Uzávěrka prezidentských kandidátek


Ano, byla už  před  týdnem!  všichni víte, co a  jak. A já zase jednou přicházím s opravdu starým  listí. Které už dost možná se nehodí  ani  do politického kompostu.  Ale kolega  JB  mne vyprovokoval k tomu,  abych se  alespoň pár  řádky  nezmínil, jak  tu uzávěrku z minulého týdne   vidím. Ostatně, už  ji komentoval kde kdo. Tak proč ne  vlk?

Kdybych ty ohlasy naprosto  lapidárně  shrnul,  konstatoval bych:

Mainstream a  asociální  část  politického a voličského spektra jásá – naše kandidáty  bez problému zaregistrovali,  podívejte se na ty  patlaly z nevládního tábora, ti vlastně protlačili jen Babiše, který to měl ložené,vzhledem k tomu, že je majitelem ANOšéfe, pak odpadlík Bašta, kterému to příkazem zařídil Okamura a pokud  chceme  být hodně tolerantní, pak ještě Josef  Středula, který si to vyškemral u politikářů…. To ti naši,  to je jiná  ráce!

Pavel s Nerudovou  v pohodě sebrali  potřebné podpisy a  ti naše  další koně, tak  ty  tam, po zásluze  dostali jejich odpovědní až nejodpovědnější vzoroví demokratůrové   zejména ze senátu!  Heč!  Na  ty  ty neschopné lopaty  můžeme  udělat  dlouhý  nos a vypláznout  jazyk!  Netáhla  hloupá neschopná…

Alternativa? Tak ta  to má přesně opačně!!!   Viz  dnešní  paralelní text  kolegy JB. Nejsme  schopní ani  sebrat podpisy,  jen řeči a nic a  co s tím? Proč prohráváme?

Na tu poslední otázku jsem si neodpustil  odpověď  přímo pod článkem JB. Ještě jednou  jej prosím o prominutí. nešlo mi  o vlastní exhibici. A tam u něj mi přišla vhodnější než do tohohle textu. Protože  já  vám  hodlám předložit  úplně jiný  pohled než nabízí  momentální triumfátoři nebo bědující alternativci. za mne to není tak hrozné, jak se  to jeví!!! Není  to žádný  nirvána, ale rozhodně  tragedie.

Nejprve  si splňme  formality, takže  začněme  seznamem připuštěných:

Výstřižek

Tvářičky  jako malované, rozšafné pohledy….

Netuším, kdo je ona  Denisa  Rohanové a nehodlám to ani zjišťovat. Je tam stejně jen  jako kompars,  či spíše  jako kuriozita! A dokonce mne nezajímá, ani jak se mezi postupovou devítku dostala, protože  šancí sehnat podpisy občanů nedisponovala ani  v nějaké vesmírné náhodě.

Nepopírám, že je překvapením, že mezi těmi,  kdo nepokračují  schází  miliardáři Janeček a Březina.!!! Pro ty  potřebný počet  podpisů  měl  být snadno  snadňoučko zdolatelnou překážkou.  Vzhledem k prostředkům, jimiž disponují… A vida, zakopli hned na prvním schůdečku. U Janečka  říkám – dobře! Studoval jsem s jeho otcem. Vím, co byl zač.  Syn nemůže  za svého tatíka, klidně  připustím, ačkoliv jej osobně neznám, že je  matematický genius. Ovšem jablko, jak známo, nepadá daleko od stromu. Ale že  bych někoho jako je on s jeho nastavením  k životu chtěl za prezidenta???? Takže pro mne  představuje jeho konec  bonus. Exot  mínus!

Trošku jinak to vidím u Karla  Březiny. Potkali jsme se. Netvrdím, že  ho znám, natož dobře. Ale vykazuje se úctyhodným penzem byznysové práce. Jako zakladatel, majitel a provozovatel opravdu velké firmy začal z ničeho, vybudoval svým způsobem imperium a při tom dokázal zůstat normálním! To hy bych si  byl uměl jako prezidenta uměl představit.

Nicméně, všechno smazala  ta  neschopnost, když už vsadil on i Janeček na ty občanské podpisy – neschopnost jich doručit, věrohodných a ověřitelných, předepsaný počet!!! S neomezenými finančními zdroji. Takže  se zeptám těch, co po nich fňukají a  berou jejich vyřazení jako zmařenou šanci pro alternativu  – vážně  vám schází  někdo, kdo nedokáže  splnit  tu nejzákladnější podmínku, ačkoliv  je mu notoricky  známa  dlouho dopředu a nikdo mu nezkrátil čas  na její naplnění? Jak by  asi tak prezidentoval, když  nezvládl tohle?

