Flash – tak jsme se „konečně dočkali“! Sladké tajemství prolomeno – inflace 17,2%


Konstatuji,  že  jsem svou sázku prohrál. Tipoval jsem o celé procento  více!! Fiala, co nám nikdy nebude lhát, je prostě  borec – udržel inflaci pod  20%  ročního přírůstku. No jak  proti němu někdo něco může mít?  Když  oproti loni  už nám zmizela  z peněženek a kont  každá  ŠESTÁ  koruna!!!

Ale  co mne  dostalo nejvíce, absolutně nejvíce,  je  zpráva  Staťáku o inflaci!!! ta mne zbavila  slov. Však uvidíte  sami!

ČSÚ (ČSÚ)
Makroekonomika  |  13.07.2022 09:33:52

Průměrná míra inflace v červnu dosáhla 9,4 %

 
 

Míra inflace vyjádřená přírůstkem průměrného ročního indexu spotřebitelských cen vyjadřuje procentní změnu průměrné cenové hladiny za 12 posledních měsíců proti průměru 12 předchozích měsíců. V červnu dosáhla 9,4 %.

Tato míra inflace je vhodná při úpravách nebo posuzování průměrných veličin. Bere se v úvahu zejména při propočtech reálných mezd, důchodů a podobně.

 

Míra inflace vyjádřená přírůstkem indexu spotřebitelských cen ke stejnému měsíci předchozího roku vyjadřuje procentní změnu cenové hladiny ve vykazovaném měsíci daného roku proti stejnému měsíci předchozího roku. V červnu dosáhla 17,2 %.

 

Tato míra inflace je vhodná ve vztahu ke stavovým veličinám, které měří změnu stavu mezi začátkem a koncem období bez ohledu na průběh vývoje během tohoto období. Bere se v úvahu při propočtech reálné úrokové míry, reálného zvýšení cen majetku, valorizací a podobně.

 

Míra inflace vyjádřená přírůstkem indexu spotřebitelských cen k předchozímu měsíci vyjadřuje procentní změnu cenové hladiny sledovaného měsíce proti předchozímu měsíci.Včervnu dosáhla 1,6%.

Nezbývá mi než si myslet,  že  tiskové  oddělení  ČSÚ  se  svou drzostí  a fabulační schopností  směle může poměřovat s odvolaným  ukrajinským velvyslancem v  Německu – Melnikem!!

Ten tvrdil, že  Bandera byl vzor  všech ctností.

Staťák  má  jako první a zřejmě nejdůležitější  informaci to, že  oznamuje  PRÚMĚRNOU, nikoli absolutní   inflaci  za posledních  12 měsíců!  A ta je jen  9,4%…. 

Asi aby nás nevyděsil!  A  to prý je ten klíčový  údaj!  Tohle!!  Průměr  z toho jak  inflace  šplhala nahoru!!!

Podružné, podle těch Melniků je, kam až během těch  12 měsíců vyšplhala.. To je  úplná prkotina, těch  17,2%!!!! A meziměsíční  zdražení  o 1,6%?  Tak to skoro nestojí za  řeč!!!

Nemám slov!!! Ale  vlastně – vždyť se nic neděje! Sázku vyplatím.

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.