Speciálně pro Babišův fanklub – o tomhle Babišově dárku pro vás víte??!!


Za Česko zelenější. Vláda připravuje zdanění uhlí a plynu

Velmi se bráním tomu, abych  v jeden  den  dával na Kosu  více  než jediný text.  Píši  je  stále  s  větším  úsilím, takže se snažím s nimi šetřit.  Jenže, ačkoli je  čtenářsky nic moc  den – neděle, dneska mi nezbývá, než  pustit  ještě  druhý  článek.  Protože  jde o horkou  záležitost. Kterou  by měli zaregistrovat především zdejší  fandové  Andreje  Babiše. Ano, toho hodného  Andreje  Babiše, který  kudy  chodí, tudy  myslí  na  obyčejného pana  Nováka  a dělá  všechno možné a  nemožné,  aby  Novákovic  rodině  bylo lépe. On přece  zvedá  důchody, on zařídil  slevy na vlaky   autobusy, on může  přirozeně  i za  vyšší  platy  nebo neomezené datové  tarify /podvod/ mobilních operátorů  a nepochybně  i nyní,kdy bylo  horko a sucho, tak nejspíš  zařídil  konečně  i nějaké  dešťové srážky.

Jo,  von se Babiš  vo Nováka  stará!

Nebo je  to snad  jinak?  Když  chystá  na  Nováka  novou  daň, která  mu  zatne  pořádnou sekeru  do rodinného rozpočtu. Tedy  pokud  vytápí své  obydlí  uhlím  nebo plynem!

Andrej  Babiš  plánuje, podobně  jako vláda kancléřky  Merkelové

ZAVEDENÍ UHLÍKOVÉ  DANĚ!!!

Je  to horká  novinka  ze  včerejšího odpoledne. Já přirozeně  cítím  povinnost  o tom  Kosíře  briskně  informovat! Takže se podívejme  na detaily. Jistě  budete, tak jako já, potěšeni.

Aby bylo jasné, že  jsem si nic  nevymyslel,  dám link  na  zdroj odkud  informace čerpám. Jde  o  součást  mediální divize  Agrofertu  – i Dnes, takže  Babišův  titul, kde  by informace měli mít z první  ruky.

Za Česko zelenější. Vláda připravuje zdanění uhlí a plynu

vyberu z něj jen to nejpodstatnější. Zbytek  si  snadno dočtete  sami.

Uhlíková daň se blíží, bude se týkat topení uhlím a zemním plynem. V září má vláda dostat na stůl návrh, jak snížit emise skleníkových plynů. Český kabinet totiž slíbil Bruselu, že emise skleníkových plynů omezí, a teď bude muset sliby plnit.

Daň míří na paliva k vytápění a má lidi a podniky odradit zejména od využívání uhlí. To produkuje z běžně užívaných paliv nejvíc CO2 na tunu paliva.

„Dospěli jsme k názoru, že by bylo vhodnější případně uvažovat o zdanění negativních externalit, tedy aby platili ti, co znečišťují životní prostředí,“ uvedla v rozhovoru pro MF DNES ministryně financí Alena Schillerová

Ministerstvo životního prostředí na konci září předloží vládě návrh uhlíkové daně. MF DNES má k dispozici jednu ze studií, kterou si k tomu ministerstvo nechalo zpracovat. Ta spočítala, že by se na dani vybralo nejméně tři a nejvíc 17 miliard ročně, podle sazby.

Umírněný scénář počítá s uhlíkovou daní 15 eur za jednu vypuštěnou tunu CO2. To by v praxi znamenalo, že v rodinném domku (spotřeba 65 GJ tepla ročně), kde se topí v klasickém kotli na uhlí, by daň přišla na zhruba 4,5 tisíce korun ročně, v případě účinnějšího kotle na zemní plyn by to bylo 1 300 korun.

Uhlíkovou daň zavedla Francie a další zhruba desítka zemí v Evropě, nejnověji o ní uvažuje Německo. Na zavedení uhlíkové daně v Česku pracují tři ministerstva už zhruba tři roky. Ministerstvo životního prostředí má za úkol vyčíslit dopady uhlíkové daně na životní prostředí, ministerstvo průmyslu na konkurenceschopnost podniků a ministerstvo financí na státní kasu. Resort životní prostředí pak celou věc garantuje a předloží do vlády, což by mělo být už příští měsíc.

Takže  si to shrneme.

