S čím kdo šel do voleb, to abychom mohli přesně porovnávat výsledky, až budou papaláši mlžit.


Je 14,00 hod. kdy  vydávám tenhle článek. právě se zavřely  volební místnosti, do uden padl poslední hlas  a už žádný nepřibude.

Chtěl bych  být nyní drobná muška, či spíše  rovnou  roj  drobných mušek, abych se vetřel do blízkosti všech  velkých politických papalášů a  zblízka je nyní  sledoval a to až do chvíle, než předběžné výsledky  začnou  už trochu směrodatně krystalizovat. Ani netušíte, jak  bych  si jejich nervozu, tik v oku, pot na čele  užíval!!! Ale tohle nikomu z nás není dáno! Bohužel. Tahle papalášská  nervozita  před  konečnou chvílí pravdy  by pro mne  byla  tím největším zážitkem z každých voleb, a´t  už  dopadly jakkoliv. A  dnes to nebude jiné.

Jistě,  uvidíme a především – uslyšíme je. Ale  to už  jim jejich  markeťáci  narýsují povinné úsměv y  a naperou do nich nic neříkající  fráze. Myslím ty, kteří  včera a dnes neuspějí. Netuším, které to potká.  Mám v tuto chvíli jen svoje přání. Ale  jsem zvyklý nabízet  analýzy. A ta se osobnímu nastavení musí vyhnout na sto honů, má li za něco stát.

Tenhle  sloupek klepu proto, že  až na nás  ti, co propadnou začnou valit kecy z růžové mlhy, jak úžasně  vyhráli i když dostanou sebevětší  výprask, šlo je snadno konfrontovat s jejich původními výroky a  čísly, z kterých  volby startovaly. Chci to prostě mít černé na bílém, na jednom místě. Pro sebe, ale také pro  každého z vás, zvlášť.

Takže nejdříve  si dáme včerejší výroky politických špiček, jak je zachytilo Echo24:

Jurečka: Komunální volby nejsou referendem o vládě, ale vystavením účtu radnicím
Ministr práce a sociálních věcí a předseda KDU-ČSL Marian Jurečka nesouhlasí s názorem prezidenta Miloše Zemana, podle kterého mohou být komunální volby i referendem o vládě. „Letos vystavujeme účty těm, kteří vedli naše města a obce,“ řekl na dotaz Jurečka v Rokytnici u Přerova, kde večer spolu s manželkou odevzdal svůj hlas v místních komunálních volbách. Za volební úspěch z pohledu KDU-ČSL bude Jurečka považovat opětovné vítězství v komunálních i senátních volbách.

Tůdle nůdle Jurečko!

Rakušan: STAN chce v komunálních volbách uspět ve všech krajských městech
STAN chce v komunálních volbách uspět ve všech krajských městech. Za úspěch bude považovat, když se kandidáti dostanou do zastupitelstev více než sedmi krajských měst. V Praze, kde prošlo hnutí od června změnami v souvislosti s korupční kauzou Dozimetr, věří v zisk nad osm procent. V senátních volbách by byl rád, kdyby klub zůstal stejně velký, jakýkoli mandát navíc bude úspěch. Novinářům to dnes řekl ministr vnitra a předseda hnutí STAN Vít Rakušan poté, co odevzdal svůj hlas v Kolíně. Letos poprvé tam do zastupitelstva nekandiduje.

Jestli jsme  národ blbců pak pětihlavá saň  uspěla. Jestli jsme  národ  superblbců,  pak uspěla  i Rakušanova loupežnická rota a  uspěje v krajských městech.

Pekarová Adamová: Komunální volby jsou volbou mezi populismem a kompetencí
Dnešní a sobotní komunální volby nejsou podle předsedkyně TOP 09 a Poslanecké sněmovny Markéty Pekarové Adamové referendem o vládě, jak tvrdí šéf opozičního hnutí ANO Andrej Babiš, ale volbou mezi populismem a kompetencí. Novinářům před volební místností v Praze na Balabence řekla, že věří v obhajobu mandátů, které koalice Spolu (TOP 09, ODS, a KDU-ČSL) v obcích má.

Tahle  nanyna Svetrová – Dvousvetrová je zcela jedinečná! Kdykoliv  si myslím, že už  nemůže  do éteru větší krávovinu, dokáže  překonat sama  sebe. Stejně jako  vrchní lidovec prohlašuje, že  volby nebyly referendem o vládě,  ale  drze hned přidá,  že  jsou o rozdílu mezi populismem a kompetencí. Evidentně  za kompetenci počítá 17%  inflaci, propad reálných mezd  alidí do chudoby a radu  o nejprve jednom a  nyní dvou svetrech…. Děsím se toho, jak by  tahle kompetence pokračovala  dál.

Bartoš: Piráti chtějí minimálně obhájit 350 zastupitelských mandátů
Piráti chtějí minimálně obhájit 350 zastupitelských mandátů. Novinářům to dnes řekl předseda strany Ivan Bartoš poté, co odevzdal v Základní škole Sázavská v Praze 2 svůj hlas. V senátních volbách doufá v postup pirátských kandidátů do druhého kola.

No já doufám, že  huliči  dostanou také nakládačku!  Ve vládě, s výjimkou Lipavského  jsou těžce Stealth, za to ten jediný, který je  vidět, stejně jako Svetrová -Dvousvetrová  soustavně působí jako někdo, kdo právě prodělal velkou lobotomii a následně utekl z JIPky  rovnou na ministerstvo.

