Střípky stále stejné mozaiky


napsal PB

Vlkův  úvod:

S PB, specialistou  Kosy na leteckou problematiku, jsem v pravidelně nepravidelném styku. Onehdá mi poslal mailík. S drobnými střípky na  různá témata.

Abych to rozpracovával  eventuálně  do článků, na  to momentálně nemám čas. Pak mne napadlo, že nebude  od  věci ty  informační střípky  vydat tak, jak mi došly.  Vypovídací hodnotu  mají  i bez širšího rozvedení. A když někdo bude mít  chuť na  více  detailů,  není důvod, proč  by  si je nezkusil zjistit jednou  sám. Nemusí na  Kose vždy dostat všechno až pod nos. Ale je čas  pustit  PB  na  sklo.

1. Když jsem psal článek o činnosti vládně-nevládních organizací britského zamini nejen v Libanonu, tak ani netrvalo dlouho a už je tady zřejmý projev strategické komunikace – využití „ruských stop“ ve výbuchu v Bejrútu a zapojení Assada jako údajného kupce hnojiva pro vojenské využití. Zprostředkovatelem strat. komunikace je britský The Guardian. Pořád ale „zapomínají“, že ten ledek nebyl v Gruzii jen naložen, ale také vyroben  a na výrobce Nitroprilu HD a jeho vlastníka média nedoráží. Gruzie je v této chvíli chráněnec Západu, tak se takové detaily nehodí vytahovat stejně jako rozpory ve faktech.
2. Mainstreamem je z pochopitelných důvodů opomíjená americká vojenská přítomnost v Sýrii v oblasti Al-Tanf u iráckých hranic. Neprokazatelné zprávy mluví o americké spolupráci s IS proti Asadovi a o fungování také britských SAS v této oblasti umožňující kontrolu dálnice mezi Irákem a Sýrií. Ze strategického hlediska je jejich okupace kousku Sýrie pochopitelná, ale mezinárodně-právně neobhajitelná. Tohle Biden řešit nebude a dovolím si odhadnout, že si tam ještě upevní pozice. IS v téhle oblasti získává na síle, Assadova armáda ani Rusové tam nemohou. Na svém výsostném území. Co komu chceme  vykládat o svrchovanosti a nedotknutelnosti území suverénního státu?!
3. Na Ukrajině bez obalu oficiálně velebí veterána divize SS Galizien jako bojovníka za ukrajinskou svobodu. Teď je proto z esesáckého hrdlořeza Michaila Mulyka, bojovníka za Hitlera – Hrdina Ukrajiny!
Návrh ukrajinského prezidenta na udělení titulu Hrdina Ukrajiny Mulykovi https://petition.president.gov.ua/…190
Schválení parlamentem Ukrajiny: http://w1.c1.rada.gov.ua/…116
Může se někdo potom divit, že Rusové mají Ukrajince za nácky? Kde je řev lidskoprávních organizací a všech  svodobubránících politiků a novinářů z celého Západu?

4. A   ještě nové armádní vrtulníky, věčný evergreen  Kosy,   a  jejich „výhodný nákup“ v  rámci transatlantické spolupráce  s hlavním spojencem. To je  opravdu hodně povedený  obchod!    Z nějakého neznámého důvodu objednalo americké námořnictvo před několika dny pět zaměřovacích systémů pro české AH-1Z Viper, ačkoliv máme objednané pouhé 4 kusy těchto“ moderních hightech“  bitevních vrtulníků s původem v době vietnamské války. Bylo to uvedeno v oficiální svodce Pentagonu. Takže z toho logicky vyplývá, že dostaneme jeden zdarma. Kdo tomu věří, ten tam běží!

