Flash – skvělý mezinárodní úspěch Fialova Obludária a drzého nedovzdělance z Černína zejména DOPLNĚNO!!!!


Pamětníci  mi dají jistě zapravdu,  že s výjimkou příjezdu amerických prezidentů nebo britské královny, či  čínského prezidenta do Prahy se NIKDY s  žádnou pomazanou  hlavou v Česku tolik nenadělalo jako  teď  s  katarským emírem…. Jedinou výjimkou  historicky podle mne  byl kdysi šáhinšáh Reza Páhlaví. Než ho smetl Chomejní.

Jen jsem nevěřícně  zíral, jak všichni čeští papaláši kolem něj rotovali v předklonu, včetně Zemana, jak si je emír  mohl namazat  na chleba. Tedy kdyby o takovou lahůdku snad  stál…

Byli jsme bombardováni prohlášeními, jak nás  Katar  zahrne  zemním plynem, jak tady  bude investovat až  do úplného uinvestování, atd. atd.  Samé plusy  asociální jistoty!!!

A teď náhle ráno na  Novinkách.cz  čtu:

Katarský emír předčasně odletěl z Česka

Nevěřím vlastním očím!!!  Skoro už  soudruh, možná  už  i čestný Čech – emír Tamim bin Hamad Sání  se zjevně totálně  – no  jak to napsat aspoň trochu saloně  – těžce  na.. namíchnul, sedl do letadla a mazal pryč! Jak od morové  rány…

Proč? Tak to si zkusíme  přečíst  ve zbytku článku!

Katarský emír Tamim bin Hamad Sání odletěl z Česka předčasně již ve středu večer. Upozornil na to Deník N. Ve čtvrtek se měl emír setkat s účastníky summitu EU, který Česko jako předsednická země pořádá na Pražském hradě.

Emír odletěl podle Deníku N ve středu před 22:00, protože česká diplomacie nedokázala vyhovět požadavkům, které vznesl.

Chtěl se prý stát oficiálním účastníkem pražského summitu a zúčastnit se slavnostní večeře pro asi padesátku státníků, kterou vyvrcholí čtvrteční program. Zdroj deníku uvedl, že se mu česká diplomacie snažila vyhovět, ale nebylo to už možné – vyžadovalo by to mimo jiné souhlas ostatních státníků.

Když se to emír dozvěděl, narychlo odletěl do Londýna.

Tamim bin Hamad Sání ve středu přicestoval na oficiální návštěvu České republiky, jež podle tiskové zprávy Hradu měla trvat nejméně do čtvrtka. Jednal s prezidentem Milošem Zemanem i premiérem Petrem Fialou (ODS).

„S katarským emírem jsme jednali především o další spolupráci ČR a Kataru v oblastech letecké dopravy, podpory podnikání, investic a energetiky. Kromě zájmu obou zemí o investice hledá Česká republika především spolehlivé dodavatele LNG (zkapalněného zemního plynu),“ uvedl po schůzce Fiala.

Podle zdroje z Hradu, o němž píše Deník N, emírův předčasný odlet vztahy s Českem nebo uzavřené dohody o ekonomické spolupráci neohrozí.

Takže  to přeložím do jednoduché  češtiny.

Zní to asi takhle. Katarský emír  se domníval,  že Evropa a jeho papaláši o něj dnes mimořádně stojí, když  si u něj podávají dveře a někteří se před ním prý doslova plazí po podlaze aby  si zajistili dodávky  zkapalněného plynu – viz například, co psal německý tisk o misi  jejich ministra hospodářství – Roberta Katastrofy Habecka a  intervencích kancléře  Scholze. 

