Tupí geronti 65+ versus superblondýna z redakce Seznam.cz


Už  mnohokrát  jsem uvedl, že mi   chodí mailem leccos.  Někdy  skvělý impuls  na  článek.  Jako například  na ten  dnešní.  Poslal mi jej nick Groundskeeper Willie. Byl krátký a  zněl takto

Nějaká vědma zařadila výrok o kravíně do hoaxů: 

Muslimská invaze se blíží! Tady je pět nejsdílenějších hoaxů, které šíří strach

 

Předpokládám že si ze svého článku pamatujete, jak to tenkrát bylo, já si nebyl jistý.

Takovéhle  výzvě  nešlo v  žádném případě odolat. Ano, ze  svého, téměř 4 roky  starého  článku si detaily  pamatuji. Zejména, když jej  lze  snadno vylustrovat  z  archivu Kosy.  Tehdy  reagoval na  aktuální dění nejen  skupiny  iráckých  připrchlíků,  ale v kontextu i na  další excesy  tehdejších  dnů  –  utýrání  kantorky  střední  školy  v  pražských Malesicích pár  lidskými  hyenami, maskovaných  za  studenty     a zapalování policejních aut  anarchisty. Kterážto jsem  tehdy  spojil do přímé souvislosti.

Autorka té  hlubokomyslnosti ze  Seznamu.cz, je jistá Lucie Hrdličková, jejíž  redakční medailonek  vypadá  takto:

mi doopravdy nedala  na  vybranou,  jestli s  tím Willieho  mailem mám něco na Kose udělat  nebo  ho i přes  jeho  zjevnou a  nebetyčnou  stupiditu, přejít  mlčením.  Vzhledem k naprosto paušálnímu odsudku generace  65+ a  zjevnému  šíření  blábolů, respektive  abych  byl in – hoaxů,  touhle  nedostudovanou, ale  nesmírně  sebevědomou, zřejmě  věčně krásnou,  mladou a  chytrou blondýnou, která všechno ví, všude  byla a  od všeho má klíče,  nešlo nereagovat.

Její  článek je otevřen  případem  důchodce  teroristy  Baldy, který  chtěl, vyděšen  muslimskou hrozbou a  Tomiem Okamurou, vykolejit  vlaky, nicméně jádrem  jejího sdělení je tato pasáž:

Balda tvrdí, že jednal pod vlivem děsivých snů, ve kterých do Česka přijíždějí vlaky s tisícovkami muslimů. Lidé z jeho okolí mají za to, že je ukázkovým případem, kam až může vést čtení nejrůznějších dezinformačních webů a zároveň nekritické naslouchání populistům.

Z unikátního průzkumu Starci na netu, který vloni ve spolupráci s olomouckou univerzitou provedla společnost Seznam.cz, přitom vyplývá, že právě senioři jsou velmi ohroženou skupinou. V podstatě každý druhý člověk ve věku nad 65 let (přesně 47 %) šíří e-mailem hoaxy, které varují před údajným nebezpečím, například migrací nebo islámem (více o výzkumu zde).

A  aby  své věci dala  správný  říz pokračuje:

Vybrali jsme pět klamných zpráv, které v uplynulých měsících rezonovaly na českém internetu a nejčastěji se šířily pomocí mailů nebo sociálních sítí.

Bitka pražských narkomanů vs. znásilňující migranti

Už jsou na Masaryčce!

Fuj, kravín! Reportáž TV Prima o iráckých uprchlících

Konvičkovci, islamisté a panika v centru Prahy

Tomio Okamura: ČR hrozí teroristické útoky

K jednotlivým bodům, podle ní  hoaxům, připojuje  vždycky  pár  správných vět,  ukazujících, na  jaké  bludy  si nabíhají geronti  65+.

