Andreji/Češi tady nekrást!


Babiš  utrpěl, podle očekávání, v Bruselu v  samém  závěru týdne  obrovskou a ponižující  facku – Europarlament  odhlasoval obrovskou většinou hlasů -510 :53 při 110 absencích,  že  český premier  je  v těžkém střetu  zájmů. I když  Agrofert  „vložil“ podle tuzemského zákona  do svěřeneckých  fondů. Protože  je stále beneficientem  výnosů z Agrofertu a má tedy zájem na tom, aby  Agrofert  byl, pokud možno, co nejvíce zvýhodněn a  preferován.

Usnesení  Europarlamentu má  na  50 bodů, je tedy  velmi obsáhlé a  dokonce i vyargumentované. A  ANOšéf utrpěl při pátečním hlasování ještě  větší prohru než  předloni v prosinci poslanci schválili podobný dokument, který vyzval EK k zastavení dotací pro Agrofert do doby, než bude otázka Babišova možného střetu zájmů objasněna. Podpora páteční rezoluce je však až lavinovitě větší. Pro tehdy hlasovalo 434 politiků, proti bylo 64 a hlasování se zdrželo 47 členů EP.  Takže  debakl.

Babiš  si   o pokořující nakládačku sám řekl. Ne  tím,že  zatloukal, zatloukal a zase  zatloukal, to je  standardní taktika, všech, kteří jsou chyceni na  hruškách a zejména  cizích,  ale svou nabubřelou a drzou arogancí,  s kterou vyjel po Bruselu a tamních vyšetřujících orgánech, aby průšvih přikryl před  svým  voličským kmenem. Kdy Brusel nechápal, politicky  manipuloval, nerozuměl českým zákonům, neoprávněně  vyšetřoval a  kdo ví co  ještě. Vše  dosáhlo vrcholu při  únorové návštěvě členů výboru EP pro rozpočtovou kontrolu v Česku, během níž poslanci dospěli k závěru, že české úřady nedokážou střety zájmů kontrolovat a řešit. Babiš v souvislosti  halasně a veřejně označil vedoucí této kontrolní mise  Hohlmeierovou za pomatenou a české členy Tomáše Zdechovského a Mikuláše Peksu za vlastizrádce!

Po nějakém čase pochopil, že těžce přestřelil a  tudíž  to bude mít pro něj nepříjemnou dohru a ve všech případech se potichu omluvil – tak aby si toho jeho voliči  nevšimli, nicméně  urážka  se  mu nyní  hořce  vrátila  zpět – viz naprosto bezpříkladná jednotná podpora  zdrcující většiny  přítomných poslanců. Z nich řada  ony  Babišovy  urážky jejich kolegů z vyšetřovací komise vzala  jako osobní útok na sebe a  jistě se  staly důvodem, proč pro rezoluci nakonec zvedli  ruku. Kdo s  čím zachází, tím také schází.

Když už  padla zmínka  o  skore  při hlasování o Babišrezoluci, tak  si to trochu přibližme. Podle  záznamu hlasovací  listiny

Těch 53 europarlamentních Babišáků tvořilo 7 českých europoslanců  /5 ze  6-ti europoslanců za  ANOšéfe! + 2 od Okamury/. Zbytek dodali pánové Orbán a  Kaczinski.  Nikoli ovšem proto, že  by  s Babišovým bačováním souhlasili, nýbrž  zcela zištně  kvůli očekávání, že  až  dojde  v EP  a především  v Evropské komisi a  na Evropské radě  na ně  a jejich přešlapy, tak jim český bohužel premier podporu oplatí a taky je nenechává  ve  štychu. Cíl ovšem mohl být ještě skromnější  – třeba  polský i maďarský  náčelník  doufají,  že  Babiš  nějak uzemní  svou eurokomisařku nejlepší  – Jourovou, která si z jejich hlediska  ve  své  agendě  biřice jediného správného a přípustného názoru v EU počíná s  horlivostí  a zanícením pátera Koniáše a  dalších slavných i neslavných vymítačů ďábla…..

A  to jsou  asi tak všichni, kteří  mají z jakéhokoli důvodu pochopení pro Babišovy eurofondní eskapády.

Všímavější  čtenář  možná hodlá rozporovat  těch 7 českých hlasů podporujících Babiše. Neboť  ví, že  jestliže  dva  od Okamury  se  sem zařadili, pak by  zaměstnanců Babišovy  politické divize  Agrofertu v EP  mělo být  6.

Mělo ale není. Pro  jednu  ANOduši už zjevně  klíčové heslo ANOšéfe! už neplatí.  Jeho dosud  bezpříkladně věrná odezíračka od úst -Radka Maxová, se jaksi vydělila  z houfu, těch,  co bez  zaváhání aniž by  viděli, slyšeli a mysleli –  podporují  svého šéfa!  A  už  docela dlouho před finálním hlasováním veřejně oznámila, že  Andreje  nepodpoří a hlasování se zdrží. A  dokonce, kdyby  přijatá  rezoluce  leccos neakcentovala, tak by ji přímo podpořila.