Emír  zaznamenal evidentně  existenci  nějakého Česka až v souvislosti  s  tím, že je momentálně předsednickou zemí  Unie a asi si řekl, že tenhle státeček, který je normálně pod jeho rozlišovací schopnost, když bude pořádat  ten vrcholový neformální summit,  kam je zváno i 17 nečlenských zemí Unie  viz seznam:

  • Albánie
  • Arménie
  • Ázerbájdžán
  • Bosna a Hercegovina
  • Černá Hora
  • Gruzie
  • Island
  • Kosovo
  • Lichtenštejnsko
  • Moldavsko
  • Norsko
  • Severní Makedonie
  • Srbsko
  • Švýcarsko
  • Turecko
  • Ukrajina
  • Velká Británie

tedy včetně světových a evropských velmocí typu Lichtenštejnsko, Moldavsko, Kosovo, Černá Hora, Gruzie, Bosna, Arménie, Makedonie, Albánie,  zařídí,  aby  on byl na summit  dostal  pozvánku také! Když  se o něj všichni tak moc  ucházejí až se přetrhnout mohou.  Když je ten  druhý největší světový  vývozce plynu na zeměkouli.

A že  ti Čížci v předklonu, co se mu tak snaží vlichotit a zahnízdit  až  v zažívacím traktu to jako ta silná předsednická  země  zařídí.

Emíre, emíre, kam tě vede  slepá vášeň??!! Zeman, Fiala a Lipavský něco, kromě  spousty jalových keců něco zařídit?????  Měl jsi se zeptat  obyčejného našince!!!! Ten by ti pověděl co a jak!

Jo, že se oni těsně před tvým příjezdem do Práglu  chlubili  tím, jak úžasného úspěchu dosáhli  teď  těsně před summitem?  Tím, že  dokázali prosadit  8.balík protiruských sankcí???? Tak to je  opravdu gigantický úspěch!!!  Tohle jediné opravdu dokáží. I když to zruinuje  českou ekonomiku! To jim doopravdy  jde. Jinak ani ťuk! Ani ťuk!

Chápu Vaše  emírská Jasnosti, že  jste  si říkal – jo dostanou mne tam levou zadní, právě kvůli těm protiruským sankcím, jestli mají oni a  ta Unie  ještě  zbytky  elementárního pudu sebezáchovy, pak budu  na  té oficiální žranici  18. ale jinak nejčelnějším hostem, protože jinak prostě  dost plynu v Evropě nebude!!!

Ano, to  říká zdravý rozum!  Ale ten si Evropa už dávno zakázala a nyní zejména! Takže si emíre trhni nohou!!!!  Ty bys  nám  tu opulentní  baštu, kde se očekává jen nadšený souhlas  a potlesk určitě  kazil tím, že bys  oznámil, že plyn z toho nového naleziště bude, ale jen pro ty, co jsou ochotni uzavřít  dlouhodobé kontrakty podle tvých podmínek, tedy například  se zákazem předprodeje mimo zemi smluvního partnera a to mi  nechceme!Aby nám někdo  kazil náš  krásný šílený  green deal a  aby našim /německým/ firmám kazil kšefty  typu sám koupím  za  5 a prodám blbým Čecháčkům za  25!!! To by nám opravdu  ten gábl na  Hradě od  těch vtěrek Zemana, Fialy a hlavně  toho tlustého brejlatého poskoka, jak on se vlastně jmenuje –  Kipanský?. jo  Lipavský! ani trochu nechutnal!

Takže  emír  sedl do aeroplánu  zmizel…. Drzý a sebevědomý  nedovzdělanec nezařídil nic!  A  Fiala se Zemanem jak by  smet! Tohle, speciálně tohle je  vizitka  onoho našeho slavného předsednictví!!!  Jsou/jsme prostě  nuly!  Když jako předsednická  země  nedokážeme  protlačit  ani tohle!!! Bylo by zajímavé vědět, které  že země  se postavily na odpor a proč….. Třeba se to někdy dozvíme..

Nepochybuji, že  emír  si tohle bude pamatovat. Hodně a hodně  dlouho.  Jak si s ním EU  vytřela. A dá jí to pořádně sežrat!!! Ukazuje  to celou naši bídu a namyšlenost! Ještě se někdo diví, že  ropní Arabové se postavili včera na  zadní vůči tlaku Západu a  dohodli s Ruskem  snížení těžby  ropy  o obrovských 2 000 000 barelů denně?

