Flash – Biden: zvažujeme přímý nákup ruské ropy,abychom snížili ceny benzínu v USA


Od jednoho z  čtenářů jsem právě  dostal link na  oficiální správu Bílého domu, kde je záznam obsáhlého rozhovoru, který Biden osobně poskytl  tisku. Primárně tam jde o řešení problému s  dětskou výživou v USA, který byl chaotický nedostatek. Dále  se dostali k boji s inflací a  především rostoucí drahotou   a  Biden tam prezentoval jeden opravdu neotřelý  nápad, nad kterým přemýšlí jeho administrativa.  Když  Evropa  vyhlásila  embargo na  ruskou ropu a ropné  výrobky  z  Ruska, pak by USA toto mohly  od Moskvy nakoupit!  Konkrétně  takto  a věřte, že si to užijete:

Remarks by President Biden During Virtual Meeting on Accelerating Infant Formula Production Through Operation Fly Formula

To, co se  benzínu a ruské ropy  týče:

Q Pane prezidente, na jiné téma: ceny plynu. Kdy začnou ceny benzinu klesat? Dnes jsou rekordní.

PRESIDENT: (Neslyšitelně) rekordně vysoké. Mohlo to být vyšší, ale dokázali jsme to udržet, aby nešly výš.

Ale podívej, je toho hodně co dělat. Jsme v situaci, kdy, víte, kvůli válce — na Ukrajině jsou ceny benzinu  a potravin extrémně vysoké. Například máme miliony tun pšenice, která se nemůže dostat na trh, což způsobuje, že všechno od bochníku chleba stojí tolik peněz až po nedostatek potravin po celém světě.

A tak se snažíme projít, víte, válkou. Snažíme se vymyslet, jak ten přístav otevřít a získat – získat, víte, desítky tisíc tun obilí, které tam jsou.

To samé s benzínem. Máte – problém, který se nyní objevuje, je, že se Evropa rozhodla, že bude dále omezovat nákup ruské ropy, a probíhá spousta úvah o tom, co lze udělat, aby se možná ropa dokonce koupila, ale za omezenou cenu, protože  se musí prodat. Rusové by ho museli prodat a prodalo by se to za výrazně nižší cenu, než generuje trh nyní.

Právě teď se toho děje hodně, ale myšlenka, že budeme moci, víte, kliknout na vypínač a snížit cenu benzínu, není v blízké budoucnosti pravděpodobná, ne s ohledem na jídlo.

Originál anglického textu:

Q Mr. President, on another topic: gas prices. When are gas prices going to start coming down? Record high today.

THE PRESIDENT: (Inaudible) record high. It could be higher, but we were able to keep it from going higher.

But, look, there’s a lot to do. We’re in a situation where, you know, because of a war in — in Ukraine, gas prices and food prices are extremely high. For example, we have millions of tons of wheat that is not able to get out and get to market, causing everything from a loaf of bread to cost so much money to food shortages all across the world.

And so, we’re trying to work through, you know, a war. We’re trying to work through how we can get that harbor opened and get — get the, you know, tens of thousands of tons of grain that are there.

The same with gasoline. You have the — the issue that is occurring now is you have Europe deciding that they’re going to further curtail the purchase of Russian oil, and there’s a whole lot of consideration going on about what can be done to maybe even purchase the oil but at a limited price so that it has to be sold. There’d be an overwhelming need for the Russians to sell it, and it would be sold at a significantly lower price than the market is generating now.

Netuším jak vy, ale mně  osobně  to přijde  jako výkřik zoufalce, který spadl do vlastní jámy  a teď  netuší, kudy  z ní ven!!!  Zatím to nikdo nikde  nepublikoval.Míním na Západě, ačkoliv je to už dva  dny  staré!!! Blábol naprostého duševního ztracence.A  přiznání  omylů a nedomyšleností, ba  idiocie.

A úžasný nápad  – EU  VYHLÁSILA  SANKCE!  Takže  MY  teď VYUŽIJEME  RUSKÉ NOUZE  O  ZÁKAZNÍKY a  sami od nich ropu a další ropné deriváty  budeme  nakupovat. Pochopitelně  JEN ZA NAŠE CENY ZA PÚL DARMA!

ŽE  jako Rusko potřebuje  vysoké ceny když  je bud e držet, tak mu zas  až tak moc nezáleží na  tom kolik prodá?

Že Rusko by muselo být padlé na hlavu, aby  takový obchod uzavřelo po tom všem, co si s USA  a Bidenem zažilo? Proč by mu mělo pomáhat, aby  ve volbách on a jeho strana  drtivě neprohráli, když  vlastně  oni brání ukončení  války na Ukrajině?

Tak tohle je nejmocnější muž planety a vůdce západního světa, náš  vzor! Ještě, že  víme, kdo je Fialovým vzorem!

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.