Mně,  v takovém případě a  za těchto okolností –  ne!  Já to beru jako jejich osobní selhání. Jak chtěli, zejména  v krizových situacích,  řídit  stát, když  si nedokázali zorganizovat ani takovouhle trivialitu? Jednoduše  řečeno  -selhali a proto jsou po právu vyřazeni! Dokonce bych řekl, že k našemu a  obecnému dobru.  Patlalů a podobných mám fakt už dlouho plné zuby. Kdo si nedokázal  nad  sběrači zajistit kontrolní mechanismy, nemá v nejvyšším úřadu země  co pohledávat!  Tečka.

Je mi líto vyřazení Josefa  Skály, ale nikoliv  Aleny  Vitáskové. V obou se alternativa  viděla. Proč? Josef  Skála  je  někdo, jehož  názory  vítám. A  kdyby se nějakým zázrakem a  to nepředstavitelné velikosti, nějaký trošku  normálnější by rozhodně nestačil, na Hradčana  dostal,  velmi bych si to užíval. Nikoliv proto,  že  jsem členem KSČM nebo snad někdy byl v KSČ! To pro mne bylo a je nedělatelné!  Ale z pouhé škodolibosti jak by  to  vyusilo ty jedině  a vždycky správné. A  Vitásková?  Ta  jako představuje  nějakou alternativu k tomu současnému marasmu?  Jestli ano,  tak jsem naprosto slepý, hluchý a dodávám, ač nerad, už nevratně dementní.

Takže  reálně – jaká vznikla   škoda, že  nepokračují? O dalších  prý  alternativních jménech, jako prý  jistý Turánek – opět  – neznám, se nehodlám šířit. Prostě  marginální  křoví na okraji prezidentského výběhu.

Jakou asi tak  disponoval kdokoliv  z těch,  nezvládli rozběh, nějak slušně uspět  v prvním kole? Odpovím si sám  – NIKDO! Proč tedy  truchlit?

Nechápu  ten pláč  alternativy!!! Ani trochu!

Stejně tak mi  uniká důvod pro ten oslavný  ryk mezi jedině  a vždycky  správnými!!! Co je k tomu vede?

Ať koukám, jak koukám napadá mne  jen  následující  důvod  – pouzí  dva  z těch  6,5 kandidátů, které tihle mohou  označit nálepkou NAŠI,  dokázali, jako jediní, sehnat  potřebný počet podpisů!!!!

Tohle je  velké  novum těchto prezidentských  voleb!!! Pouze  dva  z těch, co to zkusili, ověřitelně  dodali  50 000 podpisů!!!!  Připomeňme si,  že  v ČR  je  registrováno asi  8,2 milionu  voličů. Tudíž bylo potřeba  oslovit  0,6%  z nich… Za mne směšně  málo Zanedbatelný  voličský zlomek! A uspěli jen dva…  A  to ještě  ti dva  nejhlavnější!

Něco  je ve společnosti  špatně! Hodně  špatně!!!  Když  už tohle  je překážkou a  zdá se, že dokonce kardinální. Zbylých  7 postupujících  to ani  nezkoušelo a spolehlo se na podpisy papalášů ze  sněmovny a  senátu a to ještě řada z nich využila mezi v zákoně  a vykázala  se podpisy  těch,  kteří  v senátu už neobhajovali nebo ztratili mandát!!!Takže  jim bylo šumák, jestli dají  někomu podpis nebo ne, že paní Rohanová? Mít  nominaci postavenou na tomhle, pak místo kampaně  pro první kolo, chodil bych pražskou kanalizací a  nikde nevystrkoval hlavu! Zejména, kdybych se jmenoval Fischer nebo Hilšer!  A dost možná i Středula….

Ale  těch 2x 50 000 autogramů pro Pavla  a  Nerudovou představují  jediný důvod k jakémus  takémus  uspokojení  současných triumfátorů.  jestli je něco prohrou alternativy, pak  tohle!!! A je potřeba si z toho vzít poučení  pro příště. Poučení  typu,  že  Josef  Skála  sháněk podpisy  asi na třech protivládních demonstracích , kde  se prezentoval jako pozvaný  řečník a kde instaloval podpisový stánek. Proč mu  to těch  100 000 účastníků nenasypalo?  Aby  zvedlo Fialovy  a Pětihlavé sani mandle? Proč k podpisům nevyzvali  organizátoři z podia?  Jak  jim mám věřit, když  ti  Havlové, Vrábelové a  Rajchlové  nevidí  ani takovouhle  trapnou trivialitu??? Ano, vymezovali se politicky, aby  si nezadali s komoušem.. Ale  komunistické voliče  chtít budou!  Tak jo, ambiciozní hošíci, tak jo! Tohle  je  kinderstube velké politiky. Říká se tomu  nepřítel mého nepřítele je můj přítel! Kapišto?

