Flash -lháři a podvodníku Borisi Johnsone táhni!


Už to není sice žádná novota, všichni  už  tu informaci znáte a já touhle  flashí  nepřidám skoro nic, co byste nevěděli.

Boris  Johnson,  mnohokráte usvědčený lhář a podvodník, opravdu nepamatuji  ve  velké politice někoho, na kom  by  bylo nalepeno tolik hnusu a  špíny, zřejmě dnes oznámí  svou rezignaci.

Svět bude  od  tohoto okamžiku, alespoň pro mne  o  něco lepší. Dlouho mi to sice nevydrží, ale  tenhle Miroslav  Kalousek, křížený s  Milošem Zemanem britské politiky  s  ostudou končí.

Konečně!  Konečně  a zase konečně!

Nechápu ty  z  české konzervativní  scény, co  k němu  vyjadřovali  sympatie, jen kvůli brexitu. Prostředky jimž  dosáhl svůj  cíl byl opovržení hodné – lež a podvod, střídané opět jen  lží a podvodem.

Aby toho nebylo jo málo, tak  naprosto nechutná  serie  intrik,  kterou se zbavil své předchůdkyně  na Downing Street č.10 Theresy Mayové by  jistě svou  špínou zaskočila  i  Lady  Macbeth nebo ze  skutečných  postav  Lucreciu z  rodu Borgia.

Od  té doby  šel  lhář  a podvodník  Johnson neustále  touto cestou  – od  jednoho skandálu k  druhému. Žádná  lež a podvod  na voličích mu nebyl cizí.

Vaz mu nezlomilo ani vyšetřování  opileckých  vládních orgií  v  době, kdy  ostatní  Britové  dřepěli  doma  a kvůli vládním covidovým zákazům  nesměli  vystrčit  ani nos.  Ale bylo toho  víc, daleko víc.

A Johnson  s drzostí sobě  vlastní  odmítal vyvodit a nést jakékoliv  důsledky. Až se  ze včerejška  na dnešek ucho  utrhlo a  rezignaci podala  v podstatě  celá  vláda.

Nic nezakrývám,  mám radost.

Ale  vím, že  to nevydrží  dlouho.  Lháře  a podvodníka  nezachránila  ani celá  serie  úkroků stranou, když  zkoušel  klasický  papalášský manévr – mám problém? OK.  Takže začnu vrtět  psem někde  v zahraničí. V tomto případě na Ukrajině. Z  té učinil okamžitě  středobod  svého politikaření a   v podstatě  on  přiléval ze  všech  nejvíce  benzín do ukrajinského ohně. Snad s  výjimkou Poláků. Byl  to on, kdo  Zelenskému  rozmluvil  mírová  jednání s  Ruskem a  trval na pokračování ve  válce.

Podle mne v zájmu  vlastního politického přežití. Protože konec  války by znamenal,  že  britská  veřejnost  se  soustředí  jen na  domácí  problémy,  které  řešil asi stejně „úspěšně“ jako jistý Fiala.  Ano, ten, co  nám nikdy nebude lhát. Škoda, že  nemám angličtinu a  nejsem schopen vygůglit,  kdy  Boris  Johnson  pronesl  něco podobného  jako  český  pravdomluvec  až  za  hrob. Jistě  by se  našlo.

Takže  Johnson  táhne  k čertu…. Konečně!  Důvod  k napití. Jenže  znovu – dlouho mi to nevydrží. a to ze  dvou důvodů.

1- mrknul jsem na  kurzy  britských  sázkovek,  konkrétně  Skybet,  která  už bere  sázky  na Johnsonova  nástupce  v pozici premiera. A  vidím tohle:

Výstřižek

Samá jména  spojená  s Johnsonem. A dokonce na pozicích  hlavních  favoritů  č. 2 a  č.4  současní  ministři obrany – Wallace a zahraničí – Trussová. Dva  superjestřábi, snad  ještě posedlejší touhou  zničit  Rusko i za cenu  atomové  války než Johnson. Ti  další  nepředstavují  žádnou výrazně  lepší alternativu. Ale  třeba  snad pochopí,  že  v době  hyperinflace, hrozící  bídy, jak skutečné, tak energetické, existují pro předsedu  britské vlády  daleko důležitější  výzvy  a priority  než dodávky zbraní na Ukrajinu. Když  ne,  voliči jim to rychle připomenou! Na to se mohou spolehnout. Už proto, že  značné procentu  z nich si nepochybně plete  Ugandu a  Ukrajinu. Ale  sakra  dobře  ví  co to je  účet  za plyn, elektřinu, nebo kolik ukazuje počítadlo na pumpě.