Je pořád nejisté, zda dostaneme vrtulníky komplet nově vyrobené, nebo půjde o přestavbu UH-1N a AH-1W vyrobených v 80. letech minulého století.To je  kauf, no uznejte! Některé Venomy a Vipery tak byly vyrobeny a vzhledem k ukončení výroby Venomů, před více jak dvěma lety se přestavby „enek“ nabízí. UH-1N mají Amíci plno zakonzervovaných v poušti stejně jako dostatek odstavených AH-1W. Smlouva naší, z božího trestu- vlády s Američany je utajovaná…
Tolik  stručný  výběr  PB. Jde o věci, které by  rozhodně  neměli uniknout  vaší pozornosti, máte li mít  nějaký trochu celistvý přehled.  Protože by  to na Kosu bylo příliš  krátké, tak dvě  věci ze stejného kadlubu  přidám ze svého baťohu.  Takže  za
5.  To bylo a ještě bude  řečí  o  vzájemné  solidaritě  s Velkou Británii. Jak  spolu sdílíme  společné hodnoty,  jak jsme  jedno tělo i jedna  duše  i přes  brexit. Babiiš , když  kvůli Skripalům vypovídal  ruské  diplomaty  z Prahy  tak prohlásil, že my  spojencům věříme  a proto nepochybujeme  o jejich tvrzeních. Lhář Johnson  po vystoupení  z EU zase  cosi blekotal o nenarušitelnosti  vzájemného soužití. Jak můžeme  věřit  našem britskému spojenci  a  co je  ochoten s námi sdílet je nejlépe  vidět na  afeře kolem anticovidové vakciny od  Astry  Zenecy.   Do jejího vývoje  investovala  EU  300milionů Eur. Dalších skoro 900 už firmě  proplatila  před  tím,než  obdržela  jednu jedinou  lahvičku preparátu. Všechno málo. Britskošvédský  farma  gigant se s tím nepáral  a protože má produkční potíže, suše  do Bruselu sdělil, že bude krátit  dodávky.  Až o 60% . Do Unie.  Ovšem Britové  žádnému krácení  nepodléhají!  Proč  také? ?  Britania  first!!! Ano britskému spojenci  můžeme  stoprocentně  věřit a můžeme se na něj, zejména  v těžkých dobách – spolehnout!
6.Pamatujete  ještě na nedávné  hackerské útoky na  počítačovou síť OKD  nebo benešovské nemocnice?  Kde  neznámí  hackeři  zašifrovali počítače a především data  chtěli výkupné?  Mainstreamoví  hlídací  i političtí šmoci  okamžitě  uhodili do bubnů!  Protože jim bylo zcela  jasno!  Za všechny  si  dovolím upozornit na tehdejší  úderný  článek na  webu  Českého rozhlasu

Na nemocnici v Benešově útočil ruský virus Ryuk.

Ten zmiňuje  jak útok na OKD, tak Benešovskou nemocnici. V  té správné souvislosti. S okamžitou identifikací pachatele!  Rusko v  tom má  své  nenechavé pařáty!

Jenže  koncem minulého týdne  přišla  překvapivá informace

Policie dopadla skupinu hackerů, která útočila na benešovskou nemocnici a OKD

Musíte  číst  velmi a velmi pozorně,  abyste  v textu objevili následující větu:

Skupina hackerů měla své sídlo v polorozbořeném domě, kde proti ní zasahovaly ukrajinské speciální policejní jednotky.

Když jí přehlédnete, máte  dojem, že  snad  zatýkal  český NÚKIB někde  v  pohraničí.

Zkrátka  jedna  velká propagandistická lež  těch jedině  správných  si zase ušoupala  nožičky. Protože je měla  krátké.  Žádné  Rusko nýbrž  Ukrajina hackovala!!!  V dolech a  nemocnicích. Ukrajinští demokraté z té správně  demokratické  části Ukrajiny, protože  na opolčenských územích  by  ukrajinské speciální síly  zasahovat nemohly,  nám převedli  zač je  toho loket!  A jak si tu jejich demokracii představují!!!

Ale  přirozeně  netroufnu si vyloučit,  že se náhle  objeví jejich  určitě  zcela  dobrovolná a spontánní  výpověď, že  jsou napojeni na nějakého toho  ruského špiona  Jegorku, který je  osobně  řízen Putinem a  že jen plnili rozkazy  z Kremlu!

A  za tuto svou dobrovolnou  výpověď  i je třeba  navrhnou, jako toho esesáka,  na titul Hrdina  Ukrajiny.

7. Notoričtí  potížisté a  covidignoři a  podobní  protestují  na krev proti kašírovaným  pseudoomezením, předstírajícím  vládní snahu potlačit  koronu.  Melou  v lepším případě  o šikaně, v tom běžnějším o teroru, diktatuře a porušování  lidských práv  a lepí na  sebe   podle  žlutou Davidovu hvězdu  jako symbol svého útisku.

