Už zase lůza a pomník v Lidicích -DOPLNĚNO! A doplněno znovu!


Včera  bylo na  Národní  zase rušno. A to hned po půlnoci z pátku na  sobotu. To na  tam dorazili  dva „opravdoví“  bojovníci za  tenhle  národ,  aby se, prý poklonili  památce obětí dne  17.listopadu…

když  jsem tu informaci  ráno nabral, okamžitě mi vyskočila před  očima  říkanka

poctiví  zloději, v noci ve  tmě  chodějí….

ne proto, že  bych dětinštěl,  ale  že nikdy ta  říkanka  nebyla  tak  příhodná, jako včera po ránu.  Zejména  tehdy, když jeden  z těch  dvou čerstvě oznámil národu:

„Nikdy neodstoupím. Nikdy! Ať si to všichni zapamatují,“

Oni si to zapamatovali! A podle toho jednali. V souladu s tou  dětskou  říkánkou. Asi ji také  jako děti  slyšeli  a nyní si to, přesně  jako já, spojili dohromady. A  ten druhý  noční  host  je  taky  prima!  taky nanejvýš  statečný  človíček.  Což  osvědčuje  při  každé příležitosti, kdy může, bez  jakéhokoli rizika – žvanit!

Ani jeden z nich  neriskl přijít osobně ve  dne. Věděli proč. Stejně jako ten  třetí, který nad  nimi  bdí z  Hradčan.

Než  napíši, co bylo výsledkem, ačkoli to víte,  musím se vrátit  k tomu prvnímu  – ten vysvětlil,  že  prostě  musel  v noční tmě, jako ti poctiví,  z té dětské veršovánky- no on přece jede  do Švýcarska  za nemocným  synem!  Jinak by  SAMOZREJMĚ  přišel jako  každý  jiný někdy  v civilizované  ráno…

Věřím jen tomu, že  jede  do Švýcar  za  synem!  Zajímalo by mne, kdy za ním byl  osobně naposled. Ale  chápu,  že  dřív  k tomu neměl  žádný  důvod.  A nyní  ho má.  A  klidně  se  vsadím, že  se  velmi rychle  objeví prohlášení Babiše ml., že  byl  podveden, zneužit,mail ze  čtvrtka, že není od  něj,ale  že  si  Slonková  z Kubíkem vyrobili, že  bylo  už dávno jeho touhou  si  zajet na  Krym  a  vůbec – že  jeho fotr  není  fotr, který  ho chtěl zavřít  do blázince nebo  internovat na  Krymu, kam on se leta  chtěl   dostat až  mu to  nikoli fotr,  ale  nejmilejší a nejhodnější  taťulda   – splnil!  Přímo to vidím před  sebou a  už se těším, až  to Plesl bombasticky  rozvine  v Mladé frontě  Dnes a Léko v Lidovkách….

Takže  můžeme  přejít  k tomu, co se událo na  Národní a  co dávno víte.  Zkrátka  kohosi napadlo, vzít  kytky, co tam donesl  Babiš s  Okamurou a  hodit  je do popelnice. A  totéž následně  udělal  s květinovými dary, které  poslal Hrad – ano stařec  z Hradu  může  klidně  do Číny nebo jakékoli jiné  tramtárie, kam s ním jezdí  eskorta  nejbohatších tuzemských oligarchů, ale  rozhodně  by pro něj  bylo  fyzicky  příliš  zatěžující  se objevit  na Národní. Ne, určitě  to není proto, že  by osobně  musel  čelit  protestům, protože  on není, na  rozdíl od  takového Dubčeka, žádný  srab, aby  se v podobné situaci podělal.  Takže  kytka a ta  šup, štando pede – popelnice!   Nebyla  sama, stejně  skončila ještě  jedna – od  předsedy  soc  dem  Hamáčka!  Ten jediný přišel v normálním  čase. A osobně  si vyslechl, proč  jeho pietní  dar v  té popelnici  skončil  – skandující  dav jej nazval kolaborantem!

Hrad  se okamžitě ozval a nazval  ty  z Národní  lůzou!  Nejsem z Prahy, na místě   nebyl, ale  tou lůzou  se  cítím bytostně  osloven! Vztahuji to osobně. Není to po Listopadu poprvé, co jsem lůza.

