Já v tomhle baráku fakt nechci bydlet!


Včera  jsem  psal  o  nepochopitelných  absurditách  světa  kolem  nás. Nebo přesněji  – kolem mne. Vy třeba  tomu,  co mi  vadí-  rozumíte.Nemyslím to pejorativně  – už  dávno a  dávno  vím, že nejsem  nejchytřejší na světě, takže  když  něčemu nerozumím, neznamená  to, že to  jako neakceptovatelná   absurdita  přijde každému. Ale  mne  zase  jednou  trefilo do hlavy…Takže  mi  nezbylo nic  jiného,  než  zase osvěžit včerejší  téma o  šílenství kolem nás,  jehož jsem  nedobrovolnou  součástí.

Jakýsi  hotel Brioni v  Ostravě v  roce  2014 vyvěsil následující  ceduli

A  Ústavní  soud,ústy  soudce Šimíčka,  svým rozsudkem  seznal,  že je  všechno v  nejlepším pořádku!!!!

A že pokuta  5 tisíc za  diskriminaci od  obchodní  inspekce  je  neoprávněná!!!!

A  odůvodnil to takto:

„O diskriminaci by se jednalo, pokud by důvod odepření ubytovací služby stěžovatele byl nenávistný, zjevně svévolný či zasahující do důstojnosti jeho spotřebitele a rozlišující z některého z podezřelých důvodů,“

„Podivínským byl určitě hostinský v Cimrmanově Hospodě na mýtince, racionálním může být zaměření na určitý typ klientely. Pokud proto provozovatel ubytovacího zařízení z poskytování této služby zcela vyloučí někoho jen pro jeho etnickou příslušnost, náboženství, zdravotní handicap či barvu pleti, nejde o nic jiného než o výraz jeho nenávisti, která nemá být státem a ani společností tolerována,“

„Je patrno, že šlo o bezprostřední a zřejmě i značně emocionální reakci na tuto událost, jíž chtěl stěžovatel vyjádřit svůj politický názor. Podnikatel totiž nemusí být politicky neutrální a při výkonu podnikatelské činnosti by nemělo být vyloučeno projevovat svoje politické názory, pokud tak samozřejmě bude činěno korektním způsobem,“

„Každý případný klient tak mohl dopředu zvážit, zda za těchto podmínek ubytovací možnosti využije či nikoliv. V dané věci se totiž jednalo o hotel nacházející se v centru Ostravy, kde se nacházejí desítky ubytovacích zařízení dalších. Pokud si proto v takovém případě podnikatel vymíní určitá omezení, nemá potenciální zájemce o jeho služby problém si najít alternativu,“

Pokud  přidá  Ústavní  soud  ještě  pár  podobných  výroků.  nezbude, než konstatovat,  že  Česká  republika definitivně  není právní stát! Že  paragrafy  lze  klidně  zkroutit, pokud  vyhoví žádoucímu  politickému názoru!  Že  dvojí  metr  je  dokonce žádoucí a  jinak budeme  měřit  nepřizpůsobivému a jinak například  Rusovi.  Opakovaně  v  hospodě  vyvádějící  nepřizpůsobivý  má  nezadatelná  práva, ruský  turista žádná , pokud…

Tak  o diskriminaci by se jednalo, pokud by důvod odepření ubytovací služby stěžovatele byl nenávistný, zjevně svévolný či zasahující do důstojnosti jeho spotřebitele a rozlišující z některého z podezřelých důvodů?

Tak   ono  odmítnutí  ubytovací služby  cizinci, kvůli jeho politickému názoru  není zjevně  svévolný  akt , zasahující do jeho důstojnosti? Právo na  postel mají  jen ti cizinci, kteří  si myslí  totéž  co  pan majitel?!

Pokud proto provozovatel ubytovacího zařízení z poskytování této služby zcela vyloučí někoho jen pro jeho etnickou příslušnost, náboženství, zdravotní handicap či barvu pleti, nejde o nic jiného než o výraz jeho nenávisti, která nemá být státem a ani společností tolerována,“

On  ten  ostravskej  hulvát  nevyloučil pouze  a výhradně  občany  Ruské federace  jen  kvůli tomu,  že  jsou z téhle  země? On jim nestanovil speciální, ponižující politický  test, kterým podmiňuje  poskytnutí své  služby?

Proč  stejnému testu nepodrobuje  všechny  hosty?  Například  našince!  Není  málo těch,  co  s  připojením Krymu k Rusku nemají  problém. Dostali  by ubytován  nebo  ne?

To nemluvím  o tom, že  právo vyspat  se  mají  jen  ti, co písemně   potupí  vládu svojí země! Ale to  lze , podle  soudce Šimíčka   TOLEROVAT!    Nedostal takhle  náhodou   Putin v  prezidentských  volbách  přes  70%hlasů?  Takže  nejméně 70%  Rusů je  kvůli tomu v hotelu Brioni nežádoucích!  Tohle  už je  plošná  diskriminace kvůli státní příslušnosti!   Kdyby měli  pas  jakékoli jiné  země,  mohou si  myslet  o Krymu co  chtějí a  vše  o.k..  Ten šupák by  se  jich na  nic neptal a  zajímalo by  ho jediné  – aby  zaplatili. Pan  ústavní  soudce Šimíček     v  tom nevidí  diskriminaci  kvůli etnické příslušnosti!!!!

