Koněvova socha ve vězení a Jeho  neskonalá moudrost a oduševnělost -Kolář I. 


Nikdy  bych nevěřil, že  je možno dostat  sochu do vězení!  Až  do pátečního večera.  Za  katr  lze    dostat  člověka. Ale  sochu? Jak?  Takhle bych se byl ptal  z mého pohledu  šílence, který by  s takovým  nápadem  přišel. Všimli  jste  si,  že  se ptám jen Jak? Nikoli  Proč?  V mém  věku  už  dávno vím, že  nejen  klacek, když  někdo chce psa  bít, se vždycky najde, ale  stejné je  to  s v případě , že  někdo chce  někoho nechat  zavřít nebo nezavřít – důvod  se prostě  najde vždycky . Takže  bych se do pátku byl  ptal skutečně jen  jak? a  nikoli  proč? Dneska  už  s e nemusím ptát  na vůbec  nic.

Z  rozhodnutí   Jeho  neskonalé moudrosti a oduševnělosti   – dovolím si zadarmo  navrhnout radnici Prahy  6 aby  tímto oslovením  nahradila nedostatečně  primitivní  titul  starosta  městské  části,  když  tam  vládne  takový alfabet a  vzdělanec jako je   Ondřej Kolář, je  od  pátku  socha  maršála  Koněva prokazatelně  arestována-

Prostě  byla  postavena  za  mříže:

 

Aby  si nevyskalovala!

A  aby  neurážela  jemnocit  obyvatelů Prahy  6, nesváděla  je  nepatřičným  politickým  úvahám podvratného  charakteru, nerozvracela  jejich  ideovou pevnost a odhodlanost, nepáchala  proputinovský  trollismus a nenarušovala  evropské hodnoty a  transatlantickou  spolupráci, eventuálně  jí  bylo zabráněno v útěku, kdyby  jí to napadlo, tak to  ty  švédské  záclony  kolem  sochy  sochy  dostaly ještě  vylepšení ve  formě  plachty,  která onu  odpornou sochu  konečně  zakryla.

A máš  po žížalkách socho  narušující  naši liberální demokracii! Konec  tvých  temných  rejdů,  agente  vrahů  z  Vól Strýtu,  eh,  odpusťte  starci nad hrobem – vrahů z  Kremlu!

Když se  o  úderu, který mu zasadila  Jeho  neskonalá moudrost a oduševnělost Kolář I. dozvěděl Putin,  prý nejprve  padl do  mdlob hrůzou, jak mu právě  bylo  zmařeno jeho zákeřné dílo v ČR , následně  vyhlásil poplach nejvyššího  stupně pro  KGB, GRU, Armádu, policii,  hasiče,  sibiřské  lovce polárních lišek  i Dědu Mráze a  nařídil jim maršálovu  sochu  osvobodit. Dopadlo to opět  jako se Skrypalem a  jeho dcerou v Salisbury. Na  ty  zaútočili  jeho agenti tím  nejsmrtelnějším jedem na světě, který okamžitě  zabíjí  už  ve stopovém  množství a oni přesto přežili!  Stejně  dopadl  i  zdejší  agent  nelegál, ruský  James  Bond, prost ě trumfové eso  ruských nejtajnějších sil, kterému  úloha  osvobodit  sochu  byla  osobně  svěřena  na  smrt  vyděšeným kremelským diktátore, skrývajícím se zde  dlouhá a dlouhá desetiletí pod  falešným jménem Jiří Černohorský. Ten podnikl  typicky  slaboduchý ožralo  mužický  pokus  o  osvobození  sochy  tím, že  první plachtu  strhl. Asi si myslel, že  když  socha  uvidí,  tak  už  přes  obkličovací konstrukci přeleze  sama  a  uprchne  s ním tím, že naskočí do kolem jedoucí  tramvaje!