Odbočím – kolega  Xaver otiskl na Kose článek, kde popisuje  stejnou  událost  jako nyní  já.   A  píše  s opačnou optikou. Přesto  jsme  kdysi  byli  nazváni lůzou  oba současně  – když  jsme  se před léty  potkali na  Václaváku na  odborářské  demonstraci proti  NečasKalouskově  famiglii. Tou lůzou  nás  nazvali tehdejší mocní. Dnes  už  jsem za lůzu  jenom já.  Opět  z názoru  SOUČASNÝCH mocných!  Moc  se chová  vždycky  stejně!

Proč  jsem  lůza? Protože  chápu  ty, kteří  kytky  od  těch  čtyř, nikoli mušketýrů,  hodili  do té popelnice.

Hamáček  po právu  slyšel, že je  kolaborant!  A nic na  tom nemění, že  Zimola  by byl kolaborant  větší.  Okamura?   Člověk, který demokracii a její  systém zneužívá a pojal  jí  jako  byznys  a soukromý  penězovod  a  vytvořil  stranu  ryze  vůdcovského typu, kde už mu  schází  k dokonalosti jen  nějaký Ochranný oddíl , třeba  Bambusových košil…Vlastně spíše holí. Ale  nepochybuji, že  když  to půjde takhle  dál  v téhle  zemi, tak se dočkáme  asi i toho.  A  tím se dostáváme  k Babišovi. Kdybych  byl  naivní, tak  bych  nyní pokračoval větou  – fakt  si myslíte,  že  člověk,  který  byl  ještě  16. listopadu natolik kovaným  členem  KSČ  a  věrným  toho režimu,  že ten ho poslal  jako svého  pověřeného vyslance  do zahraničí,  aby  tam pro něj v jeho jménu  dělal byznys a  byl v té době, jak ukazují prameny  tím kdo, řekněme  nahlašoval, svoje  kolegy z práce nebo  své přátele  StB jako nepřátele  režimu  proto kterému s e dnes  vymezuje  kladením kytic  na Národní????

Nejsem naivní, proto se nezeptám. Protože  vím, že  nejméně  29%  národa  si myslí,  že  to není nic  proti ničemu a  že právě  tenhle  člověk ztělesňuje  všechno, co iniciovalo  a inspirovalo  ty, co  seřezala  komanda ministerstva  vnitra  na  stejném místě  před  29 roky!!! Já patřím k těm procentům, co si myslí,  že je  to vrchol sprostoty, když někdo takový ve  výroční den  na tu Národní  vůbec  vkročí. I kdyby  tamtudy  šel jenom na metro!

No a dostáváme se k Zemanovi. Tomu  se podařilo tuhle  republiku doslova rozeštvat. Naprosto úmyslně, protože  mu to dělá  dobře. Zeman  nikdy nesplnil  žádný  ze  slibů , který  dal svým  voličům. Počínajíc  tzv. čistýma  rukama. Ty  dnes  dovedl  k naprosté dokonalosti. Máme  premiera, který  je vyšetřován kvůli tunelu a  prezident  nám sdělil, že  i kdyby  v parlamentu  byl sesazen, tak jeho nějaký  názor  parlamentu  vůbec nezajímá, nýbrž, že  ho bude  jmenovat  stále  a stále nebo že  ho klidně neomezeně  dlouho nechá vládnout v  demisi. Protože  on takhle může  vykrást ústavu! Tohle  jsou ty  čisté  ruce  a la  Miloš Zeman. Totéž  udělal  v  roce 1998 podpisem opoziční smlouvy. Jenže  dnes  je  to viditelnější a  triviálnější.

Chápu, že proto všechno se ani jedna  z kytic  těhle  čtyř  vejlupků nikdy  neměla  včera  na Národní objevit!  Kdyby  naopak byly položeny   u Hlávkovy  koleje, kde  bydlel  Jan Opletal  nebo na hrobě, či u pamětní desky  Václava  Sedláčka, neřekl bych  ani popel proti  tomu a  jakékoli odstranění  by mi silně  vadilo.  Protinacistický odpor  neměl politické znaménko.  Byl  prostě  věcí každého, bez politického znaménka.Komunisty, stejně jako militantního katolíka nebo třeba  svobodného zednáře!  Jenže  ne – ti čtyři potřebovali provokovat a  to záměrně –  na Národní. Nějaký Opletal a  Sedláček? Čo je  to  taký  hentý Sedláček?  To je  dajaký odběratěl?  A  platí pravidelně?

