Afghanistan, NATO, Zeman,majitelé jediné pravdy a Svědci Milošovi


O  Afghanistanu  jsem psal zcela nedávno. V  souvislosti s informacemi  německého tisku o tom, že USA  jednak zahájili  konečný útěk ze země    a  jednak,  že jej  hodlají urychlit a  to aniž  by to jakkoliv konzultovali  se  svými spojenci. Proč také?  Je přece jen jejich svobodnu volbou, zda  eventuálně hodlají  pod Hindukůšem  válčit  s Talibanem eventuálně  sami bez USA. Washington v  tom nikomu  bránit  nebude…

Na posledním dvoudenním summitu  NATO, který organizovalo Rumunsko,  konal se v podstatě /s výjimkou Polska / přes  video konferenci, se  sice  řešila, jak ostatně jinak – ruská hrozba. Téma  Afghanistanu  vnesl na  tu nejvyšší  natovskou  úroveň nečekaně Miloš  Zeman. Jak informuje  oficiální server  Hradu konkrétně  sdělil na schůzce nejvyšších národních NATOpapalášů toto:

Vystoupení prezidenta republiky při videokonferenci s prezidenty B-9

10. května 2021

Vážení kolegové,

jsem rád, že se s vámi mohu opět setkat, i když nemám video konference rád, a pevně doufám, že se s vámi budu moci setkat v přátelské atmosféře bez video konferencí a v přátelských podmínkách, protože konec pandemie je věcí blízké budoucnosti, jak pevně věřím.

Takže, přátelé, jak víte, mým téměř stálým tématem je Afghánistán. Na posledním summitu NATO v Londýně jsem jako osamělý bojovník protestoval proti stažení vojsk z Afghánistánu. Měl bych teď říci, a cituji Talleyranda: “Je to horší než zločin. Je to chyba.” Proč? Budu pokračovat o nedávných událostech, i když jsou symptomatické.

Víte o krvavém útoku na studentky v Kábulu a dobře víte, že prezident Ghaní obvinil Tálibán. Je to naprosto pochopitelné, protože Tálibán je striktně proti vzdělávání žen. Proto je můj scénář, byť katastrofický scénář, následující: Jako první krok po našem odchodu z Afghánistánu Tálibán potlačí legální afghánskou vládu. Jako krok dva ovládne celé teritorium Afghánistánu. A jako další krok vytvoří nové teroristické centrum, které bude srovnatelné s Islámským státem posledních let.

Rád bych citoval Generálního tajemníka NATO, který řekl: “Existuje významné riziko, že v Afghánistánu vznikne nové teroristické centrum.” Jensi, pokud máte stejný názor jako já, proč neprotestujete proti stažení z Afghánistánu? Proti veliké chybě, která mi připomíná politiku appeasementu, dokonce zbabělost, dokonce kapitulaci. Jednání s Tálibánem se velice podobá jednáním s Adolfem Hitlerem a se stejnými následky.

A já opravdu věřím, že situace v Afghánistánu bude po tomto nešťastném rozhodnutí velice komplikovaná, a přátelé, prosím nezapomínejte, že Tálibán disponuje obrovskými finančními prostředky, protože Afghánistán je hlavním producentem opia na světě. A nové teroristické útoky, jako ty na Dvojčata, by mohly následovat.

Jako osamělý bojovník chci být Kassandrou, protestující proti postavení dřevěného koně do trójské brány. A vy víte, že Kassandra měla pravdu.

Děkuji.

Miloš Zeman, prezident republiky, zámek Lány, 10. května 2021

Z mého hlediska  mimořádně zajímavý projev!  Jen co je pravda.  V mnoha  a mnoha ohledech.  Lze ho číst  různě  a  každý  si v něm najde  svoje. Nebo  naopak nenajde. Z mého pohledu je  ale  vůbec nejzajímavější, že  kromě  konstatování faktů ten Zemanův  projev  už nikdo další  nezkouší vůbec komentovat!

Nesnaží se o  to česká politická  scéna. Ani ta  tvrdě opoziční, jdoucí po Zemanovi kdykoliv  a za každou cen, pro níž je nyní  nejodpudivější vlastizrádce, horší než  Emanuel Moravec.  Ten sice kolaboroval s Hitlerem, ale  na druhé straně  – bojoval proti Rusům, takže mu možná  Novotný v  Řepích za nějaký  čas postaví  další pomník. Vedle toho Vlasovcům.

