Další osud Spojených států


napsal Kuba

Vlkův  úvod:

To, co budete  číst  dále, se  včera  objevilo mezi diskusními příspěvky. Rychle jsem to stáhl, protože  mi přišlo lepší to dnes  vydat jako samostatný  článek k americkým volbám.

Jde sice o soubor drsných spekulací,  jdoucích směrem,který  odhaduje  můj přílepek ke  včerejší tipovačce. Nepřetiskuji to kvůli tomu, že   tu spekulaci podporuj,nýbrž  kvůli faktu, že  takto  uvažují a  to ještě  drsněji i světově  renomovaná  media. Evropská i americká.  Všichni asi budeme  rádi, když se ukáže, že  šlo jen o plky  senzacechtivých pisálků,jejichž  cílem je prodat  dráže  reklamní prostor.  Nicméně  když tihle  píší až takhle, je  zřejmé, že  sranda končí a  v USA  se  vaří horká kaše. Pro celý svět, jestli jim  z toho jejich pověstnésho melting tyglíku vykypí!   A nyní už Kuba  a jeho včerejší  diskusní příspěvek.

Zdravím ostatní tipaře -> dovolím si přidat svůj názor na věc, který bude odlišný především ve výsledku. Svůj názor zakládám na tomto článku z 3.9.2020 + mé přidání do vínku s ohledem na pozdější vyjádření. Zde se jasně píše, že při jakémkoliv jiném, než naprostém vítězství Bidena o volební noci záleží na

a) ochrance Bílého doma

b) armádě.
https://www.washingtonpost.com/outlook/2020/09/03/trump-stay-in-office/?arc404=true

Tip je -> nevyhraje Biden ani Trump. Budou dva prezidenti.

Jak se bude blížit otevření obálek na Nový rok s hlasy volitelů, bude narůstat napětí ve společnosti. Poštovní hlasování bude z většiny pro Bidena.

Trump bude skrze své lidi šponovat americké veřejné mínění a bude neustále zpochybňovat obdržené lístky. Napětí bude gradovat poté, co se prozatímní výsledky definitivně přikloní na stranu Bidena. V takovém okamžiku (do 30.11) se hrstka „trumpistů“ rozhodne „ověřit“ poštovní lístky a po otevření kamionu/skladu „objeví“ zaručený podvod. Pokud jej neobjeví doopravdy, tak jej objeví vzápětí jinde a tam tentokrát již bude…  a jejich fenomén spustí konspirační teorie o podvodu. Trump odmítá přijmout výsledky hlasování, napětí ve společnosti graduje. Pár mentálně slabších jedinců to nevydrží a rozhodnou se svého kandidáta podpořit masovou střelbou do demonstrantů (pravděpodobně černých nebo studentů). Očekávám spontánní vznik domobraneckých milicí a dalších CHAZ městeček během celého prosince.

Paralelně vůči tomuto se na základě tohoto vývoje přihlásí další státy pod iniciativu, že odmítnou zaslat všechny volitele vítězi ze svého státu. Zákon to nenařizuje, jde pouze o historickou zvyklost, která v anglosaském právu má ovšem velmi silnou pozici. Předpokládám, že stát, kteří získají překvapivě republikání (například Pensylvánie) by se mohla pod toto přihlásit.
https://electoralvotemap.com/winner-take-all-electoral-college/

Výsledek listopadu je takový, že Trump prohrává na absolutní počet hlasů a díky překvapivému přechodu od systému „vítěz bere vše“ některých swing states i absolutní počet volitelů.

V takovém případě neuzná Trump „pro změnu podmínek za běhu a podvodům“ férovost a regulérnost voleb. V lednu nebude zvolen nikdo prezidentem. Takový scénář se reálně stal (odkaz na Wiki) a nás teď čeká opakování.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Volba_prezidenta_Spojen%C3%BDch_st%C3%A1t%C5%AF_americk%C3%BDch

Pro zneuznání výsledků voleb po přečtení soupisu volitelů a všeobecnou krizi, bude prezidenta vybírat kongres. Zde má Trump obrovskou smůlu, jelikož Kongres ovládají Demokraté a zdaleka ne všichni republikáni podporují Trumpa.