O  tom, že  řetězové  maily  ve  společnosti  fungují a  to nikoli v malém měřítku, jsem psal několikrát a  jako úplně  první,  při rozboru  posledních prezidentských voleb dokázal, že  díky nim vyhrál nakonec  Zeman. A  to i přesto,  že  jejich  reálný  obsah byl opačný než  to, co dnešní  nájemním Hradčan tehdy  veřejně   tvrdil v prezidentských debatách. Přesto lidé dali přednost  sdělení v mailu, před Zemanovým autentickým výrokem. Zdaleka nic  nového pod  sluncem a žádný česká  specialita – viz slovenské přísloví Čo sa babe chcelo, to sa jej prisnilo.“  Vtip je  v tom,  že  ty maily  zarezonovaly  napříč  generacemi a nikoli  jen  u  věkové  skupiny  65+! Blbuvzdorná není žádná generace a  mládí  není  patentem na  pravdu, nýbrž  na nevědomost. Jak dokonale  ilustorovala sama    vědma Hrdličková  ve  svém  inkriminovaném textu.

Rozhodně  by  udělala  dobře, kdyby  příště, než  začne  kohokoliv  o čemkoli psát,  s  cílem mistrovat a  nadutě  poučovat, si  nastudovala  nejen povrchní informace  a  především   ze  zdrojů typu  Hate Free Culture,  z  kterého čerpala, jak je  naprosto  zřejmé, se pro jistotu poohlédla  po informacích i jinde. Kdybych  byl  trochu sebestředný, doporučil bych jí,  aby  sem tam zaskočila i na Kosu. Ale  na  rozdíl od  Hrdličkové  ani nějakým omylem takovým sebevědomí nedisponuji.

Nicméně vám si  dovolím  znovu  přetisknout  část  toho, co tehdy, před  skoro 4mi roky  Kosa konkrétně v této věci napsala:

Psal jsem nedávno o reportáži TV Prima ohledně vyjádření syrského migranta, když si byl prohlédnout městem Jihlava nabízené byty pro jeho početnou rodinu. Zveřejnil jsem nejen obsah reportáže Primy, ale také reakci nadace Generace 21, která prohlásila, že televize vyjádření pana Batta účelově zfalšovala.  Přiznám se, že mne vzniklá situace velmi naštvala. Protože bylo jasné, že někdo opravdu drsným způsobem lže – buď televize, která jde přes mrtvoly za senzací nebo nadace, která si myslí,  že  svůj projekt zachrání tím, když bude krýt nestydatého vyžírku. A slíbil jsem, že se k celé záležitosti vrátím,  s pomocí  návštěvníků Kosy , kteří mají k věci svou nespornou kvalifikací co říci. Učiním tak nyní.

Ačkoli to nejdůležitější už víte.

Prima znovu zveřejnila  původní reportáž a nechala ji před kamerou přeložit dalšími úředními překladateli z arabštiny.  Výsledek jistě znáte – všichni potvrdili, že prostě, nikoli uprchlík, ale migrant Batto, prostě sdělil, že v přemalovaném  obydlí pro zvířata bydlet nehodlá a že radši půjde zpět.

Nespokojil jsem se  s tím, ale jak slíbeno v prvním článku – požádal jsem universitně vystudovanou arabistku Aves Passeri o její překlad inkriminované pasáže. Napsala mi toto:

„Kdybych žil v obydlí, které vypadá jako – a nezlobte se na mě za ta slova – stáj pro zvířata, upravená tak, aby vypadala dobře, nežil bych v takovém obydlí. Vrátil bych se.“

S poctivostí sobě vlastní ještě v mailu dodala:

Ale upřímně řečeno, v té části o tom „přemalovávání“ si nejsem úplně jistá. Irácký dialekt neznám. A dialekty jsou si v arabštině někdy vzdálené. A arabština již pro mě dlouho není jazyk, který bych aktivně používala. V dnešní době bych si již tlumočit netroufla..

Dovolím si Aves  poděkovat  za naprosto korektní /nezaměnit s politicky korektním přístupem – to je něco úplně jiného/ práci v dané záležitosti! Přesně tohle mi konvenuje!  Dát poctivý názor v mezích znalostí a připustit  možnou odchylku. Kdyby se toho všichni drželi, měli bychom o spoustu problémů méně.

