Učiliště versus Universita


jeden  z  čtenářů  Kosy  mi přeposlal  následující  mail.  Přiznávám, že  jsem neověřoval  skutečnosti v něm uvedené.  Zejména  co se konkrétních universitních studijních studijních oborů týče.  Pokud by něco  nesouhlasilo, předem se příslušné universitě  omlouvám. Nicméně  jde  smysl a kontext.  A ten je  vystižen přesně.

Učiliště  versus  Universita

V největším (a jediném) učilišti na Vsetíně nepřijali letos do učebního oboru ZEDNÍK ani jednoho učně!!!

Zato neziskovky už existující (nebo desítky či stovky těch, které teprve vzniknou), mají o podhoubí postaráno. Univerzita v Olomouci se stará o odbornost mladých například v těchto oborech:

To je síla!

Univerzita Palackého – studijní obory:

„Centrum pro studia komiksu“
„Katedra politologie a evropských studií“
„Katedra sociologie, andragogiky a kulturní antropologie“
„Administrativně právní klinika“
„Antidiskriminační právní klinika“
„Environmentální právní klinika“
„Lidsko právní klinika“
„Právo pro každý den – Street Law“
„Právní klinika ombudsmanské praxe“
„Právní klinika sociálních práv“
„Studentská laboratoř lidských práv“„Centrum prevence rizikové virtuální
komunikace“
„Katedra aplikovaných pohybových aktivit“
„Katedra přírodních věd v kinantropologii“
„Katedra společenských věd v kinantropologii“
„Právní klinika uprchlického a cizineckého práva“

Jsem natolik zaostalý, že uplatnění absolventů těchto oborů si nedokážu vůbec představit! Snad se to změní, až si zedníci řeknou na fušce o 1000 Kč/hod. bez papírů. Už se to jednou stalo u kominíků. Díky všem těm idiotům ve vedení státu,protože na ministerstvech sedí další „moudří“, musíme být pro smích celému světu. Výsledek taktokoncipovaného školství se brzy dostaví

Opravdu jsem nenáviděl komunisty.

Nyní musím velice nerad konstatovat, že byli daleko chytřejší, než dnešní tzv. elity. Oni totiž dokázali vše naplánovat a to s předstihem.

Až totiž  budou  ti, co  ty  univerzitní  studijní obory  otvírali,  potřebovat  zedníka  nebo instalatéra, jako že  je  to v  životě  určitě potká,  tak  se  jistě  nebudou zlobit,  když  jim místo něj  dorazí  specialista  na komiks, prevenci  virtuální komunikace nebo Street Law.

Jistě  jim postaví  zeď  nebo  opraví prasklou trubku!  Já bych  ovšem přeci jen  radši  opravdového zedníka  nebo instalatéra.  Inu jsem zpátečník a nechápu   ty  nejopravdovější problémy  dnešní doby.

Příspěvek byl publikován v rubrice Hosté se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.