Pokud náhodou nějakou  skrytou pietu  nevymyslí starosta  Prahy  6 Kolář jr., aby  ji umístil na prázdný plac po Koněvovi….

Že  je  zticha  Babiš a Hamáček?  I těm se  divím.  Jak to, že se nepřidali k prezidentovi? Že by těžce vydýchávali poslední  Zemanovu, z jejich pohledu  zcela  zjevnou provokaci proti tomu jak, především  Babiš zavraždil koronu ,když na  hradním nádvoří nechal prezident  umístit a zapálit  30000 svíček – jednu za každého covid  zemřelého…  

Naprosto podivuhodné je  hluboké mlčení zdivočelého hejna  majitelů jediné přípustné pravdy  z mediálního mainstreamu.  Které vždycky  doslova baží po  Zemanově krvi. 

Ovšem  stejné ticho je  u jejich  antipodů  z alternativy,  tvrdě prozemanovských psáčů.  O tenhle  Zemanův projev  nikdo ani písmenem nezavadil…Proč?

A totéž  Svědci Milošovi!  Ačkoliv jejich postoj k Afghu je tvrdě odmítavý,  ani lístečkem na   nepohnuli, jak, když jde o jejich za  živa svatého  a  tuhle  válku, je jejich  zažitým zvykem.

Přiznávám se,  že  si tohle  všeobecné mlčení užívám.  Se vším všudy. Lepší důkaz toho,  jak hloupě  tvrdě stranicky, bez ohledu na  sebemenší  základní národní  zájmy nebo objektivní pravdu funguje  česká politická mediální a co je nejzoufalejší –  VOLIČSKÁ scéna!!!!!

Analýza  jakéhokoliv problému je  vždycky  těžce zastíněna a podřízena  zoufalému fandovství. To má  přednost před úplně  vším!!!  Hlavně, aby vyhrál ten  náš,hlavně, aby na něm neulpěla  smítko!  Víra  rozum nepotřebuje. Ta  si ho zakazuje.

Že  hloupá, zbytečná a  nákladná  válka stála  české životy a nejspíš  i  velké miliardy  korun?  Které nepochybně  šlo využít  jinde daleko lépe?  Že  jsme součástí  historické vojenské  blamáže  Západu?  A  co jako?

Osvědčili jsme  transatlantickou solidaritu se  spojenci! Bránili naše  evropské hodnoty a liberální demokracii!!! Říkají jedni. Bojovali pod Kábulem za  Prahu. S teroristy nevyjednávali,ale  je  stříleli, říkají druzí…..

Tedy  vlastně neříkají.  O Afghanistanu se v současné   slušné západní společnosti  nemluví. Ba  ani nešpitne!!!! Mise  byla  přece splněna.  To ukazuje  už její název ne? Resolute Support, tedy Rozhodná podpora, kdybyste  si nepamatovali! A nyní  jsme se  rozhodli co nejrozhodněji se stáhnout  domů!  Ať si to  místní hadrníci vyřídí sami mezi sebou.   Ale  určitě  se Zeman nemýlí, když  předjímá  jediný  možný  výsledek –  že  Talibové rychle  zatočí  s kábulskými  Emanuely Moravci, jakmile se ocitnou bez  té Rozhodné podpory /více ironický název  fakt  nešlo,vzhledem k dnešní realitě  vymyslet!/! 

Těch pravd  je  v těch několika Zemanových větách daleko více. Vsadím se, že  si je velmi pečlivě připravil a  vybral.  Co, že  si stanovil tenhle  dálkový  summit  za cíl?  Řešení  ruské hrozby! Které prý představuje  ruské námořnictvo v Černém moři nebo „svévolná a provokativní “  dislokace  vojenských jednotek  na  ruském území podle  přání ruské  vlády!!!! Nepřípustné!  

Citujme  z Lidovek:

Bílý dům informoval, že prezident Biden s účastníky summitu diskutoval o širokém okruhu otázek, včetně schopnosti aliance reagovat na hrozby. Rumunský prezident v této souvislosti hovořil o nezbytnosti posílit schopnost odstrašení a obrany. „Všichni jsme nedávno byli svědky znepokojujícího vojenského soustředění Ruska v našem blízkém sousedství, v Černém moři, na Ukrajině a kolem ní,“ zdůraznil. „Proto jsem se zasazoval, a to i při diskusi s prezidentem Bidenem, o zvýšení vojenské přítomnosti spojenců v Rumunsku a … na jihu východního křídla,“ řekl Klaus Iohannis.