Ale zpět k meritu věci – je zřejmé, že Prima nelhala, za prvoplánovou senzací nešla. Ale když už na ní narazila…. Tak ji odvysílala. Kdo  by to udělal jinak? Kdo by pustil podobný trhák? Kdyby dělal  pro Primu nebo pro nějaký sdělovací prostředek vůbec? Nebylo by od věci, kdyby  si tuhle otázku zkusili zodpovědět v Generaci 21. Nejlépe před tím, než se  sami vmanévrovali do pozice člověka, který šlápne do čerstvého obrovského kravince a místo, aby poodešel stranou a v tichu a klidu si snažil botu očistit,  neudělá nic lepšího, než že ten kravinec si rozmaže ještě po tváři. A při tom vykřikuje, že  ho na obličeji má Prima!

Nehodlám se nijak vozit po nadaci Generace 21. Kosa byla jedním z mála internetových webů, kde jejich snaha o přemístění iráckých křesťanů, tehdy ještě neúspěšná, dostala nejen prostor, ale  i plnou podporu. Prostudoval jsem  to, co měli na svých internetových stránkách a usoudil, že to za podpoření stojí. Ano, lidem v nouzi a ohrožení života, je potřeba  pomoci!!! Slepé nenávisti je všude, že jí uhelnou lopatou jde nabírat!  Klíčové slovo jsou ovšem lidé v ohrožení života. Uprchlíci. Nikoli migranti. Uprchlík je ten, kdo prchá  v nouzi nejvyšší. Migrant je prostě vyžírka. Který jde za lepším. Ta definice je jednoduchá a dělící čára jasná.  A Iráčan Batto se ukázal být nikoli uprchlíkem, ale migrantem.

Aby bylo jasné, co on nazývá, po česku – maštalí pro dobytek, dám sem link na video z iDnes, kde je natočen interier obou bytů:

http://zpravy.idnes.cz/videa-tydne-nechtene-byty-navrat-legendy-a-pozar-muzea-p1f-/domaci.aspx?c=A160213_214138_domaci_mku

Ne, superluxus to rozhodně není. Ale velmi slušné bydlení, o kterém si nejméně 1/3 obyvatel republiky může nechat zdát  – určitě.

Nemíním se trefovat do nadace  Generace 21. Byli to totiž oni a jejich projekt, který migrant Batto a jeho syn svými vyhlášeními torpedovali. Generace  21 ovšem udělala to nejhorší, co udělat mohla – okamžitě se postavila  za něj a začala ho omlouvat. Místo toho, aby těch 17 lidí odvezla na Ruzyň a  naložila do prvního letadla, které by letělo směrem, který Battovým bude vyhovovat a odkud nehrozí riziko jejich vrácení do ČR. Tohle by smysl projektu podpořilo jako nic jiného. Veřejnost by to nepochybně ráda akceptovala a další podobní Battové , kteří se na cestu teprv chystají by  měli jasno, že ČR je pro ně naprosto nevhodnou destinací. Zbylo by místo pro potřebné – pro uprchlíky.

Místo toho byla hloupě a nesmyslně napadena Prima. Věřte, že kdyby byla  vina na její straně, s gustem a to nesrovnatelně větším, než u Generace 21, bych si jí podal. Ale je to přesně naopak.

Místo toho idiotského  útoku na účelový překlad kvůli senzaci měla Generace  21 okamžitě vydat prohlášení, které ředitel NF Generace 21, Jan Talafant, zveřejnil až 12.2.:

Vážení příznivci, partneři, přátelé,

dovolte, abych se jménem Nadačního fondu Generace 21 osobně omluvil za nepříjemnou situaci, která vznikla vyjádřením rodiny uprchlíku umístěných v Jihlavě pro zpravodajství TV Prima o jejich nespokojenosti s nabízenou pomocí.