Nedávno mne jeden z kosířů upozornil na  extremně  nízká čísla   nově nakažených v Austrálii a  ptal se, jestli nemám nějaké přijatelné vysvětlení. Odpověděl jsem mu, že nejspíše je  to tím, že  u protinožců vrcholí léto a navíc  mimořádně  horké,  což, jak jsme  si vyzkoušeli sami loni,  covidu příliš nepřeje. Jenže  pak mi přišel pod ruku následující  článek:

Dva miliony Australanů jsou v tvrdém lockdownu. Kvůli jednomu nakaženému

Město Perth na západě Austrálie je od pondělí v přísném lockdownu. V totální uzávěře se ocitlo na dva miliony lidí, kteří v oblasti žijí. Důvodem je jeden nakažený koronavirem, píše agentura Reuters. Uzávěra oblasti by měla trvat pět dnů.

Zkouším si představit  reakci v  tuzemsku… Jeden nakažený?  Žádný nakažený!!!! Kapelo hraj,Anka bubnuj! A  dát kvůli tomu Prahu  do karantény?????No to by tedy bylo!!!! Nikdy, my  se vypnout nenecháme!

Holt  Australané jsou jiní. Také jim proto nevládne  Babiš se Zemanem a za jejich zády  nečíhá Fiala z ODS, S Pekarovou Adamovou  nebo Okamurou a Kluzkým Vojtou.

A tak mají  neskonale  lepší  aktuální covidová  čísla

I rozdíl mezi totální idiocií a  zdravým rozumem lze vyjádřit  markantně  v  číslech. Ne že ne! Tedy někdy. V následujícím případě  bohužel nikoliv.

8. Od začátku, co objevily informace o  ruské anticovidové vakcině  Sputnik V, o ní píši jako o ideologicky nevhodné vakcině, která by z ideologických důvodů nebyla  do západního zdravotního prostoru i kdyby  byla  úplně zlatá. Tedy  za  jakž takž  běžných poměrů. V  době, kdy  se ukázalo, že  ti jediní správní a  ideologicky  nezpochybnitelní  výrobci očkovací látky neplní a  to flagrantním způsobem, svoje  smlouvy s jednotlivými vládami a také celou EU, se leckde o nasazení Sputniku V uvažuje/například Německo/, jinde se  s ním už natvrdo počítá /Maďarsko/. Ovšem ČR, jak už na Kose napsáno je „pevná hráz proti ideologické diverzi jménem Sputnik V“ !!!!!  To ať tu radši všichni pochcípáme,než  si nechat píchat něco od věčně opilých mužiků!

Několikrát mi v této souvislosti dorazil takový „milý  mailík“  ve  smyslu, že  jsem proruský zabedněnec a  další podobné lichotky. A kde prý mám nějaké podobné prohlášení?!

Dobrá, když mohu, rád posloužím citací ze  serveru Čti doma.

Očkování proti nemoci covid-19 neprobíhá podle plánu, vakcín do České republiky nepřišlo tolik, kolik slibovala vláda. Poradce premiéra Babiše Roman Prymula se tak nedávno nechal slyšet, že by nebyl proti využití ruského séra Sputnik V. Odmítá to řada odborníků i politiků. Proč je proti senátor Tomáš Czernin?

„Je to pro mne hrozná představa,“…..

„Mluvit nahlas o tom, že by naši občané mohli být očkováni ruskou vakcínou Sputnik, která nemá registraci Evropské lékové agentury, je opravdu nepřijatelné,“ .

Přirozeně, že je zde  ona kouzelná obecná obezlička – Sputnik nemá registraci EMA a proto je nepřijatelný.  V normálních dobách bych neřekl ani popel. Všechno má mít  svůj  správný postup a  léky  všeho druhu zejména. Vtip je  v tom, že nežijeme  v normální době.

Pan hrabě jaksi nebere a to ani náznakem  v potaz,  že  všechny  tři zatím v  EU připuštěné vakciny  dostaly pouze  přechodné nouzové povolení. Protože  ani  ony neprošly ani zdaleka  obvyklými testy účinnosti a nezávadnosti. Nebyl prostě  čas a nouze je nouze.  Je tu obrovské nebezpečí z prodlení!

Nepochybně by nyní namítl, že  i přesto rozdíl v tom provizorním testování mezi vakcinami ze Západu a  Ruska  je obrovský… On by to jistě  řekl. Já na jeho místě nikoliv. Rozhodně ne ve světle  toho, co se  děje kolem očkovací látky  z produkce  Astry Zenecy!

Je známo, že několikrát musela  přerušit  testování kvůli vedlejším účinkům, dále  to, že  existují nejméně  tři studie o její účinnosti a každá vykazuje  jinou hodnotu. Od  asi 60%  do 95%!!!!

