Češi a migrace


Od migrační tsunami v  roce 2015 je v  Česku migrace nepřetržitě   horkým  a  stabilním politickým tématem.

Politikáři tohle moc  dobře  vědí.  Je  to  konec konců vidět  i  v současné předvolební  kampani. Kdy  Babiš  lživě  obvinil  Piráty, že  chtěli/chtějí  do Česka  pustit  ilegální  běžence  a dokonce, že je  nastěhovat lidem do kvartýrů. I když prokazatelně  to bylo a je  přesně opačně.

Po stoprvé  dám  výrok Andreje  Babiše  z  podzimu 2015

Uprchlíci po svém příchodu ale podle něj můžou najít uplatnění v ekonomice.

„Máme 18 tisíc volných míst pro pomocné dělníky. Pokud naši občané nechtějí obsazovat tyto pozice, tak ano, proč ne,“ řekl o možnosti zaměstnávat běžence v Česku.

Což by bylo  , při realizaci  toho šíleného nápadu znamenalo , že  bychom už  nyní  v zemi měli minimálně  100 000 muslimů. Díky zákonu a slučování  rodin.

Nyní  je Babiš, co do dovozu  muslimů do země trochu skromnější  -ale  o to usilovnější, viz rozhodnutí  vlády přivézt do ČR  afghánské kolaboranty, spolupracující  v jejich zemi s  AČR.

Přesto  Babišovy  marketéři dokázali  úspěšně  vzbudit  dojem, že  Babiš  nic, Babiš  antimigrantský muzikant! Že to všechno Bartoš!

Smutný  důkaz  duševní impotence  nadkritické  části tuzemského voličstva.

Ale  o Babišovi  to dneska  rozhodně  není. Jediným tématem je  nastavení  tuzemské populace  k migraci obecně a migrantům, podle  jejich původu  zvláště. Protože  u těch jedině  a  vždy správných jsme ocejchováni jako  rasisté, xenofobové a  skoronáckové. Je  to pravda?

Na  to odpověděl  velmi detailní a rozsáhlý  výzkum, realizovaný  agenturou STEM. Která o tom  vydala  zajímavou studii.

Cítím potřebu se v jejích výstupech trochu pohrabat. A  pro Kosu zjistit, co si skutečně  Česko a jeho obyvatelé o tomhle problému myslí a jaké postoje  zaujímají.

Nejdříve padla  otázka,  zde  členské státy  EU  mají na svém území uprchlíky  přijímat:

Výstřižek

Výstřižek1

Tyhle  dva  grafy  zcela  brutálně  ukazují, že  v ČR jakákoliv  promigrační politika  je bez šance na politickou podporu  voličů. A  to dlouhodobě. Včetně budoucnosti.

Nejlepší  důkaz  toho,  že  podporovat  jakkoli migraci  je  v  dnešní ČR naprostou politickou sebevraždou a  že  tedy  Piráti rozhodně  s něčím takovým přijít nemohli.

Respondenti se zcela  jasně  vyjádřili, co jako si představují jako řešení, co s těmi ilegálními připrchlíky, co už v EU  jsou nebo  do ní  v budoucnu dorazí:

Výstřižek

Výstřižek1Naprosto Jednoznačný  výstup  – odsunout  zpět:  Nechme  teď  stranou, že  to je  většinově  z různých důvodů /neochota  původních zemí je přijmout, ztráta  dokladů a nemožnost zjistit původ, obstrukce zdejších  vítačů a jejich  organizací,legislativní překážky,atd. atd./ nemožné.  Prostě  našinci si myslí, že pokud někdo  vstoupí někam nezákonně,  má s  ním  být příslušně  zacházeno a  že problém se se má řešit tam, kde  vznikl. Nebo chcete li jinak  – konstatují, že  Evropa  všechny obyvatele  Afriky, Blízkého a  Středního východu stejně na  svoje  území nepojme.

Nepochybně  nyní  všelijací  Rozumkové nebo vítači z Evropského parlamentu, kdyby zavítali na Kosu  by okamžitě  vypálili:

1-Češi jsou  nenapravitelní xenofobové a nacionalisté, pro které je  solidarita s soucit neznámý pojem

2-vlk je jejich  futrál, když takovéhle  grafy  zveřejnil

Takže  si dáme  další  grafiku ze  studie  STEM

Výstřižek

Výstřižek1

Tady  je  jádro pudla! Po nějaké  české homofobii, nacionalismu a podobně  ani stopy!

Jestliže projeví o příchod  do republiky  zájem cizinec ze zemí  bývalého Sovětského svazu  či Jugoslávie a  hodlá  zde pracovat, opakuji PRACOVAT a přijede legálně, opakuji LEGÁLNĚ,  pak v  tom naprosto většinová populace nevidí sebemenší problém. A to  jak napříč  věkovým, tak vzdělanostním průřezem.

Takže  žádný  rasismus. Jen  předběžná  opatrnost a  špatné zkušenosti.  Na základě  faktů o tzv. „integraci“  muslimských imigrantů do  společností  západních členů  EU: Nic méně, nic  více.

Škoda, že  STEM  omezil svou testovací baterii  výhradně  na  pracovníky  z  východní  Evropy a nepřidal tam  otázky , týkající se Vietnamců. Takhle  zde  nad  obyvatelstvem ČR  stále krouží laciné a podle mne  zcela neopodstatnění  obviňování z  rasových předsudků. 

Dotaz na  akceptaci vietnamské populace, jestliže by  dopadl, jak lze obecně očekávat, by  zničil i tuhle  antičeskou  fobii  těch jedině a  vždycky  správných. Především těch ze zahraničí! 

A  čím to uzavřít? Dalšími  grafikami, popisujícími, jak důležitá je pro naše občany ochrana proti migraci:

Výstřižek

Výstřižek1

Tady, alespoň  z mého hlediska,  došlo k jedinému  většímu překvapení. Tím myslím  chápání migrační hrozby  u  vysokoškolsky  vzdělaných.  Ze  všech průřezů populace  mají k  ilegální migraci jasně nejvyšší  afinitu. I když nijak tragicky  velkou. Zatím. Není to jediný názorový  exces  tohoto elektorátu.  Dvojnásobně  více  v téhle  skupině, než v ostatních je  i podíl těch, co by nelegální připrchlíky nevraceli do země  původu. Asi se  nyní na  vysokých školách  učí  cosi podivného. Řekl bych…  Ale  to by bylo na jiné  téma. Snad někdy příště.

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.