Přepočítal s e,zloduch odporný! Než tak  stačila  socha učinit,  byla  zřejmě  bdělými bezpečnostními  orgány, patrně  s použitím  donucovacích prostředků,  tedy  hmatů a  chvatů a pepřáku zneschopněna a  v kleci  zůstala  a to až  do chvíle, než ji  znovu zatrhli  další  rejdy  plachtou!

Praha 6, hlavní město ČR, celá  republika a dokonce  i  všechny  státy  NATO  konečně zase mohly  svobodně  vydechnout!  Socha  je v lapáku!   Máš  po ptákách Putlere! Celosvětový poplach odvolán!

Nezbývá  než  hrdinovi z  Prahy  6 poděkovat.  Přiznávám, že  mi  chybí  slova, ruka se mi na klávesnici třese a  hlava  je úplně  ztrémovaná.  Takže  se uchýlím k plagiátorství, nic jiného nezbývá.  K  veršům  klasika,  které  kdysi  letěly  československým éterem k  uctění jiného obdobného hrdiny. Dnes je třeba  je  opět, po  50-ti létech   oprášit. Kolář  I. si to zaslouží!

“Díky Vám! Díky Vám chlapíku statečný,
za Vaši odvahu, rozum i sílu!
Vy jste náš kapitán – oni jsou zbytečný!
Přidal jste blankytu do křídel míru…”

a já přičiním veršík neumělý

                        a  zacpal rozvratné soše její prolhanou díru!

Protože  mladší  ročníky  nemusí vědět  vo co go, tak zde je  celá  původní produkce.

Věřím, že  kdyby  na Hradčanech neseděl  zrovna  Zeman, pak by  28.  října  Jeho  neskonalá moudrost a oduševnělost Kolář  I.  určitě  dostal metál. A rovnou ten  nejvyšší -Bílého lva I. třídy! Takhle má  smůlu. Teprve  dějiny  docení jeho  giganticky moudrý a odvážný počin. Současníkům  se prostě  nezavděčíš!

Protože  ti mu  prý  vyhrožují  smrtí!  Takže mu byla přidělena policejní  ochrana!

Inu na to aby byla nějak  monitorována Koněvova  socha před  útoky  vandalů  prostředky ani  technické, ani  fyzické, ani  finanční nebyly. Na  ochranu   Jeho  neskonalé moudrosti a oduševnělosti Koláře  I. se  našly!  Na  tomhle  se opravdu nedá šetřit!  Kdyby  mu někdo z ruských  trollů   – o hůzohrůz-udělal moncla, svět  by nám to neodpustil!

Já   na sebe  musím prásknout  svou další vrcholnou duševní  nedostatečnost. Vedle  toho, že  jsem si neuměl představit,  že  socha  se dá  zavřít  do báně, by mne  ani ve  snu nenapadlo,  že  demence  se dá  léčit  nikoli přísně  specializovanou léčbou v  příslušném zdravotnickém  zařízení  špičkové péče, ale  že  to vyřeší prostá policejní  ostraha! Jak to , že na  nekáp  někdo už  dávno a dávno?!

Dneska  už  to  vím. Obojí je  možné!  Na  Praze  6 každopádně!

Chtěl jsem tady skončit, ale  nemohu.   Jeho  neskonalá moudrost a oduševnělost -Kolář I.  je humanista.  A proto se snažil pravý  účel  arestování  nevhodné, nehodné  a podvratné  sochy  zjemnit  tvrzením,  že tak  učinil, aby  ji ochránil před  vandaly, kteří  ji  neustále  a neustále  poškozují  barvou a nápisy. On prostě  SLOUŽÍ a  CHRÁNÍ!  Nic jiného za tím nemáme  hledat. Koněva  chce  jen a jen  chránit!  On je  přece jednak kulturní  člověk a soch, pietních míst   si hluboce váží.  Zejména  když to jsou  opravdoví  hrdinové, kteří za  sebou  nemají ani stopu nějaké problémové a  ideologicky nevhodné minulosti.    Jako třeba  českoslovenští letci, co bojovali  v řadách  RAF!

