Úvodník dnešní Kosy- dneska o ukrajinských uprchlících.


Ukrajinu už Kosa proprala  ze všech možných i nemožných úhlů, Co do příčin, průběhu  války, dopadů přímých i nepřímých, i souvislostech  zcela odtažitých.  Dneska  se  vrátíme  k  k problematice  uprchlíků.  A  to ve  dvou zcela  různých  rovinách.

Ten první  je tak říkajíc  na  vlastní kůži.  Dostanete  informaci o tom,  jak  to  s  nimi konkrétně  vypadá v našem statutárních městysu,  tedy  čtvrtém  největším  městě  v republice.  Dlouhodobě. Nikoliv  ze  zkušenosti mé osobní,  nýbrž  z první  ruky od  někoho,  kdo  se  stará o bezpečnost  v  našich ulicích. A když píši  – stará o bezpečnost,  tak to myslím doslova. Plzeň  je  totiž, z dopuštění  osudu,  zřejmě  nejexponovanějším místem pro  dlouhodobě   zde pobývající  cizince,  myšleno  gastarbeitery. Zejména  agenturní.  A  vedle  Karlových  Varů u nás  registrujeme  také  největší podíl  ukrajinských  běženců vzhledem k počtu obyvatel. Což s sebou jaksi nese  řadu problémů.  Jak si přečtete  v osobní  výpovědi  jednoho ze  strážců zákona,  který slouží  přímo v plzeňských ulicích. Ale také v parcích a přilehlých  rekreačních plochách. Prostě profesionální  pohled.  Bez jakékoliv  hysterie, ale  také  falešného sentimentu.

Druhý  článek je  z oficiálních  dat. Pochází  dokonce z oficiálních stránek  OSN,  resp. vysokého komisariátu  OSN pro uprchlíky. Tedy tvrdá, nezpochybnitelná  data. Kolik jich kam přišlo, kolik jich  kde  je. A myslím, že budete  docela  zírat.

A ta data  rozhodně  Zelenskému  neudělají žádnou radost.

Takže  dneska o uprchlících.

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.