Nevtip na tento den a velmi velmi podstatné navrch


Dnes uvidíte něco,  co bych normálně  dal jako VTIP na tento den. Ale v kontextu  doby  a  situace  v Česku je to bohužel NEVTIP. Tedy tragická  realita!

Výstřižek

Ta hláška  neznámého autora  je  až mrazivě  přesná! Oni vědí,  že  jednotlivě  už nejsou nic. Takže   to zkouší jen jako houf. Programově bastard! Ale  to nevadí.  Oni se  chtějí dostat ke korytům, nikoliv  zůstat ve vrátnici.

Musíme jim to dnes a zítra alespoň  částečně  zatrhnout! Jestli  si vážíme  sami sebe, našich dětí a vnuků.  Pokud mávneme  nad volbami rukou,  s tím, že jsou  úplně zbytečné, jestli dáme  Pětihlavé sani zbytečně byť jen jeden lupen nebo když budeme  volit  ty, co nebudou mít  vliv na sestavování  většiny na  radnicích a to umožní  Fialovi a spol. získat  starostenské a  primátorské posty, jen proto, abychom vyhověli své ješitnosti, jestliže nepůjdeme k senátním volbám v prvním ani v  druhém kole a senát i nadále  bude  doslova pětikoaliční politickou chýší jedovou, jako je  tomu dosud, pak nemáme právo si na nic  stěžovat! Prohra v těhle  volbách  je  naší, nikoliv Fialovou, Sorosovou nebo maisntreamovou  chybou nebo zásluhou!

A nyní to PODSTATNÉ  navrch!

Znovu  přidám pár slov o tom jak a koho volit.

Zopakujme  si cíle:

1- sebrat  Sani tolik radnic, kolik jen lze

2-sebrat jim co nejvíce  jejich stávajících  senátorských postů

3- sebrat jim maximální počet  primátorských a starostenských úřadů

4- dosáhnout  co  nejlepší  výsledek  v součtu hlasů napříč  republikou, tak  aby  bylo zřejmé,  že  výsledky  loňských voleb  už neplatí

Jak toho dosáhnout

-přijít k volbám. K  těm  dnešníma  zítřejším, ale tam kde  jde o senát  i za dva týdny. A to v každém případě

-volit  s  rozmyslem!!! Stačí mi přečíst několik málo komentářů na FB  Kosy, aby bylo jasno, jak moc je ten rozmysl potřeba!!! Hlášky typu...nevolit nikoho, kdo se umazal v polistopadové police nebo dokonce tohle- cituji doslova a do písmene:Dát hlas babišovi je stejné jak ho hodit do kanálu.Ničemu to nepomůže krom té party kolem něj.Ty volby jsou komunální a do senátu a zrovna tam kandidáti za PRO jsou velmi kvalitní. V této situaci nástupu korporátního fašismu a zelenéhoblbismu je nanejvýš nutné volit lidi co se nebojí proti těm grázlům jítA je v celku jedno jestli jde o pětidemolici nebo o Bureše

Tohle   je  čirá demence!!! Takhle  Fiala  vyhraje!!! Pokud nebudeme volit s rozmyslem!

-což znamená  nevolit  podle  toho, kdo by  se mi osobně  nejvíce  líbil v obecním zastupitelstvu nebo   v senátu, nýbrž preferovat toho,  do má největší  šanci z opozičních stran  v  daném místě nebo senátním okrsku získat  radnici a  následně post starosty či primárora.  A pochopitelně v senátních volbách  postoupit  do druhého kola! V těch  pokud to jen trochu půjde, nepřipustit, aby  za dva  týdny  proti sobě  kandidovaly  dvě hlavy  Pětihlavé saně!!! Myslete prosím na  to! Řeči  o tom, že PRO má kvalitní kandidáty, jsou jen řeči. Zatím nedostali jen příležitost se znemožnit, začít hrabat pod sebe. Nic víc. Tohle je jejich plusová stránka!