Domnívám se, že na konci Ledna 2020 Trump zpochybní samotnou podstatu kongresu. V tu chvíli půjde ovšem už jen o politické prohlášení. Republikánské státy se odmítnou podřídit výsledku s odkazem na skandály se zfalšovanými volbami a budou požadovat přešetření u nejvyššího soudu. Trump s touto situací dopředu kalkuluje a proto pár dní před volbami prosadil svou soudkyni a získal tak většinu.

Paralelně tak vznikne dvojvládí -> demokratické státy budou uznávat prezidenta zvoleného sněmovnou reprezentantů (Biden) a republikánské státy budou čekat na vyjádření nejvyššího soudu. Do té doby budou uznávat Trumpa (zpochybněna legitimita předsedy sněmovny reprezentantů Nancy Pelosi (D), ze strany republikánů, který má v případě nezvolení prezidenta převzít moc viz bod výše). Odkaz na situaci a dlouhodobé tlaky ze strany demokratů k rozšíření soudu zde: https://www.nationalgeographic.com/history/2020/09/why-us-supreme-court-nine-justices/

V únoru 2020 „prezident1“ Biden prosazuje rozšíření Nejvyššího soudu a na-nominováním svých kandidátů bude chtít zvrátit výsledek hlasování starého Nejvyššího soudu. To už mu nebude umožněno, republikánské státy po rozsáhlých občanských nepokojích povolávají první týden v únoru Národní gardu a obsazují strategické body infrastruktury. Většina armády (rozumějme generálů) podpoří „prezidenta č.2“ Trumpa. Situace bude ještě zmatenější, jelikož velení jednotek (štáby) podpoří „prezidenta č.1“. Očekávám tak od štábních kapitánů v Pentagonu výše příklon k Bidenovi, od brigádních generálů u jednotek níže příklon k Trumpovi + řádový členové národních gard. (zdroj zde: https://www.nbcnews.com/politics/2020-election/more-200-retired-generals-admirals-endorse-biden-including-some-who-n1240842 a zde https://www.theguardian.com/us-news/2020/oct/30/us-military-election-decisive-win )

Hodně spekulativní ->
Situaci ,a to je shrnutí mého komentáře, v Březnu 2021 „zachraňuje“ Čína na půdě OSN, kdy prosazuje hospodářské sankce pro „vzbouřenecké“ republikánské státy. Ostatní stálý členové RB OSN jej podporují, RF se zdržuje hlasování. Čína podpoří Bidena, protože ví, že s ním se dohodne. Vítězství Trumpa je pro ni katastrofou.

Po 1-2 letech po této situaci dochází ke kolapsu USA jak jej známe. Na světové scéně se objeví nový hráč, vnitřně silně centralizovaný, otevřeně fašistický, který vnikne syntézou (R) a (D) států.

Snad jsem přidal pár zajímavých článků, které shrnují atmosféru a neodpustím si na konci přidat ještě českého youtube Michala Šopora, který žije v Kalifornii a odtamtuď nám posílá svůj pohled z ulice:
„demokratická“ Kalifornie z pohledu Trump ralley
https://youtu.be/EXYjIPHENBs

naproti tomu veřejně deklarovaná podpora pro Bidena zde:
https://youtu.be/rNLiSFGDK9M

Zdravím všechny kosíře a přeji krásný Listopad v bezpečí a kruhu svých blízkých.
Kuba

Vlkův  dodatek:

Nemyslím si , že  to dojde až  sem. Ale ten začátek scénáře  sdílím. Pokud Bidenovo vítězství se nepotvrdí zcela  jednoznačně.

Vysloveně  dodávám, že  jde  zatím  o největší spekulaci,kterou kdy  Kosa  otiskla a doufám i do budoucna  otiskne otiskne. Jejím publikováním chci  upozornit jak moc  a jak nebezpečně  se v nějakých posledních 10-20 letech změnil svět! Před  tím by nikho ani  v rauši nenapadlo uvažovat nad  podobnými šílenými scénáři.   Dnes  je to stejně  realistické  jako  hollywoodské  filmy,ba  spíše realističtější. Než Pretty  Woman nebo Sám doma určitě.

Příspěvek byl publikován v rubrice Hosté se štítky , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.