Jinými slovy  – už se  za  svého /bývalého/chlebodárce  stydí. A vysvětluje to takto:

Už víte, jak dnes budete hlasovat o rezoluci k možnému střetu zájmů českého premiéra?

V tomto hlasování se nakonec zdržím. Bohužel prošlo nakonec několik bodů, které rezoluci poškozují. Jedná se především o body, které předjímají výsledky vyšetřování a auditů. Jedná se například o bod A, který říká, že k vyčlenění Čapího hnízda došlo účelově. Můžeme si o tom myslet, co chceme, ale to zdali se tak stalo, či nikoli je stále součástí vyšetřování. Rezoluce by proto neměla tvrdit něco, co ještě není rozhodnuto.

Souhlasíte s názorem předsedkyně výboru Hohlmeierové, že si Česko nemůže vybírat, jak uplatňovat pravidla o střetu zájmů?

Ano, souhlasím, pravidla musí platit pro všechny členské země stejně. Pokud se střet zájmů prokáže, musí z toho být vyvozeny náležité důsledky.

Jádro pudla té rezoluce  vystihla  Maxová dokonale –

, pravidla musí platit pro všechny členské země stejně. Pokud se střet zájmů prokáže, musí z toho být vyvozeny náležité důsledky.

Není k tomu co dodat.

Na mezinárodní  úrovni totiž  žádné Babišovy tuzemské  triky neplatí a platit nebudou. Nikdo neakceptuje  fňukání o mafiích, o tom,jak ho všichni poškozují, jak ho chtějí vytlačit  z  politiky, protože bojuje proti korupci a korupčním  bratrstvům! Tahle primitivní argumentace  funguje  jen u necelé třetiny  českých  voličů, zejména těch, které stihne předvolebně ugulášovat a ukoblihovat. Na mezinárodní scéně je  naopak on vzorovým symbolem korupčně  zašpiněného politikáře. Po pátku veřejně  ocejchovaným a Česká republika  s ním….

A nic na  tom nezmění jeho další výlev,jímž komentoval výsledek hlasování v  EP:

„Tu rezoluci nechci moc komentovat. Jak každý ví, stojí za ní čeští europoslanci, kteří dělají vše jen pro to, aby Českou republiku v Bruselu poškodili,“ uvedl Babiš v prohlášení. „Je to pořád to samé. Politický boj přenesený některými českými politiky a stranami z České republiky do Evropského parlamentu,“ dodal.

To je opět  jen fňukání zacílené na tuzemského Pepu  Koblihu a spol.  Aby náhodou nepřeběhl.

Jenže  ono  už to není v úrovni   fňukna  Babiš a jeho voliči.  Jakkoli je  přijatá rezoluce právně  nezávazná a  Evropská komise a její orgány k ní mohou přihlédnout a  také nemusí, Babišův  střet  zájmů se  dostal do  roviny  EU versus  Česká republika. Dovolím si citovat předsedkyni kontrolního výboru Evropského parlamentu Moniku Hohlmeierovou. Ta  prohlásila, že české úřady dělají dojem, jako by pro ně část unijního finančního nařízení o střetech zájmů neplatila. „Nikdo si nemůže vybírat svá pravidla,“ řekla německá lidovecká europoslankyně.

Jinými slovy  – ČR  je  pro naprostou většinu poslanců Evropského parlamentu  zemí  lapků a podivných bratrstev.  Což  určitě do budoucna  vezmou v potaz  unijní orgány a také  ostatní členské země. A jsme v nejžhavější fázi  jednání o budoucím evropském rozpočtu  také o obrovském protikoronavirovém balíku ve výši 750 miliard  eur.  Kde Babiš  soustavně vykřikuje že nedovolí, nepřipustí a nesouhlasí.

Většinově bohužel neprávem, jak se chystám už nejméně  měsíc  doložit ve  speciálním článku, ke kterému se ovšem stále nějak nemohu  odhodlat. Ale  možná sem tam i oprávněně.Možná Jenže  to není  důležité. I kdyby měl ve svých námitkách  recht stoprocentně a  mluvil pravdu pravdoucí!

Na  evropské politické scéně  dostal veřejný cejch  korupčníka a defraudanta.  A  Česká  republika  s ním. Termínově  v ten naprosto nejhorší  čas.

Babiš  od  Bruselu požaduje  co největší  finanční  částky pro východní členské země v novém rozpočtovém období. A vedle toho ještě  také, aby  si tyto země  rozhodovaly o jejich užití samy, bez ingerence Bruselu.

Přijatá  rezoluce  názorně  demonstruje, s jakým pochopením se  asi tahle česká představa  setká!  Zejména  vlády zemí  čistých plátců si rozhodně  nehodlají pálit  u svých voličů prsty  za  dotace  do nějakého východního Babišova Klondyke. Naopak-Babiš  tzv. šetrným dodal skvělý argument, proč  by  příspěvek pro divoký Východ bylo radno ořezat.