Chápu  naprosto přesně  důvody, proč  ty  kytky  od  těhle šly  do popelnice. Nicméně  – je  to špatně. Zoufale  špatně!  Stát se to nemělo. Protože  Babiše  je třeba  dostat z  politiky a Okamuru umenšit, jak je to jen možné.  A Zemana  také.

Ti, co  provedli  to, co mám   mám zároveň  za  správné a přece těžce špatné,  získali  okamžité uznání okolí a  nadšený potlesk.  A  co jako dál?  Vážně si myslí, že  to Babišovi se Zemanem  natřeli?  Kolik  členů  jeho fanklubu  asi  tak dokázali včera  získat na svou  stranu?    Ani jednoho!  Tihle  nejsou  k přesvědčení – tihle  bigotně  věří svým svatým z  toho absurdního orloje  a  cítí se jen a jen  nyní  v  té zaslepenosti posíleni. A  budou  jim  bezmezně, či spíše  bezmyšlenkovitě  věřit  do té doby, dokud  se některý  z nich na  TV  Barrandov  nedopustí v  přímém přenosu osobně  vraždy.

Mstivého starce z Hradu  i Babiše  prostě musíme  přežít. Buď  fyzicky nebo volebním výsledkem.  VOLEBNÍM  VÝSLEDKEM!  A  volbám   už hodně  dlouho dominuje  nerozhodnutý  volič!  Který se rozhoduje na poslední chvíli a  zejména podle  emocí!!!! Kolik  z těhle  se  těmi květinami v popelnici podařilo  asi tak  získat?  Zejména  když  Babišův  mediální  koncern, servilův Barrandov, Parlamentní listy  a spřízněné informační kanály /trefné slovo jako nikdy/  začnou  se svými tirádami????

Potlesk těch, co byli na  Národní nebo následně  na  Staromáku je  v podstatě k ničemu!  To je  stejná  ráce jako Koblihové či Zemanisté. Jen s opačným znaménkem. Ty  netřeba přesvědčovat  a získávat. nepřinesou ani jediný  hlas navíc!   Tak aby  Zeman  nezískal nad  Drahošem  o nepatrných 90 000 hlasů více, tak, aby  Babiš  s Okamurou a Kluzkým Vojtou nemohl dát dohromady  ve  sněmovně  115 hlasů, ale třeba jen 95. Tohle a jen tohle musí  být  cílem. A  to kytky v popelnici spolehlivě  torpédují.

Nejen ony.  Pokud   bude na  Národní  a  na proti babišovských a protizemanovských  akcích  vítán a tak jejich tváří stavá  Kalousek nebo  Hermann, či Miroslava Němcová  a  Marek Benda, pak sorry jako…

Ačkoli nesrovnávám Miroslavu  Němcovou  nebo  Bendu s Kalouskem ani trochu,  jde   pro  tenhle  rozhodující  voličský  elektorát o  naprosto nepřijatelné  figury,  které pro něj spolehlivě zdevalvují a ušpiní  všechno čeho se  dotknou  nebo zúčastní!!! Podobný efekt mají prohlášení  ideologicky  zabedněných  tupounů typu Janda nebo Kolář!  Tihle  dohromady  zapříčinili,  že  na Hradě místo  mstivého starce nesedí profesor  Drahoš!    Dnes  titíž a  ti házeči  kytic  do popelnic  zavinili,  že  se Babiš o mnoho lehčeji  vyvlékne  z toho průšvihu, do nějž  ho zase dostali Slonková s  Kubíkem.   Nelze  vypískat Babiše  nebo Zemana a  vítat potleskem Kalouska  či Hermanna!  Podobně jako  nelze  spílat  Kalouskovi s  Hermannem a  tleskat Zemanovi s  Babišem. Jestliže  člověk  má funkční mozek a  ne  ideologicky  do čista  vymytou  nefunkční hmotu.

Až si tohle  ti z Národní  uvědomí, pak  teprve  bude vytvořen základní předpoklad  ke  zbavení se Bureše a jeho patrona  z Hradu.  A Tomiobambus  s Kluzkým Vojtou přestanou  být  hrozbou.