Co se  stane, když  se toto pravidlo porušeno je  dobře  vidět v Ostravě.  Tam jasně  dominuje  ANO a  primátor  Macura. V podstatě  neměl a nemá soupeře. Jenže  senátorský  post obhajuje  Nytra z ODS!!!! V Ostravě!!! Proč? Protože  většina  tamních voličů senát ignoruje!  Takže pár  odeesáků  si došlo k volbám a  prohlasovali  Nytru!!!  Chcete  to zopakovat?! Aby, nejen v Ostravě,  zastupoval 100% občanů vašeho senátního obvodu nějaký pětikoaliční lokaj, kterého zvolí dejme  tomu 12%  voličů???? To opravdu chcete????

Vzhledem k masové  voličské základně  tomuto doporučení  většinově  nejvíce  vyhovuje  Babiš a jeho ANOšéfe! Bez debaty  se  těší  největší volební podpoře a  to velmi věrného voličského jádra! On  je hlavním  rivalem Pětihlavé saně!  Nikdy  bych  nemyslel, že něco někdy podobného napíši, ale platí, že  zoufalí lidé dělají zoufalé  věci.  A já  už  zoufalý  z  toho Fialova  bačování rozhodně jsem! Co vy? Nehodlám Andreje  Babiše podporovat. Myslím si o něm pořád  to samé. Hodlám podporovat  tuhle  zemi a svou rodinu!!!! Babiše  mám plné zuby. Okamury  také.  Ale jak  už jste  několikrát četli  – oba  dva jsou pro mne  nástrojem, nikoliv  cílem! Opět použiji příměr. Když někdo dostane  rakovinu, většinou skončí na chemoterapii. Která  ho pěkně  zpustoší a  následky  téhle  drastické léčby si nese  celý zbytek života!  Ale  raka jinak porazit nelze. Fiala a  spol. JE pro mne RAKOVINA! Babiš  s Okamurou  představují tu chemoterapii! Rajchl momentálně svou vahou jen placebo.

Opravdu  – volte  s rozvahou! Hlavním cílem těhle voleb je  svým hlasem co nejvíce potrestat  Fialu a  jeho tlupu. Proto opakuji – nevolte  toho, kdo se vám nejvíce  zamlouvá, ale  toho, kdo disponuje největším volebním potenciálem z celé opozice. Ať už v obcích nebo zejména v senátu!

Budu zase konkrétní.

Jeden  z čtenářů mne  vyzval,  abych,  tak jako  na jistém  alternativním webu,  zveřejnil  pro jednotlivé  senátní volební obvody  svoje  doporučení  koho volit. O tom webu  vím, ale nechodím na něj. Nemám důvod.  Nicméně  tenhle  článek s tím doporučením  jsem si přečetl. A nestačil se divit.

Jeho autorka, studovaná dáma, s tituly  před i za jménem,  která se  usilovně  snažila  uchytit  ve velké politice,  tam  velmi procítěně rozebírala, kdo je podle  JEJÍHO mínění nejvhodnější senátní  volbou. Když  jsem dočetl, nezbylo mi nic  jiného,  než konstatovat,  že  pokračuje  ve  svých až brutálních  politických omylech.

Já totiž  nezapomněl,  jak se kdysi  tvrdě  angažovala  v v TOP09 a byla zcela odvařená  z Kalouska a zejména  Schwarzenberga a jak je veřejně  adorovala. Dávno již  tomu, tvrdě jsme si to tenkrát rozdali na  Aktuálně.cz Život, zejména  jí,  velmi  názorně ukázal, kdo z nás  měl pravdu. Ale  o to nejde!  Kvůli tomu  bych teď už dávno nepsal. Co bylo, to bylo.

Jenže  ona jmenovaná  svým doporučením  čtenářům onoho webu dokázala, že se nic nenaučila  a nic nepochopila!!! Opakuji – zejména  u senátu  to v žádném případě NENÍ  o tom, koho bychom v senátu příště mít chtěli, kdo se nám jeví  jako politicky nejpřijatelnější, jako o tom KOHO TAM MÍT ZA ŽÁDNOU CENU  NEPUSTIT!!! Tohle  a nic než  tohle je ono pověstné  k.o. kritérium!!! Uniká mi, že  tuhle jednoduchou pravdu  paní doktorka nechápe.