V tuto chvíli nevíme, co je k takové reakci vedlo, ale chceme Vás ujistit, že během dnešního dne budeme vše okamžitě řešit na místě v Jihlavě a uděláme maximum pro to, aby tento exces nepoškodil celý projekt, který se snaží zachránit křesťany v nouzi. O dalším vývoji Vás budeme informovat okamžitě, jakmile připravíme další kroky.

Kdy už bylo jasné, že /tahle/ lež má prostě krátké nohy.

Ano exces se stal a projekt byl poškozen. Klidně může být, že nevratně.  Následky se dostavily okamžitě. Další skupina iráckých křestanů měla přijet do severomoravských Smilovic. Měla. Občané se postavili tvrdě proti – viz:

http://zpravy.aktualne.cz/regiony/moravskoslezsky/do-smilovic-ma-v-patek-pricestovat-14-irackych-uprchliku-cas/r~8bc5d45cd40d11e59e52002590604f2e/

Diví se jim někdo?

Projekt je skutečně na hraně zhroucení, což pochopila i inciativa  „153 křesťanů v Erbílu“, Ta na svém FB uvedla: „Vyjádření pana Batto šťastné nebylo a urazilo všechny, kdo (nejen) jim nezištně pomáhali a pomáhají. První reakce, posadit je do letadla a poslat zpět… S odstupem se dostáváme k podrobnostem. Leccos lze pochopit, na druhou stranu vypuštěná slova už nikdo zpět nevezme a pan Batto to zavařil všem, kdo k nám přiletí po něm…“

Nechci se  trefovat do Generace 21. Jednak je to laciné a hlavně – nemá to smysl. Chtěli dělat dobrou věc a skončilo to , jako mnohokrát v minulosti při podobných příležitostech-  podle přísloví – čin čertu dobře, peklem se ti odmění.

Takže  podle  Hrdličkové  je  to šíření  hoaxu, ačkoli  šéf  nadace  Generace  21 12.2.2016 veřejně  konstatuje, že  …

dovolte, abych se jménem Nadačního fondu Generace 21 osobně omluvil za nepříjemnou situaci, která vznikla vyjádřením rodiny uprchlíku umístěných v Jihlavě pro zpravodajství TV Prima o jejich nespokojenosti s nabízenou pomocí.

Kdo tady  šíří hoaxy???!!!

A  neodpustím si ještě jeden  retroexkurz na Kosu.  Ano Kosa  doložitelně  podpořila  onen přesun  iráckých křesťanů  v  době,  kdy  organizátorům  celé  akce  – nadaci Generace  21 nikdo nepomáhal a úřady a úřady házely  jen klacky pod nohy -viz:

Sluníčková záhada, aneb o uprchlících jinak

V té  době už  jsem patřil do, podle Hrdličkové – dementní  skupiny  65+ a  velká  část  čtenářstva tohoto blogu  také.

Nicméně  vraťme  se k jejímu tvrzení, že  Prima odvysílala  hoax, cosi  co „nebohý emigrant a irácký  křesťan“  Batta  neřekl, co Prima, v honbě  za senzací zlovolně  zkomolila, jen proto aby získala  lacinou senzaci a  přiblblí  geronti 65+ tomu uvěřili, věří a  masivně  to šířili.

Znovu  opakuji, že  věčně  mladá, věčně  krásná, věčně  chytrá , věčně  inteligentní, leč nedostudovaná , ale o to více ambiciozní  blondýna  Hrdličková  by  udělala  dobře, kdyby  se  zajímala sem tam také  o práci se zdroji. Než  cosi  hlubokomyslného  namázne. Ale  tohle už nějaký  čas, i podle  mého vlastního subjektivního dojmu, asi není  v  redakci Seznamu.cz  zrovna  vyžadováno.  Nevím proč a  nebudu po tom pátrat. Jestli  třeba  proto, že  psaní  článků je pak  zatraceně  časově  náročné, což mohu potvrdit z  vlastní  dlouholeté kosířské   zkušenosti, či proto, že  fakta  by  nemusela  zrovna  souhlasit  s vyzněním výsledného výstupu, jak si ho  příslušný  autor  nebo vedení redakce  Seznamu.cz předem  naplánovalo. Ono je  to totiž  úplně  egál.  Stejně  vždycky  rozhodují  ověřitelné  skutečnosti. Tedy pro ty, kteří  mají  zájem zjistit  doopravdy  co a jak.

