Miliony mrtvých a varovný výstřel u Česka. Princentonská Univerzita ukázala, jak by vypadala jaderná válka


Konflikt na Ukrajině  je  děsivý průšvih. S narůstáním své děsivosti  s každým dnem, kdy  ještě trvá a  s každou  další provokací bojujících  stran. A  že jich je opravdu  neuvěřitelně  mnoho každou novou  válečnou hodinou.

Jak už  řečeno v  druhém dnešním  příspěvku,  stává se možnost jaderné konfrontace mezi  Ruskem a USA  stále  a stále pravděpodobnější. Západ  je ve  svém sankcionování Ruska stále  přehřátější, Rusko, nechce li se  rozpadnout, z Ukrajiny  odejít nemůže. Zelenský přilévá olej do ohně  kde může, aby si vynutil přímý zásah NATO nebo alespoň USA. Navíc  se do toho  čím dál tím více  mienkotvorní poručíci Dubové od klávesnic, kamer  a mikrofonů a také samozvaní strategové, kteří by  tu zaváděli bezletové zony nad  Ukrajinou, tu vytvářeli ozbrojené humanitární koridory, tu  riskli preventivní jaderný  úder na  Rusko. S  vírou, že by  to vše prošlo, Rusko a Putin stáhli ohon a zalezli do boudy. Že by  neodpálil jaderné  rakety. V druhém  dnešním textu je  v detailu na  různých scénářích dokázáno, jak blízko jsme  jaderné  válce.

Ti idioti od  klávesnic, mikrofonů a kamer, ale  také  bohužel už v nemalém počtu  z tábora  různých světových politikářů  ve  své  šíleném ideologickém zapálení jsou ochotni tu  jadernou  finální katastrofu  risknout s  tvrzením,  že  von se Putin neodváží zmáčknout červené  tlačítko! A nepřipustí si, že  by  se vůbec mohli mýlit! Tak jako se fatálně, co se  Ruska  týče, soustavně pletou  už od  roku 2008.

Na  Univerzitě  v Princetonu si  tamní  tým vědců pohrál se  simulací, jak by  asi tak vypadaly  první  hodiny možného jaderného konfliktu a kolik by  to stálo mrtvých a co všechno by přestalo existovat. Opakuji  – během prvních pár  hodin jaderného konfliktu. Který by podle  scénáře  nastartovali jednou taktickou hlavicí malé síly prohrávající  Rusové.

Tu  animaci  přebírám z portálu  CNNPrima News. Včetně  doprovodného textu.

Miliony mrtvých a varovný výstřel u Česka. Univerzita ukázala, jak by vypadala jaderná válka

Zástupci Fakulty vědy a globální bezpečnosti (SGS) z prestižní americké Princetonské univerzity vytvořili simulaci případné jaderné války mezi Ruskem a zeměmi NATO. Během několika hodin by v ní bylo zabito nebo zraněno přes 90 milionů lidí napříč celým světem. První varovný výstřel ze strany Ruska by pak dopadl na hranici Česka, Polska a Německa.

„Jakýkoli výsledek operace na Ukrajině samozřejmě není důvodem pro použití jaderné zbraně,“ řekl na konci března mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov. Rusko má podle něj bezpečnostní koncepci. „Jasně říká, že pouze v případě ohrožení existence státu můžeme použít a skutečně použijeme jaderné zbraně, abychom odstranili ohrožení naší země,“ podotkl.

Jak by to ale vypadlo, kdyby „speciální vojenská operace“, jak Rusové říkají invazi na Ukrajinu, nakonec opravdu přerostla v celosvětovou jadernou válku? Odborníci z americké Princetonské univerzity na svou simulaci použili dostupné údaje o jaderných zbraních, tedy nejen množství a složení techniky jednotlivých států, ale také pravděpodobné pořadí jejich nasazení a určení konkrétních cílů. Z toho všeho pak vyplývá odhadovaný počet obětí.