Proto  na  vás  apeluji  ještě jednou  – prosím jděte  volit! Prosím volte  s rozumem, tak abyste je potrestali co nejvíce!!! Sázím na  VÁŠ  zdravý rozum!  Proto nebudu  kopírovat paní doktorku a  psát své doporučení. Protože  netuším, jaké  rozložení sil panuje ve vašem senátním obvodu. Obecně platí, že s nejvyšší přízní mohou počítat ti, co nastupují v  barvách ANO. Má nejvíce  voličů. Dám příklad z  našeho volebního obvodu. Tady  se mně osobně, s velkým odstupem, jako jediná schopná  kandidátka  jeví  bývalá ministryně  spravedlnosti Kovářová!  V každém ohledu  výborná  volba! Rozhodně  do senátu patří a  byla  by  tam mezi  bandou zoufalců jedna  z mála, co tomu řemeslu  rozumí. Přesto jí  svůj hlas nedám!  Je totiž potřeba odvolit současného senátora večerníčkového pohádkáře  Chaloupka. Je sice  bezpartijní a formálně nezávislý.  Na  druhou stranu  – celých šest let vzorně zdvíhal ruku s  dnešní  pětikoalicí!!!! Je její součástí de facto, nikoliv  de jure. Proto je potřeba  aby  byl vyautovaný. Jeho nejvážnějším soupeřem by dle mého odhadu měl  být  žokej Josef  Váňa. Prachbídná kvalifikace  pro  senátorského zákonodárce!!!!!  Vím to. Ale  Chaloupek se svými medvědy  na tom není ani trochu lépe!    A přece  šest let senátoruje! Stačilo, že  ho lidé znali. Kvůli medvědům.Nikoho ani nenapadlo, čím někdo takový  asi tak republice  pomůže. Žokej nebo pohádkář, to vyjde nastejno. Až na to, že Josef  Váňa  vede i svou stáj a něco ví o byznysu! Ačkoliv  ani náhodou nedosahuje  kvalit  Dr. Kovářové, finále  za 14 dní  bude  dle mého odhadu  o něm a Chaloupkovi. Protože jednoho i druhého  veřejnost prostě zná z televize. Dr. Kovářovou ne. A Váňa, doufám, má reálnou šanci vyhrát. Protože  je mezi lidmi stejně známý  jako vypravěč pohádek. Dr. Kovářová nikoliv.

A ať se na mne  Rajchlové a jiní podobní  zlobí nebo ne,  tyhle  volby   a  hlasy  pro ně jsou slepá ulička!!! V těchto volbách  nepředstavují /ještě/ relevantní  sílu.

Tohle opravdu není  žádný  vtip!!! Jinak se z toho, jak je psáno na tom vtípku – posereme! To  nám Fiala  a  spol.  jako jediné opravdu  umí zařídit  dokonale!

Dodatek:

Jeden  z návštěvníků Kosy mi včera v reakci na  moji středeční kuchařku  napsal,  že jsem idiot,  zejména  kvůli  doporučením ohledně  senátu. Jak  prý rajchlovci si prima stojí a podobně.A  že prý  jsem placený prorežimní propagandista když  znevažuji rajchlovce a jejich  šance. A vůbec, že by si o mne neopřel ani kolo. A poslal mi další link na onen  už  zmíněný  web,  kde  včera jeho hlavní komentátor  vydal své jmenovité doporučení po jednotlivých senátních obvodech koho určitě nevolit a koho naopak ano!  Přečetl jsem si to velmi pečlivě a dokonce  dvakrát, aby  mi nic  neuteklo!

Ohledně toho, koho nevolit  nemám sebemenší problém. Za to s těmi doporučeními mne doslova obcházely mrákoty!!! Takže jsem si to dal potřetí, znovu. Abych se ujistil, že se mi to nezdá!!!!

Doporučení vesměs na rajchlovce a  sem tam SPD  a v nouzi nejvyšší  pak  holt, když to nejde jinak, tak kandidát od  Babiše??? Ale opravdu když  už to nelze vymyslet vůbec nijak  jinak!!!!

Rajchl a  SPD  jsou  pro autora  novými svatými!  Stejně jako dříve a především ještě nedávno   byli svatými na mostě, vlastně těmi nejsvatějšími Zeman a Babiš….

Nejde mi o staré rekriminace, ani náhodou a už  vůbec ne  o nějaký  osobní útok. Takhle  nepracuji! Jde  mi o co největší prohru Pětihlavé saně! V senátu zejména.

