runwayi a čekalo a  čekalo a  čekalo, až  by  jeho ostatky dorazily  v nějakém transportním obalu a  odletělo až teprve  potom?

Že prezident je  něco jiného než nějakej doktůrek? Ano, tohle  jádro pudla. Tedy  jedno z mnoha. Pro  vás  jen nějakej doktůrek versus  prezident, pro mne  člověk jako člověk. Navíc  ten  mrtvý evidentně, na  rozdíl od  toho živého, hodně uměl a  byl lidem mimořádně užitečný. Ale především člověk jako člověk!

Jak byste se tvářili, kdyby  ten zemřelý  byl vaším manželem, synem, vnukem, otcem? Že  bohužel prezident ho tam v  té Číně nechal a zmizel? Jistě  by  jste  byli štěstím celí bez sebe a hrdí na Zemana! Že mu  ten  váš  nestál ani za  to, aby  jej přivezl s sebou zpět  do republiky!

Navíc – nikoli nadarmo, jsem v úvodu psal o vojenském  pravidlu- Nikdy neopustíme  své mrtvé. Z jednoduchého důvodu – prezident  je  vrchní  velitel ozbrojených sil. Rád  se tím sám chlubí. Ačkoli na  vojně  nikdy nebyl a  zakládal si na tom, že  byl držitelem tzv. modré knížky. Letadlo patří do vládní letky, které je  součástí armády. Jeho posádku tvořili výhradně  vojáci. Mrtvý  byl také součástí  armády.  Netuším, zda  přímo sloužil nebo byl jejím civilním zaměstnancem. Což nehraje  roli,  byl kolečkem v jejím celkovém soustrojí. Takže ta  zásada  neopouštět své mrtvé se jeví nikoli přiměřenou nýbrž  nutnou  a plně případnou! Šlo tedy, striktně  viděno, o vojenskou  záležitost!

Vrchní  velitel nechal svého mrtvého podřízeného tam, kde zemřel!  A tenhle  člověk vyčítal  Dubčekovi  zbabělost! A  tenhle člověk mele o tom, že  v Afghanistanu  naši vojáci bojují za  Prahu!  To je tedy  vrchní velitel k pohledání!  Kluci v uniformách z něj  musí být  úplně  hin!

Při tom se,  při  každé příležitosti  chlubí , v jak dobrém souladu koexistuje s  čínským prezidentem!  Až  mu  hraje na klimpr Sentimental Journey!  Aby  se  ukázal!  Vedle  tomu  organizuje  tvorbu a podpisy  neuvěřitelně  devótních a podlezavých dopisů  do Pekingu. Takových, že  jejich  servilnost  od  války překonal už jen  legendární  Zvací dopis  Brežněvovi….  Jakou námahu by musel vyvinout  a  jak dlouho by  trvalo,  než  by  u  čínského šéfa  vymohl okamžitou  akci a součinnost, tak, aby jeho letadlo mohlo Čínu opustit i s tím  mrtvým doktorem na palubě. Protože  Nikdy neopouštíme  své mrtvé!

Jenže  Dr. Halata  se  změnil ze  špičkového specialisty, co  byl připraven udělat  cokoli , aby  v případě  Zemanova kolapsu jej  zachránil, v  toner, kterému  došly  saze. Takže  už nebyl  užitečný…  Do koše  s ním! A koš  necháme  diplomatům v Šanghaji…. Zkrátka Zemanovi  už nestál  ani za poslední cestu domů!

Zeman pospíchal, měl státnické úkoly. Například to, aby  u servila  na Barrandově stihl svůj pravidelný  čtvrteční  výplach z trubek.

Takhle jsem si prvního občana  republiky opravdu představoval…. Fuj!

A došla mi tahle perfektní  karikatura:

 

 

 

 

 

 

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.