„Je patrno, že šlo o bezprostřední a zřejmě i značně emocionální reakci na tuto událost, jíž chtěl stěžovatel vyjádřit svůj politický názor. Podnikatel totiž nemusí být politicky neutrální a při výkonu podnikatelské činnosti by nemělo být vyloučeno projevovat svoje politické názory, pokud tak samozřejmě bude činěno korektním způsobem,“

Podnikatel má  právo na  vyjádření svého politického názoru…. Neberu mu to.  Ale  má to prý udělat korektním způsobem.

Inu já  za  ani  ždibíček   korektní rozhodně nepokládám testovat politické  názory  hostů! To  je nejhrubší buranská  sprosťárna. A  poskytnutí  služby podle  toho, zda  je  názor  shodný  s jeho, je a  vždycky  zůstane – diskriminací!  Za  korektní  bych považoval,  pokud  by  pán  velkomožný umístil  na  recepci  transparent třeba  s textem  – Nesouhlasím/odmítám  zábor  Krymu!  Bylo by  na  hostovi, zda  by  v takovém podniku  chtěl  či nechtěl přespat. Tady  je vyhozen!

„Každý případný klient tak mohl dopředu zvážit, zda za těchto podmínek ubytovací možnosti využije či nikoliv. V dané věci se totiž jednalo o hotel nacházející se v centru Ostravy, kde se nacházejí desítky ubytovacích zařízení dalších. Pokud si proto v takovém případě podnikatel vymíní určitá omezení, nemá potenciální zájemce o jeho služby problém si najít alternativu,“

Ne,nemohl zvážit!  Například  proto, že  ten  hnus  byl psán  v  češtině  a  angličtině. Ani jeden z těchto  jazyků není  úředním v  Ruské federaci!  Takže je  velká pravděpodobnost , že  ruský  občan  nebude schopen  si  tu sprosťárnu  přečíst.  Nemluvě  o případech,kdy  by nocleh byl  rezervován. Nebo  snad  ten  hospodskej ty  testy  prováděl  i při těhle  rezervačních objednávkách? Nevěřím!

A  že  případný  ponížený  cizí  návštěvník  naší  země  má  možnost  se  v Ostravě  ubytovat jinde? No ten odmítnutý nepřizpůsobivý  má také možnost  zkusit  zase nějakou  jinou  hospodu,  že?   Ale  hlavně  – nevadí  takhle  soudci  Šimíčkovi  reklama, kterou  Česká  republika  takhle  získá?

Zkouším si představit  situaci, kdy by  tomuhle  fujtajblovému  testování  byl podroben  například  bývalý  sovětský  voják, který  osvobozoval Ostravu a přijel se   do ní  teď  v květnu podívat. Nebo  syn  či dcera  padlého sovětského  vojáka..  Nefackuje  vás  hanba pane  ústavní  soudče?   Zřejmě  ne.

Jak byste  se  rozhodl  kdyby  například  nějaký  jiný  podobný  „politický  podnikatel“ odmítl  ubytovat všechny Američany, kteří  by nebyli  ochotni podepsat, že  odsuzují   politiku své  vlády například  kvůli Kosovu? Nebo jakékoli  Araby, kteří  nepodepíší, že  korán nabádá  k vraždění  nevěrců? Nebo  že  Britové, kteří  nepodepíší  prohlášení  proti své  vládě  ohledně jejího počínání  při brexitu , si  mají  jít hledat bydlo  jinam? Nebo.. nebo..nebo….

Jistě stejně!  Nebo snad  ne? Ujišťuji  vás, že  já bych napsal úplně  stejný  článek. Jen  Rus, Rusko by  tam bylo nahraženo jinou  nacionalitou!

Ústavní  soud včera  dokázal,  že  ústava  je, když  to  žádoucí politický  postoj vyžaduje, pouze  trhacím kalendářem!     V takovémhle  zkurveném baráku  fakt  nechci bydlet!

Pamatuji už  hodně. Ale ani za nejtvrdšího  bolševika  se  nestalo,  že  by  přijel cizinec  a  byl podroben něčemu  podobnému  –  aby  veřejně,  při návštěvě  naší země, musel podepsat  písemné prohlášení proti politice  své  vlády, protože  jinak….

Neuvěřitelné – soudce  Ústavního soudu překonal  komouše  našich50-tých let. M

Když  už  máme takovýhle  rozsudek, nebylo by vhodné ho rozšířit celostátně?  A  aby  nebyly  „podnikatelé“  zatěžováni  další  byrokratickou  zátěží a nemuselizjišťovat , koho  názory  zkoumat a koho ne, pak navrhuji, aby  vyšel  výnos, že  každý  občan Ruské  federace povinně  musí  nosit  na  viditelném místě rudou hvězdu. Máme  s  tím spoustu  dobrých zkušeností!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.