Za  sebe  říkám  – jestli  rajchlovec nebo někdo od Okamury  pronikne  do druhého kola, pak bude  mít mojí bezvýhradnou podporu!  I když to bude třeba  Tomáš Nielsen, kterého mám, za základě jeho minulé doložitelné činnosti za potížistu z povolání. Prostě profesionální kverulant. Ale jestli by měl šanci vystrčit  Vystrčila ze senátu a poslat ho na Tchajwan, sem s ním! Ale až v druhém kole“

Ale  to není to hlavní proč dělám tenhle  dodatek!  Nechápu  tu  politickou zaslepenost hlavního autora  i paní doktorky  z onoho webu! To  oni vážně  NEČTOU nebo NECHÁPOU  průzkumy  rozložení sil voličů???

Proč  myslíte, že teď je na Kose pálím na  sklo a komentuji, jakmile se nový objeví? Ten důvod  spoustě  čtenářů  vysvětlovat nemusím, těm je to jasné, ale  jestliže i lidé, co politiku sledují a komentují pro jiné  nechápou,  že  stabilních 30%  voličů  /ANO/ je  více  než dvojnásobek toho /14%, čím disponuje Okamura  a  rozhodně nejméně  6x  tolik co dopočítá Rajchl /pokud vůbec  těch 5% skutečně má/, ukazuje  rozložení sil!!!  30% podpory je prostě  30%  podpory!!!

Navíc si troufnu tvrdit,  že Babiš  má  disciplinovanější  voliče  než SPD a Rajchl. že jich z toho elektorátu prostě dorazí  víc! Voličstvo Babiše  už dnes  volí PRO NĚCO! SPD  a Rajchl mají jen naštvané protestní voliče. Kteří navíc  NEUZNÁVAJÍ senát a  tudíž  z valné většiny  v něm opět volit nebudou. A pokud  ano, tak JEN V PRVNÍM KOLE! A když do něj neprojde  jejich kandidát, za  dva  týdny  už se obtěžovat nebudou!!!!

Pro mne  z toho vyplývá

-30% voličské báze  je prostě  daleko více  než  čím disponuje  SPD nebo Rajchl

-podle počtu pravděpodobnosti by  to mělo zaručit větší  podporu  kandidátům za  ANO než za SPD  nebo od  Rajchla, i když uznávám,  že v některých výjimečných obvodech  to může být i jinak.

-to je tak těžké si uvědomit, že  voliči ANO NEBUDOU hlasovat, z převážné většiny  pro kandidáty  SPD , kteří nesou veřejnou mediální nálepku  nácků a  rajchlovce, kteří  jsou jednak neviditelní a  vedle  toho také tak jako ti od Okamury???

-to je tak obtížné přijít na to,  že protestní voliči, tedy hlavní rezervoár SPD a především Rajchla bude  volby do senátu opět ignorovat a to minimálně  z podstatné části?

-ANO, SPD  a  Rajchl  loví ve stejném voličském rybníku! Hlasy  pro méně nadějné kandidáty /protože jsou přece PRO NAŠI věc lepší!!!!/ rozmělňují  šance  nejnadějnějšího kandidáta  protivládní fronty dostat se do druhého kola!!!! Tohle může  vést jen k tomu,  že si to  za  čtrnáct  dní rozdají Pětihlaví  sami mezi sebou!!!! To tedy bude výhra!

-fakt si někdo myslí, že  v Praze  má větší šance  nějaký Vacek nebo Bonhot než  Vladimír Špidla? Jakkoliv  si myslím, že je nemá  ani on…