Na simulaci případné jaderné války mezi Ruskem a zeměmi NATO od autorů z Princetonské univerzity se můžete podívat zde:

Simulace začíná v kontextu konvenčního konfliktu. V naději, že Rusko zastaví postup USA a NATO, vypálí ze základny poblíž města Kaliningrad varovný jaderný výstřel, který dopadne do oblasti hranice mezi Českem, Polskem a Německem. NATO následně odpoví taktickým úderem právě ke Kaliningradu.

Následně přerostou boje v Evropě v taktickou jadernou válku. „Rusko vyšle 300 jaderných hlavic prostřednictvím letadel a raket krátkého doletu, bude chtít zasáhnout základny a postupující jednotky NATO. Aliance odpoví přibližně 180 jadernými hlavicemi,“ popisují tvůrci simulace. Okamžité ztráty, tedy počet mrtvých i zraněných, budou za první tři hodiny 2,6 milionu lidí.

Masivní útoky na nejlidnatější města

Evropa je téměř celá zničena. NATO zahájí strategický jaderný úder 600 hlavic z amerických pozemních a ponorkových raket. Cíl je jasný – ruské jaderné síly. Než Rusko přijde o své zbraňové systémy, odpoví raketami odpálenými ze silničních vozidel a ponorek. Za dalších 45 minut stoupnou lidské ztráty (mrtví a zraněná) na 3,4 milionu.

To nejhorší ale teprve přijde. „S cílem znemožnit druhé straně obnovu se Rusko i NATO zaměří na 30 nejlidnatějších měst a ekonomických center nepřítele. Na každé město použijí 5 až 10 hlavic, záleží na počtu obyvatel,“ predikují Američané. Uplyne dalších 45 minut, počet mrtvých a raněných přesáhne 85 milionů lidí.

A celkové ztráty? V důsledku série jaderných střel 91,5 milionu lidí. Zraněno by bylo 57,4 milionu lidí, obětí na životech by bylo 31,4 milionu, dodávají tvůrci. V důsledku jaderného odpadu a dalších dlouhodobých účinků by se navíc odhad postupem času ještě výrazně zvýšil.

Výstřižek

Projekt Princetonské univerzity vznikl jako upozornění na hrozící nebezpečí. Riziko jaderné války se podle jeho tvůrců v posledních dvou letech dramaticky zvýšilo, protože Spojené státy a Rusko opustily dlouhodobé smlouvy o kontrole jaderných zbraní, začaly vyvíjet jejich nové druhy a rozšířily podmínky, za kterých by je mohly používat. Válka na Ukrajině tak může být jen záminkou eskalace vzájemného konfliktu.

Když si tohle  přečtete  a k tomu shlédnete  i simulaci konfliktu na  videu,  bez ohledu na  to, co si myslíte o Ukrajině, Putinovi, Rusku, USA,  ještě chcete  vyhlašovat  bezletovou zónu, humanitární koridory, preventivní jaderné údery, dodávat zbraně na  Ukrajinu, poslouchat Zelenského? A  věřit, že  Rusko, v případě jakéhokoliv  dalšího eskalačního zásahu Západu, který jej přivede na okraj porážky nezareaguje  jediným prostředkem, který mu zbyde? Vsadíte  na to  život  svůj, svých dětí, rodičů?

Pokud  říkáte  pořád  ano, pak upozorňuji, že  I.ww si vzala  20  milionů životů. Ta  II.  pak asi 50 milionů. A tady  by jich zhaslo během prvních hodin  přes  90 milionů. A  přeživší by záviděli  mrtvým a  celý západní svět i Rusko by  byl zničen.A  zbytek planety neobyvatelný!  Tohle  vážně chcete  riskovat???!!! Vážně?

Pokud ano, nechápu, že nejste zbaveni svéprávnosti! Stejně tak nechápu ,proč máte pojištěný  barák, uzavřenou životní pojistku nebo pojištěné auto!

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.