Ale  my  to překonáme ! Přece  sdílením vzájemných hodnot a pověstnou transatlantickou solidaritou!!!

Sice  jsem to neměl v úmyslu, ale teď musím přidat ještě  tohle:

Německý ministr ekonomiky Habeck kritizuje spojence kvůli astronomickým cenám dodávaného plynu. Síla EU na energetickém trhu je obrovská a mělo by se jí využít

 
 
Německý ministr ekonomiky Robert Habeck kritizuje „spojenecké“ dodavatele plynu v čele s USA kvůli příliš vysokým cenám. Podle Habecka spřátelení dodavatelé občas účtují u dodávek plynu astronomické ceny, což působí nemalé problémy. Habeck proto apeluje na větší solidaritu především právě ze strany USA, podobně jako zafungovala u ropných rezerv.

 

Habeck vyzval k většímu úsilí po řešení krize také v rámci EU, kde jednotlivé země bojují o alternativní dodávky, což ještě více přilévá pomyslného oleje do ohně. Podle ministra by měla EU spojit svou enormní tržní sílu a zorganizovat chytré a synchronizované nákupní chování v rámci celé EU, aby se zabránilo škodlivému konkurenčnímu boji v rámci unie. Tržní síla evropského trhu je obrovská, jen je potřeba ji správně využít.

Tak takhle s námi zacházejí  ti, co nás vyzvali k těm sankcím proti Moskvě!!! To říká nikoliv Kosa, ale  podle finančního webu Kurzy.cz  německý ministr  hospodářství!!!!!
Jak s námi teď , po tom skandálním odletu asi tak bude jednat  ten orientální monarcha, zvyklý,  že  se každý před ním plazí!!! Má někde  ta  západní, v tomto případě evropská a  speciálně  česká  nadutost, pýcha/hloupost nějaký konec????
 
 

Dodatek ze čtvrtečního poledne:

Tak podle  Echa 24. cz  emír jaksi vadil prý BRUSELU!!! Ten prý nesouhlasil s tím, aby dostal pozvánku na summit. Na kterém je to Lichtenštejnské, Makedonie, Černá Hora, Moldavsko, Albánie  a podobné supervýznamné země!

A přirozeně  nesmí chybět  Ukrajina!

Jednak nechápu, co si to bruselská  partička  vlastně dovoluje. Jde O SERVISNÍ ORGANIZACI  členských států, nikoliv  nadřízený orgán!!! I když  si  móresy  vládce  osopuje  čím dál více a  častěji. Ale tady byla jedinečná příležitost je  zahnat okamžitě  do boudy! Jenže  jaksi  schází statečnost. Zejména předsednické kolonie.

Ale  to není všechno  – přemýšlím o tom, jestli je informace Echa24.cz  pravdivá, pak proč  bruselští papaláši se postavili proti  emírově účasti. Netuším, ale dovolím si spekulovat  – řekl bych, že  KVULI UKRAJINĚ!   Je nepochybné, že by se velmi rychle ukázalo, že  emír  je daleko nejdůležitější  figura a to s odstupem, od  všech ostatních potentátů. Že  s ním každý chce mluvit, protože…  no protože!  A dost možná,  že  hrozilo i nebezpečí, že  snad  by některý inteligentnější  papaláš, kdyby  najednou  rozostřeným, polobdělým zrakem   pohlédl najednou na  emíra a hrdinného Ukrajince  mohl pochopit, že ten malér, co mu doma doutná a kvůli kterému se musí pitvořit  před  tím Arabáčem  je  ten hrdinský Ukrajinec.  A kdyby si to uvědomil, pak by nejspíše  taky mohl převrátit  stůl  a začít dělat  brikule. Takže  emír ne!!! A  za žádnou cenu!

A co mne vysloveně  baví jsou tyhle hlášky  českých diplomatických vořežprutů:

Podle Jindráka si původně katarská delegace myslela, že emír bude přizván k části programu summitu, což ale Brusel neodsouhlasil. Ředitel hradní diplomacie odmítl, že by se emír „urazil“. Zdůraznil, že bilaterální schůzka se Zemanem se uskutečnila v přátelské atmosféře a označil ji za skvělou.

