Flash – naše měna je pevná… eh, vlastně Putine, energií máme dost.


Fiala, Síkela  a samozřejmě  Brusel  jednohlasně  zpívají, jak jako těch energií bez Putina máme  dost. Jak dost, tak to čerstvě popisuje web Oenergetice.cz v této razantní informaci:

ERÚ stanovil hodiny, ve kterých je ČR povinna snížit spotřebu elektřiny v průměru o 5 %

vytáhnu z něj to podstatné:

Energetický regulační úřad (ERÚ) na svém webu oznámil hodiny, ve kterých musí dojít v souladu s nařízením EU v ČR ke snížení spotřeby elektřiny v průměru o 5 %. ERÚ stanovil, že hodinami špičky jsou v pracovní dny hodiny 9–10, 13–14 a 16–17 a v nepracovní dny 11–12.

Od prvního prosince platí většina povinností vyplývajících z evropského Nařízení Rady (EU) 2022/1854 o intervenci v mimořádné situaci s cílem řešit vysoké ceny energie. Toto nařízení – kromě často probíraných výnosových stropů pro výrobce elektřiny – stanoví také závazné a nezávazné cíle snížení spotřeby elektřiny.

Nařízení stanoví dva cíle v oblasti spotřeby elektřiny. Prvním je dobrovolné snížení hrubé spotřeby elektřiny o 10 %, druhým je povinné snížení spotřeby elektřiny v průměru o 5 % v době odběrové špičky. Dobu špičky stanoví každý členský stát samostatně, musí se ovšem jednat o nejméně 10 % hodin v období od 1. prosince 2022 do 31. března 2023. Během těchto hodin jsou poté členské státy povinny spotřebu snížit v průměru nejméně 5 % za hodinu.

Tak  tohle se tady naposled povedlo jistému Antonínu  Zápotockému, který v předvečer  měnové reformy v roce  1953 tvrdil  tehdy  československým občanům:

že „naše měna je pevná a měnová reforma nebude, všechno jsou to fámy, které šíří třídní nepřátelé“.

No tak dnes  třídní nepřátelé  holt  tvrdí,  že elektřiny a plynu  není dost. Zatímco Brusel a Fiala s Obludáriem tvrdí, že naše měna je pevná….eh už  zase, omlouvám se- elektřiny a  plynu je dost! To dá rozum.

Ne  aby někoho z vás napadlo vařit, péct, topit, prát, žehlit, luxovat, pouštět televizi, nabíjet mobily,  něco kutit  s elektrickým vercajchem v dílně, atd. atd. v hodinách energetické špičky:

což  jsou v pracovní dny hodiny 9–10, 13–14 a 16–17 a v nepracovní dny 11–12!!!

Kdo  bude  přistižen, tomu bude  ustřižen! Osobně doufám, že v uvedených časech nehodlá zasedat parlament, vláda, prezident a  vůbec papaláši. To by mohlo republice  výrazně pomoci. I když úplně jiným způsobem!

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.