Irácký připrchlík Batta měl jasno  – prchal s  velkou rodinou, aby  si  údajně  zachránili  život a  nabízené  byty  v Jihlavě pro ně  nebyly  dost dobré. Ačkoli  svým tehdejším standardem  nejspíš  měly  vyšší  než  běžnou  českou kvalitu. Možná, že  i blondýně  Hrdličkové se doneslo,  že  následně  vzali všichni, do jednoho –  roha a zmizeli  v Německu. Kde  si za použití  tzv. církevního azylu  vynutili  na úřadech pobyt.

Netuším zdali tahle ozdoba  redakce  Seznamu.cz  kdy  slyšela termín hlasování nohama.  Přesně  tohle  Batta a  Comp.  předvedli.  Hlasovali o kvalitě jihlavských bytů a o tom, zda v nich chtějí  žít  – nohama. Sebrali se a  utekli. Takže  lze  důvodně  dovodit, že  přeci jen ten překlad  Primy byl naprosto přesný nebo minimálně  trefný,  výstižný. Možná, že by mohla namítnout, že  přesto ty  řetězové  maily  a ti  nesoudní  geronti 65+…. atd.atd.

Kdyby  si holka jedna blonďatá nemyslela , že  všechno ví  a všechno zná a  zkusila  nějaké to letmé  rešeršování,  snadno by zjistila ,  že  výrok Batty, že  bydlet  v kravíně  nebude  on a ni jeho rodina,  není  výsadou  dementních seniorů, nýbrž  že  s ním pracují,  ve významu  TV Prima   i tzv. ta  správná demokratická  a  určitě  správně  referující  média. Například  i Dnes. Musela  by  totiž  narazit třeba  na  tento  článek i Dnes  z  roku 2017!

Iráčané, kteří utekli z českého „kravína“, získali v Německu azyl

z kterého si dovolím  malou část ocitovat. Aby  bylo jasno.

Kolem uprchlického tábora v Hamburské ulici v Drážďanech projíždí tmavý mercedes. Okna stažená, hudba na plné pecky a uvnitř čtyři iráčtí mladíci kývají hlavami do rytmu rapu. Ukazují, jak se jim v Německu daří, a natáčejí si na mobil migranty, kteří je za plotem sledují. Ještě před rokem a půl na tom však byli podobně.

Žili právě ve zdejším uprchlickém táboře, do kterého utekli za lepším životem z Čech. Tam je přesídlila česká nezisková organizace jako pronásledované irácké křesťany, kterým hrozila v jejich zemi smrt. Sedmnáctičlenná rodina Georgise Batta známá svým výrokem o tom, že v Jihlavě „nebude bydlet v přemalovaném kravíně“, má vyhráno. Němci už je nemohou vrátit do Česka nebo vyhostit do Iráku, jak plánovali. Získali definitivně azyl, někteří z nich pak dlouhodobé povolení k pobytu.

Takže  Hrdličková,  jak to je? Ti mládenci  z Battovi rodiny v  mercedesu  prudící  záměrně  jiné méně  šťastné připrchlíky, ukazují  na  lidskou úroveň  celé  téhle  familie, která prošla  Jihlavou.   Jak  vapadá  reálnost  výroku o kravíně  s této souvislosti?! J ještě  pořád e  důkazem dementosti  generace 65+? A hoaxem?

O dosahu  řetězových  mailů  se můžeme  jen  dosahovat. Co ale víme určitě, jsou  čísla  portálu  i Dnes. V  ČR  jde o 5. nejnavštěvovanější  vůbec, v  celosvětovém měřítku o  419. nejsledovanější a pokud  se zaměříme  jen  na zpravodajské a informační  weby,   pak má celosvětovou pozici č. 78!!! A používá  stejnou  terminologii, co přiblblí senilové 65+.

