Flash – Nordstream 2 čelí stále rostoucímu počtu nebezpečných provokací DOPLNĚNO o video!!!!


 inicioval Ernest

Už i česká mainstreamová media přinesla  mimořádně  závažnou  informaci  o stále se  stupnující řadě  vážných provokací, jímž  čelí  ruská plavidla, snažící se  dostavět poslední chybějící kilometry plynovodu  Nordstream2.

Například  Echo24.cz  o tom píše  takto:

Výstavbu plynovodu Nord Stream 2 provázejí provokace ze strany cizích lodí a letadel. V rozhovoru s agenturou Interfax to uvedl Andrej Minin z konsorcia Nord Stream 2 AG, které stojí za výstavbou plynovodu. Projekt se nelíbí americké vládě, která se jej snaží blokovat prostřednictvím sankcí.

Nord Stream 2 má přivádět zemní plyn z Ruska do Německa po dně Baltského moře. Minin uvedl, že lodě pracující na projektu jsou terčem „častých provokací ze strany cizích civilních i vojenských plavidel“. Koncem března se podle něj nedaleko lodi Fortuna pokládající potrubí objevila neidentifikovaná ponorka.

Minin rovněž prohlásil, že ve druhé polovině března se zvýšil počet případů, kdy nízko nad loděmi pracujícími na plynovodu přelétala „cizí letadla“. Konsorcium ve sdělení pro agenturu Reuters uvedlo, že může Mininovy informace potvrdit.

Dříve, než  jsem stačil sednout  k počítadlu a  zjistit  detaily, abych mohl vydat tuto flash, ozval se mi kolega  Ernest  a  dodal opravdu výživné detaily  z  ruských zdrojů o tom, co sdělil Andrej Minin celkově:

„Provokace kolem„ Nord Stream “- Poláci se pokusili narazit do ruského pokladače potrubí

Lodě a letadla NATO brání výstavbě Nord Stream 2

Provokativní akce polské strany v dokončovací zóně plynovodu Nord Stream-2 ohrožují vojenským střetem mezi NATO a Ruskem.

Uvedl to ekonom Alexander Dudčak v komentáři k pokusu narazit do ruského pokladače potrubí polským plavidlem.

„Pokud to není aprílový žert, pak je to zjevná provokace.“ Copak jejich lodě neplují po rozlehlých prostorech světových oceánů? Naši zkušení piloti mohou zahlédnout jejich paluby a jejich podpalubí. Chtějí přivést vztahy mezi Západem a Ruskem do stavu přímého ozbrojeného konfliktu?

Takové akce samozřejmě nemohou zůstat bez následků. Může být zařízení pro pokládání potrubí považováno za letadlovou loď Admirál Kuzněcov? “ – řekl Dudčak.

Operátor výstavby plynovodu Nord Stream 2, Nord Stream 2 AG, oznámil zvýšení aktivity zahraničních válečných lodí a letadel v oblasti prací.

28. března 2021 se tedy v bezpečnostní zóně pokladače potrubí Fortuna objevila neidentifikovaná ponorka.

„Vzhledem k tomu, že kotevní linie Fortuny jsou umístěny ve vzdálenosti více než jedné míle, mohly by akce ponorky vyřadit celý systém umístění ukotvení lodi pro pokládku potrubí a vést k havárii a poškození potrubí,“ upřesnil operátor projektu.

Další incident se stal následující den. Podle ředitele pobočky společnosti Andreje Minina se 29. března se kolem Fortuny plavila válečná loď polského námořnictva. V této situaci bylo podpůrné plavidlo „Záchranář Karev“ nuceno sledovat paralelní kurz a doprovázet ji.

Aktivní jsou také zahraniční civilní lodě, které, jak společnost poznamenala, narušují bezpečnostní pásmo, nebezpečně se přibližují k pokladači a nereagují na žádosti posádky. Například 22. února vstoupilo do pracovní oblasti poblíž dánského ostrova Bornholm polské rybářské plavidlo, které muselo být odtlačeno od ruského pokladače potrubí.

Zbláznili se?? Polské lodě narážejí do zásobovacích lodí, které staví Nord Stream 2. Snaží se dostat k samotnému pokladači potrubí.

„Mluvíme o jasně naplánovaných a připravených provokacích, a to jak s využitím rybářských plavidel, tak i válečných lodí, ponorek a letadel, aby se zabránilo realizaci ekonomického projektu. Toto je bohužel první bezprecedentní případ tohoto druhu v historii,“ říká se v prohlášení Nord Stream 2 AG.

Společnost dříve oznámila, že projekt je již z 95 procent dokončen. Zbývá pokládat asi 120 kilometrů potrubí. Pracují dvě plavidla – „Fortuna“ a „Akademik Čerskyj“.

Společnost Nord Stream 2 předpokládá výstavbu dvou větví plynovodu z ruského pobřeží přes Baltské moře do Německa. Po zavedení amerických sankcí v roce 2019 proti společnostem, které se na něm podílejí, byly práce na zhruba rok zastaveny.

Šéf představenstva společnosti „Gazprom“ Viktor Zubkov uvedl, že projekt bude dokončen letos.

Společnost Nord Stream 2 dnes zveřejnila prohlášení o vojenské aktivitě kolem staveniště na moři a poskytla důkazy o tom, že tato aktivita je zaměřena konkrétně proti společnosti Nord Stream 2.

Dodávám,  že  přesně  stejnou  informaci jako Echo24.cz  přinesl rakouský  Kurier, jen  o dost dříve.

Ovšem podle německého investičního portálu Onvista.de Poláci popřeli,  jak jinak, že  by  stavbu plynovodu  se  snažili  narušovat!  Jejich válečné lodě  provozují zákonnou plavbu  na otevřeném moři, jejich letadla  provozují zákonné lety  v mezinárodním vzdušném prostoru……

Detaily  pro němčináře  viz

Polen bestreitet Störaktionen seiner Marine gegen Nord Stream 2

Jsem si jist, že  Česká republika neochvějně  věří spojenci z NATO. Otázkou  je ale kterému -Polsku nebo Němcům?

Doplněk z  pátečního odpoledne:

Aby  se  naši a ostatní evropští papaláši mohli  snáze  rozhodnout, kdo  vytváří  při pokládce  rour  Nordstreamu 2 nebezpečné situace, přidám  video, které  k téhle konkrétní  kauze  lze nalézt na  Youtube. Přirozeně  je nevěrohodné a zmanipulované, protože je z ruských zdrojů.  Na  druhé straně  tam hovoří i Reuters citovaný  Andrej Minin.

 

Já bych to vyhodnotil asi tak jak kdysi hovořilo Radio Jerevan o konfliktu mezi tehdejším SSSR a Čínou na řece Ussuri – situační zpráva zněla – naše nic netušící mírové traktory pokojně oraly pole podél hraniční linie,když náhle byly napadeny zákeřnou palbou cizích tanků. Naše mírové traktory protivníka rychle zcela zničily a dál pokračovaly v hluboké orbě pro příští úrodu,aby byla zdárně splněna pětiletka.

Dneska holt to v Polsku mají tak, že dvakrát po sobě ve večerních hodinách těžce ozbrojená válečná loď, maskovaná jako pokladač podmořského plynového kabelu záměrně najela do polského rybářského kutru.

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.