A  do toho Zeman s  Afghanistanem? Proč?  Osobně  bych si dovolil soudit,  že  tím chtěl na  téhle  úrovni  říci  nemožné –

opravdu se hodláte  dostat na pokraj  jaderné konfrontace  s Ruskem, když nyní utíkáte  z Kábulu, kde  jste neporazili pastevce koz  z hor?

Vyslovil zakázanou věc. 

Způsobem naprosto nekritizovatelným! Všichni vědí,  že  útěk z  Afghanistanu  je jednak obrovskou prohrou s  devastujícími  důsledky  v budoucnosti, především  ve vztahu k tomu, jak islamisté  v Evropě zvedají  hlavu   a  jednak nebetyčnou ostudou, protože  západní svět  ukázal, že  není odhodlán  tzv. „svoje hodnoty“ bránit  do hrdel a statků,  jak říkávali naši předci. Že  když protivník  rychle  nepodlehne, nýbrž  jakoukoliv  válku  natáhne  dostatečně  dlouho, nakonec  stáhneme  ohon a  zbaběle utečeme – viz Vietnam, viz Irák a Libye, nyní  Afghanistan.

Dokonce  ani  ti nejsprávnější  ze  všech českých jedině  správných si neodvážili do Zemana  šťouchnout!!!  Zvláštní.. Že by  přehlédli to, co  vidí  vlk?  A jejich nájemní psáči také?

Ale  kdež!!!!  Ale jak kritizovat někoho, navíc  třeba  pro velezradu, když  trvá na  dalším  angažmá  NATO  v  téhle marné a  prohrané  válce??? Nikdo z nich není natolik odvážný a  samostatný, aby  řekl – do Afrghanistánu jsme jako Česká republika nikdy neměli lézt a když  už pak nejpozději  v roce 2007, kdy bylo jasné, že  se Taliban nepodaří s konečnou  platností rozprášit, nýbrž  že ten přežil a  sílí,  z téhle  války  vypadnout. Už  nejméně  14 let je  Česká republika ve  špatné  válce!  V  Afghanistanu  nás  i všechny ostatní  armády  NATO  bere  naprosto zdrcující  většina  obyvatelstva  přesně  stejně,jako  my  Sovětskou armádu po roce  1968. Jen tak  totiž je  Taliban mohl vzmoci ke  své současné  síle! Ba  hůře, oni  NATO je  nejspíš   Afghánci chápáno nikoliv  jako Rudou  armádu po roce 1968, nýbrž jako Wehrmacht po 15.3.1939.     

Zemana  se prostě  v dané chvíli neodvážil kritizovat,kvůli tomuhle jeho  afghonatovskému extempore  vůbec  nikdo. Nešlo to.  Počínajíc  Bidenem, přes  Stoltenberga,   polského natohujera  Dudu, Ruskem posedlé Balty, tuzemské  natopřísahače  Fialu, Pekarovou  Adamovou, atd.atd  až  k takovému Šafrovi, Petru Kolářovi, o Jakubu Jandovi  ani nemluvě.  Všichni jsou náhle, na  rozdíl od Vrbětic – zticha. Ačkoliv  se jedná o historické selhání Západu!  Musí – Zeman je  totiž   v pozici největšího natohujera, ohledně  Afghanistánu na celé zeměkouli!   A navíc,  ze  strategického hlediska má pravdu. Takovou, jakou si nikdo  jiný  nedovolí říci. USA  přece mají vždycky pravdu! Navíc  platí, že  je lepší se mýlit  s USA než mít  pravdu se Zemanem!   Ale  to je jen jedna  strana  mince.

Je tu i ta  druhá!  Uvědomují si Svědci Zemanovi  tuhle  triviální skutečnost, že  Zeman  by  v  Afganistánu válčil až do úplného uválčení?