Nepochybně oprávněně, protože je zcela  zřejmé,  zda Prima referovala  tehdy  věcně nebo lživě!

Ale  sebevědomá  blondýna je  sebevědomá blondýna  a uvádí  irácké připrchlíky a  jejich střet  s TV Prima     jako příklad vzorového hoaxu a generační demence!

Dobrá,  když  to má takhle, tak  mohu použít  stejnou terminologii,protože  Kosa  je  u kauzy „iráckých křesťanů“ dávno před  tím,než  přišli do ČR.  Vzhledem ke  všemu  výše  uvedenému bych mohl  použít  stejné klišé  – o generační ignoranci sebevědomých mileniálních řiditelů  vesmíru a jejich naprosté, za to nebetyčné ignoranci a neználkovství. Nebo  to alespoň  vztáhnout  na  blondýny. Ale to bych nesměl publikovat na Kose nýbrž  být  členem redakce  Seznamu.cz . A nedostudovaným studentem  žurnalistiky.

Nejsem nic  z toho,  takže  si  podobný soud  rád  odpustím. Stačí mi konfrontace  té nafrněné s  fakty.Více není třeba.

Tady  jsem chtěl původně  skončit. Leč neudělám to. Tomio Okamura je někdo, koho podle mého názoru dokonale  charakterizuje soudem uznaný a povolený termín v oprávněných případech  na jeho adresu  -Pitomio. Klíčová slov a jsou  -v oprávněných případech.

A skandalizace od Hrdličkové –  viz  její příkladný  hoax č.5, šířený dementy 65+  takovým v žádném případě není!

Ocituji jej  v plné  šíři, aby mne  ani Hrdličková nemohla   obvinit  z  účelového vytrhávání  jejich  výroku ze  souvislostí:

Na konci roku 2017 zveřejnil šéf SPD Tomio Okamura video, ve kterém prohlašuje, že České republice hrozí teroristické útoky. Monolog, který na Facebooku zhlédlo 46 tisíc lidí, řeší zátarasy na Václavském a Staroměstském náměstí, které po útocích na vánočních trzích v Berlíně v roce 2016 měly zabránit případnému řidiči automobilu, aby vjel do davu. Ve videu zpochybňuje, s odvoláním na odborníky, účinnost zátarasů. Vysvětluje je jako výsledek českého členství v Evropské unii a „zcela neschopné vlády, která není schopna trvale zajistit bezpečnost českých občanů.” Za hnutí SPD poté nabízí řešení: „Prosazujeme nulovou toleranci nezákonné migrace, zákaz propagace islámské ideologie v ČR, zavedení trestného činu nezákonného překročení státní hranice pod tvrdými nepodmíněnými tresty (dnes je to pouze přestupek) a samozřejmě referendum o vystoupení ČR z EU, jelikož jen tak budeme moci mít vlastní bezpečnostní politiku a azylové zákony.”

Okamura  nemá  pravdu v jediné věci –  že by  za  ohrožení  bezpečnostní situace  islámským terorismem  mohla EU.  A  že  česká  vláda není schopna  zajistit bezpečnost  českých  občanů. Všechno ostatní, co mu vyčítá, sedí.

Neboť  jádrem jejího sdělení je,  že  český důchodce  je  hysterik, co se bojí vlastního stínu, když slyší  slovo migrant.

Takže  se podívejme na okamžitě  dostupná a čerstvá reálná  fakta:

Stačí si připomenout  včerejší Televizní noviny  na ČT1, konkrétně příspěvek o bezpečnostních  opatřeních v předvánoční a vánoční  Praze. O  nasazení stovek těžce ozbrojených  ostrostřelců, o instalaci  zábran proti  možnému atentátu najetí  náklaďáku do davu, atd.atd. Na  základě  toho, že  poplach vyhlášený v  ČR, po berlínském předvánočním atentátu   2016, dodnes nebyl zrušen a  je  brán  příslušnými orgány  jako  stále  oprávněný a tedy aktuální!