Český velvyslanec v Kataru Petr Chalupecký uvedl, že emír odletěl z Česka spokojený. „Z mého osobního pohledu byla emírova návštěva mimořádně úspěšná a Jeho Výsost odletěla z Prahy spokojena. O důležitosti návštěvy vypovídá, že podstatná část emírovy delegace v Praze nadále zůstává,“ 

 

No nejspíš  se  emír  nemohl dočkat, až si konečně bude moci poplkat  s Jeho moudrostí  Zemanem!!! Konečně  se mu splnil jeho dávný sen!!! Teď už klidně může zaklepat bačkorama! Na  ten rozhovor se opravdu léta letoucí  těší!  Až si jako Arab poklábosí s někým, kde  se dožaduje, aby  česká vlád a uznala  Jeruzalém za hlavní město Izraele a  přenesla tam konečně svou ambasádu!!!!  To  každý  roduvěrný Arab  zbožňuje!   

A když s ním Brusel vytřel podlahu, tak  byl štěstím a  náhlým blahem bez sebe. A jestli je  aspoň trochu takový, jako kdysi mí  bohužel studijní kolegové arabského původu na vysoké,  pak se jistě  usmívala  jeho duše  přetékala mírem, vstřícností a porozuměním…. Doslova  to vidím!!!! No a  když to říká  někdo z Hradu  nebo podřízená současně  v  Černínu velícího polovzdělance, pak o tom vůbec nepochybuji! jak bych si něco takového mohl dovolit????

A hned další doplněk:

Tentokrát  z Parlamentních  listů. Ty opakují  to, samé, co  Echo24.cz, alepřeci jen dodávají cosi  zásadního nového:

Podobné zdůvodnění naší redakci poskytl i důvěryhodný zdroj obeznámený s děním v Bruselu. „Tady se mluví o tom, že s účastní katarské delegace měl největší problém Emmanuel Macron a Olaf Scholz. Nebyli nijak nadšení z účasti Erdogana, ale nakonec to nějak strávili. Turecký prezident je s katarským emírem jedna ruka, takže už to pro ně asi bylo moc a řekli, že to v Praze nechtějí. Nebo také mohli chtít Turka trochu naštvat či mu dát najevo, kdo tady rozhoduje. Nicméně účast Erdogana na summitu by měla být vnímána pozitivně, protože si přiznejme, že on je jediný člověk, který je schopen zprostředkovat mírová jednání,”

No vida!  Takže  Emánek s Oláfkem….Kdo by to řekl?  Každý, kdo si pamatuje, jak se před  emírem doslova plazil Habeck a nakonec  i kancléř. A nula bodů výsledek!  Habeck vůbec  nic a nejvyšší  Němec  uskuhral  JEDEN  náklad  LNG pro Německo  to ještě  někdy v  začátku příštího roku…..A  Frantík  utřel jen slzu v oku…..

A chtěli emírovi dát najevo, kdo tady  rozhoduje…… No uvidíme za pár  měsíců!!!!  Až  seopravdu, se vším důrazem zima zeptá!!! 

A co že  vyčítal  Robert Katastrofa  Habeck  těm, kteří mají plyn a my  s nimi sdílíme  ty stejné hodnoty a tu transatlantickou soldoriti? Tohle:

kritizuje „spojenecké“ dodavatele plynu v čele s USA kvůli příliš vysokým cenám. Podle Habecka spřátelení dodavatelé občas účtují u dodávek plynu astronomické ceny, což působí nemalé problémy. Habeck proto apeluje na větší solidaritu především právě ze strany USA,

Jaképak ceny  asi tak naúčtuje  ten  katarský  nýmand, kterému bylo třeba  ukázat kdo tady  rozhoduje,  až zase budem škemrat o plyn???????? Ten si je , omlouvám se  – nás, vychutná!  Ale ze Zemana  byl celej divej. Když to píše jak Echo, tak PL  tak tomu  na moutě kutě věřím. Na beton!!!  

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.