Trvám sice  na tom, že  v  dané chvíli Zeman Afghanistan připomenul  kvůli Rusku – jak válčit  s  touhle  jadernou velmocí, když  pakt  utahali  pastevci v  afghánských horách?!  Nicméně,  tahle účelovost je  více než překryta  skutečností, že  to byl právě  Zeman, kdo poslal první české vojáky  do  té vzdálené země a kdo zcela nesmyslně  trval  opakovaně na  hesle,  že pod Kábulem se bojuje  za Prahu!

Konec konců – v těch pár  větách  tenhle  svůj  setrvalý  postoj  opět připomenul. čili pokud  Svědci Milošovi ho chtějí omlouvat, že  to jako byl  jen  prostředek, jak si rýpnout  do NATO a  jeho rusobijců, ale  mají obrovskou smůlu!  Kdyby  to bylo na  vrchním veliteli  českých ozbrojených  sil, jak s oblibou  připomíná, navíc  hrdého nositele  modré knížky, díky níž  na  vojnu nikdy  nemusel,   pak  on by  válčil  v Afghu dál a dál. A klidně  posílal  do téhle  války  další  a  další  české kluky.  Vaše kluky  Svědci  Zemanovi! A utápěl tam  soustavně  miliardy  a miliardy už takhle  se rozpadajícího státního rozpočtu!  Jak  jste s  tím  spokojeni?  Proč  mlčíte?  Proč  jste nikdy  proti  afghánsky nesmyslné politice vašeho za  živa svatého ani nemukli?  Chápu – když je někdo za  živa  svatý, tak je prostě  svatý. A proti těm  nic namítat nelze. Jak se potom lišíte  od Jakuba  Jandy nebo Petra Koláře?

O tomhle je  dnešní blog! O totální  zaslepenosti, slepé víře a  fanatismu.  Na obou stranách. na  té antizemanovské i prozemanovské.  Proto to v téhle  republice  vypadá jak vypadá! Dokud naprostá většina lidí  s volebním právem bude  bigotně  věřícími místo kriticky myslícími občany, není  šance na  nějaký posun k lepšímu!

Ta  část  zemanistů, která se kryla  s  babišíckým  elektorátem si  v minulých dnech prožila  svoje Waterloo  ohledně Babiše a   Vrbětic.

Babišovi odpouštěla  všechna  jeho šméčka ,všechny  ty korunové dluhopisy, Čapáky, konflikty zájmů,  udržování  armády  v Kábulu, navyšování  armádního rozpočtu, podivné tendry, rozvrat  příjmové stránky  státního rozpočtu,  dokonce  i covidové velkomordování! Tohle všechno babišáci  vzali jako marginalitu. Ale  atak Ruska?!  Tak to prrrrrrr!  To nezkousneme!  Nikdy!  Žasnu. Od kdy je pr omyslícího člověka  vypovězení  nějakých diplomatů důležitější  než  desítky  tisíc  zbytečně  mrtvých, kvůli politickému kalkulu jednoho panáka nebo  zbytečné zadlužení  státu, které  nikdo jiný  než oni stejně  nezaplatí???? Tohle  je mimo moje rozumové schopnosti!

Mám o Vrběticích  jasno. Nevěřím, že  kromě  policie  a podobných,  tuhle kauzu někdo v zemi projížděl  důkladněji než  já.   Umím si  proto Babišovo chování vysvětlit. Neměl u Vrbětic na výběr. Nastražili na  něj  past s jediným možným únikovým východem. Zůstaly mu jen vynucené kroky.  Díky řízeným únikům tajných informací  z bezpečnostních složek. Neomlouvám ho,  ale  minimálně  částečně  chápu. Což neznamená  odpuštění, ale  určitě  výrazné umenšení  viny, kterou v dané kauze nese. Co mu neumím prominout  je  jasné jednání, zákonem sankcionované, u Čapáku, doslova  supersobecké rozvrácení státních financí a především ty zcela zbytečné obrovské ztráty na  životech u covidu. Díky jeho ubohým  politickým zájmům. Ale příslušníkům církve  Koblihy  nejsvětější začalo vadit  až  vypovídání ruských  diplomatů…. 

Zemanův  krátký projev  na  summitu NATO strhl českým politikářům,nájemným  brkům i  věřícím,  kteří  si  říkají občané, všech politických orientací a  preferencí  masku. Proto k němu  ti i ti zásadně mlčí!    

  

 

 

 

 

  

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.