Těžká chvíle ve Sněmovně


Napsal Václav Jírovec

Motto:

Vrchnost v nebezpečí, důvod k panice. Jan Werich, Rozum a štěstí

Schvaluje se rozpočet pro rok 2023. Současná vláda a strany mají dost hlasů na to, aby zamítly vše s čím opozice přijde. Je to důležité, aby ta svoloč na druhé straně věděla kam patří. Hlasy jsou zajištěny, přišlo něco ministrů, do křesla zasedl se svým strojeným úsměvem premiér a tak zbylo jen přečkat projevy opozice.

Vše se schylovalo ke zdárnému konci, když se u mikrofonu objevil poslední řečník. Patrik Nacher, mezi velkými psy jezevčík, který se nedá. Na konci projevu řekl (podle stenozáznamu):

Tady jsou dva identické pozměňovací návrhy, což navazuje na to, co jsem teď řekl, je tady nějaký pozměňovací návrh mých kolegů ohledně zvýšení prostředků pro regionální školství. A pak je tady totožný návrh jiný. A mě by zajímalo, proč se tedy nehlasuje logicky v tom pořadí, jak byly do toho systému nahrány. Ten jeden byl nahrán o týden dřív, má číslo 1499, ten druhý o týden později má číslo 1610, jak to jde za sebou.“ 

Plán na totální ponížení opozice ohrožen, nastal důvod k panice. Jsou tři možnosti: Bude-li se hlasovat o opozičním návrhu jako prvním a bude schválen, nebude dosažen cíl. Nebude-li schválen, přijde na řadu návrh vládních poslanců a s ním dvě možnosti: Buď rovněž nebude schválen, aby se udrželo jakéstakés dekorum, nebo bude schválen. Nakonec se našlo řešení. O opozičním návrhu se bude hlasovat až na druhém místě. Koalice svůj návrh schválí a splní svůj liberálně demokratický závazek na 100%. Bude ovšem vypadat jako banda nafoukaných hlupáků. Jest nám doufati, aby podobných hlasování bylo víc, protože vysílají signál, koho nemáme příště volit.

Vlkův dodatek:

Tedy spíše otázka – jaká je pravděpodobnost, že občan – volič ten signál zachytí. A  když zachytí -pochopí a  když pochopí, že  si ho bude  do příštích voleb pamatovat? Aby podle něj eventuálně  volil?

Sám sebe označuji za  člověka politického, ale veřejně přiznávám, že  takhle  filigránská pětibláboliční sprosťárna při schvalování rozpočtu mi unikla…

Díky za upozornění  pane  Václave  Jírovče! Za celou Kosu.

Příspěvek byl publikován v rubrice Hosté se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.