Superflash – Přituhuje! ZA UKRAJINU AŽ 3 roky natvrdo!!!!


Ještě  včera jsem si neuměl představit, že v demokratickém státě lze jen, tak nějakým rozhodnutím kohosi  zavést cenzuru.  Nepředstavitelné se  rozhodnutím kohosi stalo skutkem.

Ještě  dnes ráno, i když jsem věděl, že nepředstavitelné je  realitou,  jsem  si opět neuměl představit, že…

Ale  než to sem dám, tak nejdříve jeden zajímavý mailík, který mi včera  dorazil do pošty

Výstřižek

 

a před chvilkou dorazil od stejného demokrata  další

Výstřižek

Jde  o sreenschot takže  neklikejte. Já vám stejně ušetřím práci. Protože celý článek z Českých novin, které vydává ČTK a jsou tedy  oficiálním výstupe  tiskové agentury našeho státu  přeberu pro Kosu. Abychom všichni věděli. Věděli, že  opravdu  nic z toho, co bylo ještě  včera a dokonce i dnes  ráno nepředstavitelné, do této  kategorie  už  dále nepatří. A  že naopak  – všechno je možné!!!! 

NSZ: Veřejná podpora nebo souhlas s ruským útokem mohou být i trestným činem

Brno – Veřejná prohlášení na demonstracích i sociálních sítích, která schvalují útok Ruska na Ukrajinu nebo vyjadřují podporu vedení Ruska, mohou být za současných okolností posuzována jako trestný čin, za který hrozí až tříleté vězení. V tiskové zprávě to dnes uvedl nejvyšší státní zástupce Igor Stříž.

 

„Svoboda projevu je v ústavněprávní rovině zakotvena v článku 17 Listiny základních práv a svobod. Každý má právo vyjadřovat své názory způsobem, který považuje za vhodný. Ale i svoboda projevu má v demokratickém právním státě své limity,“ uvedl Stříž.

Pokud by někdo veřejně, tedy například na demonstracích, ale i na internetu vyjadřoval souhlas s útokem Ruska na Ukrajinu, podporoval jej nebo vyjadřoval podporu čelným představitelům Ruska, mohl by se za určitých podmínek dopustit trestného činu schvalování trestného činu, popírání, zpochybňování, schvalování a ospravedlňování genocidy. Za taková provinění hrozí podle zákona trest vězení v prvním případě až na rok, v druhém případě na šest měsíců až tři roky.

„Nejvyšší státní zastupitelství apeluje na všechny osoby, aby se v této tíživé době neuchylovaly k veřejným projevům, které by překračovaly stanovená ústavní a zákonná omezení,“ uvedl Stříž.

Ještě nějaký dotaz? Dodám jen maličkost. Když Benešová  jmenovala  do funkce NSZ, po Pavlu Zemanovi,  Igora  Stříže, vzpomínáte  jaký tehdejší opozice a  dnešní vládaspustila  do té doby nevídaný virvál, žvanila o konci právního státu, protože  pozici NSZ  získal bývalý člen  KSČ a vojenský prokurátor a řečeno slovy  Marka  Bendy  – každý věděl, že vojenštrí prokurátoři byli ti nejhorší. 

Ale lepší a dnes zcela nutné je  citovat ho  naprosto přesně:

„Pokládám to za facku do tváře demokratických poměrů,“

„Tuto volbu jsem ze strany paní ministryně pokládal za naprosto chybnou. Je zcela neadekvátní, abychom v situaci třicet let po revoluci stále všude dosazovali bývalé stranické kádry,“

„Šlo o zvláštní sortu lidí, kterých se báli úplně všichni. Nešli tam lidé, kteří si od života představovali, že se k ostatním budou chovat slušně.“

A Pětikoala  nekompromisně prohlašovala, že jakmile se dostane k moci  Stříže okamžitě  odvolá- cituji z dobového tisku:

První místopředseda ODS Zbyněk Stanjura tweetoval: „Hanebná personální politika vlády A. Babiše a J. Hamáčka. Vojenských prokurátorů se báli i komunisté a lampasáci. Jeden z nich se dnes, 32 let po listopadu 1989, stal nejvyšším státním zástupcem. Po volbách ho odvoláme.“

Podobně vyhrožuje předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová: „Nejvyšším státním zástupcem se stane bývalý komunistický prokurátor Igor Stříž, který posílal do vězení za to, že někdo nechtěl sloužit socialistické vlasti. A rozhodla o tom vláda trestně stíhaného premiéra, na jehož řízení může mít státní zástupce vliv. Po volbách ho odvoláme.“

Po volbách ho neodvolali. Nebyl důvod. Proč? Jen opravdu  zlovolný  nepřítel a pomlouvač demokracie a současné vlády /obojí jsou dokonalá a úplně srostlá siamská dvojčata/ by  si mohl myslet,  že  mocní pochopili,  že  Marek Benda  by mohl mít pravdu!  Ale  od  takového názoru se  celou svou osobou veřejně  distancuji!  Nic takového by mne ani nenapadlo. Natož,abych to šířil!

Beru na vědomí, že  svoboda  projevu vlastního názoru  z článku 17 Listiny základních práv  a svobod má svoje limity!  A  ty  stanovuje  Igor  Stříž. Respektive  ti, kterým podléhá! 
A slibuji, že si beru k srdci  apel NSZ

„Nejvyšší státní zastupitelství apeluje na všechny osoby, aby se v této tíživé době neuchylovaly k veřejným projevům, které by překračovaly stanovená ústavní a zákonná omezení,“

a budu se podle něj  řídit. Tak jak budu umět  při svých uvadajících duševních schopnostech nejlépe!

 

 

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.