Korunu“studiím“ u Astry nasazuje  zjištění, že  tu vůbec  nejvyšší schopnost  vykázala  tehdy, když  vědci OMYLEM testovacím dobrovolníkům nasadili první dávku v  daleko slabší koncentraci než je předepsáno a  druhou  dávku pak v  té normální!!!

Nemluvě o tom, že  se ukázalo, to „dokonalé“ protestování tohohle přípravku jaksi pozapomnělo na  věkovou skupinu  +65 a  tedy  nikdo neví,  jak je zde – v KRITICKÉM segmentu covidem ohrožených  ÚČINNÁ!!!

Netuším jaké testování ohledně  Sputniku V prováděli  v Rusku. Nicméně  je proti elementárnímu rozumu,  že  by nesvedli aspoň něco tak břídilského jako  ti, co organizovali  testování u  Astry Zenecy.  Zvláštní ovšem je, že  to u pana  hraběte žádnou hroznou představu nevyvolává!!!  Ani trochu.

Ačkoliv, jak už Kosa několikrát  psala  a  doložila, Astra  Zeneca v závěru minulého roku nejprve kontaktovala ruského výrobce Sputniku V  a posléze s ním  podepsala  smlouvu o spolupráci.

Na  rozdíl od  Czernína  to pro Britošvédy není hrozná představa.

Cílem je  testovat kombinace ruské vakcíny Sputnik V a očkovací látky, kterou sama  vyvinula……

Myslím, že  by  pan hrabě  měl začít  troubit  na poplach. Zdá se, že  Kreml už  své trojské koně propašoval i  do  vedení nadnárodních  obřích koncernů! Minimálně  co se  Astry Zenecy  týče. Je nejvyšší  čas  tomu činit  přítrž!

A ještě  drobnost – když Czernina  jímá ta  hrůza,  snad  by  se mohl, aby  se mu ulevilo, obrátit  do Maďarska. Tam se rozhodli  Sputnik V implementovat, protože  západní, ti ideologicky  správní výrobci prostě  selhali!  Když  už to nenazveme  rovnou podvodem, protože od EU  vzali vývojové granty, podepsali smlouvy na dodávky, zinkasovali předplatby  a  ty kontrakty – NEPLNÍ!!!

Maďaři to neudělali z nějakého kapricu a bez  rozmyslu!Na  Reuters, který snad  ani  starostlivý  a  zodpovědný místopředseda TOP 09 nebude podezírat z  ideologického selhání,  se může  dočíst, že se podíleli na  testování  ruského preparátu. Takže  jistě, přes rodové  vazby,  je  schopen si obstarat  nějaké detailnější maďarské  výstupy. Je to přece  členská země  EU a  vedle toho i náš  spojenec z NATO. A těm my přece bezvýhradně  věříme!

Na tomto místě bezvadně  sedí   bonmot, který není můj,nýbrž mi jej zaslal jeden z kosířů:

Jiřina Šiklová  kdysi pronesla  nesmrtelný  blábol  – je  lepší se mýlit  s USA než mít pravdu s Ruskem.

Dnes je  to upgradováno do aktuální podoby  – je  lepší hromadně pochcípat na koronavirus, než si nechat píchnout  Sputnik V!

Mám chuť  požádat, aby  to  bylo zařazeno mezi Murphyho zákony  jako tzv. Czerninův axiom!

V  mezičase  vzrostl zcela  výrazně německý  zájem o ruskou vakcinu. Pochopitelně. Při blamáži s dodávkami od  Pfizeru nebo Astry  Zenecy.

Bavorský premiér Markus Söder, v rozhovoru pro deník Die Welt zdůraznil: „Evropské regulační úřady by měly co nejrychleji posoudit i ruskou a čínskou očkovací látku.“

Zdánlivě  to může  vypadat jako totožné vyjádření  s  českým modrokrevníkem. Jenže není, protože  platí, že  když  dva  říkají  skoro/totéž,  není to totéž.

Zatímco český orhrnvač  nosu  nad  podhradím  tímhle způsobem vyjadřuje  despekt, Bavor tlačí na  urychlení procesu  certifikace od EMA.

A německý spolkový ministr  zdravotnictví Jens Spahn  se vyjádřil ještě jednoznačněji a  zcela  neatlanticky, tedy ideově  vysoce  závadově:

Jestliže je vakcína bezpečná a účinná, může pomoci bez ohledu na to, kde byla vyrobena!