Takže  se  podívejme na link, který mi ještě před  arestování  podvratné  sochy poslal  jeden  z všímavých  čtenářů Kosy! Kterému tímto veřejně  děkuji!

Dokonale  totiž  Ondřeje Koláře  a jeho  hodnotový  svět a  péči  o Prahu  6 představuje.

O  morálním  profilu, charakterové  pevnosti, odvaze a  světonázorové orientaci  pana  generála  Františka  Fajtla  nepochybuje  zřejmě  vůbec  nikdo. Bez ohledu  na politickou  orientaci a preference! Byl jakousi neoficiální ikonou  válečných  veteránů. Zastupoval všechny, symbolicky  ty  z  východu i západu. Protože bojoval tam i tam. Národ  jej  ocenil  v  anketě  o Největšího  Čecha, když mu přisoudil fantastické 91.místo  mezi všemi historickými  osobnostmi  napříč  dějinami.   A  vážil si ho   každý z polistopadových prezidentů. Což ocenili,kromě jiného i řadou vyznamenání:

Byl občanem Prahy 6,kde dožil a  ta  k jeho  uctění  – právem  investovala  kousek od jeho posledního bydliště  do  památníku. Velmi nápaditého a  netradičního. Ale také jednoduchého. Jeho součástí je  klasická  pamětní deska, zapuštěná  do chodníku na okraji trávníku.

V  samotném  travním porostu  pak  ji architekt  doplnil speciálním osevem, tvořícím  stín  Spitfiru.

Čili  za  bačování  Jeho  neskonalé moudrosti a oduševnělosti -Koláře I.

Sláva  mu  – on je  pašák!  Chce se zvolati.

Zadržte, popatřete, jak to  na  stejném místě  vypadá,  pod  péčí stejného Koláře I.  dnes….

Pokud  byste si mysleli,  že  si vymýšlím, abych mohl plivnout  zlou  slinu,  pak si detaily  sami přečtěte  v  článku:

Místo siluety letadla trsy trávy, o pomník letce Fajtla se radnice nestará

Já z něj vyjmu  jen  drobnost:

„Byl jsem z údržby trávníku frustrovaný. Každý travní porost, který je nově založený, potřebuje dva roky intenzivní péče a zejména závlahu, což tady nebylo tři čtvrtě roku. Čekalo se, jestli zaprší, nebo nezaprší,“ uvedl pro Blesk.cz Aleš Vyjidák, jeden z autorů pomníku.

Zodpovědná za údržbu pomníku je přitom organizace městské části Praha 6.

 

Inu pieta  a úcta  k opravdovému hrdinovi bez  vady  a hany  jak se patří!  Nebo, že  by  přeci jenom vadu měl,  když  v konci přilétl z  východu a nikoli  ze západu?  Pak by  to Kolář  I. měl jako  StB. Pro tu  byl  gen Fajtl také podezřelý  element, takže  skončil v lágru….

Von  nakonec  ten Koněv  u  Jeho  neskonalé moudrosti a oduševnělosti -Koláře I.  nedopadl v  kleci  tak úplně nejhůř.  Ve  srovnání s  Františkem Fajtlem….

Dodatek z nedělního rána:

Přemýšlel jsem, jestli  jsem  Kolářovi I.  nenaložil příliš. a nevidím to  až moc jednostranně.

Projel jsem si  internet, co o věci píše  mainstream. Abychměl nějakou reflexi, tak říkajíc z  druhé strany.

A  dost nevěřícně  jsem  louskal  například  komentář  takového  šéfrdaktora  Echa24.cz  Balšínka  nebo  úvodní sloupek na  titulce sobotních  Lidovek od  Petráčka. Oba  jsou vzoroví  sloupové  liberálního mediálního proudu. První  z nich má titulek

Hipsteři se pustili do války s Koněvem

druhý

Nepamětníci

 

Být Kolářem I.  lezu kanálama.

 

 

 

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.