Dojde jim  to někdy? Dojde jim, že nebýt  „demokratů  typu Topolánek , Benda, Kalousek a jejich  skandální „volby“ prezidenta v  roce 2008, byli bychom bývali  jednou pro vždy  ušetřeni někoho jako Zeman na  Hradě?  Dojde jim, že  nebýt  excesů a  rabování Topolánků, Nečasů, Kalousků a  spol. zůstali bychom ušetřeni Babiše?  Doklapne  jim,  že  nebýt  znechucení  z  politiky obecně a zejména z té jejich  multikulti gender LBGT  nebyl tu  dnes  ani Okamura?

Obávám se, že  ne.  Ale  mohu doufat.  Kdyby s  nějakou  tou  změnou  v  konání,  aby  udělali  něco užitečného, chtěli začít a  hned, dám jim  docela užitečný  tip.

Ne,  nemám na  mysli,  aby zkoušeli  někde najít stroj  času, aby  dění  vrátili do včerejška  a vypískali  Hermanna s  Kalouskem a hodili do popelnic  i jejich kytky. Klidně  bude stačit, když to udělají  při další podobné příležitosti a  ten odstup od nich  zahájí  viditelně hned  zítra.   Ale  jestli se hodlají  pozitivně  zviditelnit,  stačí, když  příští  akci svolají  v  nejkratším  reálném čase  do Lidic!!!

Proč  do Lidic?  Protože  mne  nick JŠ  upozornil na  cosi,  čemu jsem se zdráhal naprosto uvěřit, dokud jsem si to  nevyzdrojoval  na  mainstreamu!  Oč  běží?

Inu v Lidicích  byla  před pár  dny velká  sláva. Ke  stému výročí vzniku  republiky. Kladenský deník je popsal takto:

A byly vskutku vydařené. V parku před místním obecním úřadem byl u této příležitosti vysazen Strom republiky, na programu bylo vystoupení ženského pěveckého sboru Smetana, dětí z místní mateřské školy i krájení republikového dortu. Hlavní bylo ovšem odhalení mozaiky, kterou věnovali u příležitosti stých narozenin republiky Lidicím občané anglického města Stoke on Trent.

 

Akce se proto zúčastnili i manželé Allan a Cheryl Gerrardovi, kteří vznik tohoto daru iniciovali, i britský velvyslanec Nicholas Archer.

Keramickou mozaiku, která představuje zmar a znovuzrození Lidic, vytvořil britský umělec Philip Hardaker. „Tuto mozaiku jsem vytvořil s vášní a oddaností přátelství mezi Lidicemi a městem Stoke on Trent. Obě tato místa jsou spojena osobou Barnetta Strosse i obyčejnými lidmi. Jedná se o opravdu jedinečnou vazbu, spojení a přátelství. Tito lidé se totiž postavili proti fašistické ideologii. Postavili se jí podporou a laskavostí, na což bychom neměli nikdy zapomenout. Bylo mi ctí, když jsem byl požádán, abych toto dílo vytvořil, a doufám, že na něm můžeme stavět naše přátelství,“ vzkázal do Lidic Hardaker.

 

Asi  či  říkáte  – co je na tom špatně, natož  šokujícího? V  Anglii  si někdo připomenul Lidice, k výročí vzniku státu?! Vybrali na  připomenutí  tragedie a  poslali sem umělecké  dílo a  odhaloval je  dokonce velvyslanec. Tak kde je problém?

V tom, co  z té  Anglie  přišlo, jak to umělecké  dílo  vypadá!!!! Nejlépe to poví fotografie:

Takhle  se odhaloval….

Takhle  vypadá  jako celek

A  tady je  centrální detail….

Tím ústředním motivem na  říšsko nacistická  orlice…. Obložená růžemi!  Být  lidickým občanem a mít doma velké kladivo, tak nevolám Vamberu….