Greta  Thurnbergová musí  mít  obrovskou radost!  Andrej  Babiš jí jde na  ruku! Skrze  vá  jím  tři  ovládané  rezorty životní prostředí, finance,  průmysl/  pracuje  už  tři roky na  zavedení  uhlíkové  daně!!!  Pro ty, co topí uhlí  nebo plynem. Aby se  zalíbil Bruselu, Merkelové a  zeleným  fanatikům všeho druhu.  A  to zalíbení  zaplatí  Novák a jeho rodina. Zmínil s e vám někdy  o tom?

Že  ve  spoustě domácností se  v podstatě  jinak topit  nedá než  uhlím? Nezajímá!

Že  jen  málo kdo má nějakých  300 000  jen tak po ruce, aby  mohl přejít na tepelné čerpadlo,  například?  Nezajímá!

Že  skoro nikdo nemá  na energeticky  pasivní nebo neutrální  bydlení? Nezajímá!

Že tuhle  daň zaplatí především ti nejchudší a nejzranitelnější? Nezajímá!

Že její zavedení se  nutně  musí  promítnout  do cen  výrobků a služeb a povede  tedy  ke  zdražení, například  u pekárenských  výrobků?  Nezajímá!

Ale  radovat se nebude  jen Gréta, Angela a  Brusel, před  kterým nás  ANO a  jeho šéf  ochrání tvrdě  a nekompromisně – vidíme  jak!!!,  nýbrž  i státní  kasa! Do té nateče od  Nováků  3-17 miliard  kaček  uhlíkové  daně!   Vždyť  Andrej  řídí stát  jako firmu!  Jako svou  firmu!

Která  vám ráda prodá tu bezmasé  špekáčky,  tu  benzin nebo naftu do auta  s  přimíchanou  částí  řepkového oleje a  nyní zatíží uhlí a  plyn  pro obyvatelstvo  ještě  uhlíkovou daní! Mimochodem – dochází  vám,  že  tohle je jen první  krok?  Že  jakmile  už  nová  daň je jednou zavedena, pak není nic  snazšího, než ji neustále  zvyšovat?  Což  udělá  ráda  každá  další  vláda, protože  všem  budou  vždycky  chybět  peníze?  Takže  po těch, co, řečeno slovy  Schillerové  – znečišťují prostředí  tím, že  si potřebují  doma zatopit  nebo  uvařit  sobě a  dětem oběd, v  dalším nutném  kroku, aby  Greta, Brusel a Merkelová  měli  radost, bude, podle německého vzoru  uhlíková  daň  uvalena nepochybně  na  benzín a  naftu, protože  auta  jsou přece  hlavním znečišťovatelem?!

ANO bude nám líp! S  uhlíkovou daní!  3-17miliard  do státní  kasy! OD  těch  nejchudších a nejpotřebnějších, zejména!  Kdepak  zavést bankovní daň na v  tuzemsku  rekordně  vydělávající  dcery  zahraničních  bank! Kdepak  zdanit speciální sektorovou daní  telefonní  operátory, kteří zde dosahují vysoce nadprůměrných zisků, ale  poskytují  skoro nejdražší  služby  v  Evropě!  To rozhodně ne!  Ale tvrdě  zdanit vytápění  uhlím a plynem?  ANO!  Aby bylo lépe!

Ještě  jste  spokojeni  jak Andrej podvedl  Hamáčka?  No tak  nyní jste na  řadě  vy!  Vy jste  si ho zvolili. Takže  jistě  tu uhlíkovou  daň budete  platit rádi!  Až budete  poděkování posílat do Strakovky, pošlete  další i na Hrad, protože  tam nad  Babišem a tudíž také nad uhlíkovou daní  -drží ochrannou ruku! Ne, Babiš  v  té uhlíkové  dani  nejede  sám! Bez Zemana by  na ni ani pomyslet nemohl. Protože  by neseděl ve  Strakovce.

Ve  vlastním zájmu si  to  s tou uhlíkovou daní  pamatujte  alespoň  do příštích  parlamentních  voleb!  Protože  podle  stejného zdroje  se její  zavedení  chystá  až na  DOBU PO  VOLBÁCH!

Srab Babiš  vám to  před nimi rozhodně  připomínat  nebude. Je to tedy  jen  na  vás  a vaší paměti. Já určitě nezapomenu.  Také byste  neměli. Abyste  věděli co a koho volíte, až to zase budete  dávat  tomu hodnému Andrejovi, co na  vás  myslí  kudy  chodí!

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.