Jaké další poučení? Třeba takové, že  když se  na alternativním křídle neobjeví skutečně  mimořádně silní osobnost, schopná oslovit  průřezově  voliče  ve velkém, jako dnes na druhé straně  Pavel,  nemá smysl, aby kdokoliv z marginálních   kandidoval. Jestliže  si nedokáže  zajistit  politickou podporu  nevládních stran. Především proto, že  mezi těmi  nevládními, či lépe  – protivládními tyhle kandidatury  nezvolitelných, jen vytváří chaos a zmatky! Tím, že  šíří falešné  naděje,  že  štěpí  opoziční tábor a  aktivizuje  věčné a  věčně  marné hledače  největšího dobra. Jejichž naděje  nelze  naplnit za žádných okolností, ale  kteří svou následnou zabejčeností způsobí výhru největšího zla!

Řekl bych,  že  je velkým vítězstvím  nevládních,  že  dnes  už  se nemusí zaobírat  hypotetickým mudrováním o tom, kdo jako je  ten nejlepší možný.  Jejich  možnosti se scvrkli jen na  Babiše, Jaroslava  Baštu a dejme  tomu  – Josefa  Středulu!  Což  beru jako velký bonus! Proč? Tak o tom až v horké fázi před prvním kolem. Kdy hodlám s  čímsi přijít! Ale dost možná,  že  se to objeví v předstihu od někoho jiného. Aby  bylo jasno, tohle píši  už  v  pátek 25.11.  Takže opisovat, ohledně toho nápadu zatím nemám od koho. Ale nejsem nejchytřejší na světě.A  co napadne men, jistě objeví i jiní.

A triumfátoři?  Tak ti nechť si svoje“vítězství“ užijí! Nechť bádají kdo  jako z těch jejich šesti je pro to pravé ořechové!  Ten lídr máximo  a lumen nejjasnější! To největší dobro!   Přenechme  jim jejich radost!

Němci  mají  pasující  přísloví  – Qual der  Wahl!  Muka  volby!  Tohle  přesně vystihuje  jejich situaci. Které nevládní unikli.

A  tohle  je nyní ještě vyakcentováno  tím, že  Babiš, podle Zemanova příkladu z minulých prezidentek, odmítl účast  v předvolebních debatách pro první kolo.  Dal si hazard a vsadil na to, že  do druhého kola projde. Jestli je ta  sázka  správná, a ZATÍM průzkumy ukazují  že  ano, pak vzal  svým soupeřům  dokonale  vítr  z plachet!!! Ušetřil si  tím mnoho nepříjemností. Protože  by nejspíš  čelil od všech, či skoro všech, soustředěné palbě hnojometů na  svou osobu!!

Ovšem pálit  do Babiše  bez Babiše?  Když  zbylá  osmička, pokud je soudná,  pak ví, že bojuje  o jedno místo Babišova  vyzyvatele?  Logickou cestou, v takovém případě představuje  snaha  vymezit se proti  zbývajícím soupeřům, abych v tom finále  stanul právě já!!!! Takže  připravené  kýbly  špíny, kompra atd. na Babiše budou moci spláchnout do kanálu a  začít  hledat  znovu, tentokráte na spolukandidující. Což může přinést opravdu zajímavé momenty. A už přináší!

Nově  dostala  svou  dávku předvolebního bahna  Nerudová. Ledva  se začala veřejně  chvástat, že zatímco  Babiš a Pavel budou řešit svou minulost, jí nic  takového nečeká, se objevily  velmi nemilé informace,  že  rychlostudenti  nebyli specialitou pouze Právnické fakulty  Západočeské university  v Plzni, ale  znala  je také Mendelova univerzita  v  Brně! V  době, kdy tam  šéfovalprávě  Danuše  Nerudová. A je z toho v současnosti velký poprask! S tím, že jde o ostudu  mezinárodního charakteru.

Docela  se  tomu divím. Protože na Kose  jste  tohle mohli  číst  už 11. října. Tedy  dávno před tím, než to objevil mainstream!!! Viz

Ad prezidentští kandidáti – tedy někteří a akademická sféra navrch

Nafoukanost a  sebestřednost  Nerudovou doběhla!  Já myslím, že  v  těch debatách osmi zbývajících se objeví  ještě  další překvapivé  věci!!! Na  Fischera zase vytáhli homofobiii…. Jo jo, ať  si ty zápasy  v bahně  děvčata a  chlapci pořádně  užijí!!!!A jejich  příznivci také.  Když se jako cítí  vítězi předkola.