Totéž platí pro  tzv.jižní křídlo EU,jenž  natahuje  ve  velké finanční nouzi stále  agresivněji  ruku a  cílí právě na  část  evropské podpory  pro východní nové členské země. I těm Babiš  dodal skvělou novou a průraznou munici! Všichni najednou mají o dobrý  důvod  víc, aby  Česko dostalo co nejméně. Díky Babišovi.

Bit je nejen  ANOšéf! nýbrž především naše  republika a její zájmy.

Pamatuji, jak moc  se  člověk někdy  v létech  1990-1992 styděl, když vyjel do Německa, vkročil do nějakého toho obchoďáku nebo  marketu a  tam narazil na  rozvěšené cedulky  s nápisem – Češi tady nekrást!

Dnes takovou velkou a odevšad  viditelnou  ceduli vyvěsil europarlament a  stojí na ní:

                               Andreji/Češi tady nekrást!

Velmi rád bych si takovouhle  veřejnou celoevropskou potupu  ušetřil!

Původně  zde  článek končil. Nicméně  je potřeba ještě  cosi přidat.

1-  česká opozice a  s ní spřáhnutá  periodika  jásají, jak byl Babiš potupen. A  pohrávají si s myšlenkou,  že  se  to obrazí v  preferencích ANOšéfe!  Čeká je  těžké  zklamání. V Bruselu žádné tuzemské volby  vyhrát nelze!  Ta  necelá třetina  co s morálně veřejně zinzultovaným,vypráskaným a poníženým Babišem souzní, ta se  víry ve  svého za  živa svatého nevzdá. Naopak – semkne  se za ním ještě  pevněji. Ta mu totiž odpustí všechno. Nejspíš  i vraždu.  A za  špatného označí  Brusel.  Zřejmě  jsou  neotřesitelně přesvědčeni, že  Česko je  Agrofert a  Agrofert je  Česko a  co je  dobré a výhodné pro Babiše  je dobré  a výhodné pro celou republiku…. Aniž by si ráčili uvědomit, že  Babiš  EU  existenčně  potřebuje. Existenčně. Kdyby jeho imperium někdo omezil v přístupu na jednotný  trh, následoval by  rychlý bankrot  celého koncernu. Takže  Babiš, v konečném součtu je a  zůstane  těžce probruselský. Jinak totiž ekonomicky končí. ČR a  její vnitřní trh ho nezachrání. Nicméně ta  páteční eskapáda  nezůstane  bez  nějaké dohry  i pro Andyho velkopodnikání.  Lze se jen  dohadovat jak konkrétně.

2-kdokoliv mi ohledně Europarlamentu  může  namítnout  – vlku ty  sám  jsi opakovaně  okomentoval Evropský parlament jako naší  civilizaci vysloveně  nebezpečný orgán, ale když jde o Babiše  tak…. Prostě když je  to proti Babišovi tak je  ti  i něco jako EP dobré.

Nic takového  vážení. Nejsem posedlý  Babišem. Což  jsem opakovaně  dokázal. Jak v  případě EET, tak v koronavirové krizi a  v  týdnu vyjde zajímavý retro materiál o vývoji státního dluhu, kde…  no ale  uvidíte  sami.

Každému  měřím a nakládám stejně. Jenže  na  naprosto gigantický a neudržitelný střet zájmů Andreje  Babiše  upozorňuji  a dokládám  jej od okamžiku  kdy  na sebe  převzal vládní  angažmá. Jde doopravdy  o fatální a kardinální problém. Který  je  dnes zjevný celé Evropě. A pro Česko z něj plynou zásadní omezení a nevýhody  a je Babišem a jeho excesy trvale poškozováno!  Na Kose není  a nikdy nebde  důležité KDO Co říká, nýbrž  CO KDO  říká. Umím se zastat Babiše. Proto umím uchopit i  Babišovské  usnesení EP. Kvůli VĚCNÉ PODSTATĚ!  Dojmy nezaměňuji za pojmy. Europarlament  i nadále považuji za civilizační hrozbu. A Babiš na  tom nic nezměnil.

V každém případě – nesmírně  mi vadí  ta  obrovská imaginární cedule  vztyčená v pátek v Europarlamentu

                            Andreji/Češi tady nekrást!

Mimochodem – a aby mi  rozuměli i zdejší Babišovi roztleskávači.  Až  zase Europarlament  povede nějaká ta jednání o  automatických kvótách na redistribuci migrantů, či něco podobného,bude nepochybně Česká republika oprávněně protestovat. Protivníci ovšem se klidně kdykoliv mohou obrátit  na páteční rezoluci a  naše  argumenty  shodit se  stolu s poukazem na  to, že  zde trpíme  flagrantní praktiky  střetu zájmů a že  tím je motivován  náš postoj k přerozdělování. A  evropská veřejnost  na  to určitě  uslyší. Stejně jako  sekta   svatého Andreje  nyní na nesmyslná obviňování Bruselu a  českých europoslanců! Tohle je ten největší malér!

 

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.