Nepochybuji,  že  nyní  se klidně  může  objevit někdo, kdo mi bude vysvětlovat, že  vlastně je  to jednak umění, kterému vůbec  ale  vůbec nerozumím,  že  je to  všechno  kontextově  naprosto v pořádku protože… atd.atd. Všechny takové  rovnou odkazuji  na   starou českou  moudrost  – nemluvte  v domě  oběšencově  o provaze!  Já to vidím jako naprosto  drzou provokaci. Krajně nevkusnou a hloupou. Představuji  si  jestli by bylo možné  něco takového instalovat  tamtéž  v  roce 1946! Jestliže  tehdy  ne, pak ani dnes!  Protože  jsou hodnoty,  které nelze  relativizovat  ani v  čase.  A  ta  šílená  keramická  deska  v Lidících je pro mne  stejně  nepřijatelná a vrcholně  odpudivá  jako Zeman, Babiš,  Okamura, Filip  nebo Hamáček. Ne kytky, ale  tohle  všechno dohromady  má skončit  v popelnici.

Už zase jsem lůza!  Mám na takové myšlení právo!

 

DODATEK z nedělního rána:

V předchozím textu  jsem si dovolil predikovat, jak se  asi bude vyvíjet vztah Babiše ml. ke komunikaci s  medii. Nemusel jsem na odpověď, jestli je můj odhad  dobrý nebo ne, čekat vůbec dlouho. Sotva  člověk pustí počítač už na něj  vyskočí  článek:

„Matka na mě začíná tlačit, otec už určitě tlačí na ni.“ Reportéři Seznamu vyjeli znovu za Andrejem Babišem ml.

Z  kterého se člověk dozví mimo jiné:

-že  starostlivý  tatík Babiš  svého nemocného syna  naposled  viděl před půldruhým rokem na  vlastní svatbě se  svojí současnou  ženou. V ČR , nikoli ve  Švýcarsku. Duševně nemocný  syn musel  být  nepochybně  nesmírně  happy, když  viděl  jak jeho taťulda  září štěstím s jinou ženou. Tohle  bylo pro něj nepochybně  za  všechny    možné terapie. Jinak celých 17 měsíců necítil  vzorný  otec  Babiš  potřebu syna  vidět. Až o půlnoci ze  16.na 17. listopadu to na něj náhle  přišlo!

-v jiném místě  se dočteme, že  do Švajcu jede proto, že na  dveře  bytu jeho syna  buší novináři. Ačkoli  Slonková s  Kubíkem jsou v  té době  ještě  v ČR.

-ještě jinde „Matka na mě začíná dělat tlak, protože můj otec určitě dělá tlak na ni prostřednictvím SMS.“ Nepochybně  jde  zas e jen o stihomam nemocného člověka!

– Babiš mezitím v Praze ráno před odletem do Bruselu zopakoval, že v žádném případě „nikdy, nikdy“ neodstoupí. „Je to puč. Možná i práce rozvědky,“ 

Takže  už  i práce  rozvědky!!!! A  které prosím???? České, indické, ruské, izraelské, čínské, turecké, pakistánské? Či jaké jiné?  Rozvědky  států  NATO  a EU  jsem zcela  záměrně  pominul.  Ty jistě  Andrej Babiš  myslet  nemohl, protože  těm věří na  slovo.  Protože  to on potom vypovídá cizí diplomaty!

Inu  tahle  skrz naskrz  prolhaná   a na hony  zavádějící tragikomická  fligna  nemá  chybu!

Ano, přesně  takovéhleho prvního reprezentanta  země  si  zaslouží  lůza  jako já! A  vy  se mnou! I když  dost  z vás  si  vlastně  medíí,  kdo  řídí tenhle stát!

Dodatek II

jo hrne se  to hrne. Na  webu  Českého rozhlasu  je  informace, že  PČR požádala  o součinnost  švýcarskou justici a  to už  v  dubnu 2018!!! Oč  jde? Dovolím si  citaci švýcarských orgánů:

„V návaznosti na Váš dotaz mohu po konzultaci s příslušným státním zástupcem potvrdit, že české úřady zaslaly žádost o právní pomoc ve věci Andreje Babiše (ročník 1954) Státnímu zastupitelství III kantonu Curych, která se od dubna 2018 zpracovává,“ napsal zastupující tiskový mluvčí Christian Philipp.

České úřady po švýcarských kolezích chtěly informace z banky. „Jde o zajištění bankovních podkladů,“ dodal Philipp.

Začíná přituhovat. Ve  Švajcu  Babiš  žádného ředitele  GIBS  nevymění! 

 

 

 

 

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.