A ještě něco. Z čeho  ani  Blatný/Babiš, ani Czernin a  další  vždycky  správní a pravověrní  nebudou mít  ani trochu radost. Na  Seznamu.cz uspořádali ke  Sputniku V anketu. V okamžiku, kdy tohle píši, vypadá takto:

Podotýkám,  že na  Seznamu.cz s  pravicově  orientovaným čtenářstvem!  Mám strach, aby Czernina a jemu podobné nekleplo…..  Zejména  v okamžiku, kdy jeho odpovědní soukmenovci ve  sněmovně  hodlají  rozvrátit  zdravotní systém.

Ale  to už bych se opakoval.

Vždyť jde jen o střípky  z té stále  stejné mozaiky!

Ale  ještě s  tím Sputnikem V nedám pokoj. Následující  řádky  píši speciálně pro Blatného a  Czernina. A  všechny  další ideologicky žulově pevné.

Čerstvá informace uvádí, že podle  kompletní klinické studie,tedy včetně  3.fáze je její  účinnost 91,6%. U nejstarší a tedy nejkritičtější skupiny  dokonce 91,8%. Zprávy z  Aeronetu? Nikoliv.

„Uvedené výsledky jsou jasné a vědecký základ očkování byl prokázán,“ uvedli v komentáři zveřejněném v časopise Lancet profesoři Ian Jones z University of Reading a Polly Royová z London School of Hygiene & Tropical Medicine.

Já čerpám z Reuters.

Tohle je  fakt pro všechny pravověrné obrovská nepříjemnost!!!  Obrovská! Ideologicky nepřijatelná vakcina  je perfektní. Podle Lancet, nejprestižnějšího medicinského periodika na planetě!!!  Czernin, Blatný a  další  mají  smůlu.

Pochopitelně, že  si přisadili i Rusové.

„Rusko mělo po celou dobu pravdu,“ řekl v úterý novinářům Kirill Dmitriev, šéf Ruského fondu pro přímé investice (RDIF), který je odpovědný za marketing vakcíny v zahraničí.

Uvedl, že výsledky podpořily rozhodnutí Ruska zahájit produkci Sputniku V, zatímco testování  ještě probíhalo. Naznačil, že skepse ohledně těchto kroků je a byla  politicky motivovaná. Má pravdu.

Nikdy by mne nenapadlo propagovat  cokoliv, jen proto že  to je  z Ruska. Nebo odmítnout cookoliv jen proto, že  je  to ze  Spojených států. Do sorty bigotních zaslepených idiotů rozhodně nepatřím a  patřit nebudu!

Jenže máme  co do činění s covidem. Který zabíjí lidi, ničí náš  život jako celek a  dramaticky podlamuje  ekonomiku. Speciálně v takovéhle  situaci by  ideologie  měla  jít stranou. Nejlépe ji spláchnout do kanalizace. A poctivě  zkusit všechno, co může představovat  použitelní řešení. Tak jak to předvedli Maďaři. Ti místo ideologického  blábolení typu  Blatný a Czernin  se rozhodli Sputnik V ve vlastní režii otestovat. A podle výsledků se zařídili.

V  úterý mělo dostat první zásilku 40 000 dávek. Co nám místo toho nabízí  pánové Blatný a  Czernin?  Krácení Pfizerem  a  Astrou Zenecou…  A propos  Astra Zeneca – právě  čtu, že podle  další studie má mít  účinnost 70%… To je  v té zprávě  Reuters  uvedeno také. Černé na bílém!  Hlavně, že prošla  těmi důkladnými evropskými testy!

Ovšem problém musí řešit  i blábolisté z  alternativy. A  že jich není málo! Myslím chřipčičkáře, covidignory  a vakcinodomítače.  Vesměs  tendují k Rusku. Někdy  naprosto nekriticky. Covid neexistuje, je  to uměle  vytvořený problém, který má  vést  k ustavení nového světového řádu!  A když  už existuje, jde o chřipčičku. Nanejvýš. Očkování je pro ně totál fuj, protože.  no třeba proto, že jim někdo chce  vpravit  čipy  do těla .Nebo je jinak poškodit!  Nyní mají pech. Rusko zjevně bere covid  nesmírně vážně. Asi jako já. Možná  vážněji. První pecháček. Druhý ?  Žádná chřipčička.  Třetí?  Vyrobilo vakcinu proti Covidu a nasadilo ji. Takže  Putin také instaluje  nový světový  řád? Nebo vás  chce očipovat nebo trávit? Musíte  si vybrat!  Blbý  co?  Kosa  prostě měří každému stejně. Pravověrným i vám.

 

 

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , , , , , , , , , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.