Alternativa nemá  žádný důvod  ke  smutku!!!!  Nebude zbytečně  tříštit  svůj  volební potenciál. Její výběr se smrsknul na  výběr  mezi Babišem, Baštou a  Středulou. Ti druzí, co jsou vždycky a jedině  správní  vybírají z  těch  zbylých šesti – ať si to užijí!!!  Přeji jim  to.

Nehodlám dnes  argumentovat  ve prospěch žádného z kandidátů. Na to je ještě hodně  a hodně  brzo. A není důvod  nikam spěchat.

A navíc – průzkumy dlouhodobě ukazují, že  první kolo prezidentek je  jen o tom,  kdo z trojlístku Pavel, Babiš a Nerudová  se nedostane  do finále. Ostatní, včetně obou  věčných  hledačů klíčů od  Hradu   a pro mne  absolutních tmářů, typu středověkých inkvizitorů  – Fischera a Hilšera , jsou tam jen podle hesla  – není důležité zvítězit, ale zúčastnit  se!

Neškodí, když  si  dáme poslední  průzkumy:

Výstřižek

Takže  jakýpak brek  z alternativní strany?

Ten by  nastal a oprávněně, kdyby  se ve finále  střetla  Nerudová s Pavlem. Jakkoliv žádnou výhru pro nevládní stranu spektra  nepředstavuje  Babišova  účast v  druhém kole. A  není to kvůli tomu, že  průzkumy  dlouhodobě  říkají,  že  stejně nemá šanci. Ať  už proti němu nastoupí kdokoliv.  Já  si  myslím, že… že přeci jen…. No ale  s tím počkám až  na to druhé kolo. nebo alespoň na první. Teď  by to bylo předčasné.

Tak si radši dejme  grafy, jak si Babiš stojí proti Pavlovi a Nerudové  v hypotetickém druhém kole  teď. Jakkoliv  to víte i bez nich:

VýstřižekVýstřižek1

Za ty ještě  dva měsíce  se může přihodit opravdu mnohé!!!!

Jisté je, že není potřeba propadat  žádné panice!  A  to  ani v  případě, že  si budete myslet totéž co já,  že prostě  prezidenta, který by  Hrad  patřil, se  tentokrát, stejně jako v posledních dvou přímých  volbách  – nemáme  šanci dočkat.   Naposled  takováhle naděje  existovala  tehdy, když  byl, z nepřízně  zlého osudu  zvolen poprvé, tenkrát ještě v nepřímé volbě  Klaus…. Tenkrát  Česko promarnilo naposled svou prezidentskou šanci. Zbytek už  byl jen jedna  velká tragedie. S aktivní účastí voličstva.

Ne,opravdu nehodlám nyní rozdávat nějaká doporučení a dokonce  ani nikoho kárat nebo navádět.  Chci si  užít  ten televizní bahenní ring té osmičky!!!!  Kde to nepochybně schytá  i Fialovo Obludárium!

Ostatně, nechápu fňukání, že  alternativa  nedokázala  vygenerovat nějakého silného kandidáta! Za sebe  zopakuji  tvrzení z paralelního textu, že  alternativa  ze své podstaty a charakteru toho není schopna. A nejspíš  nikdy nebude.Ale za daleko signifikantní a  výmluvnější pokládám fakt, že  nic takového neporodila  ani Pětihlavá saň!!! Se všemi svými možnostmi a  bonusy!!! Vůbec  ani nezkusila nominovat takového Vystrče nebo Němkyni.  Takže  nakonec  vyjádřila  podporu  exkomoušovi a kandidátovi na  komunistického špiona  Pavlovi, podivné exrektorce Nerudové, kterou  na světlo vytáhla  bývalá  socdemácká ministryně práce a  sociálních věcí   Jana Maláčová. a neřízené střele  a inkvizotoru  Fischerovi! Tihle  těm machrům a triumfátorům nakonec  zbyli! A to se takový Rakušan troštoval,  že jemu  by Hrad slušel… Ani  gubernátor  Pražsko Brněnské  oblasti Republiky Ukrajina  – Fiala  to nerisknul… Prostě  hrdinové vzali zpátečku….

Já se na prezidentské  volby těším! Alternativa je před nimi v  lepší pozici než Obludárium a  všichni jejich přcmrndávači. To tvrdím s plnou vážností. Ačkoliv  vím, že nakonec  stejně prohrajeme. Leda, že by…

Ale  dost! Pro dnešek dost!

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.