Fiala chce, aby ODS po volbách udržela šest primátorů a 180 starostů
Premiér Petr Fiala (ODS) si přeje, aby ODS udržela po komunálních volbách své pozice, a to šest primátorů a 180 starostů. Řekl to dnes novinářům při odevzdání hlasu v Brně. V Senátu chce udržet většinu pro demokratické strany a aby Miloš Vystrčil obhájil mandát a mohl být nadále předsedou Senátu. Podle Fialy by lidé měli jít k volbám a volit politiky, které znají a vidí jejich práci.

Chtít může. Držím si palce, aby se mu to nepovedlo! Tenhle jeho názor adresuji všem, co mají potřebu se o mne otírat  za  doporučení volit  zejména  Babiše  a jen v nouzi největší  někoho jiného, například Okamuru!!!  Jen Babiš  má šanci ve velkých městech vykopnout  primátory  za  ODS. A to nemluvím o  mimořádně útočných rajchlovcích!  Vím, že je  spousta  těch, co si nedali  říci. Jestli Fiala  se  svým přáním uspěl, co se měst, primátorů a  starostů týče, je to  VAŠE VINA! A klidně mi zase nadávejte.

Babiš chce posílit
Hnutí ANO by si podle svého předsedy Andreje Babiše mělo v nynějších komunálních volbách vylepšit výsledky ve velkých městech, míní, že dobrou výchozí pozici má třeba v Praze. Babiš to řekl novinářům poté, co dnes odpoledne jako jeden z prvních voličů odevzdal svůj hlas na obecním úřadě v Průhonicích u Prahy. Volit byl tentokrát bez manželky Moniky. Podle šéfa ANO má jiný plánovaný program a k volbám dorazí později.

Doufám, že  Babiš  ví, co povídá. Zejména  v té Praze!

Okamuru jsem bohu žel v tom threadu nenašel, žádná diskriminace z mé strany. Ale  u něj je to celkem jednoduché  – chce proniknout  do daleko více zastupitelstev a myslím, že se mu to podaří. Neměl by to být  žádný problém, protože v rámci celého Česka měla dosud jen 155 komunálních mandátů

A přidám ještě  jeden předvolební názor:

Bývalý prezident Klaus doufá, že volby v Praze přinesou radikální změnu
Bývalý prezident Václav Klaus doufá, že komunální volby přinesou v Praze radikální změnu. Názor, že jsou současné volby referendem o vládě, považuje za dětinský. Zároveň ale označil za nesmyslné chování vlády, která se podle něj tváří, že se jí tyto volby netýkají. Klaus to dnes řekl novinářům, když odevzdával v pražských Kobylisích svůj volební lístek.

Václav Klaus st. je někdo, koho bytostně nesnáším. Nicméně  tentokráte  a  v tomto okamžiku jsme jedné krve. Já i on.

Tím tuhle  část pokládám za uzavřenou. A  nyní to bude o číslech:

Volilo se na 6248 místech republiky, posledně přišlo ke komunálním volbám 47,34 procenta voličů. Bude víc nebo méně? I tohle je zatíženo velkou vypovídací schopností!

V minulých obecních volbách Babišovu stranu volilo 14,92 procenta voličů. Nynější hlavní vládní strana ODS tehdy získala 13,22 procenta a k potvrzení své pozice potřebuje komunální výsledek minimálně zopakovat!!! Tohle jsem nenapsal já, nýbrž vždycky a jedině správný Petr Honzejk z Hospodářek“  Opět, zdravím  všechny  ty  „chytráky“ , co jako  volili  ty menší strany. Měřítkem úspěchu a neúspěchu v těchto volbách  BUDE VÝSLEDNÉ  SKORE MEZI ANO a ÓDĚS!!! Ale někdy nelze  vysvětlit  ani ty nejjednodušší věci…

Tak přidám ještě  jednu zajímavou tabulku, aby se jim konečně  rozsvítilo!

Do dneška  to na deseti největších městských radnicích napříč  republikou vypadalo takhle:

Výstřižek

Vidíte  tam někde šanci pro Okamuru nebo Rajchla, že by  získali právě  tady primátorský post? Nebo, že  by  se dostali alespoň  do role  tzv. kingmakera?

Babiš posledně v naprosté většině  velkých měst porazil ODS. Ovšem má jen 5 primátorů, proti 6 ÓDĚS, jak tvrdí Fiala. V té tabulce je zjevně chyba!

A ještě si dáme zajímavou grafiku, týkající se senátu. Popisuje  jeho složení od založení do teď.

VýstřižekVýstřižek1

Pokud mi něco neuniklo, pak ve  27 obvodech obhajuje někdo buď  přímo od Pětihlavé saně  nebo tzv. nezávislý s ní spřízněný. Jako u nás  Chaloupek nebo Dernerová v Mostě. Výjimkou je  Větrovský za ANO. Ten ale v mezičase od Babiše zběhl k Jihočechům. Ale hlavně nepodpořit  Babiše a jeho lidi  v prvním kole! Za  chvilku uvidíme, jak tahle taktika  zafungovala….

Takže takový je  výchozí stav v sobotu 24.9.2022 ve 14,00 hod.

P.S.

Budu se snažit, co to půjde, abych  analýzu obecních voleb  vydal  hned  o půlnoci na zítřek.  Ale nejsem si jistý, jestli to technicky půjde, protože zejména  dopočítávání v Práglu se asi protáhne. Tyhle volby jsou technicky  nejpracnější. Kvůli možnosti křížkovat a panašovat.

Určitě  ale  po půlnoci vydám samostatně  příspěvek k prvnímu kolu senátek. Tam by o finalistech mělo být jasno někdy kolem 17,00hod.

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.