Jestliže  to takhle  vidí vláda, ministr vnitra, policejní ředitel a jejich  expertní  týmy, není sebemenší důvod, aby Okamura  před tímtéž nevaroval v roce 2017    a  soudný  český občan, a to i ve věkové kategorii 65+ neměl  naprosto podložené  důvody se  bát  islámského terorismu a  Okamuru sdílet  dál, když  nyní – o dva roky později se v předvánoční Praze  pořádají doslova  bezpečnostní orgie.

Ostatně  stačí juknout  na  jiný článek Seznamu.cz   s titulkem

Jestli přijedeme do Čech, přijedeme zabíjet, psala teroristka ze Sýrie své matce

aby  bylo jasno všem, kromě  jedná ambiciozní, ale  informacím od  dokonce ivlastní redakce  imunní  blondýny, že  byl/je  opravdu důvod  se obávat!

Jde totiž o autentické  výroky  islamistických  zrůd, které ještě  ne  tak dávno žily  mezi námi  -konkrétně bývalého pražského imáma Samera Shehadeha a jeho švagrovou  a  jejich soukromou komunikaci, v níž spoluobžalovaní otevřeně líčí své postoje ke světu.

„Kdybychom přijeli do ČR, tak bychom přijeli, abychom zabili co nejvíce lidí,“ cituje dokument obžalovanou ženu –  švagrovou bývalého imáma.

„Moc dobře víme, co děláme. Ale nezabíjíme nevinné,“ uvedla podle obžaloby v další ze zpráv, které prostřednictvím aplikace Telegram posílala své matce ze Sýrie do Čech.

No  a kdyby  to náhodou nebylo dost polopatické  a uchopitelné  pro Hrdličkovou, pak by se  mohla  zamyslet /pokud  je  toho  schopna/ na  čerstvým útokem  v Londýně  na  už dnes  atentátníky  oblíbeném London Bridge.

Před  časem  tam  útočili na  chodce hned  tři teroristé. Tentokráte  jeden. Tenhle:

Jmenuje se  Osman Chán. A určitě  to není původní obyvatel Britských ostrovů, jak snad  pozná i Hrdličková.Netuším kdy  on  nebo jeho předci do  země  přišli, ale je zcela  zřejmé,  že na  její  hodnoty  a občany měl zcela  stejný názor jako švagrová  bývalého pražského imáma na  občany  České republiky.

Nechápu, že  byl propuštěn  z výkonu trestu,který  dostal za přípravu islamistického atentátu na londýnskou burzu. Ale  to není podstatné. Tím je  skutečnost, že migrace s sebou nese značná okamžitá i trvalá   rizika.  O to nebezpečnější, že  jsou  Hrdličkovými  bagatelizována  a ti, kteří je  chápou,  navíc  zesměšňováni a uráženi  jako banda  naprostých dementů. Protože jsou navíc 65+.

A je úplně jedno, jestli na to je nějaká univerzitní studie  podobných   ambiciozních  a  životaznalých teoretiků ze  školních lavic.

Doporučil bych  jim i Hrdličkové se zamyslet / když jim to  jejich kapacita  dovolí/ se  nad  nápisem, který lze  spatřit nad  mnoha  venkovskými  hřbitovy  –

   Co jste  vy, byli jsme i my. Co jsme  my, budete i vy!

Jde o hlubokou pravdu a  velkou životní moudrost  sdílenou generacemi. Což neznamená, že  ji pochopí úplně  každý.

Až  mne zase někdo bude poučovat o alternativě  jako šiřitelce  hoaxů a  o tom  jak  ta  správná sdělovadla  šíří pouze  ověřenou  a  jedinou pravdu,nepochybně si vzpomenu  na  Hrdličkovou a její výtvor.

 

 

 

 

 

 

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.