Zajímavostí v  tom sázkovém seznamu  kandidátů na Johnsonova  nástupce,  speciálně pro českého  občana,  jsou  dvě  jména – Dominik  Raab a  Tom Tugenhad. O Raabovi  to vím zcela  jistě, jeho rodina  přišla  do Británie  z Česka.  O Tugendhatovi se to domnívám. Že  jde o příslušníka  rodiny, jíž  kdysi patřila  ta úžasná  brněnská  vila. Pokud  se v tomto odhadu  mýlím, předem se omlouvám. Ale to je jen  nedůležitá pikoška.

2- ten důvod  k napití mi  kazí  jedna  skutečnost. Nepominutelná. Popisující  více než cokoliv  jiného  bídu  našeho politického systému. Tedy toho co, nazýváme  demokracií. Navíc  liberální. Že  Boris  Johnson nestydatě  lhal a podváděl  se  vědělo dlouhé roky  a  vše podloženo  masivními , nezpochybnitelnými důkazy. Všichni v Británii znali pravdu o brexitu, brexitové kampani a  už  je dostihovaly  první důsledky. A přece britský  volič  v posledních parlamentních volbách ignoroval  všechno Johnsonovo lhaní a  podlé  eskamotáže  a umožnil jemu a konzervativcům drtivé  vítězství… Jak to? Proč? Čemu se pak ohledně  opileckých orgií v době  covidu  a  u těch dalších skandálů  divil? Proč  je najednou  pohoršen, ba  rozhořčen? Že jako lhát  ve  prospěch „dobré“  věci  se může?  Podvádět  také?  A kdo určuje  tu „dobrou“  věc?!

Moje  babička  říkávala  – kdo lže, ten krade. A  kdo krade, může  i zabít. Moje popřevratová profese  mne  k tomu naučila  ještě  vyšší stupeň  – druhá  šance  se nedává. Ne  a nikdy  těm, co tu první promarnili lží a nebo podvodem!  Tohle  píši  všem ještě  zbývajícím  fandům  Miloše  Zemana. Například. Ale  ty  nyní  nejsou  na mušce. Tam je  britský  volič. Nebo vůbec  západní  volič. Pokud  masově,  opravdu masově  je  schopen podpořit  ve  volbách  usvědčeného podvodníka a lháře, což  se prokazatelně  v  Británii, ale i jinde, stalo. pak to zcela  deklasuje  náš  společenský  systém!!! Ukazuje, jak nízké limity  má nastaveny. Jak je  zcestné  poučovat druhé  o jeho  nedostižných přednostech. Tam kde lež a podvod  vedou k  drtivému volebnímu vítězství se nic  dobrého neurodí.

Na tomhle mém názoru nezmění  nic  ani očekávaná  odpověď  krasoduchů  vždycky  a jedině  správných –   že jako právě  Johnsonův  případ  ukazuje  skvělé samočistící  mechanismy  demokracie!  Je to naprosté pokrytectví!!  A v podstatě  Johnsonovská lež. Systém, kde drtivě  vítězí a tři roky  vládne neomezeně  superlhář a superpodvodník se nemá  čím chlubit. A vládl by  dál, kdyby si  jeho ministři nebyli zištně  vykalkulovali,  že  jestli  od Johnsona  rychle nedají ruce pryč,    představují politické mrtvoly!  Nevedly je  ideály a hodnoty,  nýbrž  koryta. Jak se tohle liší od  zkorumpovaných států  třetího světa?  Kdyby  Johnson pracoval se šancí reálně přežít,  drželi by se ho jako klíště. Lži a podvody  nevnímajíc. Z toho se někdo raduje? Hnus  typu Johnsona  se nikdy  do vysoké politiky neměl dostat!   Pak by  opravdu  fungovaly  ty  slavné demokratické samočistící mechanismy!

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.