Takováhle slepota! Tak jo, udělejte  to tak, jak  vám na onom webu radí!  A  dočkáte se přesně toho, co před  6ti roky v Ostravě. Volby  do města drtivě vyhrál Babiš. A pár procent  voličů ODS  stačilo k tomu, aby stejnou Ostravu v senátu zastupoval odeesák Nytra!!! Nevěřím vlastním očím, že  tohle  nevidí lidi, kteří na alternativě komentují politiku!  Zejména, když ještě před  pár  týdny  doslova  a do písmene  adorovali Velkého bociana a psali  jak to všechno má  posichrované, ošéfované a  obšancované.A totéž totéž se Zemanem! Jak je to dávno, co jsem o něm slyšel, jak je  geniální, jak  vytře s Fialou? A dnes  jsou to pro politické mrtvoly. Speciálně  Velký bocian,  který nestojí za jakoukoliv podporu.  Kterou  holt musím poskytovat  teď  já, který  do Babiše  bušil a bušil, co se  do něj vešlo. A udělám to klidně  zas, ale  až to bude na místě, ve správném čase   a užitečné. Nezměnil jsem víru, ani zásady, nikam nepřeběhl, nenechal se zaplatit. ANO a  Andrej Babiš  jsou pro mne  prostředkem, nikoliv  cílem. Prostředkem  dostat  tu šílenou a neschopnou  smečku ze  Strakovky!!!! On k tomu  má největší  potenciál! Zkrátka, používám je  stejně  jako záchodovou štětku na pořádně zadělanou zdravotní keramiku! Tu také neobdivuji a  neuctívám, ale používám tehdy, když je užitečná!

Nejde mi  o vyvolávání osobní kritiky nebo dokonce sporů, jen konstatuji, že mezi  komentátorem  fanatikem z mainstreamu a z alternativy  není rozdíl. Jen ve znaménku. Ačkoliv  smyslem komentování by  měl být nějaký uchopitelný cíl. A ten tu sakra máme! Ale MY  doporučujeme  dávat hlas  těm, co se mohou opřít max. o 5%!!!!!! Proti těm, co by teoreticky mohli mít  až 30% podpory! Tak tohle mi fakt hlava nebere! To jsme se ještě pořád na alternativě nepoučili z minulých parlamentních voleb, kdy propadl 1 milion protikoaličních hlasů a tím pádem  získala  Pětihlavá  saň většinu?  Jen proto,  že  Svobodní se neuměli dohodnout s Trikolorou a SPD, socani s  komunisty, Šlachta  s Babišem? Milion hlasů v tahu!  Sypu si popel na hlavu -přispěl jsem k tomu také a  volil ČSSD. Chtěl jsem nejlepší volbu!  Už je to tu zase!  Vím, co mi chodí v mailech! Tak jo! Ať se  to Fialovi podaří ustát!

Prosím – jděte  volit! A pak použijte  svůj hlas tak, abyste  Pětihlavé sani  zasadili co nejtvrdší úder. O to jde.  Ne o to,  jestli  ho provedete  elegantně  a tak aby se  vám samým líbil. Důležitý je  výsledek toho úderu!

A nakonec omluva:

Ve  středu  jsem napsal,  že pokud do druhého kola  ve vašem senátním obvodu postoupí  dva kandidáti Pětihlavé saně, klidně lze  zůstat doma. Všem  čtenářům Kosy  se hluboce omlouvám!!! Není to tak úplně pravda!

Nelze  zůstat  doma v  těch senátních obvodech, kde  kandidují ty  vůbec nejprofláknutější vládní ksichty, prostě symboly  téhlé  děsné vlády!

Dám pár  nejzásadnějších jmen. Jestliže postoupí do druhého kola Vystrčil, v Praze  Růžička, v Berouně Oberpfalzer, v Ostravě Nytra, v Kroměříži Jelínková, v Mělníce  Šarapatka, v Pardubicích Horská,   v Jičíně  Czernin, pak  je pro  každého z nás, pokud  tam  má volební lístek, přímo povinnost jít za každou cenu k druhému kolu  a dát  to, bez ohledu na cokoliv  dalšího jeho protikandidátovi!!!! Ať je jím  třeba Babinský, křížený s Milošem Zemanem a Belzebubem!  Tady  bych to v klidu hodil i Václavu Klausovi st. nebo Viktoru Koženému! Prostě  tihle jsou  symboly téhle  vlády a tohohle  režimu!!!  Ať tam místo nich přijde  libovolný no name! Tihle  by  Fialu, Svetrovou -Dvousvetrovou, Jurečku a  Gazdíka  zatraceně  boleli!  Napíši to ještě za  dva  týdny. Ale cítil jsem potřebu se  omluvit za  svou zpozdilou úvahu, která  by vedla  k chybám  už  teď! Ty právě jmenované  je  v každém případě nutno poslat na pracák!

Příspěvek byl publikován v rubrice Politické vtipy se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.